Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zdjęcia się nie zapisują

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 mesaya

mesaya
  • 7 postów
  • SkądLeszno, PL

Napisano 19 sierpnia 2018 - 16:11

Dzień dobry,

od kilku dni zdjęcia w iPhone X mi się nie zapisują. Po zrobieniu zdjęcia, gdy kliknę w dolnym lewym rogu aparatu, aby otworzyć galerię -  zdjęcie wyświetli się. Jednak gdy zamknę aparat i wchodzę w galerię - tego zdjęcia już nie widać. Nadmienię, że mam 40 GB wolnej pamięci w telefonie, oraz ok. 30 GB wolnej pamięci w iCloud. Mam też włączoną bibliotekę zdjęć iCloud, opcję wysyłania zdjęć do mojego strumienia. Zrobionych zdjęć nie widać też na moim MacBooku. iPhone ma też zrobione wszystkie aktualizację.

Czy ktoś mógłby mi pomóc naprawić ten problem? Niestety nie mam pomysłu, niedługo wyjeżdżam na wakacje i nie wyobrażam sobie, żeby zdjęcia mi przepadały.. Byłabym wdzięczna za wszelką pomoc i wskazówki. 

PS: Czy gdybym udała się z tym problemem do iSpota, bądź Cortlanda to uzyskam pomoc? 

#2 iKnow

iKnow
  • 949 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 sierpnia 2018 - 17:28

Myślę, że w salonie będą chcieli zresetować wszystkie ustawienia (bez kasowania danych), a jeśli to nie pomoże, to kopia zapasowa, wgranie systemu od nowa przez DFU przez iTunes i wczytanie backupu.

Zawsze możesz zadzwonić na infolinię Apple i spróbują zdiagnozować problem i pomóc telefonicznie.

Pozdrawiam

#3 winmaciek

winmaciek
  • 7 088 postów
Napisano 19 sierpnia 2018 - 19:06

Tak jak kolega wyżej napisał. Swoją drogą kiedyś czytałem o takim przypadku i okazało się, że ktoś dostał telefon powystawowy z wersją demonstracyjną systemu, która kasuje zrobione zdjęcia po niedługim czasie ( ͡° ͜ʖ ͡°).

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#4 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 19 sierpnia 2018 - 23:20

Jeżeli to "wyczyszczona", ale nie usunięta wersja DEMO - to reset ustawień nie pomoże, a w kopii zapasowej problem zapisze się (i później odtworzy).

W przypadku DEMO - jedyny ratunek to DFU i wgranie czystego systemu (bez odtwarzania z kopii).

Pomogłem ?   -  Lubię to 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych