Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 8 votes

iOS 11 - Dyskusja

• Please log in to reply
2902 replies to this topic

#1726 Kts

Kts
  • 109 posts

Posted 08 January 2018 - 18:01

iphone 6 [*]
Najnowsza oficjalna wersja IOS i dno totalne . Same lagi i zacięcia . Snapchat ładuje sie 15 sekund , Facebook także mega długo + czasami zawiesza aplikacje , messenger laguje + brak powiadomień albo są zdublowane . Chcę napisać sms otwiera mi sie klawiatura , piszę wiadomość , zdążę napisać 5/8 słów i nic .. 10 sekund i tekst sam się pisze haha ..
Niedługo wymienię baterię w serwisie podobno po tym telefon ma być jak nowy , zobaczymy . Chociaż w tej chwili bateria ma prawie 90% pojemności :)

...cos nie gra w Twojej sluchawce. Zapuszczales jako nowy tel. bez wgrywania z chmury?
  • Mikołaj Różycki likes this

#1727 Ramcel76

Ramcel76
  • 249 posts

Posted 08 January 2018 - 19:49

Update iOS 11.2.2 for all - ponad 70 MB

Uaktualnienie iOS 11.2.2 uaktualnia zabezpieczenia systemu i jest zalecana dla wszystkich użytkowników.

Edited by Ramcel76, 08 January 2018 - 19:59.

Mój Sprzęt: Huawei Mate 10 Pro - Apple Watch - iPhone 6s - iPhone 7 - iPad 4 mini - MacBookPro 15”

#1728 NeeRek

NeeRek
  • 250 posts

Posted 08 January 2018 - 20:58

...cos nie gra w Twojej sluchawce. Zapuszczales jako nowy tel. bez wgrywania z chmury?

Zrobiłem 2 testy :

Pierwszy: Instalacja IOS z poziomu PC przez ITunes na czysto bez żadnego przywracania itd, nowe konto założyłem specjalnie , aby wszystko było na czysto . Nie instalowałem dużo aplikacji (max 6) . Z testu wynika : lagi są , bateria wytrzymuje pół dnia i inne różne śmieszne bugi . 

Drugi : Instalacja IOS na czysto ponownie , stare konto Apple , bez przywracania , 15 aplikacji i dno totalne nadal . 

Testy Apple Online : Telefon nie wykazał żadnych problemów , wszystko w 100% sprawne . Bateria blisko 90% pojemności oraz również brak błędów .

Wina raczej nie jest po stronie telefonu , skoro testy nic nie pokazały . 

#1729 awakeman

awakeman
  • 501 posts

Posted 08 January 2018 - 21:27

Jak czytam takie rzeczy, to aż nie dowierzam, jak bardzo Apple zaczęło iść w złym kierunku. Jedyne rozwiązanie to nie robić update'ów, ale jakie to rozwiązanie..?

#1730 Kts

Kts
  • 109 posts

Posted 08 January 2018 - 22:01

Zrobiłem 2 testy :
Pierwszy: Instalacja IOS z poziomu PC przez ITunes na czysto bez żadnego przywracania itd, nowe konto założyłem specjalnie , aby wszystko było na czysto . Nie instalowałem dużo aplikacji (max 6) . Z testu wynika : lagi są , bateria wytrzymuje pół dnia i inne różne śmieszne bugi .

Drugi : Instalacja IOS na czysto ponownie , stare konto Apple , bez przywracania , 15 aplikacji i dno totalne nadal .

Testy Apple Online : Telefon nie wykazał żadnych problemów , wszystko w 100% sprawne . Bateria blisko 90% pojemności oraz również brak błędów .

Na 10.3.3 tez ci bat. pól dnia trzymała?

#1731 NeeRek

NeeRek
  • 250 posts

Posted 08 January 2018 - 22:48

Im nowsze aktualizacje tym gorzej. Fakt taki że nie wyłączam LTE a kiedyś wyłączałem , ale mimo wszystko kiedyś 1 godzina w uzyciu i dopiero z 100% zaczynało spadać na IOS 9 .

