Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 8 głosy

iOS 11 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2902 odpowiedzi w tym temacie

#1676 Sendil

Sendil
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 25 grudnia 2017 - 12:18

Czemu to Apple jest takie wredne.... iPhone X z systemem oryginalnym dzialal jak marzenie. Mimo przywrocenia z kopii zapasowej. Tylko ten kalkulator nie ogarnial.

Postnowilem, ze nie bede aktualizowac oprogramowania w ogole. Ale po przeczytaniu o fackupie z zabezpieczeniami postanowilem jednak zareagowac i raz jeden. Raz zaktualizowac. i co?

Teraz po tej aktualizacji, nie dosc ze pojawiaja sie coraz czesciej scinki, to i bledy. Dzisiaj na szybko chcialem fotke cyknac to takie cyrki:

d8f3987e52dd.jpg

I takich glitchy mam codziennie po kilka.... No jaja po prostu. 

Mac OS to samo. Glitch na glitchu.

Strasznie tesknie do czasow iPhone 3GS z ich starym wygladem. No tamto to chocbys kilkal kilkanascie godzin, nie szlo zawiesic czegokolwiek...

Jestem osoba, ktora nie ma absolutnie problemu z przerzucaniem sie z systemu na system jesli to poprawi doswiadczenia. Jednak ani windows, ani android nie daja takiego doswiadczenia (prazyjemnosci z obslugi) jaka daje Apple. Zastanawiam sie tylko ile jeszcze wytrzymam.

• 6c1fb0760d lubi to

#1677 Kts

Kts
  • 109 postów

Napisano 25 grudnia 2017 - 12:34

Ja po updacie na dziadku 6 jestem zadowolony z malym wyjatkiem....
Plusy to:
Nowe centrum sterowania
Lepszy zasieg- potwierdzone na wsi
System działa szybciej
Minus:
Duzy minus to brak spotlight-a.... W jaki sposob szukacie szybko kontakty, notatki itd...?

Tel. ustawiany jako nowy....

Użytkownik Kts edytował ten post 25 grudnia 2017 - 12:35

#1678 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 25 grudnia 2017 - 15:54

Jaki znowu brak Spotlighta? Cały czas jest tam gdzie był.

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#1679 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 25 grudnia 2017 - 18:39

Sam Phil Schiller przepraszal za bugi w systemach Apple ostatnio. To coś znaczy , skoro już taka figura musi sypać głowę popiołem. Te miliardy na kontach niestety nie idą w parę z poziomem programistów. Najważniejsi są ludzi od emoji kupy i całej masy gender buziek. To jest priorytet Apple w ostatnich latach.

Użytkownik Regiss edytował ten post 25 grudnia 2017 - 18:40

iPhone 15 Pro

#1680 luffa

luffa
  • 118 postów

Napisano 26 grudnia 2017 - 20:09

panowie która wersja iOS 11 na chwile obecną jest najbardziej stabilna i warta uwagi? 

pytam bo jestem na ostatniej becie i mam lagi 

#1681 Kts

Kts
  • 109 postów

Napisano 26 grudnia 2017 - 20:09

Jaki znowu brak Spotlighta? Cały czas jest tam gdzie był.

Belka wyszukiwania wyskakuje, ale nic nie szuka. Moze u Ciebie jest inaczej... Niech ktos jeszcze to sprawdzi....

#1682 snake160

snake160
  • 297 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 grudnia 2017 - 20:54

Belka wyszukiwania wyskakuje, ale nic nie szuka. Moze u Ciebie jest inaczej... Niech ktos jeszcze to sprawdzi....

U mnie działa prawidłowo wyszukuje

#1683 awakeman

awakeman
  • 501 postów

Napisano 26 grudnia 2017 - 22:49

Jaja normalnie. Człowiek sobie zagląda do tego wątku co jakiś czas, żeby w końcu wyczytać że 11 działa tak, jak należy a tu cały czas coś... Najwidoczniej mój 7 Plus zostanie z 10.3.3 do czasu, kiedy Apple mi narzuci instalację 11. Wtedy pewnie telefon zwolni o 50% i trzeba będzie kupić nowszy, wyższy model ;D Brak słów na to co Apple robi ostatni czasy.

Użytkownik awakeman edytował ten post 26 grudnia 2017 - 22:52

• iKnow lubi to

#1684 Germ@n

Germ@n
  • 191 postów
Napisano 26 grudnia 2017 - 23:43

Ja po updacie na dziadku 6 jestem zadowolony z malym wyjatkiem....
Plusy to:
Lepszy zasieg- potwierdzone na wsi

Lepszy zasięg na wsi to zasługa aktualizacji?

Ciekawe...

Człowiek sobie zagląda do tego wątku co jakiś czas, żeby w końcu wyczytać że 11 działa tak, jak należy a tu cały czas coś...

Na moim iP7 nie widzę żadnych znaczących usterek.

Wszystko działa normalnie.

Dziwią mnie opisywane wcześniej problemy.

11.2.1

Użytkownik Germ@n edytował ten post 26 grudnia 2017 - 23:43

iPhone 15 blue.

#1685 awakeman

awakeman
  • 501 postów

Napisano 27 grudnia 2017 - 00:17

Nie wiem, co według Ciebie jest definicją znaczącej usterki, ale nie będę wnikał.

Osobiście kiedy zauważam po update'cie, że telefon w porównaniu z poprzednią wersją systemu spowolnił, nie ma płynności takiej jaką miał wcześniej, czy szybciej uciekające procenty baterii, to w moich oczach dyskwalifikuje to taki system operacyjny już na starcie.

Niestety, nie tylko na tym forum, ale również i na anglojęzycznych ludzie opisują wymienione przeze mnie problemy plus więcej, więc coś jest na rzeczy. Sam, jakieś 2-3 miesiące temu zainstalowałem 11 i po 5 dniach wróciłem do 10.3.3, bo czułem że mam bubel w ręku. Oczywiście od tego czasu zostało dodanych do 11 kilka kolejnych cyferek, ale chyba jednak nie zmieniło to znacząco jedenastki.

#1686 ryba229

ryba229
  • 45 postów

Napisano 27 grudnia 2017 - 10:56

Nie chcę was martwić (siebie również) , ale nie spodziewajcie się jakiejś mega poprawy w 11. Ten system od początku do końca został zaprojektowany dla X i pod niego będą optymalizacje. Wcześniej od 6 do 7(8) telefony były do siebie bardzo podobne.  Tutaj mamy nowo napisany system pod nowy projekt telefonu i nie będzie zmiłuj. Ludzie pokrzyczeli, coś tam poprawią, ale idealnie jak w 10 nie będzie. Dodajmy do tego sztuczkę z postarzeniem 7 od 11.2 i szybko nas zmuszą do wymiany na X. 

#1687 Germ@n

Germ@n
  • 191 postów
Napisano 27 grudnia 2017 - 10:59

Dziwne, u mnie telefon nie spowolnił, działa identycznie jak na 11.2.

Nie powracam do 10.3.3, bo nie ma powodu.

Jedyna kwestia, którą zauważam (również na wcześniejszym update), to grzejący się z tyłu telefon przy długim używaniu aplikacji Facebook.

W aplikacjach tudzież w stanie baterii szukałbym problemu, a nie w aktualizacjach!

iPhone 15 blue.

#1688 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 grudnia 2017 - 11:41

Nie chcę was martwić (siebie również) , ale nie spodziewajcie się jakiejś mega poprawy w 11. Ten system od początku do końca został zaprojektowany dla X i pod niego będą optymalizacje. Wcześniej od 6 do 7(8) telefony były do siebie bardzo podobne. Tutaj mamy nowo napisany system pod nowy projekt telefonu i nie będzie zmiłuj. Ludzie pokrzyczeli, coś tam poprawią, ale idealnie jak w 10 nie będzie. Dodajmy do tego sztuczkę z postarzeniem 7 od 11.2 i szybko nas zmuszą do wymiany na X.

Nowo napisany system? A w co w nim takiego nowego?

#1689 awakeman

awakeman
  • 501 postów

Napisano 27 grudnia 2017 - 12:54

Nie wiem, czy w Cupertino sa slepi, czy naprawde wierza w to, ze po takich akcjach jak spowalnianie telefonu przez soft, czy poprzez slabsza baterie, ludzie caly czas beda kupowac ich produkty..?

#1690 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 grudnia 2017 - 12:58

Będą. Nic się nie zmieni. :)
Siła marki jest niesamowita.

#1691 Germ@n

Germ@n
  • 191 postów
Napisano 27 grudnia 2017 - 13:16

...Tym bardziej, że jakieś 85% wszystkich użytkowników iP nawet nie zauważyło wspomnianego spowolnienia tudzież problemów z baterią. :P

• Molimo lubi to

iPhone 15 blue.

#1692 awakeman

awakeman
  • 501 postów

Napisano 27 grudnia 2017 - 14:17

Wrzuć link, gdzie można wyczytać o tych 85%

#1693 ryba229

ryba229
  • 45 postów

Napisano 27 grudnia 2017 - 14:18

Nowo napisany system? A w co w nim takiego nowego?

Chodzi o to, ze wczesniej iOS byl taki sam na wszystkich urzadzeniach. Jedyna roznica, to 3d Touch i pare opcji z tym zwiazanych. Teraz "wlasciwy" iOS 11 jest tylko i wylacznie na X. To dla niego stworzono nowe centrum sterowania, dla niego sa nowe gesty zwiazane z brakiem przycisku home itd. Automatycznie na wszystkich innych urzadzeniach mamy "port" wlasciwego systemu, wybrakowany. Gwarantuje, ze firmie nie bedzie zalezalo na minimalizacji roznic pomiedzy "starymi" Iphonami a nowym X. Beda je poglebiac zeby zmusic uzytkownikow do zmiany.

#1694 matenko

matenko
  • 36 postów
  • SkądPiotrków Trybunalski

Napisano 27 grudnia 2017 - 14:37

Ogólnie mam jedna dobra rade dla osób chcących pozostać na 10.3.3 (lub niższym) bez notorycznych komunikatów o upgradzie. Wystarczy ściągnąć profil deweloperski do Apple TV na iphona. Po jego zainstalowaniu telefon myśli ze jest na najnowszym sofcie Wiec nic się nie wyświetla a przede wszystkim nie ściąga nam 1.5-2 GB danych

#1695 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 grudnia 2017 - 15:29

Chodzi o to, ze wczesniej iOS byl taki sam na wszystkich urzadzeniach. Jedyna roznica, to 3d Touch i pare opcji z tym zwiazanych. Teraz "wlasciwy" iOS 11 jest tylko i wylacznie na X. To dla niego stworzono nowe centrum sterowania, dla niego sa nowe gesty zwiazane z brakiem przycisku home itd. Automatycznie na wszystkich innych urzadzeniach mamy "port" wlasciwego systemu, wybrakowany. Gwarantuje, ze firmie nie bedzie zalezalo na minimalizacji roznic pomiedzy "starymi" Iphonami a nowym X. Beda je poglebiac zeby zmusic uzytkownikow do zmiany.

Nadal nie widzę związku czemu np. widżet pogody jest skopany i czasami występują problemu z płynnością animacji oraz jest opóźnienie w powrotu do ekranu głównego po wciśnięciu Home.

#1696 Faflucy

Faflucy
  • 141 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 grudnia 2017 - 16:13

...Tym bardziej, że jakieś 85% wszystkich użytkowników iP nawet nie zauważyło wspomnianego spowolnienia tudzież problemów z baterią. :P

Ciekawe, bo w każdym iPhone którego posiadałem był problem z baterią. Wszystkie wyłączały się na chłodzie i nie mówię tu o ujemnych temperaturach, wiec albo ja jestem pechowcem, albo ty jesteś ślepo zapatrzony w tę markę.

#1697 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 27 grudnia 2017 - 16:40

ty Faflucy czytaj posty ze zrozumieniem

#1698 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 grudnia 2017 - 17:02

Ja na swoim 6s w ostatniej chwili zrobiłem powrót do 10.3.3.
Bateria działa bardzo elegancko, płynność ,widgety bez najmniejszego zarzutu.
Natomiast powiadomienie ich dźwięki żyją swoim życie,powiadomienia są już nie do ogarnięcia.

Apple wydając 11 w moich oczach zeszło na psy i trochę wstyd posiadać bubla z jabłkiem.

#1699 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 28 grudnia 2017 - 19:05

Ja na swoim 6s w ostatniej chwili zrobiłem powrót do 10.3.3.
Bateria działa bardzo elegancko, płynność ,widgety bez najmniejszego zarzutu.
Natomiast powiadomienie ich dźwięki żyją swoim życie,powiadomienia są już nie do ogarnięcia.

Apple wydając 11 w moich oczach zeszło na psy i trochę wstyd posiadać bubla z jabłkiem.

Ale wiesz, że to całe celowe spowalnianie było obecne już na iOS 10.3.3?

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#1700 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 28 grudnia 2017 - 20:19

Na iOS 11.2.1 wejdzie w ustawienia aparat formaty i macie pierwsza opcje przetłumaczona na polski? Bo u mnie jest High Efficiency.

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych