Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 8 votes

iOS 11 - Dyskusja

• Please log in to reply
2902 replies to this topic

#2351 effe

effe
  • 6545 posts
  • SkądSzczecin

Posted 27 February 2018 - 13:25

Nie rozumiem, po co wy się męczycie na tych betach. Przecież to ryzykowne i niestabilne najczęściej. Sam miałem taki przypał aby się w to bawić, ale już wyrosłem z tego całe szczęście i mam spokój. Zainstalujcie stabilną wersje i na niej pracujcie, a jak komuś coś źle działa to restore bez przywracania kopii i powinno być ok, jeśli nie to serwis. U mnie działa wszystko bardzo dobrze, nie zauważyłem żadnych problemów, a bateria trzyma również długo. W nocy schodzi maks 3% na iP X, iP 8, iP7 syna. 

iPhone 12 mini 

#2352 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 posts
  • SkądŻory

Posted 27 February 2018 - 13:42

Ja tylko jęczałem, że dziwnie w nocy ucieka, co wcześniej się praktycznie nie działo.

Mimo tego, mam po 23,5 h, 3:25 w użyciu, 51% baterii, co jest dobrym wynikiem.

Nic mi się na becie nie dzieje, wszystko działa ok (wszystko z czego ja korzystam) ;)

Ale w sumie sam nie wiem, po co na niej siedzie :P

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#2353 effe

effe
  • 6545 posts
  • SkądSzczecin

Posted 27 February 2018 - 14:00

No właśnie skoro beta i tak za wiele jakoś nie wnoszą a ryzyko jakieś występuje.

iPhone 12 mini 

#2354 inuictus

inuictus
  • 1023 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 February 2018 - 14:04

Jak dla mnie najnowsza beta na X to najlepsza wersja 11* jaką dotychczas miałem. Bateria, płynnośc i ogólnie wszystko na zdecydowany plus. 

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

#2355 dominik0408

dominik0408
  • 54 posts

Posted 27 February 2018 - 14:12

Z moich informacji wynika, że PKOBP szykuję się bardzo intensywnie do wprowadzenia Apple Pay w Polsce w ciągu najbliższych kilku tygodni

#2356 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 posts
  • SkądEarth

Posted 27 February 2018 - 14:40

Jak dla mnie najnowsza beta na X to najlepsza wersja 11* jaką dotychczas miałem. Bateria, płynnośc i ogólnie wszystko na zdecydowany plus. 

Zgadzam się. Ale iOS 11 dostałe ode mnie już 20 prawie 20 feedbacków. Nie po kolei imessage. Nie można włączyć nagranej notatki w dyktafonie na głośniku. Znikające wiadomości. Niepokazujące się nowe wiadomości. Rozmazana tapeta lockscreen. Podczas pisania, klikając jakąś literkę, to znika z opóźnieniem wybrana litera... Jest tego bardzo, bardzo dużo u mnie. Przesiada z 7 10.3.3 na X 11.3 b3. Niebo a ziemia. 10.3.3 - król. 11.3 b3 ( nawet na X ) dalej dramat. Chociaż 11.3 b3 jest 10x lepsze niż iOS 11.2.5.

#2357 fatum11

fatum11
  • 275 posts

Posted 27 February 2018 - 15:57

Nie rozumiem, po co wy się męczycie na tych betach. Przecież to ryzykowne i niestabilne najczęściej. Sam miałem taki przypał aby się w to bawić, ale już wyrosłem z tego całe szczęście i mam spokój. Zainstalujcie stabilną wersje i na niej pracujcie, a jak komuś coś źle działa to restore bez przywracania kopii i powinno być ok, jeśli nie to serwis. U mnie działa wszystko bardzo dobrze, nie zauważyłem żadnych problemów, a bateria trzyma również długo. W nocy schodzi maks 3% na iP X, iP 8, iP7 syna. 

Mi tam pasuje, że wgrywają bety i sygnalizują producentowi problemy, przynajmniej teoretycznie będę miał bardziej dopracowany system  :P Osobiście jakiś większych problemów nie mam i też już przeżyłem okres wgrywania wszystkiego co najnowsze myśląc o betach.

#2358 effe

effe
  • 6545 posts
  • SkądSzczecin

Posted 27 February 2018 - 16:08

No tak w sumie masz racje :) 

Mamy darmowych testerów :)

iPhone 12 mini 

#2359 awakeman

awakeman
  • 501 posts

Posted 27 February 2018 - 16:29

Nawet nie chcę wiedzieć, kto te bety testuje dla Apple, jeśli później wydają system taki jak jedenastka  :D

Żart oczywiście, żeby się tutaj jakaś wojna nie rozpętała zaraz  ;)

#2360 snake160

snake160
  • 297 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 February 2018 - 17:02

Nie wiem co mamy myśleć i swoim telefonie, bo co prawda przez noc zeszło jakieś 7-8% ale na chwilę obecną bateria ma 74%, użycie 3:11, a w gotowości jest 12:12. Note 8, po odłączeniu ładowarki wieczorem, o tej porze dnia co teraz praktycznie nadawał się już do ładowania. Jestem mimo wszystko zadowolony, bo ponad 3h wiszę na telefonie a % uciekają bardzo wolno.
Dodam jeszcze tylko, że telefon działa idealnie, zero bugów, braków płynności i przycięć.

Prawidłowo schodzi ci bateria u mnie jest bardzo podobnie generalnie zaówazylem że na 7 i 8 plus pierwsze 10% od naładowania przekłada się na około 1:30 godz. urzycia później każde 10% to kolejna godzina użycia i tak ja np. jak mam 50% bateri mam średnio od 5:20 do 5 godz. w użyciu przy gotowości do 24 godzin. Zależy oczywiście z jakich aplikacji się korzysta bo jak się będzie cykało foty bawiło w aplikacji zdjęcia ogladalo YT albo grało to wiadomo bateria spada szybko może nie wytrzymać 12 godz. Jeżeli bardzo mało korzystam to wiadomo czas gotowości będzie 70 godzin ale użycia już będzie niecałe 7 godz. Na 8 plus może być lepiej bo inny procesor bardziej energooszczędny.

Edited by snake160, 27 February 2018 - 17:04.

#2361 awakeman

awakeman
  • 501 posts

Posted 27 February 2018 - 17:18

Na pewno jest o wiele lepiej niż na 7 Plus z 11.2.5. Czy jest nie gorzej niż z 10.3.3, to dopiero będę w stanie powiedzieć za kilka dni. Na chwilę obecną 57%, 4:48, 16:24, więc jest dobrze.

Edited by awakeman, 27 February 2018 - 17:20.

#2362 rafal886

rafal886
  • 1315 posts

Posted 27 February 2018 - 18:00

Ja zainstalowałem bete, bo jest bardziej stabilna niż oficjalny soft. Beta w początkowych fazach wychodzenia nowego IOS jest niestabilna, ale przy wersjach .2, .3 są najczęściej bardziej stabilne niż oficjalny soft.

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#2363 snake160

snake160
  • 297 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 February 2018 - 18:10

Na pewno jest o wiele lepiej niż na 7 Plus z 11.2.5. Czy jest nie gorzej niż z 10.3.3, to dopiero będę w stanie powiedzieć za kilka dni. Na chwilę obecną 57%, 4:48, 16:24, więc jest dobrze.

Jak ja wyjąłem swojego 7 plus z pudełka miałem chyba 10.3.1 zaktualizowałem odrazu do 10.3.3 bo taka miałem ostatnią kopie na iCloud. Trzymał trochę lepiej od 11.2.6 może 30 min wiecej w użyciu ale o przepaści nie można mówić bo tak nie jest. Jeżeli chodzi o płynność działania dla mnie jest tak samo jak na 10.3.3 a może nawet lepiej bo te animacje w 11 moim zdaniem są płynniejsze. Jeżeli chodzi o porównanie z 8 plus ma mój szwagier i szwagierka i trzymają bardzo podobnie do 7 plus nie ma wielkiej różnicy jak to zapewniało apple na konferencji. Używaj i się ciesz bo ta bateria widzę że stała się obsesją.

Edited by snake160, 27 February 2018 - 18:10.

• effe likes this

#2364 awakeman

awakeman
  • 501 posts

Posted 27 February 2018 - 18:55

Dla mnie się stała, kiedy zrobiłem upgrade do 11 z 10.3.3, jeszcze na 7 Plus. Po nim bateria trzymała jakieś 30-40% krócej. Z reguły telefonu nie ładuję w pracy, ale wtedy musiałem to robić już jakoś po 1/2 - 2/3 czasu spędzanego w niej.

#2365 Evadi

Evadi
  • 79 posts

Posted 28 February 2018 - 07:13

Ja....używaj i się ciesz bo ta bateria widzę że stała się obsesją.

To że u Ciebie i Twoich znajomych problem baterii oraz jakiekolwiek inne tutaj opisywane nie wystąpiły, wcale nie oznacza że nie istnieją. I nie trzeba mieć obsesji, jak Ty to piszesz. Cieszę się że u Ciebie działa. I niech tak będzie jak najdłużej.  U mnie również działało - na iPhonie 4s, 5s czy chociażby na iPadach (2 oraz Air). Powiedzenie "It just works" naprawdę miało sens. Niestety teraz nie mogę tego powiedzieć bo ze świeżo kupioną "szóstką" najwyraźniej albo jest coś nie tak, albo najnowszy system jest niedopracowany. Choć obserwując problemy użytkowników skłaniam się bardziej w stronę tego drugiego.

