Porażka bo bateria nowka z programu wymiany
System b3
Edited by suprnowa, 26 February 2018 - 17:16.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 26 February 2018 - 17:16
Edited by suprnowa, 26 February 2018 - 17:16.
Posted 26 February 2018 - 18:37
Na iOS 11, 7,8, x działają tak samo. Dopiero iOS 12 ubije iPhone 7
Myślę, że dopiero na iOS 13 będzie jakieś spowolnienie. Przykład - iPhone 6S i iPhone 7 działają praktycznie tak samo na iOS 11 (który to dla 6S jest jak przyszły iOS 12 dla iP7).
MacBook Pro Retina 13" 2015/8GB/256GB, iPhone 7 Plus 128GB Matte Black
Posted 27 February 2018 - 01:37
Edited by awakeman, 27 February 2018 - 01:42.
Posted 27 February 2018 - 07:05
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Posted 27 February 2018 - 07:15
Posted 27 February 2018 - 07:51
Posted 27 February 2018 - 08:22
Towal na 11.2.6, czy na B3?
Posted 27 February 2018 - 08:46
Dzisiaj rano powiedziałem sobie "dosyć". Nie będę się stresował jakimś smartfonem. To jest urządzenie które miało mi pomagać. Nie tylko w życiu prywatnym, ale również w pracy. A póki co to tylko się irytuję. Wczoraj wieczorem telefon miał 23% baterii po całodniowym leżeniu. Uważam to za jakąś kpinę za którą w dodatku trzeba było sporo zapłacić. Żonie dałem iPhona 5s (z padniętą rzekomo baterią), ale na iOS 10.3.3 spokojnie i bez stresów do wieczora jej starcza.
Wyłączyłem to "amazing" cudo, wyciągnąłem simkę i przeprosiłem się z Xperią XA. Działa. Nie jest to smartfon premium, ale DZIAŁA, w dodatku całkiem sprawnie, a bateria spokojnie starcza na cały dzień. W pracy wykonuję trochę notatek, zdjęć (do dokumentacji), do tego dochodzi komunikacja. Nie mam ani czasu ani ochoty na nowe super ficzery od Appla.
Edited by Evadi, 27 February 2018 - 08:51.
Posted 27 February 2018 - 08:53
iPhone 11
Posted 27 February 2018 - 08:53
Posted 27 February 2018 - 08:58
Obecnie 98% 44 min usage i tyle samo standby.
Czyli masz buga z baterią Pokazuje zużycie na równi z czuwaniem. Miałem to samo na 11.2.6, zniknęło na B3.
Z ciekawości - jak masz teraz?
Edited by zboras, 27 February 2018 - 08:58.
Posted 27 February 2018 - 09:10
Posted 27 February 2018 - 09:26
Dzisiaj rano powiedziałem sobie "dosyć". Nie będę się stresował jakimś smartfonem. To jest urządzenie które miało mi pomagać. Nie tylko w życiu prywatnym, ale również w pracy. A póki co to tylko się irytuję. Wczoraj wieczorem telefon miał 23% baterii po całodniowym leżeniu. Uważam to za jakąś kpinę za którą w dodatku trzeba było sporo zapłacić. Żonie dałem iPhona 5s (z padniętą rzekomo baterią), ale na iOS 10.3.3 spokojnie i bez stresów do wieczora jej starcza.
Wyłączyłem to "amazing" cudo, wyciągnąłem simkę i przeprosiłem się z Xperią XA. Działa. Nie jest to smartfon premium, ale DZIAŁA, w dodatku całkiem sprawnie, a bateria spokojnie starcza na cały dzień. W pracy wykonuję trochę notatek, zdjęć (do dokumentacji), do tego dochodzi komunikacja. Nie mam ani czasu ani ochoty na nowe super ficzery od Appla.
Miałeś dać te zrzuty.
Z ciekawości zobacz jaki jest poziom baterii w aplikacji battery life, bo to za cholerę nie jest normalne, żeby tak ją żarło. Albo masz coś od nowości zepsute z nią. Sprawdzałeś po imei kiedy telefon wyprodukowany? Może leżał długo w magazynie?
Posted 27 February 2018 - 09:49
Posted 27 February 2018 - 11:21
Facet uspokój się. To nie jest normalne zachowanie tego telefonu miałem go i trzymał spokojnie do 2 dni jak był nowy. Po prawie 2 latach trzymał spokojnie cały dzień od 6 do 23. Na pewno jest coś noe tak z baterią. Pobierz Battery Life z AS i zobacz jaki masz procent zużycia. Tak jak kolega tez napisał może długo leżał na magazynie sprawdź po imei. Jak coś to serwis na wymianę bateri.Dzisiaj rano powiedziałem sobie "dosyć". Nie będę się stresował jakimś smartfonem. To jest urządzenie które miało mi pomagać. Nie tylko w życiu prywatnym, ale również w pracy. A póki co to tylko się irytuję. Wczoraj wieczorem telefon miał 23% baterii po całodniowym leżeniu. Uważam to za jakąś kpinę za którą w dodatku trzeba było sporo zapłacić. Żonie dałem iPhona 5s (z padniętą rzekomo baterią), ale na iOS 10.3.3 spokojnie i bez stresów do wieczora jej starcza.
Edited by snake160, 27 February 2018 - 11:23.
Posted 27 February 2018 - 11:42
@zboras
Lecę na B3
Posted 27 February 2018 - 11:57
Pozdrawiam
Posted 27 February 2018 - 12:05
Każdy telefon reaguje inaczej. Dlaczego tak się dzieje? Wie to tylko Apple, albo co gorsze - nawet oni nie widzą.
Posted 27 February 2018 - 12:08
Posted 27 February 2018 - 12:17
Facet uspokój się. To nie jest normalne zachowanie tego telefonu miałem go i trzymał spokojnie do 2 dni jak był nowy. Po prawie 2 latach trzymał spokojnie cały dzień od 6 do 23. Na pewno jest coś noe tak z baterią. Pobierz Battery Life z AS i zobacz jaki masz procent zużycia. Tak jak kolega tez napisał może długo leżał na magazynie sprawdź po imei. Jak coś to serwis na wymianę bateri.
Jeżeli o mnie chodzi to też się wypowiem odnośnie bateri z którą nie mam żadnych problemów. Mam w domu dwa 7 plus na iOS 11.2.6.
Mój ma 9 miesięcy i trzy procent zużycia bateri. Obecnie mam 49% w użyciu 5:03 godz. a w gotowości 33:45 godz. W nocy na 8-10 godz. snu schodzi mi 1-3 procent w zależności ile w tym czasie przyjdzie powiadomień lub pobierze e-mail w końcu to smartfon i tak go używam. Odświeżanie w tle mam włączone na niektóre aplikacje lokalizacja różnie gdy używam lub zawsze zależy od aplikacji. Mam aplikacje takie jak FB, Instagram, Messanger i drenowania bateri brak.
Odnośnie telefonu żony też 7plus ma 3 miesiące i 0% zużycia bateri. Ma ustawiony telefon praktycznie tak samo jak ja i te same aplikacje społecznościowe. Jej czasy są takie jak ja miałem nowego. Ostatnio wykręciła czas który mnie zmiótł było to w użyciu 8:40 godz. a w gotowości 91:20 godz. w nocy schodzi jej 0-2 % Wiec system jest ok jak dla mnie a w waszym przypadku to nie wiem o co chodzi. Ja jestem zadowolony z telefonu korzystam i się cieszę. A i na zakończenie miałem ja i żona telefony z Androidem były to flagowce. Jednogłośnie mówimy że na stronę Google nie przejdziemy.
Pozdrawiam miłego dnia.
Kolego, jestem spokojny. Opisałem mój problem z nowo zakupionym telefonem i tyle. A że potrzebowałem sprawnego urządzenia to zrobiłem przesiadkę. I tyle w temacie.
Z obserwacji zauważyć łatwo można, że są urządzenia na których nowy iOS ładnie funkcjonuje, a są egzemplarze na których wiele rzeczy kuleje, poczynając od iPhona 5s kończąc na flagowym iPhonie X. Zboras dobrze mi napisał żeby sprawdzić co ssało baterię, co też zrobiłem. Nie mam zrzutu. No nie zrobiłem. Telefon nie jest w moim zyciu najważniejszy. Odpowiadając jednak na pytanie co tak ssało baterię: 1. Safari (około 30 minut - 33%), 2. Wiadomości (niecałe 30 minut, również ponad 30%), 3. Ekran początkowy/zabl. (tutaj nie pamiętam czasu, ale było 8%). Reszta to drobnostki po 1, góra 2 % (typu ustawienia, App Store, kontakty, Notatki). Wieczorkiem, jak znajdę chwilę czasu (bo czeka mnie zabawa z Junkersem) to zerknę na IMEI i sprawdzę datę produkcji. Ciekawi mnie również jaki procek w środku siedzi: Samsunga czy TSMC.
Aha, jeszcze jedna sprawa. Na początku myślałem że baterię wciąga dlatego, że w moim mieszkaniu jest słaby zasięg. Na 3G mam 1, góra 2 kreski, na LTE jeszcze gorzej bo mam zazwyczaj tylko 1 (tutaj iOS 11 mnie trochę ubił bo nie ma możliwości przełączenia w tryb 2G co robiłem do tej pory na wcześniejszym systemie, a co ratowało mnie pod względem zasięgu - od 3 do 4 kresek). Ale w pracy, gdzie spędzam ponad 8 godzin mam pełny zasięg 3G i LTE, a rozładowywanie baterii przebiegało w podobny sposób.
Edited by Evadi, 27 February 2018 - 12:22.
Posted 27 February 2018 - 12:21
Evadi, a robiłeś restore bez przywracania kopii zapasowej?
iPhone 12 mini
Posted 27 February 2018 - 12:35
Evadi, a robiłeś restore bez przywracania kopii zapasowej?
Ale On kupił telefon 3 dni temu...
Posted 27 February 2018 - 12:42
A co to ma do rzeczy? iOS to tylko system, może być coś błędnego w plikach. Pierwsze co się robi to restore, jeśli to nie pomoże to serwis.
iPhone 12 mini
Posted 27 February 2018 - 13:00
iPhone 11
Posted 27 February 2018 - 13:04
Edited by awakeman, 27 February 2018 - 13:05.
0 members, 7 guests, 0 anonymous users