Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Flickr nie wysyła zdjęć z iphona


Najlepsza odpowiedź winmaciek , 25 kwietnia 2018 - 11:38

Niestety tak to jest w iOS, że aplikacje nie mogą tak sobie wysyłać w tle bez przerwy - mam tak samo w OneDrive. Jedyna rada na to, to (niestety) zostawić podłączony telefon na noc i wyłączyć autoblokadę. Przejdź do postu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mikus1987

Mikus1987
  • 204 postów

Napisano 25 kwietnia 2018 - 07:31

Hej, 

 

zainstalowałem flickr, włączyłem opcję autoupdate. W telefonie mam ok 5500 zdjęć. Przesyłanie się rozpoczęło jak to ustawiłem, ale mimo tego, iż aplikacja nie została zamknięta, jest włączone odświeżanie w tle (poprzez wifi i dane komórkowe) a w domu oczywiście wifi- po całej nocy podpiętego telefonu do ładowania, zaimportował do flickra ok 500zdjęć... z czego zauważam coś takiego, że jak wchodzę w tę aplikację sprawdzić, to zdjęcia szybko się dodają widzę to po zmieniającej się ilości w cyfrach, natomiast jak telefon się uspi, po jakimś czasie otwieram aplikację a licznik dalej stoi na tej samej liczbnie, albo 15-20 zdjęć dalej, i po odblokowaniu znów jakby rusza szybko wysyłając. Wifi mam symetryczne z prędkością 32MB/s testowałem wczoraj wiczorem idziś rano, cały czas te same prędkości... nie wiem o co chodzi. Ktoś ma pomysł? Przecież nie będę trzymał telefonu odblokowanego cały czas bo bateria padnie w 2 godziny. Poza tym, to chyba powino działać nieco sprawniej. 

 

proszę o poradę. 



#2 ciotka_paszczaka

ciotka_paszczaka
  • 1 052 postów

Napisano 25 kwietnia 2018 - 10:07

Hej, 

 

zainstalowałem flickr, włączyłem opcję autoupdate. W telefonie mam ok 5500 zdjęć. Przesyłanie się rozpoczęło jak to ustawiłem, ale mimo tego, iż aplikacja nie została zamknięta, jest włączone odświeżanie w tle (poprzez wifi i dane komórkowe) a w domu oczywiście wifi- po całej nocy podpiętego telefonu do ładowania, zaimportował do flickra ok 500zdjęć... z czego zauważam coś takiego, że jak wchodzę w tę aplikację sprawdzić, to zdjęcia szybko się dodają widzę to po zmieniającej się ilości w cyfrach, natomiast jak telefon się uspi, po jakimś czasie otwieram aplikację a licznik dalej stoi na tej samej liczbnie, albo 15-20 zdjęć dalej, i po odblokowaniu znów jakby rusza szybko wysyłając. Wifi mam symetryczne z prędkością 32MB/s testowałem wczoraj wiczorem idziś rano, cały czas te same prędkości... nie wiem o co chodzi. Ktoś ma pomysł? Przecież nie będę trzymał telefonu odblokowanego cały czas bo bateria padnie w 2 godziny. Poza tym, to chyba powino działać nieco sprawniej. 

 

proszę o poradę. 

 

Jak jakiś czas temu sprawdzałem to z kompa poprzez ichnią wtyczkę szło potwornie wolno.  To się sprawdza chyba tylko jak zrobisz kilka zdjęć dziennie i uploadujesz. Przy większych ilościach u mnie była tragedia. Załadowałem w końcu przez www - nieporównywalnie szybciej.


Nie czytam prywatnych wiadomości.


