Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 7 głosy

Apple Watch Series 4

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1903 odpowiedzi w tym temacie

#851 Whistler_QD

Whistler_QD
  • 49 postów

Napisano 14 listopada 2018 - 10:13

Pokazywanie użycia usług systemowych mam wyłączone. Wynika z tego, że winna jest apka Pogoda - ale tylko kiedy AW jest podłączony. Masz jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem?

EDIT: Zmieniłem tarczę na Vapour i ikonka na iPhone zniknęła. Wynika z tego, że to kwestia tarczy Infograph lub którejś z komplikacji. Może to normalne zachowanie w tym przypadku?

Użytkownik Whistler_QD edytował ten post 14 listopada 2018 - 10:17

#852 towal

towal
  • 832 postów
  • SkądSRC

Napisano 14 listopada 2018 - 11:28

Tarcza infograf co jakiś czas korzysta z lokalizacji. Generalnie, ustawienia->prywatność->usługi lokalizacji->usługi systemowe-> można wyłączyć wszystko poza strefą, znajdź mój iPhone. Reszta niepotrzebnie drenuje baterię.

#853 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 14 listopada 2018 - 17:46

Dziś wrócił Apple Watch 4 po naprawie. Teraz to będę uważał z ich cholernymi aktualizacjami.

<p>Komputer: Windows 10, Tablet: iPad Air 64GB Wi-Wi, Telefon: iPhone XS Max

#854 gentelman

gentelman
  • 452 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 14 listopada 2018 - 17:48

Tarcza infograf co jakiś czas korzysta z lokalizacji. Generalnie, ustawienia->prywatność->usługi lokalizacji->usługi systemowe-> można wyłączyć wszystko poza strefą, znajdź mój iPhone. Reszta niepotrzebnie drenuje baterię.

Najlepiej to wyłączyć wszystko, i używać zegarka tylko do sprawdzania godziny. Warto też wyłączyć opcje wybudzania ręką, przecież można kliknąć :)

• bysio lubi to
Macbook Air | iPhone 13pro | Watch 7 | AirPods Pro

#855 Jacek Bielawski

Jacek Bielawski
  • 1 postów

Napisano 14 listopada 2018 - 21:28

https://support.apple.com/pl-pl/HT207578 Czy to może oznaczać że Watch lte w Polsce blisko? Opublikowane 8 listopada

#856 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 14 listopada 2018 - 21:45

Nie, trzeba ustawic pod siebie. Jest pelno gowna ktorego sie nie uzywa i niepotrzebnie drenuje baterie.

#857 bf7a1f7821

bf7a1f7821

Trancex

• 597 postów

Napisano 14 listopada 2018 - 23:32

@towal
Przetestowałes już może większość aplikacji pod katem aktywności fizycznych ? Masz już jakieś godne polecenia ?

IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS

#858 memphis21

memphis21
  • 142 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 listopada 2018 - 07:53

Czy u Was tez w w informacji o przesyłce były jakieś informacje „OPÓŹNIENIE SPOWODOWANE PRZEZ AWARIĘ MECHANICZNĄ. ZAKTUALIZUJEMY DATĘ DOSTAWY MOŻLIWIE JAK NAJSZYBCIEJ.”
Najpierw taka informacje miałem gdy przechodził odprawę celna, a teraz rano sprawdziłem, ze już jest w Almaty w Kazachstanie. Wszedłem teraz sprawdzić i napisane mam ze opóźnienie

Użytkownik memphis21 edytował ten post 15 listopada 2018 - 07:53

iPhone 13 Pro Max 256gb Sierra Blue ; GARMIN Fenix 6Pro Sapphire , MacBook Air

#859 towal

towal
  • 832 postów
  • SkądSRC

Napisano 15 listopada 2018 - 09:18

@towal
Przetestowałes już może większość aplikacji pod katem aktywności fizycznych ? Masz już jakieś godne polecenia ?

Póki co jest to mankament. Biegam z Runkepper, koszykówka z wbudowaną aplikacją trening. Uwaga. Co zrobić, żeby pojawiła się koszykówka do wyboru, bo normalnie jej nie ma? Inny trening, robisz go, dajesz koniec, potem klikasz jakieś pole (nie pamiętam które dokładnie) i z aktywności wybierasz co to było. Voila, dopiero wtedy będzie pojawiać się dana aktywność. Wczoraj, jakiś chińczyk wypuścił zegarek za 200 złotych u aplikacja do biegania ma głównym ekranie np. strefy, godzina, kcal, dystans. Podejrzewam, że da się to ustawić i na głównym ekranie mieć 4 ważne czy 5 info dla siebie(https://www.tabletow...ie-mozna-kupic/). Da się?

#860 keniutek

keniutek
  • 414 postów
  • Skąd3m

Napisano 15 listopada 2018 - 09:37

Czy u Was tez w w informacji o przesyłce były jakieś informacje „OPÓŹNIENIE SPOWODOWANE PRZEZ AWARIĘ MECHANICZNĄ. ZAKTUALIZUJEMY DATĘ DOSTAWY MOŻLIWIE JAK NAJSZYBCIEJ.”
Najpierw taka informacje miałem gdy przechodził odprawę celna, a teraz rano sprawdziłem, ze już jest w Almaty w Kazachstanie. Wszedłem teraz sprawdzić i napisane mam ze opóźnienie

Tak. Narazie 3 "awarie mechaniczne" po drodze.

#861 memphis21

memphis21
  • 142 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 listopada 2018 - 09:54

A czy masz już swój zegarek? Czy przez te „awarie mechaniczne” długo miałeś opóźnienia ? Mam nadzieje ze przed weekendem przyjdzie

#862 keniutek

keniutek
  • 414 postów
  • Skąd3m

Napisano 15 listopada 2018 - 10:08

Jak Twój, obecnie w Kazachstanie :)

#863 memphis21

memphis21
  • 142 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 listopada 2018 - 10:57

Ma stronie Apple miałem informacje ze dojdzie do mnie 14.11 a w przesyłce upS ze dzisiaj do końca dnia. Teraz mam opóźnienie i nie wiadomo kiedy będę miał zegarek

#864 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 15 listopada 2018 - 13:02

Ja z początku miałem info ze przyjdzie 14 listopada ale doszedł dzień wcześniej. Wysłany z Czech.

#865 memphis21

memphis21
  • 142 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 listopada 2018 - 13:33

U mnie jest info ze jest już w Niemczech.

#866 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 listopada 2018 - 13:48

U mnie też jest opóźnienie, miało być dzisiaj. Przesyłka też aktualnie w Niemczech. Pewnie jutro już będzie.

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#867 lousylucky

lousylucky
  • 289 postów
  • SkądGrenoble, FR

Napisano 16 listopada 2018 - 06:39

Póki co jest to mankament. Biegam z Runkepper, koszykówka z wbudowaną aplikacją trening. Uwaga. Co zrobić, żeby pojawiła się koszykówka do wyboru, bo normalnie jej nie ma? Inny trening, robisz go, dajesz koniec, potem klikasz jakieś pole (nie pamiętam które dokładnie) i z aktywności wybierasz co to było. Voila, dopiero wtedy będzie pojawiać się dana aktywność. Wczoraj, jakiś chińczyk wypuścił zegarek za 200 złotych u aplikacja do biegania ma głównym ekranie np. strefy, godzina, kcal, dystans. Podejrzewam, że da się to ustawić i na głównym ekranie mieć 4 ważne czy 5 info dla siebie(https://www.tabletow...ie-mozna-kupic/). Da się?

Potrzebujesz ustawić godzinę, kcal, dystans i np. tempo ostatniego kilometra?

Sony Ericsson Arc S -> Iphone 4 -> Xperia Z2 -> Xperia Z5 -> Iphone 6s -> Iphone X -> Iphone Xs -> Iphone 12 Pro Max

#868 towal

towal
  • 832 postów
  • SkądSRC

Napisano 16 listopada 2018 - 07:42

Chciałbym żeby była aktualna strefa (oraz puls), czas ogólny, tempo ostatniego km, średnie tempo, całkowity dystans - 5 informacji na głównym ekranie. Na drugim czasy okrążeń - min. czas ostatniego okrążenia, aktualny czas okrążenia, 3 ekran fajnie gdyby był do biegania w terenie - czyli wysokość, wzniesienia oraz spadki. Tak miałem mniej więcej to na V800 ustawione, te informacje były dla mnie bardzo przydatne.

Użytkownik towal edytował ten post 16 listopada 2018 - 07:45

#869 lousylucky

lousylucky
  • 289 postów
  • SkądGrenoble, FR

Napisano 16 listopada 2018 - 10:28

Jeśli chodzi o pierwszy ekran to wszystkie 5 możesz ustawić w aplikacji trening przecież. Puls, czas ogólny, tempo średnie oraz aktualne oraz dystans. Tempo ostatniego kilometra pokazuje się bezpośrednio po jego przebiegnięciu, zegarek wtedy zawibruje. Czasy okrążeń są dostępne niestety po treningu w aplikacji (w runkeeperze chyba na ekranie obok jak dobrze pamiętam. Co do wysokości i spadków tego mi tez akurat bardzo brakuje. 

Sony Ericsson Arc S -> Iphone 4 -> Xperia Z2 -> Xperia Z5 -> Iphone 6s -> Iphone X -> Iphone Xs -> Iphone 12 Pro Max

#870 memphis21

memphis21
  • 142 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 listopada 2018 - 14:57

Długo trwa pierwsze finalne sparowane AW z telefonem. Mam pierwszy raz w ręku AW i muszę ogarnąć jak go skonfigurować i połączyć z telefonem
Wybaczcie, ze tak będę pisał, ale czy za pomocą AW można odpowiadać na wiadomość wpisując w klawiaturę znaki ? Czy tylko za pomocą gotowych zwrotów albo mówiąc ?

#871 gentelman

gentelman
  • 452 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 16 listopada 2018 - 16:05

Jeśli ustawisz sobie język ang to możesz pisać literki palcem.

#872 memphis21

memphis21
  • 142 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 listopada 2018 - 16:56

A czyli jak mam ustawione język PL to nie mogę pisać ?

#873 gentelman

gentelman
  • 452 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 16 listopada 2018 - 17:52

To możesz dyktować albo używać wcześniej przygotowanych odpowiedzi.

#874 keniutek

keniutek
  • 414 postów
  • Skąd3m

Napisano 16 listopada 2018 - 18:04

To co zauważyłem w sklepie, da się zauważyć również na żywo, kiepski wyświetlacz przy szarym kolorze. Poza tym, fajna zabawka (nie wiem czy żona zamieni swoją 3 czy ten pójdzie do siostrzenicy).

#875 memphis21

memphis21
  • 142 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 listopada 2018 - 20:27

Po kilku godzinach z nowa zabawka muszę powiedzieć ze jest petarda. Wyświetlacz j wykonanie naprawdę mega klasa. Największe wrażenie zrobiły na mnie te wibracje (jakoś to się w ustawieniach nazywa chyba) Po prostu bajka ;-)). Muszę kilka dni się nim pobawić abym w pełni poznał wsystskie jego funkcje. Teraz wiem ze nie mogę sobie poradzić z tym, aby nawet gdy przyjdzie mi powiadomienie (np. SMS) także zadzwonił o zawibrował teleofn. Jak mam zegarek na ręku to tylko zegarek reaguje.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych