Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

ATV - telewizja na 偶ywo

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
27 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tomasz K臋dra

Tomasz K臋dra
  • 198 post贸w
  • Sk膮dKatowice

Napisano 31 grudnia 2017 - 09:15

Czo艂em,

czy jest mo偶liwo艣膰 ogl膮dania na ATV telewizji na 偶ywo (TVP, TVN itd.)? Ko艅cz臋 z umow膮 z UPC (zostawiam tylko internet) i chcia艂bym jednak od czasu obejrze膰 jakie艣 re偶imowe wiadomo艣ci (lub totalnie opozycyjne wiadomo艣ci) (pomijam opcj臋, 偶e ogl膮dam to potem z odtworzenia na TVP VOD lub na TVN Player)- wewn臋trzna antena TV mi prawie 偶adnych kana艂贸w nie wykrywa (pewnie w kiepskim miejscu jest) a nie chce mi si臋 ci膮gn膮膰 kabla przez p贸艂 pokoju, 偶eby ustawi膰 j膮 przy oknie - dlatego szukam mo偶liwo艣ci ogl膮dania TV na 偶ywo przez internet.

Iphone 16 Pro Max 512 tytan pustynny, MBP 14 M2Pro 16/512 space grey, iPad Pro 2024 11, AirPods Pro gen 2, by艂 jeszcze AW7, ale Epix gen 2 jest lepszy:), czekam na AWU 3

#2 Miko艂aj Maciejko

Miko艂aj Maciejko

• 5聽403 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 31 grudnia 2017 - 11:04

TVN tylko przez AirPlay z iPhone lub Maca z u偶yciem TVN Player. TVP - nie wiem.

U偶ytkownik Miko艂aj Maciejko edytowa艂 ten post 31 grudnia 2017 - 11:04

#3 trumil9

trumil9
  • 64 post贸w
  • Sk膮dchicago

Napisano 18 lutego 2018 - 11:36

Na zywo to nie wiem ale archiwum czy programy informacyjne z poslizgiem kilkunastu minut do kilku godzin mozesz ogladac na youtube, jezeli zrobisz subskrypcje na okreslone kanaly to bedziesz dostawal update na telefon (android), ze juz jest. Jest to wygodne, mozesz pauzowac ogladanie wg wlasnego widzimisie.

#4 iNdeed

iNdeed
  • 164 post贸w

Napisano 13 marca 2018 - 22:58

Pod艂膮czam si臋 pod temat. Czy kto艣 zna dzia艂aj膮cy spos贸b na polsk膮 TV przez ATV?

#5 kpicard

kpicard
  • 94 post贸w

Napisano 13 marca 2018 - 23:20

Ja jaki艣 czas temu zrezygnowa艂em z kabl贸wki i za pomoc膮 apki WP Pilot na iPhona strumieniuj臋 sobie na ATV telewizj臋, darmowy pakiet to mniej wi臋cej wszystkie kana艂y z cyfrowej telewizji naziemnej, a jak si臋 chce to za par臋 z艂otych miesi臋cznie mo偶na dokupi膰 sobie wi臋cej kana艂贸w. Dzia艂a to ca艂kiem dobrze.

#6 Kardas

Kardas
  • 557 post贸w

Napisano 14 marca 2018 - 06:25

Szkoda 偶e nie ma tej apki bezpo艣rednio na ATV. W og贸le brakuje apek na ATV z telewizj膮 na 偶ywo.

MacBook Pro 2020 i5 2.0 / 16GB / 512GB + Iphone 12 + AppleTv 4K + Airport Express

#7 wloczykij2

wloczykij2
  • 120 post贸w

Napisano 14 marca 2018 - 11:41

Oczywiscie, ze sa apki client iptv np. GSE iptv lub nawet kodi.

Wtedy wykupujesz dostep od jakiegos serwisu iptv np. rapid i ladnie to dziala bez strumieniowania przez tel itd.

• angelares lubi to

Iphone 4S, 6, SE, Ipad air 2,a teraz 2 XS, macbook pro 2016, macbook 12'' i  atv 4

#8 iNdeed

iNdeed
  • 164 post贸w

Napisano 01 kwietnia 2018 - 18:13

Cze艣膰,

Wracam z tematem.

Kupi艂em ATV 4K, op艂aci艂em KODI i co dalej? 

- tvn player - brak opcji strumieniowania z aplikacji przez Airplay, klonowanie - czarny ekran

- rapid, swiss rapid - nie przychodz膮 maile i to nie kwestia spamu, poza tym formularz p艂atno艣ci idzie po nieszyfrowanym HTTP (!!!)

- wtyczka polska telewizja - nic nie dziala

- weebTV - nie mo偶na kupi膰 premium

Pytanie: co dzia艂a?

U偶ytkownik iNdeed edytowa艂 ten post 01 kwietnia 2018 - 18:15

#9 Kardas

Kardas
  • 557 post贸w

Napisano 01 kwietnia 2018 - 18:50

Racja. Te偶 pr贸bowa艂em na rapidiptv.me. Nie dochodz膮 od nich 偶adne wiadomo艣ci.

MacBook Pro 2020 i5 2.0 / 16GB / 512GB + Iphone 12 + AppleTv 4K + Airport Express

#10 wloczykij2

wloczykij2
  • 120 post贸w

Napisano 01 kwietnia 2018 - 18:55

@iNdeed

1. Rapid tv - mi dziala bez zarzutu. Jak nie to sa tez listy m3u z kanalami np. listam3u.com.

2. TVN player - z tego co wiem tvn to blokuje, ale mozesz sprobowac wejsc na player przez przegoladarke i wtedy stremowac.

3. Z wtyczkami pirackimi juz tak jest, ze raz dzialaja, a raz nie. Do tego, gdy sa za darmo to czesciej nie dziala - poczytaj na forum kodi.

4. Nie uzywalem.

Co dziala? Wypisalem tu

https://myapple.pl/f...lemy/?p=2197383

@Kardas

To nie ta strona, ja kupilem na http://www.rapidiptvswiss.com/prices

Iphone 4S, 6, SE, Ipad air 2,a teraz 2 XS, macbook pro 2016, macbook 12'' i  atv 4

#11 iNdeed

iNdeed
  • 164 post贸w

Napisano 01 kwietnia 2018 - 19:08

Nie radz臋 wysy艂a膰 jakiekolwiek informacje przez nieszyfrowane formularze.

Wracaj膮c do tematu, szukam od rana i nic na tym ATV nie dzia艂a. Bez sensu ten sprz臋t.

To co dzia艂a: Netflix, HBO GO, odtwarzanie film贸w z dysku sieciowego obs艂uguje praktycznie ka偶dy, nawet kilkuletni telewizor. Nie widz臋 呕ADNEGO powodu, 偶eby nie zwr贸cic tego urz膮dzenia...

#12 wloczykij2

wloczykij2
  • 120 post贸w

Napisano 01 kwietnia 2018 - 19:14

Dalej przy zamawianiu, gdzie podaje sie nr karty to juz szyfrowanie jest z tego co pamietam. Zreszta ja robilem to z takiej z ktorej nie da sie nic zabrac^^

No widocznie nie potrzebujesz tego, niektorym sie przydaje innym nie, bo maja te funkcje w smartTV itp. Ja jestem bardzo zadowolony, a Ty jak nie potrzebujesz to oddaj, po co kase tracic na cos co juz realizujesz w inny sposob. 

#13 iNdeed

iNdeed
  • 164 post贸w

Napisano 01 kwietnia 2018 - 19:14

wloczykij, wys艂a艂e艣 swoje dane przez formularz po http? (na http://www.rapidiptvswiss.com/prices)

Zreszt膮 ten serwis i tak chyba zawiesi艂 rejestracje nowych kont, bo nie docieraj膮 maile. 

covenant - 90% film贸w nie dzia艂a, a samo sprawdzenie czy dzia艂a trwa bardzo d艂ugo (wyszukiwanie, 艂adowanie etc.). Mam 艂膮cz臋 650 Mb/s...

#14 wloczykij2

wloczykij2
  • 120 post贸w

Napisano 01 kwietnia 2018 - 19:22

Tak, przez ten formularz.

W domu bylem przed swietami i filmy uruchamialy sie bez problemu zazwyczaj, ale wiadomo, ze to piraty i znikaja. Jednak dziala to fajniej niz szukanie przez google linku online. Samo uruchamianie natomiast nigdy nie trwalo dluzej niz kilka sekund, ale z tego nie korzystam za czesto, sluzy mi to bardziej do wyszukiwania starszych filmow jakich nie ma w itunes, hobgo i netflixie. 

#15 iNdeed

iNdeed
  • 164 post贸w

Napisano 01 kwietnia 2018 - 19:31

Wloczykij2, dzi臋ki za info w temacie.

To by艂o moje 3 podej艣cie do tego sprz臋tu. Mia艂em ATv2, 3 i teraz 4k. Za ka偶dym razem pozbywa艂em si臋 po kilku miesi膮cach. Jedynie co musz臋 pochwali膰, 偶e w ko艅cu AirPlay dzia艂a p艂ynnie. (ale to raczej zas艂uga Wifi AC) Co nie tyczy si臋 gier, bo cz臋艣膰 dzia艂a tak wolno, 偶e dziwi臋 si臋 apple, 偶e zgodzili si臋 dopu艣ci膰 je do appstore! (na przyk艂ad Real Racing 3)

Zerowe wsparcie ze strony polskich legalnych serwis贸w (wp, ipla, tvp, tvn player etc.)

Kombinowane, p艂atne KODI.

Niedzia艂aj膮ce wtyczki.

Spr贸buje jeszcze raz za kilka lat jak wyjdzie Apple TV 8 :)

Pozdrowionka

#16 wloczykij2

wloczykij2
  • 120 post贸w

Napisano 01 kwietnia 2018 - 19:35

Hehe,

Ja potrzebowalem przystawki, bo denerwowalo mnie podlaczanie lapka za kazdym razem po hdmi, dopiero potem wpadla mi w oko telewizja. Wczeniej uzywalem tylko dvbt, ale jestem bardzo zadowolony, szczegolnie, ze wszystko obslubuje 1 pilotem. Choc oczywiscie wielu rzeczy mogloby byc usprawnione jeszcze w atv.

Wzajemnie, pozdrowienia z morza polnocnego!

#17 Kardas

Kardas
  • 557 post贸w

Napisano 01 kwietnia 2018 - 20:25

@iNdeed

1. Rapid tv - mi dziala bez zarzutu. Jak nie to sa tez listy m3u z kanalami np. listam3u.com.
2. TVN player - z tego co wiem tvn to blokuje, ale mozesz sprobowac wejsc na player przez przegoladarke i wtedy stremowac.
3. Z wtyczkami pirackimi juz tak jest, ze raz dzialaja, a raz nie. Do tego, gdy sa za darmo to czesciej nie dziala - poczytaj na forum kodi.
4. Nie uzywalem.

Co dziala? Wypisalem tu
https://myapple.pl/f...lemy/?p=2197383

@Kardas[/size]
To nie ta strona, ja kupilem na http://www.rapidiptvswiss.com/prices

Pr贸bowa艂em u nich zapisa膰 si臋 na pr贸b臋 na 24h bez op艂at ale nie dosta艂em emaila. Przed zakupem chcia艂em to wypr贸bowa膰 ale tam gdzie jest taka mo偶liwo艣c to nie dochodz膮 emaile.

#18 Kardas

Kardas
  • 557 post贸w

Napisano 02 kwietnia 2018 - 16:32

@iNdeed

@Kardas[/size]
To nie ta strona, ja kupilem na http://www.rapidiptvswiss.com/prices

Udalo mi si臋 w ko艅cu zainstalowa膰 GSE i list臋 kana艂贸w od rapidtvswiss. Mam tylko problem bo rwie mi ca艂y czas pol膮czenia. Streamuj臋 materia艂y 4K i mam bardzo dobre 艂膮cze a tutaj GSE mi co chwile rwie po艂膮czenia i ponownie 艂aduje kana艂 telewizyjny. Korzystasz z tego na co dzie艅 ? Dobrze to u Ciebie dzia艂a?

U偶ytkownik Kardas edytowa艂 ten post 02 kwietnia 2018 - 16:33

#19 wloczykij2

wloczykij2
  • 120 post贸w

Napisano 02 kwietnia 2018 - 16:39

Korzystam na codzien, dziala bardzo plynnie. Zacielo mi sie moze z 5 razy przed te 2 miesiace. Moj net to 160/160. Jednak jak dodalem sobie liste rapida jako klienta telewizji w kodi to ciagle sie zacinal.

GSE jest takie jakby niedorobione, ale na razie nie mam czasu sie tym bawic, zeby zadzialalo na kodi. Szczegolnie mnie denerwuje mala czcionka EPG, bo z kolei w kodi jest bardzo ladna jak i caly layout.

Takze pisz do nich, ze Ci sie zacina i niech kombinuja :)

U偶ytkownik wloczykij2 edytowa艂 ten post 02 kwietnia 2018 - 16:46

#20 Kardas

Kardas
  • 557 post贸w

Napisano 02 kwietnia 2018 - 16:43

Dzi臋ki. No w艂a艣nie, co艣 jest nie tak bo zacina si臋 na appletv 4k. O dziwo na ipadzie dzia艂a p艂ynnie. Ju偶 nawet resetowa艂em apple tv do ustawie艅 fabrycznych. Napisa艂em do nich. Dzi臋ki raz jeszcze.

#21 ja_sam

ja_sam
  • 117 post贸w
  • Sk膮dToru艅/Bobolin

Napisano 03 kwietnia 2018 - 17:40

Kodi to g贸wno

#22 GAMA007

GAMA007
  • 1聽394 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dBochum

Napisano 14 maja 2018 - 16:21

Witam,

Aby nie zak艂ada膰 nowego tematu...

http://satkurier.pl/...-w-ofercie.html

Konkurencji mo偶na niestety pozazdro艣ci膰....

Kiedy w Polsce.....Na to pytanie nikt raczej nie zna odpowiedzi...

Pozdrawiam

GAMA007

#23 cashis

cashis
  • 87 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw, PL

Napisano 15 maja 2018 - 07:20

Czyta艂em to wczoraj, super akcja, a u nas durnego nc+go nie zrobi膮 chocia偶 z mo偶liwo艣ci膮 AirPlay a co dopiero aplikacje na ATV. Niestety wygl膮da to tak, jakby bali si臋, 偶e ludzie przestan膮 bra膰 multiroomy lub osobne abonamenty. Wszystkie platformy cyfrowe/internetowe maj膮 swoje aplikacje "go" natomiast nic nie zapowiada 偶eby kto艣 chcia艂 robi膰 przystosowa膰 si臋 do telewizyjnych box贸w. Najg艂upsze jest w tym wszystkim to, 偶臋 np nc+go jest dost臋pne na dekoderach nc (sic!) po co to komu jak ma to samo na dekoderze live z mo偶liwo艣ci膮 nagrania? Obudz膮 si臋 jak nokia z r臋k膮 w nocniku. 

U偶ytkownik cashis edytowa艂 ten post 15 maja 2018 - 07:22

• Ganjuana lubi to

#24 fins

fins
  • 22 post贸w

Napisano 09 lipca 2018 - 15:11

Jak IPTV to tylko aplikacja simpleVID :) kt贸ra poza IPTV obs艂uguje tak偶e dodatkowe pluginy vod.

#25 bogdanh

bogdanh
  • 489 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 11 lipca 2020 - 14:10

Jak IPTV to tylko aplikacja simpleVID :) kt贸ra poza IPTV obs艂uguje tak偶e dodatkowe pluginy vod.

Min臋艂y 2 lata, ale mo偶e kto艣 podpowie link do konfiguracji SimpleVid?

Mo偶e da si臋 od艣wie偶y膰 temat telewizji online na AT4?

Loading

Mac Mini M1, iMac 9.1 (nowsza historia), Mac Pro 3.1/5.1 12GB RAM/Catalina

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 2

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych

Bing (1)