#3 Mikus1987

Mikus1987
  • 204 postów

Napisano 25 kwietnia 2018 - 11:08

ok, tylko zdjęcia które chcę tam wysłać to cała rolka aparatu, której nie mam na kompie; ) 



#4 winmaciek

winmaciek
  • 4 156 postów
  • Płeć:

Napisano 25 kwietnia 2018 - 11:38   Najlepsza odpowiedź

Niestety tak to jest w iOS, że aplikacje nie mogą tak sobie wysyłać w tle bez przerwy - mam tak samo w OneDrive. Jedyna rada na to, to (niestety) zostawić podłączony telefon na noc i wyłączyć autoblokadę.

MacBook Pro 13" M1, iPhone XS, iPad 10.5"


#5 Mikus1987

Mikus1987
  • 204 postów

Napisano 25 kwietnia 2018 - 14:16

Dzięki za info:) tak myślałem że ios jednak coś nieco blokuje;) zrobię tak jak mówisz po powrocie do domu:) 

 

Pozdrawiam 

 

 

Niestety tak to jest w iOS, że aplikacje nie mogą tak sobie wysyłać w tle bez przerwy - mam tak samo w OneDrive. Jedyna rada na to, to (niestety) zostawić podłączony telefon na noc i wyłączyć autoblokadę.



#6 Mikus1987

Mikus1987
  • 204 postów

Napisano 26 kwietnia 2018 - 12:26

Ok, wszytsko zadziałało, jest nadla jeden problem. Flickr nie importuje mi wideo z rolki apartu. przez co zatrzymał się na końcowej liczbie, i 101 video jest niezaimportowanych, i przez to ciągle wisi w trakcie uploadu. robiąc nowe zdjęcie nie importuje się ono do flickra, bo jest na końcu kolejki a przed nim 101 filmów, które się nie importują. próbowałem resetowanie hasło w flickr i to nic nie dało. od dobry ciągle kółko uploadu sie kręci i pokazuje uploadr working... 5429/5520 (ta brakująca liczba to własnie filmny :) 

 

jakieś pomysły? 



#7 tomtom_su

tomtom_su
  • 352 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 26 kwietnia 2018 - 13:23

Może jednak zrzuć filmy do kompa i dopiero wtedy na Flickra.

Tak na marginesie teraz przejął ich SmugMug i nie bardzo wiadomo co dalej ;)



#8 Mikus1987

Mikus1987
  • 204 postów

Napisano 26 kwietnia 2018 - 14:06

no ok, tylko czy jak to zrobię, to czy on wykryje, że te pliki już są załadowane do rolki aparatu? tzn. czy sprawdza sobie to jakoś po nazwie itd. bo bez sensu, jak je wrzucę, a on nadal będzie chciał automatycznie je dodać. 

 

Spróbuję wieczorem w domu, i dam znać 



#9 Mikus1987

Mikus1987
  • 204 postów

Napisano 26 kwietnia 2018 - 20:46

sprawdziłem w domu. Zaimportowałem wszytskie filmy z iphonea na maca, wszedłem na stronę flickr i chciałem zrobić upload- ale niestety. błąd przesyłania plików. Wygląda na to, że flickr ma jakiś problem z filmami z telefonu. a przez to, niestety nie działa tak jak powinno, bo nie dodaje nowych zdjęć, prze to, że ciągle wisi na niedokończonym uploadzie plików z rolki aparatu. Czy ktoś może sprawdzić czy u niego flickr importuje też filmy z rolki aparatu? 



#10 Mikus1987

Mikus1987
  • 204 postów

Napisano 28 kwietnia 2018 - 10:28

Chyba rozwiązałem problem. Po kilku dniach prób bez owocnych, ciągle nie imporotwał video, po przestawieniu w opcjach prywatność i bezpieczeństwo i przestawieniu funkcji PHOTO SAFETY LEVEL z restricted na moderate, video zaczęło się importować od rolki:) zastanawia mnie tylko co to ma wspólnego z moimi zdjęciami skoro wszytskie są ustawione jako prywatne;) tak czy siak, puki co, filmy się po kolei ładują:) 

 

gdyby ktoś miał taki problem, proponuję przestawić opcje w tym miejscu i będzie działać:) 






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych