Witam.
numer imei: 355413070838509
Chciałbym przedstawić Wam mój problem. Otóż jakieś 2 miesiące temu zakupiłem na allegro iphona 6s. Telefon miał być na gwarancji, co zresztą przed zakupem sprawdziłem. Jakiś czas temu telefon sam z siebie przestał łapać zasięg, na pasku widniał napis "brak sieci"
Na początku objawy były dziwne bo telefon nie działał tylko na karcie orange, później przestał także na innych. Co najlepsze jak go uruchamiałem w trybie samolotowym to na karcie z orange mogłem korzystać z internetu, dzwonić dalej nie mogłem. Przed wysyłką do serwisu dzwoniłem 4 razy do wsparcia apple. Teraz uwaga, za pierwszym razem powiedzieli, że telefon ma simlocka na t-mobile. Nie dawało mi to spokoju bo wszędzie pokazywało, że telefon jest "free". Zadzwoniłem jeszcze raz, tym razem zmienili zdanie i twierdzili, że simlocka nie ma. Oczywiście za każdym razem głupie rady typu "przywróć ustawienia fabryczne" czy udaj się do operatora po nową kartę sim... W końcu za 4 telefonem, Pan ze wsparcia stwierdził, że telefon trzeba wysłać. Tak zrobiłem, telefon wysłałem do serwisu Cortland w Poznaniu. Dzisiaj dostałem od nich odpowiedź, że w telefonie zaszły nieautoryzowane modyfikacje i mogą mi wymienić na nowy za 1489 zł... Oczywiście zaraz telefon do apple, z pytaniem o jakie modyfikacje chodzi. Najpierw Pani zaczęła chyba udawać, że coś sprawdza, potem zadała pytanie czy jestem 1 właścicielem telefonu, głupi powiedziałem, że nie i nagle ją oświeciło bo powiedziała, że telefon pochodzi z USA i było grzebane z simlockiem... Poniżej informację które udało mi się uzyskać o telefonie:
Apple info: 355413070838509
Model IPHONE 6S NB30 16GB GOLD
IMEI Number 355413070838509
Serial Number DNPQL5VKGRY7
Coverage Status Apple Limited Warranty Coverage
Start Date 04/13/17
Coverage End Date 04/12/18
Product Sold by T-MOBILE POLSKA S.A.
Purchased In Poland
Estimated Purchase Date 2017-04-13
Registered Purchase Date 2017-04-13
Sim Lock Unlocked
Jak widać telefon z Polski, polski t-mobile, nie ma simlocka. Dlaczego apple robi ze mnie idiotę?? Czy ktoś wie, jak z nimi rozmawiać? Mam wrażenie, że chcą mnie zwyczajnie oszukać.
Pozdrawiam