Cześć,
Mam problem z zalogowaniem się do iTunes i App Store. W momencie pierwszego uruchomienia AppleTV wybrałem opcję, żeby zaczytał informacje z telefonu komórkowego, autoryzowałem urządzenia, położyłem iPhone na AppleTV i wgrało się konto do iCloud ale już do iTunes nie. Wspomnę, że obydwie usługi mam postawione na tym samym haśle. I teraz tak:
- ustawiałem aktualny czas na routerze
- wyłączyłem 2-krokową weryfikację logowania na apple ID
- puściłem ruch wejścia/wyjścia na porcie 123 do Network Time Protocol (NTP)
Hasło sprawdzałem - poprawne podaję - zarówno do iTunes jak i iCloud loguję się bez problemu na macbooku. Problem jest z zalogowaniem się na AppleTV.
Druga metoda - czyli wpisywanie ustawień konfiguracyjnych z palca - przeszła bez problemu, do momentu logowania się do konta - tutaj pierwsze logowanie poszło bez problemu (iCloud), zatrzymałem się na drugim - do iTunes i App Store.
Co ciekawe w ustawieniach konta widać wyraźnie, że zczytał mi dostęp do iCloud i Game Center ale już do iTunes i App Store się nie połączył.
System AppleTV zaktualizowany do najnowszej wersji dostępnej na 31.01.2018.
Proszę Was o pomoc, bo już zgłupiałem gdzie szukać odpowiedzi...
Reset urządzenia przez macbooka z poziomu aplikacji iTunes ?
~edytka: Dobra -- zgłupiałem już... ani razu nie zalogowało mi się z poziomu ustawień KONTA ale jak podpiąłem bibliotekę muzyczną iTunes i zalogowałem się - wszedłem do iTunes i App Store - po wybraniu rzeczy do ściągnięcia - zapytało o hasło - podałem - i zaskoczyło... jakoś inaczej niż normalnie... powiedźcie mi proszę czy na AppleTV 4 (model softu tvOS 11.2.5) można już korzystać z włączoną opcją w Apple ID odnośnie logowania 2-etapowego ?
~edytka2: Teraz odkryłem, że w App Store aplikacji mam podział na rzeczy bezpłatne i rzeczy, które muszę autoryzować. Wyskoczył mi monit o simpin karty debetowej podpiętej do systemu i oczywiście prośba o wpisanie hasła - nie poszło, z cztery próby i ch*j... ma ktoś jakiś pomysł? Czy ja jestem zalogowany do usługi czy nie, bo już zgłupiałem (...) Mam wyłączony monit o podawanie hasła przy zakupach aplikacji (Apple TV) a jednak pomimo, że jestem zalogowany - pyta o hasło i nie przepuszcza dalej... W iTunes mam dostęp do subskrypcji, więc tutaj jestem zalogowany ale do Apple ID chyba mam jakiś problem na App Store... Jakieś pomysły ???
Edited by circos, 31 January 2018 - 21:20.