Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak zrobić, aby po włączeniu było pole do wpisania hasła użytkownika?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mikis314

Mikis314
  • 64 postów

Napisano 14 listopada 2017 - 20:57

Pytanie takie jak w temacie. Jak zrobić żeby po włączeniu maca od razu pojawiało się pole do wpisania hasła wybranego użytkownika(aktualnie tylko moje konto jest ma lapku, nic innego nie ma). Dodam, że opcja z wpisywaniem nazwy użytkownika mnie nie interesuje. Chodzi o samo hasło od razu, bez wybierania użytkownika.

#2 PatrykDot

PatrykDot
  • 218 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 listopada 2017 - 22:07

Ustawienia -> Użytkownicy i grupy -> Zaznaczasz swoje konto i klikasz niżesz Opcje logowania.

Aby móc tam wprowadzić zmiany klikasz na kłódkę i wprowadzasz swoje hasło.

Tam masz opcję: Automatyczne logowanie - wybierasz wyłączone i działa. 



#3 Mikis314

Mikis314
  • 64 postów

Napisano 15 listopada 2017 - 00:17

Nadal muszę wybrać swoją nazwę użytkownika żeby pokazało się pole do wpisania hasła



#4 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 179 postów
  • Skądtowni?

Napisano 15 listopada 2017 - 14:33

Nadal muszę wybrać swoją nazwę użytkownika żeby pokazało się pole do wpisania hasła

Zamiast wyłączone wybierz swoją nazwę Użytkownika.


Komputer:  iMac 27" / i7 3,5 GHz / 32 GB Ram / GF GTX 780M 4 GB / SSD 1TB / MacOS Catalina 10.15.4 Beta 1

Telefon:  iPhone X / 64 GB Space Gray / iOS 13.4 Beta 1 /  Air Pods Pro


#5 Mikis314

Mikis314
  • 64 postów

Napisano 15 listopada 2017 - 22:55

Teraz się automatycznie włącza system bez podania hasła.



#6 ftpd

ftpd

    Nie.


  • 20 390 postów
  • Płeć:
  • SkądPoznań

Napisano 15 listopada 2017 - 22:57

No bo przecież tak ustawiłeś. Nie umiesz czytać?


---
Jestem Grammar Nazi. Nie znoszę błędów, leni, idiotów i hipsterów.
NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.
NIE odpisuję na wiadomości najeżone błędami. Nie chce mi się męczyć oczu.

#7 Mikis314

Mikis314
  • 64 postów

Napisano 15 listopada 2017 - 23:47

Dobre. Polecam przeczytać pierwszy post i później się wypowiadać. 17k postów a większość to bzdury jak powyżej :o Bez pozdrowień


Po uruchomieniu Maca mam do wyboru swoje konto i konto gościa, którego defakto mam usuniętego. Chcę zrobić tak, ażeby po włączeniu nie trzeba było wybierać kursorem mojego konta, tylko żeby od razu było pole do wpisania hasła mojego profilu. 



#8 chrobro

chrobro
  • 140 postów
  • Skądzachodniopomorskie

Napisano 15 listopada 2017 - 23:55

Tak mam u siebie i działa tak jak oczekujesz


Użytkownik chrobro edytował ten post 16 listopada 2017 - 00:05


#9 Mikis314

Mikis314
  • 64 postów

Napisano 16 listopada 2017 - 00:09

Ciekawe. U mnie niestety cały czas muszę wybierać swojego użytkownika aby móc wpisać hasło. No trudno, nic nie poradzimy.



#10 DanielF

DanielF
  • 5 351 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 16 listopada 2017 - 06:39

Może masz włączone szyfrowanie dysku? Wyłącz i ustaw tak jak ma kolega
Fallout ...war, war never changes...

#11 Mikis314

Mikis314
  • 64 postów

Napisano 17 listopada 2017 - 07:45

Hmm, FileVault i nawet TimeMachine mam wyłączone.



#12 cronopioverde

cronopioverde
  • 3 508 postów
  • Płeć:
  • Skądprzytuptał nocą jeż?

Napisano 19 listopada 2017 - 19:52

A

dscl . list /Users | grep -v ^_.*

zwraca że niby co? (nie musisz ujawniać swego username). Jak na liście jest Guest, to go nie wyłączyłeś, cokolwiek Ci PrefPane pokazuje.


Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…


#13 Mikis314

Mikis314
  • 64 postów

Napisano 20 listopada 2017 - 20:46

Jest wyłączony a w oknie logowania do systemu się pokazuje. Może nie "Gość" ale "Inne..."

Załączony plik  Zrzut ekranu 2017-11-20 o 20.33.39.png   18,77 KB   1 Ilość pobrań

https://myapple.pl/f...nne-jak-usunąć/

Rozwiązanie problemu - działa ;)




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych