Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 8 głosy

iOS 11 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2902 odpowiedzi w tym temacie

#2326 suprnowa

suprnowa
  • 664 postów
  • SkądRadom/Norway

Napisano 26 lutego 2018 - 17:16

U mnie w nocy na 7 Plus wciąga przez 8 godzin snu min 20% baterii.
Porażka bo bateria nowka z programu wymiany
System b3

Użytkownik suprnowa edytował ten post 26 lutego 2018 - 17:16

#2327 Damixs74

Damixs74
  • 252 postów
  • SkądPoznań/Cieszyn

Napisano 26 lutego 2018 - 18:37

Na iOS 11, 7,8, x działają tak samo. Dopiero iOS 12 ubije iPhone 7

Myślę, że dopiero na iOS 13 będzie jakieś spowolnienie. Przykład - iPhone 6S i iPhone 7 działają praktycznie tak samo na iOS 11 (który to dla 6S jest jak przyszły iOS 12 dla iP7).

MacBook Pro Retina 13" 2015/8GB/256GB, iPhone 7 Plus 128GB Matte Black

#2328 awakeman

awakeman
  • 501 postów

Napisano 27 lutego 2018 - 01:37

8 Plus z 11.2.6 to jakiś kosmos jeżeli chodzi o baterię. Dopiero po 39 minutach od odłączenia telefonu od ładowarki i ciągłym korzystaniu przez ten czas z twittera, yt, insta i dwóch gier pojawiło mi się 99%. Wcześniej telefon był ładowany w sobotę rano i pociągnął do 20% aż do poniedziałku wieczorem. Za 7h pobudka i zobaczę czy w ogólę jakiś % zleci przez noc. Obecnie 98% 44 min usage i tyle samo standby.

Użytkownik awakeman edytował ten post 27 lutego 2018 - 01:42

#2329 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 27 lutego 2018 - 07:05

U mnie robi się Android, na B3. W nocy zassało 5%.

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#2330 suprnowa

suprnowa
  • 664 postów
  • SkądRadom/Norway

Napisano 27 lutego 2018 - 07:15

Dziś wyłączyłem na noc Wifi,Dane komórkowe i przez 7 godzin poszło 13%

#2331 towal

towal
  • 832 postów
  • SkądSRC

Napisano 27 lutego 2018 - 07:51

Na X jak się uleżała beta jest ok. Bateria dobrze trzyma a nocy nie ma dużych ubytków.

#2332 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 27 lutego 2018 - 08:22

Towal na 11.2.6, czy na B3?

#2333 Evadi

Evadi
  • 79 postów

Napisano 27 lutego 2018 - 08:46

Dzisiaj rano powiedziałem sobie "dosyć". Nie będę się stresował jakimś smartfonem. To jest urządzenie które miało mi pomagać. Nie tylko w życiu prywatnym, ale również w pracy. A póki co to tylko się irytuję. Wczoraj wieczorem telefon miał 23% baterii po całodniowym leżeniu. Uważam to za jakąś kpinę za którą w dodatku trzeba było sporo zapłacić. Żonie dałem iPhona 5s (z padniętą rzekomo baterią), ale na  iOS 10.3.3 spokojnie i bez stresów do wieczora jej starcza.

Wyłączyłem to "amazing" cudo, wyciągnąłem simkę i przeprosiłem się z Xperią XA. Działa. Nie jest to smartfon premium, ale DZIAŁA, w dodatku całkiem sprawnie, a bateria spokojnie starcza na cały dzień. W pracy wykonuję trochę notatek, zdjęć (do dokumentacji), do tego dochodzi komunikacja. Nie mam ani czasu ani ochoty na nowe super ficzery od Appla.

Użytkownik Evadi edytował ten post 27 lutego 2018 - 08:51

#2334 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 27 lutego 2018 - 08:53

To niby temat o iOS ale temat baterii łączy się z nim nieodzownie. Widzę, że problemów z baterią ciąg dalszy. Ciekawe czy w innych krajach są równie zirytowani użytkownicy co u Nas? Czyżby Apple nic nie zrobiło w iOS w sprawie działania na baterii a program wymiany na nową baterię również zawodzi, bo tejże wymianie niektórym użytkownikom nadal bardzo krótka trzyma na pojedynczym ładowaniu. Ciekawe czy chociaż przyspieszyły te iPhone'y?
Dramat, a kiedyś miałem wyobrażenie, że takie bóle czyta się na forum o androidzie.
  • iKnow lubi to

iPhone 11

#2335 awakeman

awakeman
  • 501 postów

Napisano 27 lutego 2018 - 08:53

Przechwaliłem, uciekło 7% przez noc...

