Im nowsze aktualizacje tym gorzej. Fakt taki że nie wyłączam LTE a kiedyś wyłączałem , ale mimo wszystko kiedyś 1 godzina w uzyciu i dopiero z 100% zaczynało spadać na IOS 9 .
Bateria na IOS 9 kiedyś trzymała calutki dzień (7-8godz użycia) . Tak +/- 1% spadał co 5 min w domu na wifi przy internecie + muzyka w tle po BT.
Na IOS 10 było już kapkę gorzej szczególnie przed tym jak miał wejść IOS 11 .
W tej chwili na IOS 11.2.1 (Przed chwila zrobiłem aktualizację , ale na bank nie pomoże nic a nic ) pada po 2-3 godzinach użycia , czasami max 4 .
Dodam że odświezanie w tle dla 80% apk wyłączone + GPS wyłączony prawie dla wszystkiego + dla systemu .
Ale olać tą baterię już , kupiłem powerbanka i dodatkowo ładowarkę którą mam ciągle w kieszeni przy sobie .
Najgorsze są te okropne zacięcia .. Przed chwilą rozmawiałem z kumplem przez tel , rozłączyliśmy się. Chce za 20 sek po rozmowie odblokować tel i łaaał .. nie da sie haha .. Czarny ekran .. klikam power , klikam start i to po kilkanaście razy i nic .. nic .. zero reakcji , po blisko 100 kliknięciach ekran się włączył , zaskoczenie działa I mega lagi na start .. Wchodzę w messenger i białe tło .. to podziękowałem wyślę SMS , wchodze w SMS zaczynam pisać.. Napisałem z 6 słów patrzę ii .. NIC hehe . Po 15 sekundach wszystkie słowa same zaczęły się pisać .. Dobra jest dobrze SMS się wysłał .
Wejdę na fb zobaczę co się dzieje . Oczywiście fb ładuję się w stylu slimaka , to w trakcie oczekiwania zdążyłem zrobić sobie jeść , przychodzę fb już się włączył (Reklamy na Polsacie się chowają przy tym hehe) . Po chwili tył telefonu robi się ciepły ...
Jak chcę przejrzeć fb , messenger , snapa , pocztę i jakieś strony na Safari poza domem , to po 15 minutach użytkowania Iphone 6 robi się gorący , to chyba jakaś nowość na zimę od Apple
Ewidentnie zawinił IOS 11 , kiedyś było super . Każdemu Androidowcowi wciskałem IPhona jak pytał jaki tel kupić . I kilku kupiło .. teraz też mówią ze z IOS 11 spowolnił ich jabłkowe urządzenia .
Nie wiem .. spróbuję wymienić baterię , moze to pomoże .
Na tel mam naprawdę mało aplikacji , zdjęć mam z 400 i wideo z 50 . Kiedyś miałem po 5tyś zdj i 400 filmów + masa aplikacji i było wszystko super .
Dlaczego Apple tak leci sobie w kulki .. :/