Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 8 głosy

iOS 11 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2902 odpowiedzi w tym temacie

#1901 arnold-h

arnold-h
  • 253 postów
Napisano 25 stycznia 2018 - 00:03

U mnie pogoda tez dziala bardzo dobrze ip 6s na 11.2.5...caly system rowniez bardzo plynnie i bez bugs

#1902 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 stycznia 2018 - 00:35

Nie wiem od czego to zależne, że większość tu na tą pogodę narzeka. Dziwne. 

iPhone 12 mini 

#1903 iFanatic

iFanatic
  • 95 postów

Napisano 25 stycznia 2018 - 01:03

Zauważyłem,że pogoda będzie pokazywała prawidłową temperaturę tylko gdy ustawi się wyszukiwanie lokalizacji dla pogody i się ją odświeży poprzez wejście w widget,ale to tylko na chwile bo jak się wyłączy to już samo się nie odświeża i takim sposobem jedna temperatura jest pokazywana nawet przez kilkanaście dni :)

Edit:Zauważyłem,że dalej same nie przychodzą powiadomienia o aktualizacjach aplikacji w App Store.Trzeba wejść w sklep i wtedy pokazują się aplikacje które mają nową aktualizację.

Użytkownik iFanatic edytował ten post 25 stycznia 2018 - 01:56

#1904 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 25 stycznia 2018 - 02:09

Nie wiem co macie z widgetem Pogoda, ale u mnie pokazuje to samo co w aplikacji.

Użytkownik GreaTskY edytował ten post 25 stycznia 2018 - 02:09

Komputer:  MacBook Air z M2 / 8 CPU / 10 GPU / 16 Neural Engine / 16 GB Ram / Dysk SSD 256 GB / Kolor Północ / MacOS Sequoia 15 - Beta 2

Telefon:  iPhone 15 Pro / 128 GB / Tytan Naturalny / iOS 18 - Beta 3

#1905 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1 336 postów
Napisano 25 stycznia 2018 - 05:23

Na iPhonw 8 nic specjalnego nie zauważyłem. Mam wrażenie, że TiD działa szybciej przy odblokowaniu. Gdzieś tam na dzień dobry zauważyłem ścinki po instalacji. Jednak teraz też są. Zobaczę jak bateria bo to mnie ciekawi najbardziej :)

Użytkownik ASOT edytował ten post 25 stycznia 2018 - 05:24

#1906 zerro

zerro
  • 94 postów

Napisano 25 stycznia 2018 - 07:36

Mi ciagle pokazuje pamiec iphona prawie pelna, przed instalacja nowej bety mialem pomad 3 GB a teraz 500 mb wolnego miejsca.

#1907 m-graficzny

m-graficzny
  • 477 postów

Napisano 25 stycznia 2018 - 07:46

Zauważyłem, że pogoda będzie pokazywała prawidłową temperaturę tylko gdy ustawi się wyszukiwanie lokalizacji dla pogody i się ją odświeży poprzez wejście w widget,ale to tylko na chwile bo jak się wyłączy to już samo się nie odświeża i takim sposobem jedna temperatura jest pokazywana nawet przez kilkanaście dni :)

Edit:Zauważyłem,że dalej same nie przychodzą powiadomienia o aktualizacjach aplikacji w App Store.Trzeba wejść w sklep i wtedy pokazują się aplikacje które mają nową aktualizację.

Pogoda nie działa dlatego, że w 11 robią wszystko, żeby zoptymalizować zużycie baterii. Na 10 jak aplikacja miała ustawione, że ma się odświeżać w tle i miała uprawnienia lokalizacji kiedy i jak chce, to tak właśnie działała. Teraz pomimo pełnego przyzwolenia, bardzo często klikając na pogodę, ta przez ok. 1 sekundę pokazuje stare dane, inne miasto i momentalnie się odświeża na prawidłowe dane. Nie wyglada mi to na „odświeżanie w tle” tylko na konkretna akcje użytkownika. Właśnie dlatego nie działa dobrze widget.

To samo tyczy się App Store. Powiadomienia o update są, ale z opóźnieniem - czasami kwestia godzin, a czasmi jednego, dwóch dni, bo App Store nie śmiga non stop w tle i nie działa to tak sprawnie jak na poprzednich systemach. A i tak, jak się otrzyma powiadomienie, po wejściu w zakładkę uaktualnienia, prawie zawsze coś „doskoczy”, bo App Store się odświeży.

W przypomnieniach jest to samo. Przy przypomnieniu w danej lokalizacji działa to jak chce. Kiedyś, ustawione na dom z promieniem ok. 5 km, praktycznie za każdym razem dostawałem powiadomienie w okolicy tego okręgu. Na 11 często dostaje powiadomienie jak już zaparkuję i wejdę do domu.

Ja rozumiem, że niektórym wszystko działa pięknie i cudownie. Przeważnie dlatego, że akurat to czego używają, działa dobrze. Jeden ma tylko jeden telefon - safari, FB, maile, messenger i ocenia system, a inny ma całą rodzine i sprzęty od Apple i widzi jak to czasami tak fajnie nie działa, przy używaniu i testowaniu wszystkich możliwości i programów od Apple.

Zaznaczę, że to drobne sprawy i trzymam stronę Shrek’a, że nie ma co popadać w paranoję, ale kiedyś trochę mniej się irytowałam

Fenix 6X Pro *** Apple Watch SS series 6 *** iPhone 11 Pro Max *** MacBook Pro Retina i7, 16GB, SSD 500GB *** IPad Air 16GB *** AirPods Pro

#1908 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 25 stycznia 2018 - 07:57

Ja rozumiem, że niektórym wszystko działa pięknie i cudownie. Przeważnie dlatego, że akurat to czego używają, działa dobrze. Jeden ma tylko jeden telefon - safari, FB, maile, messenger i ocenia system, a inny ma całą rodzine i sprzęty od Apple i widzi jak to czasami tak fajnie nie działa, przy używaniu i testowaniu wszystkich możliwości i programów od Apple.

Ale ja właśnie tak mam, całą plejadę apek, razem z pełną funkcjonalnością rodzinną, muzycznie, multimedialnie, airplay domowo, w samochodzie, wszystko działa.

Zaznaczę, że to drobne sprawy i trzymam stronę Shrek’a, że nie ma co popadać w paranoję, ale kiedyś trochę mniej się irytowałam

Szczerze powiem, są chwile kiedy mnie też coś zaskoczy, ale to są przypadki pojedyncze w skali wielu miesięcy, nie mam powodu do zmartwienia.

 Only Apple 

#1909 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 25 stycznia 2018 - 08:16

Działa Wam Skype na 11.3?

U mnie na Air2 działa, a na X wywala do home screen.

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#1910 m-graficzny

m-graficzny
  • 477 postów

Napisano 25 stycznia 2018 - 08:21

Ale ja właśnie tak mam, całą plejadę apek, razem z pełną funkcjonalnością rodzinną, muzycznie, multimedialnie, airplay domowo, w samochodzie, wszystko działa.

U mnie większość czasu też działa, ale przykład z wczoraj:
- Kochanie, wyślij mi te zdjęcia przez Airdrop
- Nie widzę Cię
- Pokaż (klikam i nic. No to tryb samolotowy odpalam u mnie i u żony. Zadziałało po minucie)
Żona - „jeszcze droższego sobie kup” :D

Fenix 6X Pro *** Apple Watch SS series 6 *** iPhone 11 Pro Max *** MacBook Pro Retina i7, 16GB, SSD 500GB *** IPad Air 16GB *** AirPods Pro

#1911 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 25 stycznia 2018 - 08:29

Hahahaha :-) No bywają wtopy, ale z Airdrop już dawno bywały jaja i generalnie między iPhonami mam tak bardzo często, muszę wyłączyć i włączyć samą funkcję Airdropa i pomaga, choć między iPhonami a makami i iPadem  jakimś cudem działa zawsze, ciekawe od czego to zależy, skoro iPadm tez n iOS i to tej samej becie zawsze.

 Only Apple 

#1912 fatum11

fatum11
  • 275 postów

Napisano 25 stycznia 2018 - 08:56

Czy ktoś sprawdzał sh1 wersji oznaczonej jako beta 7 (15D60) i oficjalnej 11.12.5 czy jest to ten sam plik ?

#1913 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1 336 postów
Napisano 25 stycznia 2018 - 10:41

Czy ktoś sprawdzał sh1 wersji oznaczonej jako beta 7 (15D60) i oficjalnej 11.12.5 czy jest to ten sam plik ?

15D60 11.2.5 ma ;)

#1914 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 25 stycznia 2018 - 10:46

Działa Wam Skype na 11.3?

U mnie na Air2 działa, a na X wywala do home screen.

Ok, Skype magicznie zaczął działać na X :)

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#1915 buhh69

buhh69
  • 63 postów

Napisano 25 stycznia 2018 - 12:14

1. Pogoda nie działa dlatego, że w 11 robią wszystko, żeby zoptymalizować zużycie baterii. Na 10 jak aplikacja miała ustawione, że ma się odświeżać w tle i miała uprawnienia lokalizacji kiedy i jak chce, to tak właśnie działała. Teraz pomimo pełnego przyzwolenia, bardzo często klikając na pogodę, ta przez ok. 1 sekundę pokazuje stare dane, inne miasto i momentalnie się odświeża na prawidłowe dane. Nie wyglada mi to na „odświeżanie w tle” tylko na konkretna akcje użytkownika. Właśnie dlatego nie działa dobrze widget.

2. To samo tyczy się App Store. Powiadomienia o update są, ale z opóźnieniem - czasami kwestia godzin, a czasmi jednego, dwóch dni, bo App Store nie śmiga non stop w tle i nie działa to tak sprawnie jak na poprzednich systemach. A i tak, jak się otrzyma powiadomienie, po wejściu w zakładkę uaktualnienia, prawie zawsze coś „doskoczy”, bo App Store się odświeży.

3. W przypomnieniach jest to samo. Przy przypomnieniu w danej lokalizacji działa to jak chce. Kiedyś, ustawione na dom z promieniem ok. 5 km, praktycznie za każdym razem dostawałem powiadomienie w okolicy tego okręgu. Na 11 często dostaje powiadomienie jak już zaparkuję i wejdę do domu.

4.Ja rozumiem, że niektórym wszystko działa pięknie i cudownie. Przeważnie dlatego, że akurat to czego używają, działa dobrze. Jeden ma tylko jeden telefon - safari, FB, maile, messenger i ocenia system, a inny ma całą rodzine i sprzęty od Apple i widzi jak to czasami tak fajnie nie działa, przy używaniu i testowaniu wszystkich możliwości i programów od Apple.

5. Zaznaczę, że to drobne sprawy i trzymam stronę Shrek’a, że nie ma co popadać w paranoję, ale kiedyś trochę mniej się irytowałam

Pozwoliłem sobie ponumerować akapity, będzie mi łatwiej się odnieść. Auto aktualizacjie z Appe Store mam wyłączone, odświeżanie w tle także (dla każdej apki, nie korzystam z tej opcji w ogóle dla niczego). Usługi lokalizacji wybiórczo zaznaczone - App Store ustawiony na Gdy używam a Pogoda na Zawsze. Przypomnienia na Gdy używam i włączone Alerty oparte na położeniu w usługach systemowych.

1.  nie wiem czy to akurat ma związek z oszczędzaniem baterii. Pogoda działa u mnie bez problemu. Może dlatego nie zwracam zbytnio uwagi na widget, bo czasami wchodzę w aplikację i sprawdzam dokładniej pogodę, co myślę, że niejako wymusza odświeżenie widgetu... Ale zauważyłem, że po wejściu również przez 1 sek pokazuje stare dane i po chwiluni wskakują nowe.

2.  mam dokładnie tak samo. Bez interkacji z apką App Store i za chiny nie pokaże, że są jakieś update'y dla zainstalowanych apek. Dopiero po dość długim czasie wskakują - nawet z jednodniowym opóźnieniem. Przy wejściu w apkę App Store choćby w celu wyszukania czegoś/sprawdzenia - update'y pojawiają się w zakładce uaktualnienia (bo apka się odświeżyła w tym czasie w każdej zakładce). Jest również tak, że jak wejdę w zakładkę Uaktualnienia (lub wejdę w apkę App Store i pierwsza zakładka jaka się pokazała to właśnie Uaktualnienia) to jeszcze zrobię swipe w dól celem odświeżenia i doskakują nowe aktualizację, które nie były widoczne przy pierwszym wejściu w zakładkę. Dzieje się tak sporadycznie, ale jednak dzieje...

3. bez aktywowanej opcji Alerty oparte na położeniu w usługach systemowych nie pojawi się alarm w Przypomnieniach, które miało aktywować się w odpowiednim miejscu. Aktywne alerty są tutaj kluczowe dla działania tej opcji. Działa to u mnie pomimo wyłączonego odświeżania w tle dla aplikacji.

4. dla mnie jednego osobiście wszystko działa ok z tego co potrzebuję. Fakt, że w połączeniu mojego telefonu z telefonem mojej żony (X + 6sPlus) nie zawsze wszystko działa "od ręki", co jest spowodowane odpowiednimi ustawieniami w systemie i telefonach, ale wymaga to także dodatkowej wiedzy i zaznajomienia z systemem. Jeśli żona nie korzysta z jakiejs funkcji i nagle umyśli sobie zrobić coś pierwszy raz na telefonie, czyli tekst: "Kochanie?! A dałoby się to czy tamto??" to w większości robię to sam mając w rękach dwa urządzenia - konfiguruję i oddaję w jej ręce gotowe i tłumaczę jak to ma działać. I wtedy działa to w większości książkowo (bo ja wiem jakie założenia muszą zostać spełnione w celu wykonania czegoś i druga osoba także o tym wie). I jest dokładnie tak jak napisał kolega - telefon służy jej w celu bycia w kontakcie z innymi i jeśli zapytałbyś się jej czy z telefonem jest wszystko ok to nie miałaby żadnych "ale". Bo to do czego go wykorzystuje jej wystarcza. Jest osobą, której wystarczyłby bardzo prosty (ale w miarę szybki, nie lagujący) smartfon. Ja np. do takich osób raczej nie należę...

5. mam takie samo zdanie. Nie jest źle, ale do ideału jeszcze daleka droga. Są lepsze i gorsze momenty, ale overall jest bardzo OK.

• m-graficzny lubi to

Macbook 12 & iPhone X & Apple Watch series 5 Nike+ & AirPods & Apple TV 4

#1916 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 stycznia 2018 - 12:32

Odświeżanie w tle faktycznie jest jednym wielkim nieporozumieniem. Pogoda, App Store, Reeder 3 czy inne - nie działa to dobrze. Pomimo ustawienia odświeżania i pozwolenia nadal nie działa to jak trzeba.
Jeśli chodzi o responsywność systemu - bez zarzutu.

#1917 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 25 stycznia 2018 - 15:21

Wysyłanie wiadomości czasami mi krzaczy po aktualizacji.

#1918 keniutek

keniutek
  • 414 postów
  • Skąd3m

Napisano 25 stycznia 2018 - 15:36

W końcu wiadomości wyświetlane są w poprawnej kolejności (przynajmniej na razie). Zaraz się okaże, że pochwaliłem dzień przed zachodem słońca. 

#1919 fatum11

fatum11
  • 275 postów

Napisano 25 stycznia 2018 - 16:13

15D60 11.2.5 ma ;)

Pytałem się czy ktoś sprawdził czy to ten sam plik.

#1920 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 stycznia 2018 - 17:07

Mapy Apple - usuwane adresy z historii po sekundzie wracają. Nie da się w żaden sposób ich wywalić.

#1921 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1 336 postów
Napisano 25 stycznia 2018 - 19:04

Pomiędzy 11.2.2, a 11.2.5 różnic na iPhone 8 nie zauważyłem. Bateria przy moim użytkowaniu od godz. 05:00 do 22:00 wytrzyma. W tym momencie mam 27% i 7h użycia. Zobaczę co przyniosą kolejne dni. Jednak rewelacji bym się nie spodziewał.

#1922 NeeRek

NeeRek
  • 250 postów

Napisano 25 stycznia 2018 - 20:11

Ip 6 / 11.2.5 Niezależnie od poziomu naładowania baterii itd. gdy wejdę w messenger/fb/snap czy nawet pogode jest 10s lag i telefon robi restart . Dziś restart miałem z 10 razy . Rewelacja .

#1923 snake160

snake160
  • 297 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 stycznia 2018 - 20:40

Mapy Apple - usuwane adresy z historii po sekundzie wracają. Nie da się w żaden sposób ich wywalić.

Racja u mnie to samo. Ale nie korzystam z map apple używam tylko i wyłącznie Google Maps.

Pomiędzy 11.2.2, a 11.2.5 różnic na iPhone 8 nie zauważyłem. Bateria przy moim użytkowaniu od godz. 05:00 do 22:00 wytrzyma. W tym momencie mam 27% i 7h użycia. Zobaczę co przyniosą kolejne dni. Jednak rewelacji bym się nie spodziewał.

U mnie na 7+ nie ma różnicy względem 11.2.2

#1924 zerro

zerro
  • 94 postów

Napisano 25 stycznia 2018 - 20:57

Spróbujcie wprowadzić telefon w stan usuwania aplikacji, wtedy maile robią się nieprzeczytane i odznaczenie jako przeczytane jest tylko chwilowe bo po chwili znowu wszystkie nieprzeczytane i tak w kółko... ktoś tak ma czy tylko ja?

#1925 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 stycznia 2018 - 20:58

Niestety muszę potwierdzić. Pogoda mi dzisiaj kiepsko odświeżala się w widgecie. Wywaliłem ja i zainstalowałem Wewther Live i tu jest ok. Chyba, ze znacie jakaś lepsza aplikacje z pogoda kompatybilna z iPhone X?

iPhone 12 mini 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych