Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone XS/XS Max - dyskusja.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2062 odpowiedzi w tym temacie

#351 iKnow

iKnow
  • 949 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 września 2018 - 12:47

Wygładzanie twarzy i materiałów na przedniej kamerze :v

2wmo18o.jpg

Pozdrawiam

#352 burton70

burton70
  • 145 postów
  • SkądCzeski Cieszyn, CZ

Napisano 25 września 2018 - 12:51

Niezła sieczka z tym wygładzaniem.

MacBook Pro 14" M3, 24 GB RAM, 1 TB | iPhone 16 Pro 256 GB l AirPods 4

#353 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 25 września 2018 - 12:56

Okropnie to wyglada, coś ala huawei p20 pro.

iPhone 11

#354 fatum11

fatum11
  • 275 postów

Napisano 25 września 2018 - 13:02

Super  :D Od razu na okładkę kolorowego magazynu, darmowa wirtualna kosmetyczka  :)

#355 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 25 września 2018 - 14:10

Czy ktoś może potwierdzić, że XS/XS Max ma cieplejszą barwę ekranu w porównaniu do X? Bo przewija się to w internecie, nawet na recenzjach na YT czasami można zauważyć i zastanawiam się, czy to True Tone, czy faktycznie tegoroczne modele są bardziej żółte.

A moze to kwestia na jaka sztuke wyswietlacza XSa sie trafi: te robiona przez LG, czy tez wykonana przez Samsunga.

#356 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 25 września 2018 - 14:25

Raczej tylko samsungi teraz są.

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#357 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 25 września 2018 - 14:36

Samsung czy LG - iPhone XS Max ma obecnie najlepszy wyswietlacz na rynku, jak twierdzi portal DisplayMate:
http://www.displayma...ShootOut_1s.htm

#358 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 września 2018 - 14:38

Zwykły śmiertelnik nie zobaczy różnicy między poprzednim zwycięzcą. Nie mniej gratulacje dla Apple. :) 

#359 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 25 września 2018 - 17:29

"AntennaGate w iPhone Xs i Xs Max. Cena nie idzie w parze z jakością?"

Tytuł artykułu na jednym z portali :D

iPhone 16 Pro Max 1TB Space Black ♦ iPad Pro 11 M1 Cellular 1TB Space Grey ♦ Apple Watch Ultra 2 Black ♦ iPod Nano 6G/7G 16GB ♦ AirPods Pro 2 ♦ Apple TV 4K A15 128GB

#360 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 września 2018 - 17:42

Przy takiej masowej produkcji zawsze jakiś defekt będzie. Problem jest wtedy kiedy rezerwat demonizuje konkurencję, a wybiela swoich. 

#361 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 25 września 2018 - 21:44

Czy ktoś może potwierdzić, że XS/XS Max ma cieplejszą barwę ekranu w porównaniu do X? Bo przewija się to w internecie, nawet na recenzjach na YT czasami można zauważyć i zastanawiam się, czy to True Tone, czy faktycznie tegoroczne modele są bardziej żółte.

Mialem przez dwa dni x i xs, bez tt oba sa praktycznie takie same.
  • soczekpl lubi to

#362 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 września 2018 - 21:49

W każdym praktycznie aspekcie X i XS są takie same :) 

• krzysztofsds lubi to

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#363 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 25 września 2018 - 22:11

Nie do konca, lepsze fotki i filmy, bateria trzyma troszke dluzej, aplikacje sie mniej przeladowywuja (w yt to szczegolnie widac) fid dziala lepiej i co najwazniejsze glosnik nie pierdzi na glosnomowiacym jak to mialo miejsce w X, ktorych mialem 3 i w kazdym to bylo.

Zmiana oczywiscie jest nie oplacalna, ja wymienilem bo kosztowalo mnie to 0 ;-)

Na minus asymetria na spodzie (lubie symetrie ogolnie) i te dodatkowe anteny sa paskudne :P

Użytkownik dredg edytował ten post 25 września 2018 - 22:13

#364 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 25 września 2018 - 22:21

Nie do konca, lepsze fotki i filmy, bateria trzyma troszke dluzej, aplikacje sie mniej przeladowywuja (w yt to szczegolnie widac) fid dziala lepiej i co najwazniejsze glosnik nie pierdzi na glosnomowiacym jak to mialo miejsce w X, ktorych mialem 3 i w kazdym to bylo.

Na minus asymetria na spodzie (lubie symetrie ogolnie) i te dodatkowe anteny sa paskudne :P

To Ty chyba mówisz i innym telefonie xD

#365 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 25 września 2018 - 22:22

Masz Max? Jakieś problemy z zasięgiem? Bo przez ten zasięg nie mogę podjąc decyzji.

#366 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 25 września 2018 - 22:22

To Ty chyba mówisz i innym telefonie xD. Dzisiaj wszystkie serwisy głoszą, ze bateria trzyma krócej, Faceid działa identycznie

#367 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 września 2018 - 22:23

Fotki lepsze i filmy? Zauważalna różnica?

W sieci już huczy, że bateria jednak gorzej trzyma.

FiD działa lepiej? Setne sekundy, widziałem testy ;)

U mnie głośnik nie pierdzi :)

• krzysztofsds lubi to

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#368 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 25 września 2018 - 22:24

Odnośnie baterii bym się nie wypowiadał i nie opierał się na syntetycznych testach, które są prowadzone w specyficznych określonych warunkach. Każdy inaczej będzie używał.

#369 dobrakawa

dobrakawa
  • 838 postów

Napisano 25 września 2018 - 22:25

Lepiej =/= szybciej. Może chodzi o kąty odblokowywania? ;)

Pro 2012, 14 Pro

#370 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 25 września 2018 - 22:46

@krzysztofsds
Nie xD uzywalem caly week-end obydwa, a X mialem od prawie roku wiec porownanie mam. Teraz zostal mi xs, dycha poszla jak ciepla bulka ;-)

Masz Max? Jakieś problemy z zasięgiem? Bo przez ten zasięg nie mogę podjąc decyzji.

Max jak plus, to nie telefon dla mnie. X/Xs jest juz za duzy ;-)
Zasieg ogolnie taki sam, ale wczoraj mialem jakies jaja bo lte nie trzymalo, trzebabylo «samolotem» sie bawic. Ale to pewnie wina sieci bo nie moglem w ustawieniach wlaczyc lte do rozmow, pokazywal zeby dzwonic do operatora. Dzis juz wszystko dziala bez problemow.

Lepiej =/= szybciej. Może chodzi o kąty odblokowywania? ;)

Szybciej o ulamek sekundy, ale nie ma takiej roznicy jak to bylo za czasow tid1 vs tid2.
Katy nie wiem czy sa lepsze, ale jak robilem kolacje to co chwile go odpalalem na stole i mialem wrazenie ze dziala kapke lepiej, ale to moze bardzej placebo ;-)

Fotki lepsze i filmy? Zauważalna różnica?
W sieci już huczy, że bateria jednak gorzej trzyma.
FiD działa lepiej? Setne sekundy, widziałem testy ;)
U mnie głośnik nie pierdzi :)

Nie jestem ekspertem w dziedznie fotografii, ale ludzie ktorzy sie tym intereseja mowia ze roznica jest widoczna, szczegolnie przy slabm swietle.
Co do baterii -> https://youtu.be/c06HoSJdDjo
Imho x najgorszy ;-)

Użytkownik dredg edytował ten post 25 września 2018 - 22:29

#371 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 września 2018 - 22:49

No widzisz, co źródło to inna opinia. 

Nie zmienia to jednak faktu, że XS to kopia X. Jeszcze nigdy Apple nie zrobiło tak podobnego następcy. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#372 anics

anics
  • 172 postów

Napisano 26 września 2018 - 06:23

Nowy IPhone X z dystrybucji EU za 3300zł czy Nowy XS z dystrybucji PL za 4050zł? Ci Wy byście wybrali?

#373 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 26 września 2018 - 06:28

@effe...Pomiedzy 6s a 7, nie bylo wiele wiecej „nowosci”. Najwieksza to chyba brak jack’a ;-) a to byl skok a generacje. I jak tak sie zastanawiam to 7 black mat to dla mnie najlepszy iphone jaki powstal ;-)

Nowy IPhone X z dystrybucji EU za 3300zł czy Nowy XS z dystrybucji PL za 4050zł? Ci Wy byście wybrali?

X

Użytkownik dredg edytował ten post 26 września 2018 - 06:27

#374 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 września 2018 - 11:53

No widzisz, co źródło to inna opinia. 

Nie zmienia to jednak faktu, że XS to kopia X. Jeszcze nigdy Apple nie zrobiło tak podobnego następcy. 

Kopia, ale ulepszona;) Coś jak Macbook 2017 -> 2018. Zresztą niedługo ceny Xs zejdą do aktualnych X'owych. W tym roku dostępność jest nieporównywalnie lepsza.

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#375 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 września 2018 - 17:15

@effe...Pomiedzy 6s a 7, nie bylo wiele wiecej „nowosci”. Najwieksza to chyba brak jack’a ;-) a to byl skok a generacje. I jak tak sie zastanawiam to 7 black mat to dla mnie najlepszy iphone jaki powstal ;-)

X

Oj wydaje mi się, że różnice były jednak bardziej znaczące niż w tym roku.

Do iP7 dodano głośniki stereo, zdecydowanie lepszy aparat, udoskonalony i szybszy home button z Taptic Engine, A do tego kosmetyka typu, lepszy procesor, lepszy ekran. 

Zresztą w tamtych latach widać było zdecydowanie większe zainteresowanie 7 niż dzisiaj Xs. 

Tak mało zmian jak dzisiaj Apple w przeszłości jeszcze nie wprowadziło. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych