Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

IPhone X dziś?

• Please log in to reply
152 replies to this topic

#76 Zireael

Zireael
  • 905 posts
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Posted 08 February 2019 - 15:50

Można logować się za pomocą zarówno za pomocą Face ID, jak i pinu - teraz chyba nawet wszystkie aplikacje bankowe wspierają tą pierwszą metodę logowania ;).

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#77 Regiss

Regiss
  • 2945 posts
  • SkądRadom

Posted 08 February 2019 - 16:47

Ja tam żadnego problemu z zarządzaniem ramem nie zauważyłem. Niektórzy płaczą że im przeładowuje 100 otwartych kart w safari. Pytam tylko po co to robić na telefonie? W normalnym użytkowaniu nic nie zauważysz.

iPhone 15 Pro

#78 Zireael

Zireael
  • 905 posts

Posted 08 February 2019 - 17:00

Ja w sumie też nic takiego nie zauważyłam, przynajmniej w swoim użytkowaniu ;).

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#79 tomasov

tomasov
  • 581 posts
  • SkądPolska

Posted 11 February 2019 - 11:06

Mam niezły dylemat Panowie. Mam obecnie s9+ i nie mam na co właściwie narzekać boję się jedynie że po czasie telefon zwolni w końcu to Android choć pytając na forum nikt na spowolnienia nie narzeka Nawet po roku używania. Ciężki orzech jak dla mnie

#80 Aastelix

Aastelix
  • 1528 posts
  • SkądPodbeskidzie

Posted 11 February 2019 - 11:43

Nie sądzę żeby S9+ szybko zwolnił. Nawet jak kiedy zacznie mieć takie objawy to jedno pełne przywrócenie do stanu fabrycznego da mu nowe życie.

iPhone 11

#81 Regiss

Regiss
  • 2945 posts
  • SkądRadom

Posted 11 February 2019 - 12:04

Mam niezły dylemat Panowie. Mam obecnie s9+ i nie mam na co właściwie narzekać boję się jedynie że po czasie telefon zwolni w końcu to Android choć pytając na forum nikt na spowolnienia nie narzeka Nawet po roku używania. Ciężki orzech jak dla mnie

Kupiłeś telefon z  najbardziej zamuloną nakładką ze wszystkich, Samsung Exerience. Myślałeś o X, 8 a kupiłeś Samsunga? Dziwny wybór. Chciałeś petardy z androidem, to trzeba było kupić one plus 6t, pixela albo mate 20 pro. Jeśli chodzi o szybkość s9 to słaby wybór.

Edited by Regiss, 11 February 2019 - 12:05.

iPhone 15 Pro

#82 CryKillerPL

CryKillerPL
  • 119 posts

Posted 11 February 2019 - 16:48

Jakbyś kupił jeszcze Mate 20 Pro albo P20 Pro to rozumiem, ale S9+? Dlaczego?

Dostaniesz co 5-6 miechów aktualizację zabezpieczeń, potem na wiosnę (czyt. 7-8 m-cy po premierze Androida 10) aktualizację i to będzie koniec wsparcia dla tego telefonu.

Apple iPhone 14 Pro Max | Apple Watch Series 9 | Apple AirPods gen. 3

#83 tomasov

tomasov
  • 581 posts
  • SkądPolska

Posted 11 February 2019 - 18:39

Kupiłeś telefon z  najbardziej zamuloną nakładką ze wszystkich, Samsung Exerience. Myślałeś o X, 8 a kupiłeś Samsunga? Dziwny wybór. Chciałeś petardy z androidem, to trzeba było kupić one plus 6t, pixela albo mate 20 pro. Jeśli chodzi o szybkość s9 to słaby wybór.

Rzecz w tym, że kupiłem ( S9+ ) bardzo dobry telefon ale obawiam się, że za pół roku zamuli.Póki co pracuje jak trzeba. Ma piękny wyświetlacz, super aparat, świetny tryb ciemny na Pie, spoko baterię po aktualizacji ale to dalej android dlatego zdecydowałem się na zakup X w perspektywie dłuższego niż pół roku użytkowania. Najwyżej jak mnie znudzi to będę szukał innej alternatywy. 6T odpadł za surowy wygląd nakładki i brzęcząco-pierdzącą wibrację a to strasznie mnie irytuje

Edited by tomasov, 11 February 2019 - 18:43.

#84 dobrakawa

dobrakawa
  • 829 posts

Posted 11 February 2019 - 19:02

A ostrzegałem, pisałem i mówiłem.

Pro 2012, 14 Pro

#85 tomasov

tomasov
  • 581 posts
  • SkądPolska

Posted 11 February 2019 - 22:06

@up jeszcze nie wiem czy nie wrócę do Androida :) zobaczymy jak sie bedzie sprawował X? Niedlugo premiera oneplus 7 ale jak ten tez okaże się "niezbyt" to znowu kupię S9+ :)

#86 sevecc

sevecc
  • 773 posts
  • SkądWłocławek

Posted 12 February 2019 - 08:43

Ja tam żadnego problemu z zarządzaniem ramem nie zauważyłem. Niektórzy płaczą że im przeładowuje 100 otwartych kart w safari. Pytam tylko po co to robić na telefonie? W normalnym użytkowaniu nic nie zauważysz.

Ja u siebie niestety czasem obserwuję ten problem ale nie podczas przełączania się między kartami w safari a pomiędzy aplikacjami otwartymi w tle. 

Zawsze lecę na betach więc być może tu jest gdzieś przyczyna (choć aktualne czyli późne już bety na poziomie 12.2 powinny być raczej dopracowane).

Ale jest to jedyna rzecz, która mi czasem przeszkadza w X :) 

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#87 tomasov

tomasov
  • 581 posts
  • SkądPolska

Posted 12 February 2019 - 09:37

Ponoć przez te gestu w X można kciuka zwichnąć :) telefon w drodze więc jutro biorę się za testy :)

Przy okazji szukam bardzo dobrego i bardzo cienkiego szkiełka do X. Zależy mi na dostawie z PL. Polecicie coś?

#88 MC_

MC_
  • 6915 posts

Posted 12 February 2019 - 09:40

Mój kciuk ma się bardzo dobrze, bez obaw.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#89 dobrakawa

dobrakawa
  • 829 posts

Posted 12 February 2019 - 10:14

@up jeszcze nie wiem czy nie wrócę do Androida :) zobaczymy jak sie bedzie sprawował X? Niedlugo premiera oneplus 7 ale jak ten tez okaże się "niezbyt" to znowu kupię S9+ :)

A wybacz. Nie przeczytałem dokładnie i myślałem, że kupiłeś Samsunga.
X jest okej.

Pro 2012, 14 Pro

#90 Zireael

Zireael
  • 905 posts

Posted 12 February 2019 - 10:34

Ponoć przez te gestu w X można kciuka zwichnąć :)

Bez przesady, z moim kciukiem też wszystko OK :P. Do obsługi gestami szybko się przyzwyczaisz :).

#91 sevecc

sevecc
  • 773 posts
  • SkądWłocławek

Posted 12 February 2019 - 10:41

Ponoć przez te gestu w X można kciuka zwichnąć :) telefon w drodze więc jutro biorę się za testy :)

Przy okazji szukam bardzo dobrego i bardzo cienkiego szkiełka do X. Zależy mi na dostawie z PL. Polecicie coś?

Gesty to jest chyba najlepsze co jest w nowych iPhonach / iPadach !

Od czasu Nokii n9 i MeeGo czekałem na podobne rozwiązanie. 

#92 Watch

Watch
  • 17 posts

Posted 12 February 2019 - 12:58

Co z tymi ekranami w X'ach? Wszystkie padają i trzeba wymieniać z tego programu wymiany czy to jakieś pojedyncze przypadki? Jaka jest szansa, że po rooku  w telefonie się coś popsuje (moduł wifi, face id itp)?  Warto dopłacaś do Xs?

#93 MC_

MC_
  • 6915 posts

Posted 12 February 2019 - 13:11

Jakie ekrany padają, o co chodzi? 

Szansa, że się coś zepsuje jest zawsze, ale generalnie oprócz kilku opisywanych tutaj wad modelu X (w szczególności głośniczek) jest to raczej udany model.

Ja kupiłem Xs, bo dopłata była bardzo niewielka wtedy. Aktualnie, przy tych cenach gdyby X był w promocji to brałbym jego.

#94 Regiss

Regiss
  • 2945 posts
  • SkądRadom

Posted 12 February 2019 - 13:14

1. Pojedyńcze przypadki. Nawet jak się trafi to wymieniają bez problemu.
2. Szansa jest pomiędzy 0-100%. We wróżki się nie bawmy.
3. Według mnie nie warto. To prawie identyczne urzadzenia. Niezauważalnie lepszy aparat i szybszy procesor( zero różnicy w normalnym użytkowaniu, ios 12 chodzi identycznie)

iPhone 15 Pro

#95 MC_

MC_
  • 6915 posts

Posted 12 February 2019 - 13:19

Co do aparatu, to się jednakowoż nie zgodzę. Tryb HDR w Xs daje radę. Zdjęcia są pod względem DR lepsze.

• wopo likes this

#96 Watch

Watch
  • 17 posts

Posted 12 February 2019 - 13:35

Gdzie najlepiej go kupić? Media Exper/Media Markt czy Raczej Cortland? W Media Expert podobno wymigują się od naprawy w ramach rękojmi, ma ktoś jakieś informacje na ten temat?

#97 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2064 posts
  • SkądRzym

Posted 12 February 2019 - 13:44

Gdzie najlepiej go kupić? Media Exper/Media Markt czy Raczej Cortland? W Media Expert podobno wymigują się od naprawy w ramach rękojmi, ma ktoś jakieś informacje na ten temat?

Serwis. Me naprawia telefony na rękojmi. Tak pisali na forum.

#98 sevecc

sevecc
  • 773 posts
  • SkądWłocławek

Posted 12 February 2019 - 13:45

Mam inne doświadczenia z ME.

Jakiś czas temu siostra żony oddawała 1,5 rocznego SE (nie działał czujnik zbliżeniowy) - naprawili z tytułu rękojmi bez żadnych problemów.

#99 Zireael

Zireael
  • 905 posts

Posted 12 February 2019 - 13:54

Co z tymi ekranami w X'ach? Wszystkie padają i trzeba wymieniać z tego programu wymiany czy to jakieś pojedyncze przypadki? Jaka jest szansa, że po rooku  w telefonie się coś popsuje (moduł wifi, face id itp)?  Warto dopłacaś do Xs?

U niektórych może się zdarzyć, że ekran nie reaguje prawidłowo na dotyk lub wręcz przeciwnie, sam się "klika"... Spokojnie, jeśli wszystko jest OK to nie trzeba tego wymieniać (bo po co?). Ja na swojego X nie narzekam, wszystko działa (odpukać), a gwarancja kończy mi się za 2 tygodnie ;). Mój tata kupił swojego jakiś tydzień-dwa po mnie i też jest wszystko OK :). A szansa na to, że coś się popsuje po roku, jest taka sama jak wszędzie i nikt nie jest w stanie przewidzieć ewentualnej awarii...

#100 Watch

Watch
  • 17 posts

Posted 12 February 2019 - 14:00

A jak wygląda sprawa z odkupieniem telefonu z przedłużenia umowy? Chodzi mi konkretnie o Orange, jeśli będę miał paragon wystawiony na podstawie faktury(na niej oczywiście nie ma moich danych) przyjmą mi telefon w ramach rękojmi, żeby naprawić ewentualne usterki? Mówię oczywiście o okresie po upływie rocznej gwarancji od Apple.

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users