Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 7 restart na logo po małym upadku

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 atmpitbull

atmpitbull
  • 34 postów

Napisano 10 lutego 2018 - 18:05

Witam.

Posiadam iPhone 7 jeszcze na gwarancji. Upadł mi i na środku zrobiła się lekka pajęczynka. Telefon podczas włączania pokazuje logo Apple po czym restartuje się w kółko. Odpala się w tryb awaryjnym wgrywa soft do końca i znowu się restartuje po wgraniu. Czy miał ktoś taki przypadek i od czego powinienem zacząć. iPhone 6 nie mam problemów z naprawą tutaj nie wiem czy jest sens inwestować dlatego chciałbym od Was się dowiedzieć co może być. 

Dzięki z góry.

Użytkownik atmpitbull edytował ten post 10 lutego 2018 - 19:04

#2 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 11 lutego 2018 - 17:02

W związku z upadkiem i uszkodzeniem fizycznym gwarancja jest anulowana. Najpierw musisz wymienić ekran za coś koło 700 zł. Jak rozumiem te restarty pojawiły się po upadku?

#3 atmpitbull

atmpitbull
  • 34 postów

Napisano 11 lutego 2018 - 17:25

Tak od upadku wcześniej tego nie było. Jest możliwe że to od wyświetlacza? W 6 miałem mocniej zbite i działało wszystko. Zamówiłem wyświetlacz taki za 120zł na testy czy ruszy. Dostał w ekran dokładnie tutaj gdzie są taśmy. Wymienię sam nie mam z tym problemu. Czytałem na zagranicznym forum, że kolega miał taki sam przypadek że po upadku mu taśmę uszkodziło (nie wiem jakim cudem). Trochę to dziwne. Czekam teraz na triwing i LCD. 

Użytkownik atmpitbull edytował ten post 11 lutego 2018 - 18:52

#4 marcin.kot

marcin.kot
  • 5 postów

Napisano 14 lutego 2018 - 18:06

U mnie po upadku telefon przez parę dni działał ok. Po kilku szybkich próbach połączenia zawiesił się, ekran rozmazany. Po hard resecie wczytywał jak u Ciebie do logo, po czym logo delikatnie mignęło i restart. 

Przy trzymaniu go w samochodzie w niższej temperaturze system startuje, ale po skonfigurowaniu raz da się dzwonić, a raz nie. 

Telefon na serwisie od jakiegoś czasu, wykluczane wszystko po kolei i zapewne skończy się na wymianie pamięci nand, choć i to nie wiadomo czy pomoże.

#5 atmpitbull

atmpitbull
  • 34 postów

Napisano 15 lutego 2018 - 08:30

Wymieniłem ekran była urwana jedna taśma ale nadal telefon włącza się do logo i restartuje bez przerwy. Wszystko na "oko" wygląda ok. Nie wiecie jak to jest jeśli ekran wymieniłem sam a skorzystam z gwarancji w Cortland bo mam ją do maja to czy uznają mi gwarancję?

#6 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 15 lutego 2018 - 09:31

Na 99% powiedzą, że jedyną opcją na naprawę tego telefonu w autoryzowanym serwisie to wymiana na nowy i zorientują się że telefon to pasztet i odmówią naprawy poprzez wymianę z uwagi na nieutoryzowaną ingerencję (telefon nie jest kompletny). Jeśli założysz z powrotem ten zbity oryginalny ekran to zaproponują wymianę po cenie z cennika.

#7 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 15 lutego 2018 - 10:16

Na 99% powiedzą, że jedyną opcją na naprawę tego telefonu w autoryzowanym serwisie to wymiana na nowy i zorientują się że telefon to pasztet i odmówią naprawy poprzez wymianę z uwagi na nieutoryzowaną ingerencję (telefon nie jest kompletny). Jeśli założysz z powrotem ten zbity oryginalny ekran to zaproponują wymianę po cenie z cennika.

No nie. Od tamtego roku można samodzielnie wymienić ekran i nie powoduje to utraty gwarancji. O ile zrobiło się to dobrze i nie uszkodzilo innych elementów.

https://myapple.pl/p...traty-gwarancji

iPhone 15 Pro

#8 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 15 lutego 2018 - 11:33

A nie tyczy się to przypadków naprawy telefonu a nie wymiany? Na przykład samodzielna wymiana ekranu a kwestia gwarancyjnej wymiany baterii w ASA. Przy wymianie całego urządzenia ASA może powiedzieć że oddałeś telefon niekompletny więc nie ma możliwości wymiany całego urzadzenia.

Sam jestem ciekaw.

Użytkownik imrik edytował ten post 15 lutego 2018 - 11:33

#9 SERWIS.ME

SERWIS.ME
  • 1 006 postów

Napisano 15 lutego 2018 - 11:55

Można oddać na gwarancję telefon z nieoryginalnym ekranem jeśli zgłasza się usterkę, na którą nieoryginalny ekran nie ma wpływu.

Jeśli telefon się nie uruchamia i ma nieoryginalny ekran to nie ma możliwości skorzystania z gwarancji, bo przyjmuje się, że nieoryginalny ekran jest przyczyną zgłaszanej usterki.

1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.

Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków 
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11

#10 atmpitbull

atmpitbull
  • 34 postów

Napisano 15 lutego 2018 - 21:49

Sam ekran nie ma wpływu bo telefon się odpala na logo jabłka po czym restartuje tak samo się działo na oryginalnym.

#11 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 15 lutego 2018 - 22:27

Założyłbym oryginalny ekran i oddał do serwisu. Zaproponują wymianę za coś 1500 zł, tak myślę.

#12 SERWIS.ME

SERWIS.ME
  • 1 006 postów

Napisano 16 lutego 2018 - 09:04

Sam ekran nie ma wpływu bo telefon się odpala na logo jabłka po czym restartuje tak samo się działo na oryginalnym.

Ekran nie, ale na przykład przycisk home już może mieć, bo dokładnie tak zachowuje się iPhone 7 kiedy ma uszkodzony przycisk home. Poza tym skoro telefon upadł i od tego czasu się nie włącza to chyba nie ma podstaw aby domagać się naprawy w ramach gwarancji.

1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.

Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków 
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11

#13 atmpitbull

atmpitbull
  • 34 postów

Napisano 16 lutego 2018 - 11:15

A powiedz mi jeśli założę inny przycisk Home wiem że nie będzie on działał ale telefon się odpali?

#14 magiczny ogórek

magiczny ogórek
  • 3 postów

Napisano 03 maja 2019 - 11:10

Kolego napisz może czy podmieniony przycisk home rozwiązał sprawę. Oraz jak sprawa się zakończyła. 

#15 leokaster

leokaster
  • 38 postów

Napisano 16 maja 2019 - 21:26

Opcje są takie:

Bateria, LCD, przycisk home, nand lub układ zasilania.

najbardziej prawdopodobne to 3 ostatnie. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych