Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

contactIcon

• Please log in to reply
158 replies to this topic

#76 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 22 February 2008 - 01:09

Wersja 0.5.0 wydana!

Zmiany:
- Możliwość wybrania numeru telefonu jeśli kontakt ma więcej niż jeden
- Poprawiony błąd związany z wpisywaniem polskich liter do nazw kontaktów

To prawdopodobnie ostatnia wersja na ten czas, gdyż jestem już zadowolony z tej aplikacji :). Co prawda mam w głowie pewne zmiany, ale to na kiedy indziej. Chyba, że znajdzie się jakiś błąd, wtedy oczywiście go poprawię 'poza kolejką' ;).

PS. Jeszcze jeden post i będę miał okrągłe 1024 :D
  • sron and zibi2000 like this

#77 Czepot

Czepot
  • 93 posts

Posted 22 February 2008 - 02:08

super alikacja umnie masz taki autorytet jak stad do tikio ;D Dzieki!!

#78 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 posts
  • SkądDublin, Katowice

Posted 22 February 2008 - 08:09

Wersja 0.5.0 wydana!

Zmiany:
- Możliwość wybrania numeru telefonu jeśli kontakt ma więcej niż jeden
- Poprawiony błąd związany z wpisywaniem polskich liter do nazw kontaktów

To prawdopodobnie ostatnia wersja na ten czas, gdyż jestem już zadowolony z tej aplikacji :). Co prawda mam w głowie pewne zmiany, ale to na kiedy indziej. Chyba, że znajdzie się jakiś błąd, wtedy oczywiście go poprawię 'poza kolejką' ;).

PS. Jeszcze jeden post i będę miał okrągłe 1024 :D

miodzio ... zgdonie z obiednica mala dotacja poszla ;-) ... zauwazylem jeszcze jeden bardzo powazny BLAD (hehe ;-) ... ikonki nie robia sie zaokraglone :lol:

#79 zibi2000

zibi2000
  • 181 posts

Posted 22 February 2008 - 11:59

Już wiem co się u mnie działo! Nazwa kontaktu była przydzielona w poprzedniej wersji, kiedy zmieniłem nazwę (dodałem do imienia nazwisko) ikona pojawiła się na springu. OK,OK,OK!!!

#80 mikiel

mikiel
  • 129 posts
  • SkądCentrum

Posted 22 February 2008 - 14:39

:) super mi tez sie podoba a wiece jak usunac oryginalne ikonki takie jak "akcje"

#81 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 22 February 2008 - 15:40

Programem "Poof" na przykład.

#82 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 posts
  • SkądDublin, Katowice

Posted 22 February 2008 - 18:04

:) super mi tez sie podoba a wiece jak usunac oryginalne ikonki takie jak "akcje"

poof nie dziala pod 1.1.3 ... mozna tez ew. usunac je kompletnie przez ftp-a (najlepiej oczywiscie zbackupowac je gdzies) - zaoszczedzi sie dodatkowo paredziesiat kb ;-)

#83 mikiel

mikiel
  • 129 posts
  • SkądCentrum

Posted 22 February 2008 - 18:40

poof nie dziala pod 1.1.3 ... mozna tez ew. usunac je kompletnie przez ftp-a (najlepiej oczywiscie zbackupowac je gdzies) - zaoszczedzi sie dodatkowo paredziesiat kb ;-)

yea dzieki 8-)

#84 LoBo

LoBo
  • 3695 posts

Posted 22 February 2008 - 22:03

w ramach offtop-a : poof działa na 1.1.3 i jest nawet zalecany na 1.1.3 :)

Mav dodaj możliwość tworzenia ikona na SB dla wszytskich kontaktów :) z jakąś defaultową ikonką :), jak możesz oczywiście :P

#85 Baniadmx

Baniadmx
  • 91 posts
  • SkądTarnów

Posted 22 February 2008 - 23:14

a mi nie działa wchodzi komunikat ładowanie kontaktów a pózniej czarny ekran w czym jest błąd ?? jak to naprawić . pozdrawiam

#86 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 22 February 2008 - 23:15

@baniadmx: A masz jakieś kontakty ze zdjęciami?

#87 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 posts
  • SkądDublin, Katowice

Posted 22 February 2008 - 23:21

Pozwolilem sobie 'splodzic' mala aplikacje w automatorze do zrobienia naroznikow dla kontaktow. do pobrania z http://homepage.mac.com/dhalko/

mam nadzieje ze takie male obejscie tematu na dzien dzisiejszy jest jakims rozwiazaniem. skoro M4v3R nie potrafi... (ciii... troche wjezdzam na ambicje ;-) )

instrukcja obslugi:

1) skopiuj corners.qtz do ..Library/Compositions/ lub do ..System/Library/Compositions/

2) z iPhone-a zgraj do jednego katalogu wszystkie 'aplikacje' z imionami kontaktow, stworzone za pomoca 'contacticon' do tego katalogu,
(np. utworz na desktopie katalog "kontakty" i tam zgraj)

3) zrob backup na wszelki wypadek ;-)

4) uruchom 'cornerizator' i wybierz powyzszy katalog

5) poczekaj chwile :) program sam wyszuka wszystkie ikonki i zrobi zaokraglenia

6) wgraj spowrotem powyzsze 'aplikacje'

7) respringnij

8) ciesz sie ikonkami z zaokraglonymi rogami w kontaktach

p.s. jezeli nie wiesz jak zgrac i wgrac pliki poczytaj faq na MyApple.pl Polish Mac Community

#88 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 22 February 2008 - 23:27

@wezuwiusz: To jeszcze zrób Jigglin'a żeby program to robił automatycznie ;).

PS. Wersja 0.5.1 wydana. Jedna niewielka zmiana: program sprawdza czy użytkownik posiada w ogóle jakieś kontakty do wyświetlenia, jeśli nie - wyświetla stosowny komunikat. To tak aby uniknąć zamieszania że "nie działa".

#89 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 posts
  • SkądDublin, Katowice

Posted 22 February 2008 - 23:40

jak sie naumiem to zrobie :D ...

#90 djKristo

djKristo
  • 899 posts

Posted 22 February 2008 - 23:44

Mav dodaj możliwość tworzenia ikona na SB dla wszytskich kontaktów :) z jakąś defaultową ikonką :), jak możesz oczywiście :P

tez jestem jak narbardziej za tym wiec jak by Ci sie udalo zrobic cos takiego to bylo by super

#91 Beathan

Beathan
  • 64 posts
  • SkądWrocek

Posted 23 February 2008 - 00:59

Mam jiggy runtime 0.25, zainstalowałem contacticon i... mimo kontaktów ze zdjęciami, wywala zaraz po uruchomieniu. Widzę tylko napis "Ładuję kontakty" i powrót do SB... Co to może oznaczać ? (1.1.3)

#92 RS4

RS4
  • 211 posts

Posted 23 February 2008 - 01:29

Mam jiggy runtime 0.25, zainstalowałem contacticon i... mimo kontaktów ze zdjęciami, wywala zaraz po uruchomieniu. Widzę tylko napis "Ładuję kontakty" i powrót do SB...
Co to może oznaczać ? (1.1.3)

A masz dosyć miejsca na partycji?

#93 Amphibious

Amphibious
  • 66 posts

Posted 23 February 2008 - 12:48

witam u mnie, pomimo tego że dodaje zdjęcia do kontaktów - program krzyczy że ich nie ma a jak zrobię restart telefonu to zdjęcia z kontaktów znikają, zauważyłem ta na marginesie że z fabrycznym 1.1.3 jest więcej problemów, żadne metody podawane na forum nie działają na smsd , na wetool i wiele innych programów, jestem już zmęczony chyba po prostu wytnę installera i będzie spokój, nie będzie mnie kusił ( sorry za małą dygresję )

#94 Baniadmx

Baniadmx
  • 91 posts
  • SkądTarnów

Posted 23 February 2008 - 13:26

u mnie tez już chodzi dzięki M4v3R . pozdro

#95 Poklos

Poklos
  • 703 posts
  • Skądwarszawa

Posted 24 February 2008 - 14:06

odinstalowalem aplikacje a klip na pulpicie iphona z kontaktem ktory dodalem jako to szybkie wybieranie zostal.

#96 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 posts
  • SkądDublin, Katowice

Posted 24 February 2008 - 14:58

odinstalowalem aplikacje a klip na pulpicie iphona z kontaktem ktory dodalem jako to szybkie wybieranie zostal.

bo aplikacja dodaje Ci wirtualna 'aplikacje' i juz tam zostanie na zawsze (zartuje:) ) , musisz najpierw z poziomu 'contacticon' usunac dany kontakt a dopiero poziej mozesz odinstalowac samego contacticona, albo jak nie chcesz ponownie instalowac cont.ic. to mozesz ftp-em usunac sama aplikacje o nazwie kontaktu.
  • M4v3R likes this

#97 loopez

loopez
  • 250 posts

Posted 24 February 2008 - 23:57

czy jest sznasa w przyszlosci na przylaczanie kontaktow tez nie majacych zdjec i uzywanie / podlaczanie jakis "generic" obrazkow? albo jak to zrobic ? - mam kontakt ze zdjeciem a chce miec ikonke z hmm ikonka :) a dublowanie kontatkow wprowadza nieporzadek.

#98 Beathan

Beathan
  • 64 posts
  • SkądWrocek

Posted 25 February 2008 - 17:22

Mam wystarczająco dużo miejsca, przeniosłem soft na wolną; nie umiem uruchomić contacticon na 1.1.3 :(

#99 Amphibious

Amphibious
  • 66 posts

Posted 26 February 2008 - 09:08

chyba juz wiem na czym polega moj problem ale nie wiem jak go rozwiazac, moj iphon nie chce zachowywac zdjec kontaktow, gdy przypisze jakies zdjecie to po restarcie zdjecie znika no i aplikacja caly czas wysyla komunikat ze nie mam przypisanych zdjec.

#100 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 26 February 2008 - 14:40

Jeśli chodzi o kontakty bez zdjęcia - oczywiście da się to zrobić, ale potrzebuję tej ikonki. Grafik ze mnie żaden więc jak macie jakieś propozycje to chętnie je przyjme :). Amphibious: Niestety tak na odległość ciężko mi stwierdzić co jest nie tak. Może usunąłeś sobie przez przypadek plik AddressBookimages.sqlite z katalogu ~/Library/AddressBook ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users