Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 8 głosy

iOS 11 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2902 odpowiedzi w tym temacie

#1426 Seb11

Seb11
  • 127 postów

Napisano 29 listopada 2017 - 19:09

Masz bo nie potrafisz sprawdzić sam i potem piszesz na forum błache problemy! :)
Rozwiązanie:
Zapisz sobie klawiaturę na język Polski i na niej pisz, już nie będzie zamieniać Ci na „P. O.” Zamienia Ci bo piszesz na j. Angielskim (UK). Zanim się zaczniesz kłócić ze mną to sprawdź sam proszę! U mnie wszystko okey jest jak piszę w naszym rodzimym języku i nic nie zamienia! Dziękuje za uwagę :) Sprawdź jeszcze Zastępowanie Tekstu co tam masz zapisane gdy nie zadziała.

Ramcel76
widzę że ktoś chce zabłysnąć pudło jak jest ustawiona jedna polska klawiatura to nie mam na co zmieniać
ale dzięki za chęci dobry jesteś ...

#1427 awakeman

awakeman
  • 501 postów

Napisano 29 listopada 2017 - 20:18

Zarowno ja, jak i kolega z pracy mamy 7 Plus 128GB. Ja caly czas lece na 10.3.3, po downgradzie ktory zrobilem za wczasu. Kolega najnowsza 11 na pokladzie. Zwykle kiedy jego telefon spada do 20%, u mnie okolo 35 i mam wrazenie, ze wykonuje wiecej czynnosci od kolegi. Do tego caly czas widoczne sa u niego skoki podczas przelaczania sie pomiedzy aplikacjami. Nikt mi nie wmowi, ze 11 jest lepsza od 10...

Użytkownik awakeman edytował ten post 29 listopada 2017 - 21:07

#1428 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 listopada 2017 - 21:00

Są osoby które idą w zaparte, że tak jest. ;)

Użytkownik Molimo edytował ten post 29 listopada 2017 - 21:00

#1429 m-graficzny

m-graficzny
  • 477 postów

Napisano 30 listopada 2017 - 07:28

Walczę z odnalezieniem, co mi pożera nocą baterię. -20% to standard. WiFi - pełen zasięg, niby nic nie mieli w tle... Możliwe, że to wina AW S2, który ładuję się w pokoju obok i przez ściany próbuje utrzymać parę. Dzisiaj wyłączę AW na noc i zobaczymy.

Prośba! Możecie zgłosić przez feedback, że w polskim dyktowaniu nie wykrywa "trzynaście"? Np. "Chleb kosztuje 13 zł" jest błędnie zapisywane i dostaję "Chleb kosztuje trzy naście złotych". Daty ogarnia prawidłowo, bo "trzynastego maja" poprawnie zapisuje "13 maja". Reszta cyfr i liczb działa poprawnie.

Z góry dzięki. Im więcej zgłoszeń, tym większe prawdopodobieństwo, że coś ruszy.

Dodatkowo na najnowszych betach przestała działać aplikacja IKO. Nie można wykonać przelewów. Po wylogowaniu z aplikacji nie można się zalogować. Wywala błąd lub odrazu crash. Coś zmienili w systemie. Na 11.1.2 działa idealnie.

Fenix 6X Pro *** Apple Watch SS series 6 *** iPhone 11 Pro Max *** MacBook Pro Retina i7, 16GB, SSD 500GB *** IPad Air 16GB *** AirPods Pro

#1430 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 30 listopada 2017 - 08:29

wibruje wam podczas budzika na nowej becie?

Tak, u mnie dzisiaj rano wibrował bez problemu. 11.2 beta 5.

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#1431 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 30 listopada 2017 - 09:11

Bateria na becie jest tragiczna... leci w oczach

#1432 tomi_iP5

tomi_iP5
  • 19 postów
  • SkądChrzanów

Napisano 30 listopada 2017 - 09:29

witam.

mam pytanie dotyczące wygaszania ekranu podczas rozmowy w IP7; iOS 11.1.2.

podczas połączenie i przyłożenia do ucha ekran telefonu gaśnie natomiast gdy odsunę od głowy  w celu spojrzenia jest cały czas ciemny.

po zakończeniu rozmowy tez jest długo ciemny. czasami po dłuższej chwili sie rozjaśnia i pokazuje zakończenie rozmowy.

trochę to denerwuje ale może ma tak być?