Jak wszedł iOS 11, dla sprawdzenia zainstalowałem go na tablecie (iPad Air). Potestowałem przez dwa dni po czym wróciłem do, jeszcze podpisywanej wtedy, wersji 10.3.3. Wtedy jedenastka okazała się nie do użycia gdyż tablet przycinał i "wieszał się". Funkcjonował gorzej niż wersja 9 na starym, leciwym iPadzie 2.

Na chwilę obecną nie mam ciśnienia. Korzystam z innej słuchawki, a Android wcale mi nie przeszkadza. Tego również z powodzeniem można używać. Poczekam na nowszą wersję systemu i wtedy zobaczę czy coś się zmieni. I zrobię tak jak Effe pisał - całkowity restore. Nie samym iPhonem człowiek żyje :)

#2366 effe

effe
  • 6545 posts
  • SkądSzczecin

Posted 28 February 2018 - 07:23

Na iPhone 6 to nic dziwnego , ze ios 11 nie działa jak trzeba. Po prostu już stary model.

iPhone 12 mini 

#2367 mario1988

mario1988
  • 42 posts

Posted 28 February 2018 - 07:40

Na iPhone 6 to nic dziwnego , ze ios 11 nie działa jak trzeba. Po prostu już stary model.

I co z tego, że stary model? Apple dopuściło ten model do aktualizacji IOS 11 to użytkownicy mają prawo oczekiwać dobrego i niezawodnego działania systemu i całego urządzenia.
  • wopo likes this

#2368 effe

effe
  • 6545 posts
  • SkądSzczecin

Posted 28 February 2018 - 07:55

Fajnie by było jednak to nie realne :) pretensje do Apple ze chce zarabiać

iPhone 12 mini 

#2369 Moongroow

Moongroow
  • 334 posts
  • SkądGdańsk

Posted 28 February 2018 - 08:44

Handluje telefonami i IPhone 6 ze świeżą baterią działa przyzwoicie na 11.
  • wopo likes this

#2370 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 posts
  • SkądŻory

Posted 28 February 2018 - 09:19

Zgadza się, tym bardziej że sam niedawno miałem 6s. Musiałeś @Evadi trafić na jakiś uszkodzony. Restore a potem reklamuj, co Ci zależy ;)

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#2371 snake160

snake160
  • 297 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 February 2018 - 10:29

Nie mówię tu akurat o tobie mówię ogólnie że ta cała bateria w naszych iPhone to jakaś porażka. Zgadzam się z tobą że nie każdy ma ten problem i skoro o tym piszesz to tak jest.
Nawiąże jeszcze do uciekania bateri w nocy. Naładowałem drugi raz od aktualizacji do 11.2.6 telefon odłączyłem około 1:00 w nocy. Wstałem o 8 i przez ten czas uciekło 0%. Ale nie o to tylko chodzi. Wcześniej po tym czasie miałem w użyciu różny czas ale zawsze przekraczał 20 min. Dziś odziwo były tylko 3 min. Myślałem wcześniej że te 20 min. i więcej to norma ale się myliłem teraz jest dobrze na to wychodzi. Więc jeżeli telefon leży nie używany czas w użyciu powinien być znikomy. Mam włączone odświerzenie w tle i odswierzanie gmail do tego serwisy społecznościowe i messenger jak widać drenażu brak w końcu może poprawili to. Jak narazie jestem zadowolony procenty bateri uciekają bardzo powoli.

Edited by snake160, 28 February 2018 - 10:31.

#2372 Moongroow

Moongroow
  • 334 posts
  • SkądGdańsk

Posted 28 February 2018 - 10:59

IOs 11 jest niestabilny i to jest powód zmartwień. Liczmy na To że faktycznie w 12 odpuszczą dodawanie niedorobionych ficzerów a zajmą się ekosystemem i stabilnością oprogramowania podstawowego :)

#2373 Evadi

Evadi
  • 79 posts

Posted 28 February 2018 - 21:22

Udało mi się wygospodarować chwilkę wolnego czasu i sprawdziłem datę produkcji mojej szóstki: 50 tydzień (grudzień) 2017 roku. Myślę sobie spoko, nie jest źle. Bardziej jednak zaniepokoiła mnie pozycja "Factory: FF (Refubrished?)" Trochę dziwne, bo z numeru modelu wynika że jest "funkel nówka nie śmigany". Sprawdziłem jeszcze procesor (aplikacją Lirum Info): N71mAP - czyli mam TSMC.

Miałbym do Was jeszcze prośbę o opinię, co myślicie o takiej sytuacji. Wczoraj wieczorkiem odłączyłem telefon od ładowarki jak miał 100%. Telefon bez karty SIM przeleżał 21 godzin. Stan baterii po tym czasie wynosił 92%, a telefon w żaden sposób nie był używany - po prostu leżał na biurku. Jednak bardziej zaciekawiła mnie pozycja w ustawieniach: Użycie Baterii: 44 minuty, bez żadnej informacji, jaka aplikacja była w użyciu - po prostu było pusto. Z czystej ciekawości zastanawia mnie, co on takiego robił w tle że wykazał tyle czasu w użyciu. Tak jak napisałem wcześniej, telefon przez ten cały czas leżał nieużywany. Ktoś może mi to łopatologicznie wytłumaczyć?  :D

Zanim polecę do sklepu z reklamacją (gwarancją) wolę się upewnić, czy aby napewno problem nie leży po mojej stronie (no czy nie jestem po prostu przewrażliwiony). Aha, dodam, że przeglądając przez pół godzinki strony w Safari (po WiFi, dalej bez karty SIM) wciągło 8 % baterii.

Edited by Evadi, 28 February 2018 - 21:27.

#2374 snake160

snake160
  • 297 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 February 2018 - 22:44

Udało mi się wygospodarować chwilkę wolnego czasu i sprawdziłem datę produkcji mojej szóstki: 50 tydzień (grudzień) 2017 roku. Myślę sobie spoko, nie jest źle. Bardziej jednak zaniepokoiła mnie pozycja "Factory: FF (Refubrished?)" Trochę dziwne, bo z numeru modelu wynika że jest "funkel nówka nie śmigany". Sprawdziłem jeszcze procesor (aplikacją Lirum Info): N71mAP - czyli mam TSMC.

Miałbym do Was jeszcze prośbę o opinię, co myślicie o takiej sytuacji. Wczoraj wieczorkiem odłączyłem telefon od ładowarki jak miał 100%. Telefon bez karty SIM przeleżał 21 godzin. Stan baterii po tym czasie wynosił 92%, a telefon w żaden sposób nie był używany - po prostu leżał na biurku. Jednak bardziej zaciekawiła mnie pozycja w ustawieniach: Użycie Baterii: 44 minuty, bez żadnej informacji, jaka aplikacja była w użyciu - po prostu było pusto. Z czystej ciekawości zastanawia mnie, co on takiego robił w tle że wykazał tyle czasu w użyciu. Tak jak napisałem wcześniej, telefon przez ten cały czas leżał nieużywany. Ktoś może mi to łopatologicznie wytłumaczyć? :D

Zanim polecę do sklepu z reklamacją (gwarancją) wolę się upewnić, czy aby napewno problem nie leży po mojej stronie (no czy nie jestem po prostu przewrażliwiony). Aha, dodam, że przeglądając przez pół godzinki strony w Safari (po WiFi, dalej bez karty SIM) wciągło 8 % baterii.

Tak jak wcześniej ci napisałem że twój drenaż bateri nie jest normalny. Przez 30 min. przeglądając safari nie schodzi 8% bateri. Miałem 6s bateria jest ta sama co w 6 i nigdy mi tak nie spadała bateria przeglądając strony w safari nawet na LTE. Telefon jest wyprodukowany w grudniu bo wtedy był refabrykowany bateria była włożona nowa ale ile leżakowała tego już się nie dowiesz. Ja bym na twoim miejscu poszedł do iSpot lub innego autoryzowanego serwisu i poprostu zażądał wymiany bateri na nową. Zrobisz jak uważasz pozdrawiam.

#2375 awakeman

awakeman
  • 501 posts

Posted 28 February 2018 - 22:46

Z baterią jest śliski temat i wiem to sam po dwóch swoich iphonach. Pierwszy raz, jakieś półtora roku temu po jakimś upgradzie zaczęły mi spadać szybko % w 6s Plus, a miesiąc temu w 7 Plus bo upie do 10.2.5 z 10.3.3. Zarówno wtedy, jak i teraz były puszczone zdalne testy supportu Apple, które nic nie wykazały. Baterie zdrowe. Za pierwszym razem oddałem nawet telefon do serwisu na 2 dni i też ponoć wszystko ok. Mały szczegół, wrócił bez dwóch śrubek z dołu przy ligtningu. Dopiero kolega, kupujący wtedy ode mnie telefon pokazał mi to...

Co z tego, że Apple nam sprawdzi baterie jak i tak nic im nie wykaże, a my widzimy gołym okiem że zdecydowanie jest coś nie tak?

Jak dla mnie jest to nie do przeskoczenia na dzień dzisiejszy. Dlatego też obraziłem się na Apple, sprzedałem 7 Plus i kupiłem Note 8. Po tygodniu jednak wróciłem do iOS i kupiłem 8 Plus, a w nim już bateria trzyma koncertowo. Na teraz 16%, 7:55, 15:10.

8 user(s) are reading this topic

0 members, 8 guests, 0 anonymous users