#2336 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 27 lutego 2018 - 08:58

Obecnie 98% 44 min usage i tyle samo standby.

Czyli masz buga z baterią :P Pokazuje zużycie na równi z czuwaniem. Miałem to samo na 11.2.6, zniknęło na B3.

Z ciekawości - jak masz teraz?

Użytkownik zboras edytował ten post 27 lutego 2018 - 08:58

#2337 awakeman

awakeman
  • 501 postów

Napisano 27 lutego 2018 - 09:10

Usage 1:33, standby 8:14, bateria 86%. Telefon jest dopiero po dwóch pełnych ładowaniach, poczekam jeszcze kilka dni i zobaczę jak to będzie wyglądało.

#2338 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 27 lutego 2018 - 09:26

Dzisiaj rano powiedziałem sobie "dosyć". Nie będę się stresował jakimś smartfonem. To jest urządzenie które miało mi pomagać. Nie tylko w życiu prywatnym, ale również w pracy. A póki co to tylko się irytuję. Wczoraj wieczorem telefon miał 23% baterii po całodniowym leżeniu. Uważam to za jakąś kpinę za którą w dodatku trzeba było sporo zapłacić. Żonie dałem iPhona 5s (z padniętą rzekomo baterią), ale na  iOS 10.3.3 spokojnie i bez stresów do wieczora jej starcza.

Wyłączyłem to "amazing" cudo, wyciągnąłem simkę i przeprosiłem się z Xperią XA. Działa. Nie jest to smartfon premium, ale DZIAŁA, w dodatku całkiem sprawnie, a bateria spokojnie starcza na cały dzień. W pracy wykonuję trochę notatek, zdjęć (do dokumentacji), do tego dochodzi komunikacja. Nie mam ani czasu ani ochoty na nowe super ficzery od Appla.

Miałeś dać te zrzuty.

Z ciekawości zobacz jaki jest poziom baterii w aplikacji battery life, bo to za cholerę nie jest normalne, żeby tak ją żarło. Albo masz coś od nowości zepsute z nią. Sprawdzałeś po imei kiedy telefon wyprodukowany? Może leżał długo w magazynie?

#2339 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 27 lutego 2018 - 09:49

Czy wiadomo dlaczego jedne aplikacje pojawiają sie w docku (prawa strona) a inne, mimo ze sa ostatnio użyte nie? Konkretnie np Pages lub Documents .....

#2340 snake160

snake160
  • 297 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 lutego 2018 - 11:21

Dzisiaj rano powiedziałem sobie "dosyć". Nie będę się stresował jakimś smartfonem. To jest urządzenie które miało mi pomagać. Nie tylko w życiu prywatnym, ale również w pracy. A póki co to tylko się irytuję. Wczoraj wieczorem telefon miał 23% baterii po całodniowym leżeniu. Uważam to za jakąś kpinę za którą w dodatku trzeba było sporo zapłacić. Żonie dałem iPhona 5s (z padniętą rzekomo baterią), ale na iOS 10.3.3 spokojnie i bez stresów do wieczora jej starcza.

Facet uspokój się. To nie jest normalne zachowanie tego telefonu miałem go i trzymał spokojnie do 2 dni jak był nowy. Po prawie 2 latach trzymał spokojnie cały dzień od 6 do 23. Na pewno jest coś noe tak z baterią. Pobierz Battery Life z AS i zobacz jaki masz procent zużycia. Tak jak kolega tez napisał może długo leżał na magazynie sprawdź po imei. Jak coś to serwis na wymianę bateri.
Jeżeli o mnie chodzi to też się wypowiem odnośnie bateri z którą nie mam żadnych problemów. Mam w domu dwa 7 plus na iOS 11.2.6.
Mój ma 9 miesięcy i trzy procent zużycia bateri. Obecnie mam 49% w użyciu 5:03 godz. a w gotowości 33:45 godz. W nocy na 8-10 godz. snu schodzi mi 1-3 procent w zależności ile w tym czasie przyjdzie powiadomień lub pobierze e-mail w końcu to smartfon i tak go używam. Odświeżanie w tle mam włączone na niektóre aplikacje lokalizacja różnie gdy używam lub zawsze zależy od aplikacji. Mam aplikacje takie jak FB, Instagram, Messanger i drenowania bateri brak.
Odnośnie telefonu żony też 7plus ma 3 miesiące i 0% zużycia bateri. Ma ustawiony telefon praktycznie tak samo jak ja i te same aplikacje społecznościowe. Jej czasy są takie jak ja miałem nowego. Ostatnio wykręciła czas który mnie zmiótł było to w użyciu 8:40 godz. a w gotowości 91:20 godz. w nocy schodzi jej 0-2 % Wiec system jest ok jak dla mnie a w waszym przypadku to nie wiem o co chodzi. Ja jestem zadowolony z telefonu korzystam i się cieszę. A i na zakończenie miałem ja i żona telefony z Androidem były to flagowce. Jednogłośnie mówimy że na stronę Google nie przejdziemy.
Pozdrawiam miłego dnia.

Użytkownik snake160 edytował ten post 27 lutego 2018 - 11:23

#2341 towal

towal
  • 832 postów
  • SkądSRC

Napisano 27 lutego 2018 - 11:42

@zboras 

Lecę na B3

#2342 iKnow

iKnow
  • 949 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 lutego 2018 - 11:57

ODRADZAM betę. Mało co działa, bateria leci przez noc 30%, restarty telefonu, wyłączanie muzyki ciągle z safari i trudność żeby ją włączyć.
11.2.6 to też kicha wielka. Ogólnie to nie ma wyboru i trzeba z tego dziadostwa korzystać ...

Pozdrawiam

#2343 towal

towal
  • 832 postów
  • SkądSRC

Napisano 27 lutego 2018 - 12:05

Każdy telefon reaguje inaczej. Dlaczego tak się dzieje? Wie to tylko Apple, albo co gorsze - nawet oni nie widzą.

#2344 arnold-h

arnold-h
  • 253 postów
Napisano 27 lutego 2018 - 12:08

Moim zdaniem jakas appka zjada baterie w nocy. Przypuszczam, ze w moim przypadku to gmail. Zjadlo 7% ze 100%. Czasami wystepuje blad zuzycia baterii. Mi dzisiaj pokazuje tyle samo w uzyciu co w stanby.

#2345 Evadi

Evadi
  • 79 postów

Napisano 27 lutego 2018 - 12:17

Facet uspokój się. To nie jest normalne zachowanie tego telefonu miałem go i trzymał spokojnie do 2 dni jak był nowy. Po prawie 2 latach trzymał spokojnie cały dzień od 6 do 23. Na pewno jest coś noe tak z baterią. Pobierz Battery Life z AS i zobacz jaki masz procent zużycia. Tak jak kolega tez napisał może długo leżał na magazynie sprawdź po imei. Jak coś to serwis na wymianę bateri.
Jeżeli o mnie chodzi to też się wypowiem odnośnie bateri z którą nie mam żadnych problemów. Mam w domu dwa 7 plus na iOS 11.2.6.
Mój ma 9 miesięcy i trzy procent zużycia bateri. Obecnie mam 49% w użyciu 5:03 godz. a w gotowości 33:45 godz. W nocy na 8-10 godz. snu schodzi mi 1-3 procent w zależności ile w tym czasie przyjdzie powiadomień lub pobierze e-mail w końcu to smartfon i tak go używam. Odświeżanie w tle mam włączone na niektóre aplikacje lokalizacja różnie gdy używam lub zawsze zależy od aplikacji. Mam aplikacje takie jak FB, Instagram, Messanger i drenowania bateri brak.
Odnośnie telefonu żony też 7plus ma 3 miesiące i 0% zużycia bateri. Ma ustawiony telefon praktycznie tak samo jak ja i te same aplikacje społecznościowe. Jej czasy są takie jak ja miałem nowego. Ostatnio wykręciła czas który mnie zmiótł było to w użyciu 8:40 godz. a w gotowości 91:20 godz. w nocy schodzi jej 0-2 % Wiec system jest ok jak dla mnie a w waszym przypadku to nie wiem o co chodzi. Ja jestem zadowolony z telefonu korzystam i się cieszę. A i na zakończenie miałem ja i żona telefony z Androidem były to flagowce. Jednogłośnie mówimy że na stronę Google nie przejdziemy.
Pozdrawiam miłego dnia.

Kolego, jestem spokojny. Opisałem mój problem z nowo zakupionym telefonem i tyle. A że potrzebowałem sprawnego urządzenia to zrobiłem przesiadkę. I tyle w temacie.

Z obserwacji zauważyć łatwo można, że są urządzenia na których nowy iOS ładnie funkcjonuje, a są egzemplarze na których wiele rzeczy kuleje, poczynając od iPhona 5s kończąc na flagowym iPhonie X. Zboras dobrze mi napisał żeby sprawdzić co ssało baterię, co też zrobiłem. Nie mam zrzutu. No nie zrobiłem. Telefon nie jest w moim zyciu najważniejszy. Odpowiadając jednak na pytanie co tak ssało baterię: 1. Safari (około 30 minut - 33%), 2. Wiadomości (niecałe 30 minut, również ponad 30%), 3. Ekran początkowy/zabl. (tutaj nie pamiętam czasu, ale było 8%). Reszta to drobnostki po 1, góra 2 % (typu ustawienia, App Store, kontakty, Notatki). Wieczorkiem, jak znajdę chwilę czasu (bo czeka mnie zabawa z Junkersem) to zerknę na IMEI i sprawdzę datę produkcji. Ciekawi mnie również jaki procek w środku siedzi: Samsunga czy TSMC.

Aha, jeszcze jedna sprawa. Na początku myślałem że baterię wciąga dlatego, że w moim mieszkaniu jest słaby zasięg. Na 3G mam 1, góra 2 kreski, na LTE jeszcze gorzej bo mam zazwyczaj tylko 1 (tutaj iOS 11 mnie trochę ubił bo nie ma możliwości przełączenia w tryb 2G co robiłem do tej pory na wcześniejszym systemie, a co ratowało mnie pod względem zasięgu - od 3 do 4 kresek). Ale w pracy, gdzie spędzam ponad 8 godzin mam pełny zasięg 3G i LTE, a rozładowywanie baterii przebiegało w podobny sposób.

Użytkownik Evadi edytował ten post 27 lutego 2018 - 12:22

#2346 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 lutego 2018 - 12:21

Evadi, a robiłeś restore bez przywracania kopii zapasowej? 

iPhone 12 mini 

#2347 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 27 lutego 2018 - 12:35

Evadi, a robiłeś restore bez przywracania kopii zapasowej? 

Ale On kupił telefon 3 dni temu...

#2348 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 lutego 2018 - 12:42

A co to ma do rzeczy? iOS to tylko system, może być coś błędnego w plikach. Pierwsze co się robi to restore, jeśli to nie pomoże to serwis. 

iPhone 12 mini 

#2349 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 27 lutego 2018 - 13:00

Może dzisiaj jakaś nowa beta wjedzie. Jak nie to trzeba żyć że słabą baterią jeszcze tydzień.

iPhone 11

#2350 awakeman

awakeman
  • 501 postów

Napisano 27 lutego 2018 - 13:04

Nie wiem co mamy myśleć i swoim telefonie, bo co prawda przez noc zeszło jakieś 7-8% ale na chwilę obecną bateria ma 74%, użycie 3:11, a w gotowości jest 12:12. Note 8, po odłączeniu ładowarki wieczorem, o tej porze dnia co teraz praktycznie nadawał się już do ładowania. Jestem mimo wszystko zadowolony, bo ponad 3h wiszę na telefonie a % uciekają bardzo wolno.
Dodam jeszcze tylko, że telefon działa idealnie, zero bugów, braków płynności i przycięć.

Użytkownik awakeman edytował ten post 27 lutego 2018 - 13:05

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych