Rzucasz rękojmią, gwarancją i reklamacją na prawo i lewo i chyba sama nie wiesz co jest czym. Czytaj ze zrozumieniem a nie wysyłasz jednak bardziej doświadczonych w tym temacie użytkowników do regenersis. To o nich właśnie mówiłem kiedy wspominałem o oddaniu sprzętu do operatorów. Nie musisz popisywać się że znasz ich nazwę. W dodatku kompletnie nie rozumiem twojego toku myślenia. Skoro oddajesz do sprzedawcy który ma 14 dni na ustosunkowanie się do sprawy to dlaczego nie oddasz bezpośrednio do serwisu który nawet bez żadnych ograniczeń zrobi to szybciej? Tym bardziej że jak sama zauważasz sprzedawca i tak uda się do serwisu. Chyba lepiej mieć bezpośredni kontakt z serwisem niż pośrednikiem ale może się mylę.
Twoje zaślepienie na to czy dostaniesz refurb czy nie jest takie samo jak to że oddajesz do sprzedawcy bo jest lepiej. To tylko twoje przeświadczenie. 99% oddaje na gwarancję i nie narzeka. Gdybyś miała argumenty dla których w twoim przypadku rękojmia byłaby lepsza to ok. Czasem lepiej wykorzystać rękojmie. Niestety ich nie masz co sama pokazałaś mówiąc że po prostu się tak przyzwyczaiłaś. Dodatkowo z refurba nie korzystałaś więc o czym my w ogóle mówimy. Emej napisał to o czym wspominałem. Refurby nie raz bywają lepsze niż nówki sztuki z folii. Ja chce korzystać z telefonu czy innego urządzenia a nie myśleć czy to z folii czy refurb. Zresztą jak odkleisz folie z wyświetlacza to nikt nie wie jaki masz telefon. Lepiej więc nie odklejaj folii wtedy pokażesz że to nówka a nie ten wstrętny refurb. Do tego jak sama stwierdziłaś rzadko kiedy coś ci się psuje więc może jak będziesz musiała cześciej naprawiać sprzęt zauważysz różnicę w kontakcie bezpośrednim a pośrednim.
Użytkownik kristof461 edytował ten post 15 maja 2018 - 12:30