Kloc nieporeczny
To nie jest temat z serii "Przedstaw się".
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 23 February 2019 - 08:56
Posted 23 February 2019 - 09:12
Posted 23 February 2019 - 09:24
Posted 23 February 2019 - 09:36
Posted 23 February 2019 - 09:37
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Posted 23 February 2019 - 15:17
Posted 23 February 2019 - 16:09
Posted 23 February 2019 - 22:19
Dlatego pytanie czy jest sens wypuszczania telefonu co rok. Dla apple tylko liczy sie zysk. Samsung przynajmniej zawsze. Zyms zaskoczy
Posted 23 February 2019 - 22:35
Teraz to juz tylko design i to jak rozwiązać kwestię bezramkowości. To z czego Apple kpi to ładowarka i tego nikt nie obroni. Reszta to już kwestia gustu. W tym roku nowością u Samsung jest Fold i fajnie że jest ale pytanie czy to nie jest prototyp który za wcześnie wyszedł z laboratorium. Do tego cena. A podobno to Apple jest drogie. Zresztą zawsze zadaję proste pytanie. Czy super sportowy samochód kosztujący fortunę jest lepszy od dobrego samochodu za 70-100k? W końcu ma mniej miejsca więcej pali droższy w utrzymaniu twardy więc na nasze drogi niewygodny itd.
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Posted 23 February 2019 - 22:46
Nie wróżę temu Fold sukcesu. Przecież to wygląda jak badziew. Gruby wielki i ciężki telefon, a tablet średni i cena przesadzona.
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Posted 24 February 2019 - 07:10
Posted 24 February 2019 - 08:32
Ale ty masz myślenie ,a czym Samsung zaskoczył rok, dwa lata temu? Jak wyszedł X każdy zaczął kopiować notch, nikt nie miał tak zaawansowane face id, nikt nie miał tak intuicyjnej systemowej obsługi gestami, dopiero w Android Pie dostał obsługę gestami po X, jednak nadal nie jest to samo co w X, a Huawei kopiuje faceid. Nie wiem dziecko ile ty masz lat, ale cofnij się w czasie jak Apple dało czytnik w 5s i znów każdy zaczął to kopiować, umieszczać. Ą wracając do tematu ten niby twój szał na Samsunga, bo dał czytnik w ekranie, i składanego Hold, to powiedz mi czemu ten "hiper nowoczesny" Fold nie ma tego super czytnika w ekranie, a taki sam jak najtańszy z serii 10 S10e, czyli z boku. Po drugie piszesz wcześniej, że XS max nieporęczny kloc, a jaki wg. Ciebie jest Note, albo ten gruby Hold, pewnie poręczny, znając twe myślenie.Dlatego pytanie czy jest sens wypuszczania telefonu co rok. Dla apple tylko liczy sie zysk. Samsung przynajmniej zawsze. Zyms zaskoczy
Zgadza się, do tego nie wiadomo jak się będzie sprawował, a za tą cena można mieć topowe smartfony za 3000-4000, a za resztę kupić, złożyć kompa, czy nawet iPad pro jakiś. Przecież taki Huawei mate 20X ma 7,2, a ten Fold ma 7,3 i proporcje 4:3.Nie wróżę temu Fold sukcesu. Przecież to wygląda jak badziew. Gruby wielki i ciężki telefon, a tablet średni i cena przesadzona.
Edited by tomk925, 24 February 2019 - 08:34.
Posted 24 February 2019 - 10:22
Składane telefony nie są przyszłością. Czipy wszczepiane w nadgarstek są. Ewentualnie zegarek z hologramem. Telefon ma być jak najcieńszy i jak najbardziej lekki. Tak uważam.
Pro 2012, 14 Pro
Posted 24 February 2019 - 10:28
MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro
Posted 24 February 2019 - 10:34
No pewnie. Takie kroki to zawsze jakieś ryzyko dla firmy. Kilkanaście lat temu Apple też zaryzykowało i stworzyło pierwszego iPhone'a. Jak najbardziej podziwiam Samsunga za próbę stworzenia czegoś nowego.
Myślę, że Fold jest raczej skierowany do biznesmenów/przedsiębiorców. Wiadomo, że lepiej nosić jedno urządzenie z dwoma możliwościami, niż dwa urządzenia po jednej możliwości, no ale... to nie jest temat o Samsungu
Edited by dobrakawa, 24 February 2019 - 10:34.
Pro 2012, 14 Pro
Posted 24 February 2019 - 10:47
No pewnie. Takie kroki to zawsze jakieś ryzyko dla firmy. Kilkanaście lat temu Apple też zaryzykowało i stworzyło pierwszego iPhone'a. Jak najbardziej podziwiam Samsunga za próbę stworzenia czegoś nowego.
Myślę, że Fold jest raczej skierowany do biznesmenów/przedsiębiorców. Wiadomo, że lepiej nosić jedno urządzenie z dwoma możliwościami, niż dwa urządzenia po jednej możliwości, no ale... to nie jest temat o Samsungu
Tak ,ale tu chodzi też o cenę. Czy Samsung zadba o wzorowe wsparcie tego urządzenia, czy za rok zapomni i będą tradycyjnie opóźnione aktualizacje, bo będą nowe urządzenia. Ktoś wyda teraz ponad 8000, to oczekiwałbym długiego i szybkiego wsparcia. Nie wiem co masz na myśli pisząc urządzenie z dwoma możliwościami, tablet czy smartfon to dla mnie podobne możliwości, oprócz różnic w ekranie, a nie sądzę, że 7,3 będzie aż tak wygodne nawet jako tablet po rozłożeniu, wolałbym jak już mieć wtedy jednak więcej tych cali.
Posted 24 February 2019 - 11:58
Posted 24 February 2019 - 17:12
Posted 24 February 2019 - 19:07
Posted 24 February 2019 - 20:28
Dlugo im zajmuje to dopracowywanie. Od modelu 6 az po 8 ciagle to samo. Juz tu pomine procesory, bo to nie jest juz nawet smieszne. Teraz beda trzaskac X przez 5 lat. Gora lodowa dajacych sie naciagac topnieje....
Posted 24 February 2019 - 22:29
Nke narzekam tylko wyrażam swoja opinie. Podkreślam jeszcze raz - to temat to iPhonach XS. Nie będę tu pisał na temat maców czy Airpodsow - mam i sobie chwale. Airpodsow używam częściej niż słuchawek bose za 1,6k. Bo jaram się rozwiązaniami które maja. iPhony nie maja nic nowego i tu masz racje. Nie kupuje. Moja zona korzysta z 8 i nie chce nic nowego, a mi daje firma.Popełniasz klasyczny błąd, bo narzekasz na forum zamiast przestać ich kupować.
Edited by lizbona, 24 February 2019 - 22:31.
Posted 25 February 2019 - 15:59
A ja np z przyjemnością przesiadłem się z 7 na XS. Nie potrzeba mi nowości dla samych nowości, tylko żeby faktycznie coś wnosiły. Jak miałbym na coś narzekać, to systemowa klawiatura jest już na prawdę antykiem no i brak Siri nawet w jakiejś okrojonej polskiej wersji odcina nas dodatkowo od sporej ilości feature'ów. Obie te rzeczy są do załatwienia softowo, sprzetowo niczego mi w tym telefonie nie brakuje. Oczywiście z przyjemnością przywitam w kolejnych modelach rzeczy, o których jeszcze nie wiem że ich potrzebuję
Posted 26 February 2019 - 13:55
wazelinę żeby ich tyłek nie bolał
Widocznie masz doświadczenie w tym zakresie.
Posted 26 February 2019 - 14:41
Tak już zupełnie poważnie.
Ładowarka jak przy iPadzie powinna jednak być minimum. Czasami jest konieczność podładowania telefonu "na szybko", przed dłuższym brakiem dostępu do źródła zasilania i wtedy może to robić różnicę.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users