Ja bym do nich poszła i powiedziała, że trzeszczy obudowa, bo to nie jest normalne i jak ktoś wyżej wspomniał - może mieć wpływ na szczelność telefonu... Ja ze swoim zrobiłam tak jak na tamtym filmiku i nawet z etui i szkłem hartowanym na ekranie nic nie słyszę. W ogóle to bardzo to u Ciebie słychać?

Trzeszczenie iPhone X przy odpowiednim nacisku
Posted 07 August 2018 - 21:40
MacBook Pro 13 (2018) | Magic Mouse 2 | iPhone 13 Pro Max | Watch Series 7 (41 mm) | iPad Pro 11 WiFi (2018) | AirPods 1
Posted 07 August 2018 - 23:04
Witam, dostałem ostatnio świeżutkiego X 256GB z Orange w kolorze Space Gray. Wszystko super fajnie pięknie ale dzisiaj wyjąłem go z etui i tak profilaktycznie trochę mocniej go posciskalem w kilku miejscach a tu wielkie zdziwienie ponieważ przy trochę mocniejszym nacisku delikatnie coś tam trzeszczy. Nie wiem dokładnie skąd te dźwięki dochodzą (wydaje mi się, że to tył) i co prawda jest to bardzo delikatne i mało zauważalne ale jednak jest, a jest to telefon za 6tys wiec nic takiego moim zdaniem nie powinno mieć miejsca. Jest to normalne czy dostałem jakiś wadliwy egzemplarz? Ewentualnie miał ktoś taki przypadek?
Wybacz autorze, ale śmieszy mnie trochę takie podejście - "6 tysięcy za telefon i nie ma prawa skrzypieć".
Nie bronię w żadnym wypadku Apple, ale pamiętaj, że to wciąż jest telefon i cena nie zmieni trzeszczenia obudowy. Powinieneś to wiedzieć z doświadczenia i to obojętnie z jakim sprzętem. Nawet samochody za pół miliona psują się i zjeżdżają z linii produkcyjnych z wieloma wadami, które wychodzą dopiero po kilku latach.
Mam też pytanie, Drogi Autorze, czy przypadkiem nie kupowałeś go przez Allegro jako tzw. "nowy-zafoliowany"?
Edited by Filip454, 07 August 2018 - 23:06.
Posted 08 August 2018 - 10:02
"Pierwotny" autor tematu brał telefon w Orange (a nie na Allegro), tyle że to nie do niego odnosił się mój post . Temat odświeżył @amp79 i o niego akurat mi chodziło
. W każdym razie jest to ewidentnie wada i jakiekolwiek wmawianie sobie "mi nie przeszkadza" nie ma sensu, bo okłamujemy siebie samych (a przecież to my mamy być zadowoleni ze swojego własnego urządzenia). Ja bym na miejscu @amp79 reklamowała.
PS Nawet jeśli telefon byłby brany jako "nowy-zafoliowany" z Allegro, to nie oznacza to, że tylko egzemplarze tam kupowane skrzypią - na skrzypiący egzemplarz można trafić także kupując w AOS, to jest po prostu loteria . U mnie w domu są dwa X - oba kupowane na Allegro ("nowe-zafoliowane") i nic nie skrzypi, nawet je "wykręcałam" tak jak na tym filmiku
.
MacBook Pro 13 (2018) | Magic Mouse 2 | iPhone 13 Pro Max | Watch Series 7 (41 mm) | iPad Pro 11 WiFi (2018) | AirPods 1
Posted 08 August 2018 - 12:10
Nie wiem czy to jest wada, czy na siłę szukanie sobie problemów. Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy po zakupie ściskają, macają, wykręcają, podświetlają, prześwietlają i wszystko inne z ...ają. Po jaka cholerę? Kupuję, włączam i używam. Jak działa. Nie działa to oddaje. Można by to podciągnąć pod nerwicę natręctw. No i współczuję partnerce, partnerowi, kiedy już takiego znajdą. Nie pójdą na żadne kompromisy, kiedy będzie skrzypieć.
Posted 08 August 2018 - 12:41
Na filmiku to było dość mocno słychać, a swój sprawdziłam tylko po to, żeby porównać . Poza tym niektórym skrzypiały przy zwykłym wzięciu do ręki.
Posted 08 August 2018 - 13:09
Jak może kawałek stali z dwóch stron oklejony szkłem może skrzypieć przy wzięciu w rękę? No weź się zastanów. Może jeszcze od patrzenia? Ludzie nie mają co robić i szukają za przeproszeniem smaku w d... i wymyślają niestworzone problemy. Ściskać telefon? Kobitę ( faceta) sobie ściskajcie a nie telefon.
Edited by Regiss, 08 August 2018 - 13:12.
- Jackpe likes this
iPhone 15 Pro
Posted 08 August 2018 - 19:13
"Pierwotny" autor tematu brał telefon w Orange (a nie na Allegro), tyle że to nie do niego odnosił się mój post
. Temat odświeżył @amp79 i o niego akurat mi chodziło
. W każdym razie jest to ewidentnie wada i jakiekolwiek wmawianie sobie "mi nie przeszkadza" nie ma sensu, bo okłamujemy siebie samych (a przecież to my mamy być zadowoleni ze swojego własnego urządzenia). Ja bym na miejscu @amp79 reklamowała.
PS Nawet jeśli telefon byłby brany jako "nowy-zafoliowany" z Allegro, to nie oznacza to, że tylko egzemplarze tam kupowane skrzypią - na skrzypiący egzemplarz można trafić także kupując w AOS, to jest po prostu loteria
. U mnie w domu są dwa X - oba kupowane na Allegro ("nowe-zafoliowane") i nic nie skrzypi, nawet je "wykręcałam" tak jak na tym filmiku
.
No więc byłem dziś w salonie iSpot, gdzie po dokładnym obejrzeniu telefonu pracownik salonu stwierdził, że szkło wyraźnie odstaje od ramki (źle spasowane elementy), więc jak najbardziej jest podstawa do reklamacji. Zobaczymy jaka będzie decyzja serwisu.
Posted 09 August 2018 - 19:41
iSpot odrzuci z automatu tu jest film z mojej pierwszej sztuki https://youtu.be/2Zg-u8BpQhE . Wymiana w cortland, ale.. musisz sie z tym liczyć, że od tej pory bierzesz udział w losowaniu
jeśli reszta jest ok to ja bym to zostawił.
MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI
Posted 27 August 2018 - 15:26
Za takie pieniądze, tego typu babole są zdecydowanie nie do zaakceptowania.
W połączeniu ze słynnym iOS 11, robi nam się produkt zwyczajnie marny. Szkoda.
Posted 14 October 2018 - 06:24
Taka jakość, reklamował ktoś trzeszczenie ? Jaka reakcja serwisów ?
Edited by Marcell_80, 14 October 2018 - 06:27.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users