Bateria na IOS 9 kiedyś trzymała calutki dzień (7-8godz użycia) . Tak +/- 1% spadał co 5 min w domu na wifi przy internecie + muzyka w tle po BT. 

Na IOS 10 było już kapkę gorzej szczególnie przed tym jak miał wejść IOS 11 .

W tej chwili na IOS 11.2.1 (Przed chwila zrobiłem aktualizację , ale na bank nie pomoże nic a nic ) pada po 2-3 godzinach użycia , czasami max 4 . 

Dodam że odświezanie w tle dla 80% apk wyłączone + GPS wyłączony prawie dla wszystkiego + dla systemu . 

Ale olać tą baterię już , kupiłem powerbanka i dodatkowo ładowarkę którą mam ciągle w kieszeni przy sobie . 

Najgorsze są te okropne zacięcia .. Przed chwilą rozmawiałem z kumplem przez tel , rozłączyliśmy się. Chce za 20 sek po rozmowie odblokować tel i łaaał .. nie da sie haha .. Czarny ekran .. klikam power , klikam start i to po kilkanaście razy i nic .. nic .. zero reakcji , po blisko 100 kliknięciach ekran się włączył , zaskoczenie działa :o I mega lagi na start .. Wchodzę w messenger i białe tło .. to podziękowałem wyślę SMS , wchodze w SMS zaczynam pisać.. Napisałem z 6 słów patrzę ii .. NIC hehe . Po 15 sekundach wszystkie słowa same zaczęły się pisać .. Dobra jest dobrze SMS się wysłał . 

Wejdę na fb zobaczę co się dzieje . Oczywiście fb ładuję się w stylu slimaka , to w trakcie oczekiwania zdążyłem zrobić sobie jeść , przychodzę fb już się włączył (Reklamy na Polsacie się chowają przy tym hehe) . Po chwili tył telefonu robi się ciepły ... 

Jak chcę przejrzeć fb , messenger , snapa , pocztę i jakieś strony na Safari poza domem , to po 15 minutach użytkowania Iphone 6 robi się gorący , to chyba jakaś nowość na zimę od Apple :) 

Ewidentnie zawinił IOS 11 , kiedyś było super . Każdemu Androidowcowi wciskałem IPhona jak pytał jaki tel kupić . I kilku kupiło .. teraz też mówią ze z IOS 11 spowolnił ich jabłkowe urządzenia . 

Nie wiem .. spróbuję wymienić baterię , moze to pomoże . 
Na tel mam naprawdę mało aplikacji , zdjęć mam z 400 i wideo z 50 . Kiedyś miałem po 5tyś zdj i 400 filmów + masa aplikacji i było wszystko super .

Dlaczego Apple tak leci sobie w kulki .. :/ 

#1732 basiak

basiak
  • 51 posts
  • SkądZ daleka

Posted 09 January 2018 - 09:15

Zrobiłem 2 testy :

Moja 6 (128 GB) ma dokładnie takie same problemy. Jest tylko jeden szczegół związany z poziomem baterii - moja, po niemal 2 latach użytkowania ma 91%  pojemności. Nie dochodzą na czas wiadomości, nie wyświetlają się niektóre z połączeń przychodzących, aparat uruchamia się ponad 30 sekund lub wcale :P

O zrobieniu szybkiej fotki lub nagraniu fajnej, rodzinnej sytuacji mogę zapomnieć.

Safari ładuje się masakrycznie i przy wyszukiwaniu (podobnie jak w trakcie pisania wiadomości) zawiesza się cała klawiatura. Po kilkunastu sekundach tekst pisze się "sam". 

:wacko:

Coraz częściej myślę o przejściu na inny system, nie mogę pozwolić sobie na nie odbieranie telefonów i ogólnie brak komunikacji.

QUO VADIS APPLE?

Edited by basiak, 09 January 2018 - 09:16.

#1733 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 January 2018 - 09:28

Na dobrą sprawę iOS już nie jest żadnym atutem. Kupując iPhone najlepiej mieć cały ekosystem od Apple, wtedy rozumiem. Jeśli jednak z niego nie korzystamy jest mnóstwo dobrych ofert na rynku na czele z Pixel 2.

#1734 Germ@n

Germ@n
  • 191 posts
Posted 09 January 2018 - 09:30

Aktualizacje to swoją drogą.
Bierzecie pod uwagę w ogóle przy iP6 kwestię 1GB?
Jakież było moje zdziwienie po przesiadce z 6 na 7, gdy porównałem szybkość działania dwóch telefonów...

iPhone 15 blue.

#1735 MC_

MC_
  • 6915 posts

Posted 09 January 2018 - 09:36

Do czasu gdy Google nie będzie miało oficjalnej dystrybucji Pixela, jest to dla mnie sprzęt poza jakimkolwiek kręgiem zainteresowania.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#1736 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 January 2018 - 09:55

Dla Ciebie może i tak. Ja kupiłem Nexusa 5 i Pixel 2. Z gwarancją nie miałem problemu ponieważ... sprzęt działa. ;) Pixel 2 XL bym nie kupił z racji problemów z wyświetlaczem. Za dużo zabawy bym miał gdyby doszło do wymiany jednej czy wielu, to prawda.
Osobiste preferencje.

#1737 MC_

MC_
  • 6915 posts

Posted 09 January 2018 - 10:48

Dostałeś pełną fv?

#1738 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 January 2018 - 11:19

Nie potrzebowałem FV. ;)

#1739 MC_

MC_
  • 6915 posts

Posted 09 January 2018 - 11:23

Ale ja potrzebuję. Dzięki temu sprzęt realnie kosztuje mnie 1/3 mniej.

• Molimo likes this

#1740 premislausg

premislausg
  • 314 posts

Posted 09 January 2018 - 14:12

Alternatywą dla problemów z iOS 11 i brakiem oficjalnej dystrybucji Pixela w Polsce jest Oneplus 5T. Telefon świetny, działający bez najmniejszej zacinki, a do tego w najlepszej wersji kosztuje połowę tego, co iPhone X. A pomyśleć, że kiedyś to iOS był wyznacznikiem jakości systemu operacyjnego na smartfony... Niestety, iOS 11 to nadal porażka w porównaniu do 10.3.3

Edited by premislausg, 09 January 2018 - 14:13.

• iSEe likes this

#1741 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 09 January 2018 - 15:30

Mam wrażenie ze po wczorajszej aktualizacji do 11.2.2 telefon lepiej zarządza ramem. Jeszcze nie zdarzyło mi się przeładowanie jakiejś aplikacji. Wcześniej dosyć często.

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#1742 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 January 2018 - 16:46

Może to placebo ale według mnie system dostał małego kopa.
Zobaczymy za kilka dni. Póki co jest naprawdę dobrze.

#1743 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1336 posts
Posted 09 January 2018 - 18:56

iPhone 8 po aktualizacji OTA działa tak samo.

#1744 NeeRek

NeeRek
  • 250 posts

Posted 09 January 2018 - 19:04

Moja 6 (128 GB) ma dokładnie takie same problemy. Jest tylko jeden szczegół związany z poziomem baterii - moja, po niemal 2 latach użytkowania ma 91%  pojemności. Nie dochodzą na czas wiadomości, nie wyświetlają się niektóre z połączeń przychodzących, aparat uruchamia się ponad 30 sekund lub wcale :P

O zrobieniu szybkiej fotki lub nagraniu fajnej, rodzinnej sytuacji mogę zapomnieć.

Safari ładuje się masakrycznie i przy wyszukiwaniu (podobnie jak w trakcie pisania wiadomości) zawiesza się cała klawiatura. Po kilkunastu sekundach tekst pisze się "sam". 

:wacko:

Coraz częściej myślę o przejściu na inny system, nie mogę pozwolić sobie na nie odbieranie telefonów i ogólnie brak komunikacji.

QUO VADIS APPLE?

U mnie raz jest 88% raz 83% . 

5 minut Fruit Ninja telefon zmienił się w grzejnik :)

1GB nie jest żądnym wytłumaczeniem . Skoro Apple wie że IOS 11 zużywa więcej ramu to na kij pcha go do iphona 6 który nie potrafi tego obsłużyć ? 

Moje marzenie teraz wrócić do IOS 9 

I śmieszy mnie mnie trochę to że żądnych wodotrysków Apple nie wprowadziło dla Iphona 6 na IOS 11 , a tutaj nagle brakuje RAMu ehh .. 

Proszę mi nie mówić że "mogłeś nie aktualizować" , było wyraźnie napisane "poprawa wydajności" , ciekawego tylko jakiej wydajności .. wydajności kupowania nowych iphonów chyba. 

Zapłaciłem za tel 3 tyś zł 2 lata temu , to mimo wszystko powinni uszanować masę klientów którzy także tyle zapłacili i nadal posiadają szóstkę i nie "zamulać" jej systemem ;) 

Zresztą w innym kraju poleciał pozew i przyznali się do "postarzania produktu" :) 

• Sebosz likes this

#1745 bf7a1f7821

bf7a1f7821

Trancex

• 597 posts

Posted 09 January 2018 - 19:35

W iPhonie 7 plus siedzę wciąż na 10.3.2 zmieniło się coś ,warto updateowac? Czytając ostatnie wątki zapewne nie , ale może ktoś z posiadaczy 7 plusa się wypowie , będę wdzięczny.

IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS

#1746 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 09 January 2018 - 19:37

Nowe byty dev wrzucili jakby ktoś był zainteresowany, poprawili dźwięk klikania na szczęście.
 Only Apple 

#1747 arnold-h

arnold-h
  • 253 posts
Posted 09 January 2018 - 19:42

nie rozumiem tych , ktorzy placza teraz ze chcieliby wrocic do 10. Mieliscie prawie 3 tygodnie do testow a IP6s o wiele dluzej.Ja ten system wywalilem po trzech dniach i "siedze" na stabilnym i plynnie dzialajacym 10.3.3.

Edited by arnold-h, 09 January 2018 - 19:42.

#1748 snake160

snake160
  • 297 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 January 2018 - 21:15

Bateria na 7 plus trzyma lepiej na 11.2.1 ginęła mi w oczach a telefon ma 6 miesięcy wiec to napewno na plus ogólnie wszystko działa i jest płynnie poza widgetem pogody którego już nigdy nie naprwią.

#1749 iFanatic

iFanatic
  • 95 posts

Posted 09 January 2018 - 21:21

Wyszła kolejna aktualizacja tzn. iOS 11.2.5 beta 4.Ktoś zaobserwował jakieś zmiany?

poza widgetem pogody którego już nigdy nie naprwią.

Brak słów,ile można czekać na naprawę widgetu pogody?.Przecież to już tylko czasu trwa,że to dawno przestało być śmieszne pomijając już problem z powiadomieniami w wielu aplikacjach i inne niezliczone ilości bugów  :(

#1750 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 09 January 2018 - 22:03

Brak słów,ile można czekać na naprawę widgetu pogody?.Przecież to już tylko czasu trwa,że to dawno przestało być śmieszne pomijając już problem z powiadomieniami w wielu aplikacjach i inne niezliczone ilości bugów  :(

Nie wiem o czym Ty piszesz, ja nigdy nie zauważyłem żadnego błędu w pogodzie, ani w powiadomieniach od miesięcy,

od 10 po 11.2.5 b4 żadnych takich dziwnych akcji, wszystko działa, b3 wkurzyli głośnością klikania klawiatury itp. ale

już poprawione i bez bólu, działa świetnie, bateria trzyma świetnie na 7 żony, na X mojej, na iPad pro 10,5, nie wiem o co szum...

 Only Apple 

4 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users

Bing (1)