Napisano 27 czerwca 2018 - 19:00
Pozdrawiam
Napisano 27 czerwca 2018 - 19:11
Potwierdzam przedmówców. W mbanku jest jeden wielki pierd*lnik. Dostałem informację o zmianie regulaminu (którąś z kolei w ostatnim czasie swoją drogą) W zmianie wyszczególnione, że likwidują konto oszczędnościowe emax, tak więc dzwonie i pytam, co z moimi środkami lub ewentualnie w jakie konto się to przekształci i dostaje odpowiedź, żebym dla pewności przelał pieniądze na konto główne, żeby nie zawisły gdzieś, bo po dniu tym i tym konta nie będzie. Akurat dwa dni później zadzwonili do mnie sami z mbanku i przy okazji zadałem pytanie odnośnie zmiany regulaminu i podobno konto będzie dalej aktywne, a po dniu którymś tam lipca czy sierpnia jedynie nie będzie można założyć konta oszczędnościowego emax, a do tego momentu mogę sobie kilka takich założyć i będą działać jak będą założone przed zmianą regulaminu.
Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb MacBook Pro M1 13 16gb 256gb AirPods 2
Napisano 27 czerwca 2018 - 19:19
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Napisano 27 czerwca 2018 - 19:31
Ja nigdy nie miałem problemu z mbankiem.
Na ten moment nie jest to jeszcze problem, ale przeraża mnie niekompetencja jednego z konsultantów No ale jak widać regulaminy są tak jasno pisane, że każdy interpretuje je jak mu się wydaję Aczkolwiek ja mam prawo czegoś nie wiedzieć/nie rozumieć/ źle zinterpretować, a konsultanci powinni rozwiać moje wątpliwości, a nie jeszcze bardziej je pogłębić.
- kristof461 lubi to
Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb MacBook Pro M1 13 16gb 256gb AirPods 2
Napisano 27 czerwca 2018 - 20:09
Koniec offtopu bo się robi temat o mBanku...
- kristof461 lubi to
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Napisano 27 czerwca 2018 - 20:24
Użytkownik kristof461 edytował ten post 27 czerwca 2018 - 20:24
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Napisano 27 czerwca 2018 - 20:44
Gdzie to się zgłasza? Bo ja widziałem tylko 1 na 5 czatów, by ocenić rozmowę.Dorzucę coś jeszcze na koniec. Skoro widzimy ze mbank ma problem z niekompetentnymi pracownikami albo po prostu zle zapisanymi regulaminami zgłaszajmy to. Tylko tak możemy poprawić ich działanie które to będzie na nasza korzyść. Na forum można ponarzekać i wymienić spostrzeżenia ale ostatecznie nic to nie zmieni
Pozdrawiam
Napisano 27 czerwca 2018 - 21:27
Napisano 27 czerwca 2018 - 21:45
Do mnie dzisiaj dotarła karta z mBanku, wszystko ładnie się dodało do Apple Pay, tylko powiedzcie mi, bo pisze żeby przy pierwszej transakcji włożyć kartę normalnie do terminala i dopiero wtedy może płacić zbliżeniowo kartą, ale w przypadku Apple Pay to chyba nie jest konieczne? W sumie zastanawiam się czy to w ogóle jest konieczne, bo z poprzednimi kartami chyba nigdy tak nie robiłem.
MacBook Air 2017, iPhone X, Airpods Pro
Napisano 27 czerwca 2018 - 22:09
.Do mnie dzisiaj dotarła karta z mBanku, wszystko ładnie się dodało do Apple Pay, tylko powiedzcie mi, bo pisze żeby przy pierwszej transakcji włożyć kartę normalnie do terminala i dopiero wtedy może płacić zbliżeniowo kartą, ale w przypadku Apple Pay to chyba nie jest konieczne? W sumie zastanawiam się czy to w ogóle jest konieczne, bo z poprzednimi kartami chyba nigdy tak nie robiłem.
Ostatnio płaciłem nowo wydana karta mbank bez wcześniejszej translacji z pinem w terminalu. Kupuj śmiało.
Napisano 28 czerwca 2018 - 05:44
Jednak nie BZWBK?.
Ostatnio płaciłem nowo wydana karta mbank bez wcześniejszej translacji z pinem w terminalu. Kupuj śmiało.
Napisano 28 czerwca 2018 - 06:18
Mi dziś pani w banku powiedziała, że na każdej z kart musi byc 5 transakcji
Od kilku lat nie zapłaciłem ani razu kartą debetową mBanku, wszystkie płatności tylko kartą kredytową. Brak opłat za obie karty (credit & debit).
Jednak warunki nie są jednoznaczne, zależą od konkretnego produktu.
Na przykład miałem aktywną opcję wszystkie bankomaty za darmo pod warunkiem, że dokonam kartą debetową (3 albo 5 płatności - nie pamiętam). Ten warunek spełniało płacenie kartą kredytową.
Później w którejś z aktualizacji regulaminów po cichu (moja wina, nie czytam od deski do deski każdego nowego regulaminu) mBank wyłączył mi bezpłatne wypłaty z wszystkich bankomatów.
3 może 4 telefony na infolinię dały za każdym razem inne, wykluczające się wzajemnie informacje. Najlepsza była taka, że darmowych wypłat z obcych bankomatów nigdy nie mogłem mieć (wypłaty na wakacjach z bankomatu spółdzielczego musiały i się chyba przyśnić).
Jak chodzi o burdel informacyjny, to mBank jest zdecydowanie numerem jeden.
Napisano 28 czerwca 2018 - 06:21
Jednak nie BZWBK?
Haha WBK. mBank miałem tylko do zajanuszowania 20 zł w promocji xD
Napisano 28 czerwca 2018 - 06:23
Do mnie dzisiaj dotarła karta z mBanku, wszystko ładnie się dodało do Apple Pay, tylko powiedzcie mi, bo pisze żeby przy pierwszej transakcji włożyć kartę normalnie do terminala i dopiero wtedy może płacić zbliżeniowo kartą, ale w przypadku Apple Pay to chyba nie jest konieczne? W sumie zastanawiam się czy to w ogóle jest konieczne, bo z poprzednimi kartami chyba nigdy tak nie robiłem.
Na pewno tak jest w citi handlowym, pierwsza płatność musi być zatwierdzona PIN. W ten sposób aktywujesz kartę. W mBanku można jak pamiętam aktywować kartę przez WWW więc chyba nie ma takiego wymagania żeby pierwsza płatność była z pinem.
Co bank, to inne procedury.
Napisano 28 czerwca 2018 - 06:38
iPhone 15 Pro
Napisano 28 czerwca 2018 - 07:49
Moja dodała się od razu po aktywacji przez www, więc pewnie rzeczywiście nie trzeba już potwierdzać pinem, dzisiaj sprawdzę
Napisano 28 czerwca 2018 - 08:21
po aktywacji przez www
Po aktywacji. Pierwsza płatność z PIN to też inny rodzaj aktywacji (jak nie przez WWW to pinem).
Nieaktywna karta przychodzi pocztą w kopercie. Trzeba ją aktywować.
Napisano 28 czerwca 2018 - 12:20
Apple Pay przetestowane, rzeczywiście nie trzeba było płacić normalnie przy pierwszej płatności nową kartą. Wygoda super. Pani w piekarni pytała się mnie tylko co to się stało, bo od tygodnia bardzo dużo osób płaci telefonem. Mówcie co chcecie ale może Apple nie wprowadziło tego jako pierwsze w Polsce, ale dopiero gdy oni to zrobili nagle popularność takiej formy płatności wzrosła momentalnie, a przecież stosunek telefonów z Androidem do iPhonów w naszym kraju jest ogromny.
Ewentualnie ludzie z Androidem dopiero teraz zorientowali się, że mają taką opcje w telefonie, bo jednak Google/Android pay nie było tak reklamowane jak Apple Pay.
Napisano 28 czerwca 2018 - 12:50
Ja tam płaciłem i płacę telefonem z andkiem i nikt się temu nie dziwi Przynajmniej nie spotkałem się żeby ktoś musiał koparę ze zola zbierać
Napisano 28 czerwca 2018 - 13:27
Troche to przykre, że taki bank jak M nie chce wprowadzić AP. Pytanie, czy chodzi o pazerność banku? Bo z pewnością, blik jest fajny do płatności internetowych. Natomiast w sklepach stacjonarnych mało który terminal blika obsługuje i zdecydowanie szybciej zapłacić kartą lub przykładając telefon.
Użytkownik Moongroow edytował ten post 28 czerwca 2018 - 13:29
Napisano 28 czerwca 2018 - 13:29
Ja tam płaciłem i płacę telefonem z andkiem i nikt się temu nie dziwi Przynajmniej nie spotkałem się żeby ktoś musiał koparę ze zola zbierać
Nie chodzi o to, że ktoś się dziwi tylko pani zwróciła uwagę na to, że nagle sporo wzrosła ilość osób które tak robią.
I dzisiaj żegnam się z millenium konto założone w mbank i już czekam na kartę )
Ja złożyłem już wniosek o zamknięcie konta w Millenium, w ciągu 2 godzin od złożenia wniosku dzwonili już 2 razy
Napisano 28 czerwca 2018 - 13:43
Ja złożyłem już wniosek o zamknięcie konta w Millenium, w ciągu 2 godzin od złożenia wniosku dzwonili już 2 razy
Znając życie, jak im spora gruba klientów ucieknie to będą sobie pluć w brodę, że nie poszli na kompromis. Ja tam nie będę żałował bo w mbank dostałem lepsze warunki.
Napisano 28 czerwca 2018 - 17:44
Jak jest jest z tym dźwiękiem w zegarku po zapłaceniu. Jedni mówią, ze jest, drudzy ze nie ma. Jest to pikniecie, jak w iPhone na zegarku jak zapłacimy, bo ja nic nie słyszę, tylko wibracja.
Napisano 28 czerwca 2018 - 18:22
Użytkownik cfcrobbie edytował ten post 28 czerwca 2018 - 18:24
MBP13'' 2020 M1/16GB/256GB Space Grey , IPHONE 12 Pro 128 GB Space Grey, APPLE WATCH Series 5 44mm + LTE Space Grey
Napisano 28 czerwca 2018 - 18:25
No to kurcze nie wiem co jest. Zegarek macie na max głośności? Wszystkie inne dzwięki powiadomień mam, ale przy płatności nic nie słyszę tylko mam wibrację. Gdzieś to się włącza?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych