Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone XS/XS Max - dyskusja.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2062 odpowiedzi w tym temacie

#651 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 października 2018 - 10:27

OT

@effe - bywasz na Śląsku?

Polubiłem tego Note'a 9, na pewno zostanie ze mną dłużej niż 2 m-ce, a whisky bym z Tobą wypił :D

ha ha dobre  :lol:

Też chętnie bym wypił, ale niestety na śląsku nie bywam ;) 

Użytkownik effe edytował ten post 05 października 2018 - 10:27

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#652 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 05 października 2018 - 10:30

No to będziemy się martwić za trochę ponad miesiąc :D

Najwyżej kumpla z wojska przy okazji odwiedzę :D

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#653 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 067 postów
Napisano 05 października 2018 - 10:34

Za 3-4 tygodnie się uspokoi, jak pojawi się XR. XS pójdzie w margines sprzedaży. Coś mi się zdaje, że to będzie najgorzej sprzedający się model od lat. Przejście z X nie ma najmniejszego sensu (pomijam pasjonatów:)). Ci co chcieli XS,  a mieli coś starszego to do tego czasu kupią, a później wszyscy rzucą się na XR.

No nie wiem. XR może się okazać po prostu zbyt duży dla wielu osób. Jeśli ktoś wcześniej celowo wybierał serię bez plusa nie ze względu na cenę, a na wielkość właśnie, to obecnie wielkiego wyboru nie ma.

#654 adif1

adif1
  • 101 postów

Napisano 05 października 2018 - 11:51

Ja przesiadłem się z 8 plusa na xs
Zmiana na duży plus , przed iphonem miałem p20 pro
W 8 plus brakowało mi ekranu oled

Problemów z łącznością (GSM, wifi) , ładowaniem nie mam także jest na git
Kurzu na aparacie również nie widzę także chyba trafiła się naprawdę dobra sztuka
Irytujące jest jedynie te specyficzne grzanie się pod aparatem

Użytkownik adif1 edytował ten post 05 października 2018 - 11:54

#655 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 05 października 2018 - 11:52

Pytanie czy tez zauważyliście ze xs dość mocno się grzeje?
Przesiadłem się z 8 plusa i jest różnica ogromna
Nie używam ani snapchata , messengera , użytkuje go identycznie jak 8 plus a ten tu jest mega gorący
Rozumiem nowszy cpu no ale czy różnica jest aż tak duża?

U mnie x tez się mocno grzeje. W sumie każdy smartfon mający szklo na plecach mi się grzał. Wiec dla mnie żadna nowość.
  • adif1 lubi to

#656 adif1

adif1
  • 101 postów

Napisano 05 października 2018 - 11:55

8 plus się nie grzał dlatego mnie to zdziwilo

#657 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 05 października 2018 - 14:42

Mój 7 Plus czasem grzał się przy aparacie.

XS Max nie czyni takich ekscesów. Kurzu przy obiektywie nie ma.

#658 skit777

skit777
  • 215 postów

Napisano 05 października 2018 - 15:13

Mój xs ma po kilka drobin kurzu w obu obiektywach!!wkurza mnie to strasznie. Wymienia mi telefon jak go oddam??
Szklo już naklejone i następna 100 w plecy jak trzeba będzie oddać a potem jeszcze znowu kupić szkło!!
  • adif1 lubi to

#659 fatum11

fatum11
  • 275 postów

Napisano 05 października 2018 - 15:25

O wyższości 8 plus czy XS max powinien rozstrzygnąć turniej w ping ponga. Jak się płaci to się ma urządzenie wielofunkcyjne  :rolleyes:

#660 snowboarder

snowboarder
  • 61 postów

Napisano 05 października 2018 - 16:21

Po dluzszym tescie Xs Max. Ekran super. Zadnych uwag, moze to, ze szokujaca jest roznica miedzy

True Tone On i Off. Wrecz mozna powiedziec: Zolty-Niebieski. Flicker - nie widze.

Super jakosc, swietnie lezy w reku. Jest mniejszy od Plusa, kolejna niespodzianka na plus ;)

Szybkosc - nie widze zadnej roznicy miedzy 7+, 8+ a Max. Kompletnie zadnej. Moze jakies tam

milisekundy na klik, ale w praktyce jak dla mnie to samo. Camera ewidentnie przesunieta na HDR look,

zdjecia czesto szaro-szare, czego osobiscie nie znosze. Rozumiem, ze za malo czasu spedzilem,

w najgorszym wypadku przerzuce sie na jakis app zamiast domyslnej Camera.

Jedyne pozostajace pytanie to problemy z wifi/LTE. Rozumiem, ze ladowanie juz poprawili,

rozmazywanie front camera obiecali pol-oficjalnie poprawic. Pozostaje problem z antena.

Jestem do Grudnia w NYC, wiec mam czas. Ale pierwsze wrazenia zdecydowanie lepiej niz myslalem.

#661 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 05 października 2018 - 16:26

AOS ma w tym roku dużego minusa. We wtorek zleciłem wymianę, w środę rano kurier odebrał XS. Do dzisiaj nie wysłali, a data na stronie Apple dziś się zmieniła na 15-17 października (wcześniej było 11-17). Co prawda konsultant zapewniał, że będzie szybciej, bo to wymiana, ale jednak... Przy wymianie 4S wysyłali od razu nowego, przy wymianie Macbooka - w dniu, w którym kurier odebrał. Rok temu też było jakoś szybciej. W poniedziałek kurier odebrał, w piątek miałem nowy telefon. Przecież to nie moja wina, że dostałem uszkodzony telefon.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#662 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 października 2018 - 16:44

Rzeczywiście dziwne, zwłaszcza że rok temu wymienili X w bardzo gorącym okresie właściwie od ręki.

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#663 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 05 października 2018 - 16:52

Tak swoją drogą, czy ktoś sprawdzał, czy etui Puro pasują do XS? Bo ktoś tu narzekał, że etui od X nie pasuje do XS z powodu aparatu, ale widzę, że Puro sprzedaje te same do X/XS. One są bardzo fajne, bo 1) minimalnie pogrubiają telefon 2) są tanie.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#664 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 października 2018 - 17:08

Po dluzszym tescie Xs Max. Ekran super. Zadnych uwag, moze to, ze szokujaca jest roznica miedzy

True Tone On i Off. Wrecz mozna powiedziec: Zolty-Niebieski. Flicker - nie widze.

Super jakosc, swietnie lezy w reku. Jest mniejszy od Plusa, kolejna niespodzianka na plus ;)

Szybkosc - nie widze zadnej roznicy miedzy 7+, 8+ a Max. Kompletnie zadnej. Moze jakies tam

milisekundy na klik, ale w praktyce jak dla mnie to samo. Camera ewidentnie przesunieta na HDR look,

zdjecia czesto szaro-szare, czego osobiscie nie znosze. Rozumiem, ze za malo czasu spedzilem,

w najgorszym wypadku przerzuce sie na jakis app zamiast domyslnej Camera.

Jedyne pozostajace pytanie to problemy z wifi/LTE. Rozumiem, ze ladowanie juz poprawili,

rozmazywanie front camera obiecali pol-oficjalnie poprawic. Pozostaje problem z antena.

Jestem do Grudnia w NYC, wiec mam czas. Ale pierwsze wrazenia zdecydowanie lepiej niz myslalem.

Czujesz różnice w wymiarze, gdzie Xs Max jest na długość i szerokość odpowiednio 0,9mm i 0,7mm mniejszy? 

• Sebosz lubi to

#665 snowboarder

snowboarder
  • 61 postów

Napisano 05 października 2018 - 17:13

Czujesz różnice w wymiarze, gdzie Xs Max jest na długość i szerokość odpowiednio 0,9mm i 0,7mm mniejszy? 

mam czule palce LOL. Na serio, moim zdaniem zdecydowanie czuc roznice.

#666 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 października 2018 - 17:31

mam czule palce LOL. Na serio, moim zdaniem zdecydowanie czuc roznice.

Zdecydowanie wierzę, że masz tak czułe palce które są w stanie taką różnicę zauważyć. Grubość też? Xs Max jest o 0,2mm grubszy. ;)

Użytkownik Molimo edytował ten post 05 października 2018 - 17:31

#667 Piotr Matejko

Piotr Matejko
  • 28 postów
  • SkądPolska

Napisano 05 października 2018 - 19:09

czy można gdzieś kupić iPhone xs od reki? bo to sa jakieś jaja..nigdzie nic o dostępności szybkiej,,,

MacBook Pro 2017 , IPhone 8 (Silver 64)

#668 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 05 października 2018 - 19:22

czy można gdzieś kupić iPhone xs od reki? bo to sa jakieś jaja..nigdzie nic o dostępności szybkiej,,,

Czarny i srebrny 64GB są od ręki w x-kom.

iPhone 15 Pro

#669 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 05 października 2018 - 19:27

Jesli ktos bierze na firme, to polecam ich omijac z uwagi na wylaczenie rekojmi.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#670 Piotr Matejko

Piotr Matejko
  • 28 postów
  • SkądPolska

Napisano 05 października 2018 - 19:29

ale czy sa salony gdzie można kopic ? bo cortland,,,to porażka

,,,

MacBook Pro 2017 , IPhone 8 (Silver 64)

#671 adif1

adif1
  • 101 postów

Napisano 05 października 2018 - 20:07

Mój xs ma po kilka drobin kurzu w obu obiektywach!!wkurza mnie to strasznie. Wymienia mi telefon jak go oddam??
Szklo już naklejone i następna 100 w plecy jak trzeba będzie oddać a potem jeszcze znowu kupić szkło!!

dasz radę zrobić zdjęcie tych drobinek kurzu?, ciekaw jestem jak to wyglada bo u mnie na szczęście? Nic nie ma lub nie widzę tego kolor to space gray

#672 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 października 2018 - 20:08

A po co kupować w salonie jak można wygodnie przez internet?

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#673 valdas

valdas
  • 100 postów
  • Skądprzy samej Litwie

Napisano 05 października 2018 - 20:13

w emag mają w magazynie https://www.emag.pl/...TBSVBBM/#256 GB

#674 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 05 października 2018 - 20:14

ale czy sa salony gdzie można kopic ? bo cortland,,,to porażka
,,,

Masz przecież opcje dostawy do salonu i tam sobie odbierzesz. Chyba że nie masz salonu w swoim mieście.

iPhone 15 Pro

#675 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 05 października 2018 - 20:50

dasz radę zrobić zdjęcie tych drobinek kurzu?, ciekaw jestem jak to wyglada bo u mnie na szczęście? Nic nie ma lub nie widzę tego kolor to space gray

standard :) oglądałem xs i xs max w salonie i obydwa miały kurz pod szkłem aparatu .. mój x też ma i narazie nie zmieniam. szkoda nerwów i wogole.. dziwne kąty widzenia. szybko zmienia kolor na różowy

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych