Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Fajny film wczoraj widziałem..] -czyli dyskusja o filmach lepszych i gorszych

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
737 odpowiedzi w tym temacie

#401 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 16 kwietnia 2011 - 12:49

Wilk jest całkiem niezły. Sam widziałem The Way Back, o 'podróży' z Syberii do Indii. Według mnie rewelacyjny. PS Ostatnio też namiętnie oglądam Star Trek Enterprise ;-) bardzo lubię.

#402 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 16 kwietnia 2011 - 13:01

O właśnie! Wybieram się na The Way Back. Powiesz coś więcej?

#403 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów

Napisano 16 kwietnia 2011 - 13:44

O właśnie!
Wybieram się na The Way Back.
Powiesz coś więcej?

Super zdjęcia :-) National Geographic maczał palce. Więcej nie powiem.

#404 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 16 kwietnia 2011 - 14:08

CHyba az pokusze się o obejrzenie się go za chwilę :P Jeżeli będzie taka możliwość... A to prawda, że to jest film o Polakach?

#405 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów

Napisano 16 kwietnia 2011 - 14:46

CHyba az pokusze się o obejrzenie się go za chwilę :P Jeżeli będzie taka możliwość...
A to prawda, że to jest film o Polakach?

Nic nie powiem, obejrzyj :-)

#406 barbira

barbira
  • 17 postów

Napisano 21 kwietnia 2011 - 09:02

Obejrzałam ostatnio Battle: Los Angeles. Strata czasu. Zaczyna się spoko, a potem już tylko coraz gorzej...

#407 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 21 kwietnia 2011 - 10:01

A zapomniałem się pochwalić... Obejrzałem The Way Back. Fenomenalny film rzeczywiście... Szczerze polecam. A o Battle: Los Angeles słyszałem podobne opinie.

#408 Komel

Komel
  • 1 410 postów
  • SkądTarnów

Napisano 21 kwietnia 2011 - 12:43

- Poznaj naszą rodzinkę (tak na piątek) po tym np. - Inwazja - Krzyk 4 (może nie za "straszny" horror ) ale tak na sobotni wieczór ;D - Na niedziele że by się wyluzować przed szefem w pracy to : SuperHero (taka fajna Parodia ;D ) Takie pytanie w polsce jest film z napisami czy polska czy angielska ? (krzyk )

#409 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 21 kwietnia 2011 - 16:32

Obejrzałem The Way Back. Fenomenalny film rzeczywiście... Szczerze polecam.

Dobrze coś takiego słyszeć ;) W środę jedziemy na ten film (klasowa wycieczka).

#410 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 21 kwietnia 2011 - 16:38

Nie pożałujesz. Gwarantuje. Jestem naprawdę pod wrażeniem.. najbardziej chyba zdjęć. Widać, że National Geographic maczało w tym palce.

#411 DrIfTsTyLe

DrIfTsTyLe
  • 1 084 postów
  • SkądPleszew, Poland

Napisano 22 kwietnia 2011 - 20:43

Ja w sumie sam nie wiem czy ten film polecić, ale na pewno do tego filmu trzeba w pewien sposób "dorosnąć" Westbrick Murders - moim zdaniem "posrany" za przeproszeniem film, nawet ciężko mi jest stwierdzić czy mi się podobał...

#412 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 22 kwietnia 2011 - 21:06

Oj nie nie nie ;/ Może nie dorosnąłem w takim razie do tego filmu. Słowo "polecić" w przypadku tego filmu nie pasuje za bardzo... Film na pewno chory, ale dla mnie tez... bezsensowny? Aktualnie nie widzę innego określenia. Dla mnie film był dziwny, nie miał żadnego przesłania ani motywu psychologicznego...

#413 DrIfTsTyLe

DrIfTsTyLe
  • 1 084 postów
  • SkądPleszew, Poland

Napisano 22 kwietnia 2011 - 21:10

Oj nie nie nie ;/
Może nie dorosnąłem w takim razie do tego filmu.
Słowo "polecić" w przypadku tego filmu nie pasuje za bardzo...
Film na pewno chory, ale dla mnie tez... bezsensowny? Aktualnie nie widzę innego określenia.
Dla mnie film był dziwny, nie miał żadnego przesłania ani motywu psychologicznego...

No może i nie miał przesłania i bezsensu itp, ale mi się chyba spodobało że film był nie szablonowy, taki inny, odmienny, i odbiegał od takiej rutyny filmowej. Ja dobrze wiem że większość powie na ten film "niezły shit" :)

#414 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów

Napisano 23 kwietnia 2011 - 09:22

Westbrick Murders - tym się zainteresowałem, ale przeczytałem kilka recenzji i nie ciągnie mnie do filmu. Dodatkowo wyznaję (staram się) zasadę, że filmy o wyniku mniejszym niż 5 na The Internet Movie Database (IMDb) należy unikać.

PS
Muszę przyznać, że odkryłem nową funkcjonalność forum, bardzo fajną. Mianowicie po wpisaniu samego adresu do www,imdb,com Forum 'samo wiedziało' jak opisać link. Bardzo mi się do podoba :-)

#415 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 23 kwietnia 2011 - 09:32

Ale będzie trochę tych nieszablonowych filmów, które są głupie. Nie zastanawiam się nad akurat takim czynnikiem oglądając film. Ale to już kwestia osoby i gustu. Widział ktoś może "Wszystko Gra" Woodyego Allena?

#416 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów

Napisano 23 kwietnia 2011 - 09:38

Ale będzie trochę tych nieszablonowych filmów, które są głupie. Nie zastanawiam się nad akurat takim czynnikiem oglądając film. Ale to już kwestia osoby i gustu.
Widział ktoś może "Wszystko Gra" Woodyego Allena?

A po Angielsku jak jest tytuł? Właśnie szukam.

Edit:
Chodzi o Whatever Works?

#417 xperek

xperek
  • 250 postów
  • SkądLisów

Napisano 23 kwietnia 2011 - 11:38

Wczoraj widziałem Ostatni Egzorcyzm, świetny film, coś pomiędzy Egzorcystą a Paranormal Activity, naprawdę warto obejrzeć

#418 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 23 kwietnia 2011 - 19:59

A po Angielsku jak jest tytuł? Właśnie szukam.

Edit:
Chodzi o Whatever Works?

Po angielsku tytuł jest Match Point.
Dla mnie film standardowy jak na Woodyego Allena a dużo lepszy dzięki Scarlet Johanson oczywiscie :)
Normalna komedia romantyczna, a potem zaskoczenie. Nie uważam filmu za geniusz, ale warto obejrzeć.

#419 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 23 kwietnia 2011 - 21:21

Jak ktoś nie widział to polecam Legend Of The Fist z Donnie Yen. Cenię tego aktora i lubię z nim filmy, niesamowity mistrz sztuk walki.

http://www.youtube.com/watch?v=8AARG8e8wNM

Kto nie widział 3 części Ip Mana to także polecam, oczywiście w roli głównej z Dennie Yen, film na autentycznych faktach(http://pl.wikipedia.org/wiki/Yip_Man http://pl.wikipedia.org/wiki/Wing_Chun)

http://www.youtube.com/watch?v=1AJxXQ7xojE

#420 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 23 kwietnia 2011 - 21:31

Ja tego aktora kojarzę tylko z tego filmu :P Aczkolwiek film bardzo dobry, miło go wspominam.

#421 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 23 kwietnia 2011 - 21:43

Ja tego aktora kojarzę tylko z tego filmu :P
Aczkolwiek film bardzo dobry, miło go wspominam.

Donnie Yen i Jet Li, wielki szacunek dla tych dwóch aktorów. Za to nie lubię Jackie Chana, drażni mnie ten człowiek, z nim filmy w roli głównej są tandetne, ten głupi jego uśmiech i dziwne ruchy podczas walki, ale to tylko moja opinia, na pewno jest wielu fanów Jackie Chana.

#422 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 23 kwietnia 2011 - 22:19

Nie cierpię go.. Nie lubię go tak jak Stevena Steagala, Chucka Norrisa itp. Lecą co tydzień na TVN, grają we wszystkich beznadziejnych filmach, a jak któryś pojawi się w genialnej produkcji to jako kelner w jednej scenie...

#423 anonim_321

anonim_321
  • 280 postów
  • SkądToruń

Napisano 25 kwietnia 2011 - 17:02

Wczoraj wieczorkiem przypomniałem sobie, dawno przeze mnie nie oglądany, film Emira Kusturiki, pt. "Arizona Dream". I mogę polecić go każdemu. Naprawdę genialny film, a muzyka do niego wgniata w fotel :D.

#424 Narmer

Narmer
  • 556 postów

Napisano 25 kwietnia 2011 - 17:21

Tak, ta muzyka...

#425 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 25 kwietnia 2011 - 19:25

Zmieniając temat: ogląda ktoś może William i Kate? :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych