Ale się "nieładnie" ładuje Mojave... w pierwszej kolejności pasek postępu, następnie czarny ekran, powrót do "jabłka" i dopiero biurko. Też tak macie?

Beta Mojave - wątek zbiorczy i jedyny.
Posted 24 September 2018 - 19:31
Posted 24 September 2018 - 19:32
Zmienia się od pory dnia. Ściągałeś przed chwilą i chcesz żeby się już zmieniło? Może poczekaj do rana...
Ja nie mam na myśli zmieniającej się tapety tylko tryb (ciemne safari, finder etc etc) Ewidentnie trzeba wybrać go „z góry” i później jedynie zmienić w ustawieniach. Sam system pytał o to przy rozruchu.
Posted 24 September 2018 - 19:37
Czy jakiś ad blocker działa jak za starych czasów? Czy to nowa funkcja Mojave aby użytkownik został zalewany milionem banerów?
Posted 24 September 2018 - 19:38
To bardziej funkcja nowej wersji Safari Ale coś tam dalej mi blokuje adblock
MacBook Air 2017, iPhone X, Airpods Pro
Posted 24 September 2018 - 19:46
Połowa reklam, szczególnie te ulubione na pół strony pozostają. Ręcznie nie można ich zablokować. Genialnie.
Posted 24 September 2018 - 19:58
AdGuard działa z Safari12, taki trick.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 24 September 2018 - 20:02
Opcja płatna. Działa tak bardzo skutecznie jak uBlock Origin?
Ja póki co przesiadam się na Chrome póki sytuacja nie wyklaruje się.
Posted 24 September 2018 - 20:06
Kosztuje mniej więcej ~paczkę fajek, używam od jakiegoś roku i jest super.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 24 September 2018 - 20:07
Kosztuje mniej więcej ~paczkę fajek, używam od jakiegoś roku i jest super.
Mają demo. Jeśli faktycznie taki dobry to kupię (45zł). Dzięki.
Posted 24 September 2018 - 20:31
O, ja za ~15 kupowałem ;-)
Ok, mamy już nowy dział, ten wątek zamykam.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users