Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

HomePod - co o nim myślicie?

• Please log in to reply
110 replies to this topic

#26 douglas

douglas
  • 613 posts

Posted 12 February 2018 - 13:09

Jakoś trudno mi wymyślić sensowny scenariusz użytkowania tego głośnika. Naturalnym miejscem wydaje się salon ale tam często już jest zestaw KD/stereo więc taki głośnik co najwyżej będzie używany do funkcji smart a tu lepsza i tańsza jest konkurencja. No chyba, że komuś ten koszt nie robi różnicy a lubi mieć wszystko od Apple ;) To już większy sens ma w pokoju "biurowym" - pracując przy kompie jakaś muzyczka w tle zawsze jest mile widziana a często gra ona z głośników nie najwyższych lotów więc jest szansa, że Homepod tu coś wniesie. Ale tu z kolei nie są zbyt potrzebne funkcje smart - siedząc przy kompie i tak wszystko się szybciej znajdzie w przeglądarce a jak już ktoś potrzebuje Siri to ma na maku i iPhone. A bez funkcji smart za te pieniądze spokojnie można kupić porządnie grające głośniki. Szukałem inspiracji na stronie Apple ale tam też jakoś nie ma nic ciekawego, jedynie ta animacja z rozchodzeniem się dźwięku w salonie bez TV i innych głośników  :D

#27 keniutek

keniutek
  • 414 posts
  • Skąd3m

Posted 12 February 2018 - 14:25

Dla "kontrastu i równowagi"...

KLIK

#28 kristof461

kristof461
  • 2340 posts

Posted 12 February 2018 - 15:40

Dla "kontrastu i równowagi"...

KLIK

O jego super dźwięku napisali w wielu miejscach. Należy pamiętać że gdyby każdy miał identyczne ucho na rynku byłyby góra dwa amplitunery i dwa zestawy głośników. To raz. Dwa nawet jeśli założymy że gra dobrze a może i nawet bardzo dobrze to te bardzo dobrze ma się do głośniko-asystenów czy też głośników przenośnych. Z żadnym poważniejszym system stacjonarnym który można kupić w tej cenie nie ma raczej szans. 

Edited by kristof461, 12 February 2018 - 15:41.

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#29 towal

towal
  • 832 posts
  • SkądSRC

Posted 12 February 2018 - 18:39

Szanujmy się i nie mówimy o super dźwięku w takim małym badziewiu.

#30 douglas

douglas
  • 613 posts

Posted 12 February 2018 - 21:58

Nikt ich do Nautilusów nie przyrównuje, wiadomo, że chodzi o dźwięk w ich klasie urządzeń. Aczkolwiek w porównaniu do zdecydowanie wyższej półki też sobie poradziły: https://www.reddit.c...le_perspective/

#31 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 posts

Posted 13 February 2018 - 08:23

W US i tak będzie się sprzedawał jak szalony. Siła marki, nic więcej. Taki jak ten artykuł przeczyta świadomy użytkownik, a tych za dużo nie ma.

No i cena do tego jakoś bardziej atrakcyjniej wygląda na ich zarobki ;)

#32 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 13 February 2018 - 08:43

Na iFixit słabo wypadł, sporo w nim kleju. 

https://www.ifixit.c...Teardown/103133

MacBook Air 13 + ThinkPad X260

#33 douglas

douglas
  • 613 posts

Posted 13 February 2018 - 09:04

https://www.ifixit.c...Teardown/103133

Tam od razu słabo, trzymają równy poziom jak na Apple przystało  ;)

• keniutek likes this

#34 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 14 February 2018 - 19:14

HomePod zostawia ślady ma drewnie - https://www.macrumor...n-treated-wood/

Komputer:  MacBook Air z M2 / 8 CPU / 10 GPU / 16 Neural Engine / 16 GB Ram / Dysk SSD 256 GB / Kolor Północ / MacOS Sequoia 15 - Beta 2

Telefon:  iPhone 15 Pro / 128 GB / Tytan Naturalny / iOS 18 - Beta 3

#35 robertpatrykk

robertpatrykk
  • 141 posts
  • SkądŁódź, PL

Posted 15 February 2018 - 15:16

HomePod zostawia ślady ma drewnie

My jednak lubimy sobie pomarudzić :)

A jakieś dobre strony? Ktoś coś?

• masi0 likes this

#36 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 15 February 2018 - 15:31

na audiofilskim reddicie się nim zachwycają.

#37 kristof461

kristof461
  • 2340 posts

Posted 15 February 2018 - 21:26

robertpatrykk rozumiem ze możemy się jedynie zachwycać?
Jakością dźwięku ten głośnik zaskakuje pozytywnie. Tylko co z tego skoro w tej cenie dostaniemy amplituner który raz będzie prawdodpobnie grał lepiej a dwa da nam możliwość podłączenia innych sprzętów.
Jasne można zarzucić ze skoro tak do tego podchodzę to nie powinienem nigdy chwalić maca albo iPhone skoro da się kupić tańszą alternatywę. Różnica jest jednak taka że w HomePod nie ma nic czego nie maja inni. Mam na myśli chociażby system. Dlatego też zupełnie nie przemawia do mnie ten sprzęt.

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#38 towal

towal
  • 832 posts
  • SkądSRC

Posted 15 February 2018 - 21:47

Jeżeli ktoś zachwyca się tym głośnikiem, to wyjaśnijcie mi, po co ludzie przeznaczają po kilkanaście tysięcy na sprzęt, tylko do odsłuchu stereo?

Edited by towal, 15 February 2018 - 21:48.

#39 Kuba2000

Kuba2000
  • 2043 posts
  • SkądKielce/Wrocław

Posted 16 February 2018 - 19:01

Jeżeli ktoś zachwyca się tym głośnikiem, to wyjaśnijcie mi, po co ludzie przeznaczają po kilkanaście tysięcy na sprzęt, tylko do odsłuchu stereo?

Tak to działa, wszędzie używam głośników wbudowanych w iphona, laptopa czy tv bez żadnych smart tv i jestem zadowolony, a w aucie gdzie lubię posłuchać muzyki mam zestaw nagłośnienia który kosztował +/- wartość auta.

A wracając do tematu głośnika, zupełnie mnie nie przekonuje, po pierwsze cena jest wysoka jak na moją "potrzebę" posiadania takiego urządzenia, po drugie już lekko się zraziłem do takich wydatków po wydaniu 1700zł na zegarek bo wszystko co mam i używam powoduje że jestem zadowolony to z zegarkiem nie może być inaczej. Jednak może i mam go tylko na ręce a wyświetlacza dotykowego prawie nie używam. Podejrzewam że użycie home poda skończyłoby się na tym samym, byłoby podstawowe, a kasa uwięziona, pomijając utrate wartości :/.

iPhone 15 Pro Max 512GB

#40 fyma

fyma
  • 93 posts

Posted 17 February 2018 - 12:31

Screen_Shot_2018-02-17_at_6.28.22_AM.png

#41 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 February 2018 - 16:17

Tak to działa, wszędzie używam głośników wbudowanych w iphona, laptopa czy tv bez żadnych smart tv i jestem zadowolony, a w aucie gdzie lubię posłuchać muzyki mam zestaw nagłośnienia który kosztował +/- wartość auta.

A wracając do tematu głośnika, zupełnie mnie nie przekonuje, po pierwsze cena jest wysoka jak na moją "potrzebę" posiadania takiego urządzenia, po drugie już lekko się zraziłem do takich wydatków po wydaniu 1700zł na zegarek bo wszystko co mam i używam powoduje że jestem zadowolony to z zegarkiem nie może być inaczej. Jednak może i mam go tylko na ręce a wyświetlacza dotykowego prawie nie używam. Podejrzewam że użycie home poda skończyłoby się na tym samym, byłoby podstawowe, a kasa uwięziona, pomijając utrate wartości :/.

Jeśli z pierdów z telefonu czy laptopa jesteś zadowolony to faktycznie z HP będziesz zachwycony. ;)

• towal likes this

#42 towal

towal
  • 832 posts
  • SkądSRC

Posted 18 February 2018 - 08:35

Kuba2000 - mam nagłośnienie totalnie premium w aucie segmentu premium - i to nagłośnienie nijak się ma do zestawu który mam w domu - kolumn. 

#43 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 22 February 2018 - 20:48

Co myślicie o kupnie dwóch HomePod'ów i używania ich w stereo jako głośników do iMac'a? Zastanawia mnie czy przy każdym włączeniu iMac'a bede musial od nowa ustawiac polaczenie AirPlay z HomePod'ami czy bedzie sie juz z automatu laczyc.

Game Center: .:HOMER:. Quality never goes out of style!

#44 douglas

douglas
  • 613 posts

Posted 22 February 2018 - 21:26

Póki co nie można parować dwóch Homepodow aby grały w stereo więc chyba tylko w Cupertino będą wiedzieli jak to działa. A nawet i to nie jest pewne

#45 keniutek

keniutek
  • 414 posts
  • Skąd3m

Posted 23 February 2018 - 11:59

Będziesz łączył co odpalenie iMaca. Być może airplay2 to zmieni ale na razie to jest porażka z "łącznością".

#46 effe

effe
  • 6545 posts
  • SkądSzczecin

Posted 23 February 2018 - 17:25

Ktoś już osobiście korzystał z tego cudeńka? 

iPhone 12 mini 

#47 mataj2

mataj2
  • 16 posts

Posted 23 February 2018 - 19:25

Ktoś już osobiście korzystał z tego cudeńka? 

Ja korzystam od 4 dni.Gra jak dla mnie dobrze,trochę dużo basu.

Obsługuje głosowo Homekit z Apple TV 4K też współpracuje bez problemu i tylko podczas gry Real Recing3 dźwięk ma lekkie opóźnienie ,co nie jest miłe. 

Mam nadzieje że zmieni się to po wprowadzeniu AirPlay 2.Dźwięk z YouTube bez opóźnienia.

Ogólnie jestem zadowolony.

#48 Janusz MB

Janusz MB
  • 851 posts

Posted 24 February 2018 - 09:24

Z AppleTV 3 to działa w zespole?

Dobry sprzęt AV nie jest tani ale też po 2 góra 3 latach nie zostaje "uśmiercony technologicznie-nowinkowo"

A to procesor nie tej generacji, a to AirPlay za stare, BT w tym iOS nie da rady itd.

Niedawno Rihanna, gwiazdy NBA, raperzy pokazywali się na snapie z fotami złotego AppleWatcha za 10k doslców i więcej, teraz pierwsze AW można kupić na wyprzedażach, bo nawet fani marki przyznają, że albo AW 3 albo będzie słabo, to znaczy "pociągnie, będzie działało, ale...".

#49 towal

towal
  • 832 posts
  • SkądSRC

Posted 28 February 2018 - 14:23

W tym roku będzie po polsku Google Now - a to będzie prawdziwy game changer. 

#50 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 28 February 2018 - 14:34

Masz na myśli Asystenta Google? Czy będzie po Polsku to nie wiadomo w ogóle, ale ponoć w granicach kraju ma działać za jakiś czas. Nie ździwiłbym się jakby i tak i tak trzeba było po angielsku szprechać.

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users