#1433 myszy

myszy
  • 200 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 listopada 2017 - 11:25

Po aktualizacji do bety piątej 7 plus czasem łapie zacinkę podczas pisania wiadomości, po chwili nadgania i kilka liter na raz wpisuje. Wcześniej tego nie doświadczyłem w żadnej becie. Generalnie telefon wydaje się mniej responsywny. Po wejściu w zdjęcia za każdym razem zdjęcie jest przeładowywane od nowa, co trwa kilka sekund (w prawym dolnym rogu pojawia się kółko stanu). Jak dla mnie trochę popsuli, żadne restarty nie pomagają.

Użytkownik myszy edytował ten post 30 listopada 2017 - 11:49

MacBook Pro Retina 13" Early 2015
iPhone XR 64Gb RED

#1434 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 30 listopada 2017 - 17:43

Bateria na becie jest tragiczna... leci w oczach

Już się bałem że to tylko u mnie. Bateria to porażka. W dodatku mam wrażenie, że system zaczął się strasznie zacinać.

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#1435 arnold-h

arnold-h
  • 253 postów
Napisano 30 listopada 2017 - 17:59

Nie wiem co wy macie z tymi telefonami? U zony wszystko dziala bardzo dobrze po ostatniej aktualizacji na ip6.

#1436 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 listopada 2017 - 19:01

Chciałbym to widzieć jeśli 7 i 8 mają problemy z iOS 11.
  • krzysztofsds lubi to

#1437 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 30 listopada 2017 - 19:08

Nie wiem co wy macie z tymi telefonami? U zony wszystko dziala bardzo dobrze po ostatniej aktualizacji na ip6.

Też wychodzę z podziwu, że same problemu ludzie mają, już nie raz pisałem, żaden nie sprawia kłopotu,

5, SE i 7 jest na 11 ostatniej oficjalnej, druga 7 i X jest na becie ostatniej i ja uważam, że jest świetnie ...

 Only Apple 

#1438 myszy

myszy
  • 200 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 grudnia 2017 - 00:15

W takim razie wam zazdroszczę, u mnie najnowsza beta to porażka. Telefon można powiedzieć ze się zacina przy codziennych zadaniach, aplikacja zdjęcia to żenada. Każde zdjęcie/film jest ładowane jakby było pobierane od nowa, po powrocie do biblioteki zdjęć i włączeniu znów tego samego jest to samo, ładuje się kilka sekund. A filmy to już w ogóle porażka, muszę czekać dłuższa chwile aż zacznie odtwarzać.
MacBook Pro Retina 13" Early 2015
iPhone XR 64Gb RED

#1439 awakeman

awakeman
  • 501 postów

Napisano 01 grudnia 2017 - 00:27

Też wychodzę z podziwu, że same problemu ludzie mają, już nie raz pisałem, żaden nie sprawia kłopotu,

5, SE i 7 jest na 11 ostatniej oficjalnej, druga 7 i X jest na becie ostatniej i ja uważam, że jest świetnie ...

Najwidoczniej masz za dużo telefonów i nie odczuwasz zmian, po przejściu z 10.3.3 na 11...

#1440 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 grudnia 2017 - 00:40

iOS11 działa u mnie bardzo dobrze na iP8 i X. Złego słowa powiedzieć nie mogę. 

iPhone 12 mini 

#1441 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 01 grudnia 2017 - 08:42

W takim razie wam zazdroszczę, u mnie najnowsza beta to porażka. Telefon można powiedzieć ze się zacina przy codziennych zadaniach, aplikacja zdjęcia to żenada. Każde zdjęcie/film jest ładowane jakby było pobierane od nowa, po powrocie do biblioteki zdjęć i włączeniu znów tego samego jest to samo, ładuje się kilka sekund. A filmy to już w ogóle porażka, muszę czekać dłuższa chwile aż zacznie odtwarzać.

U mnie na 6S Plus brak jakichkolwiek problemów z galerią, lata płynnie, przy wejściu, przy przeglądaniu, przy przechodzeniu z MT. Filmy się odpalają od razu. 11.2 beta 5.

#1442 iKnow

iKnow
  • 949 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 grudnia 2017 - 10:38

Telefon w naprawie, wchodzę na forum, a tu nadal posty o upośledzonym systemie. Dziękuję Ci Apple, ja sprzedaję telefon i powitam Androida Oreo, na którym wszystko działa, system wydawany raz w roku, ewentualnie update 8.1, który dodaje nowe emoji i tak dalej, ale jest stabilny, a jedyną niestabilnością są aplikacje ch*jowych developerów. Oreo ma masę fajnych nowych funkcji. Nie wiem jak dla Was, dla mnie korzystanie z iOS 11 i mówienie, że będzie dobrze, to jest masochizm i ja się cieszę, że się z tego obudziłem, bo szkoda mi psychiki na ten telefon.

Mam nadzieję, że naprawią Wam ten system i będziecie mogli sobie korzystać bez problemów. 

Ja zmieniam na najnowszego Androida i będę słuchał w czerwcu, co nowego w iOS 12 :)

Pozdrawiam

#1443 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 01 grudnia 2017 - 10:49

Daj znać koło czerwca czy nie stracił płynności ;)

Jaką słuchawkę bierzesz?

Użytkownik zboras edytował ten post 01 grudnia 2017 - 10:49

#1444 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 01 grudnia 2017 - 10:51

będzie nam Ciebie brakowało ;)

p.s iphone X, ipad Air2, iPhone se - na wszystkich 11.2 beta 5 - korzystam bez większych problemów więc nie wiem czy to system jest upośledzony czy może ludzie, którzy nie potrafią z niego korzystać? :)

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#1445 iKnow

iKnow
  • 949 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 grudnia 2017 - 11:06

Daj znać koło czerwca czy nie stracił płynności ;)

Jaką słuchawkę bierzesz?

OK, dam znać. Biorę 5T, ale w podstawowej wersji 6 Ram i 64 Rom. Myślę, że Snapdragon 835 i Adreno 540 zrobią swoją robotę. 

p.s iphone X, ipad Air2, iPhone se - na wszystkich 11.2 beta 5 - korzystam bez większych problemów więc nie wiem czy to system jest upośledzony czy może ludzie, którzy nie potrafią z niego korzystać? :)

Hehe :) Ja jednak potrzebuję co jakiś czas zmiany systemu, bo w obu są czegoś braki. Potrafię korzystać, ale Jakdojade sam się wysypuje, Bluetooth rozłącza podczas jazdy, na liście widgetów są lagi i się co chwila przeładowują, zarządzanie ram jest totalną porażką w 11 - oby to poprawili, bo 6s/6s+ nadal są w sprzedaży.

Jednak wolę na ten moment Androida, na którym będę miał całą kartkę miesiąca z kalendarza na pulpicie, bo tego mi często potrzeba niż wchodzić co chwila do aplikacji lub przez lagujące widgety się przedzierać, Oreo w ogóle wprowadził fajne nowości, trochę iOSowych. Android nie jest wcale zły i brzydki. Kwestia prostoty i minimalizmu, który ja utrzymuję - nie cierpię powiadomień, od razu wyłączam wszystkie oprócz sms, tel i Messenger (ten ostatni bez dźwięków i wibracji), zero snapczatów i innych gówien, nie używam facebooka i tych innych, wystarczy jedna aplikacja, która załaduje RSS z newsami, Spotify, jakiś pakiet Microsoftu do sporządzania dokumentów, aparat i mapki z yanosikiem włącznie. Lubię oglądać filmy na telefonie, więc Netflix z Showmaxem się sprawdzą po raz kolejny. 

Będę śledził, czy są tu jakieś zmiany w iOS, czy nadal się grzebią :D

Pozdrawiam

#1446 awakeman

awakeman
  • 501 postów

Napisano 01 grudnia 2017 - 11:08

Myślę, że to ludzie są upośledzeni i kiedy im bateria za szybko "leci" i są skoki w animacjach, to powinni zrobić kursy żeby wiedzieć jak tego unikać...

Użytkownik awakeman edytował ten post 01 grudnia 2017 - 11:09

#1447 iKnow

iKnow
  • 949 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 grudnia 2017 - 11:13

Myślę, że to ludzie są upośledzeni i kiedy im bateria za szybko "leci" i są skoki w animacjach, to powinni zrobić kursy żeby wiedzieć jak tego unikać...

Ja na animację i baterię nie narzekam. Bateria miała 80% całkowitej pojemności, więc musiała być wymieniona na gwarancji, a iOS 11 przecież dobrze trzyma na baterii. Animacje Centrum Sterowania u mnie są walnięte i nie ma znaczenia jak wiele razy wrzucę system przez DFU. 

Oczywiście lokalizacja tylko gdy jej używam, wyłączona dla kilku usług systemowych - tych zbędnych, brak śledzenia ruchu, brak odświeżania w tle i trochę innych usprawnień zrobionych na korzyść płynności i wydajności.

• sevecc lubi to

Pozdrawiam

#1448 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 01 grudnia 2017 - 11:23

Czytając tematy jakie są zakładane na tym forum i problemy jakie ludzie zgłaszają rzeczywiście uważam, że warto byłoby się przeszkolić - a może nie przeszkolić a chociaż spróbować poszukać rozwiązania w sieci.

Pierwszy przykład z brzegu: 

https://myapple.pl/f...-jednocześnie/

i jeszcze jeden: https://myapple.pl/f...-na-iphone-x/

• iKnow lubi to

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#1449 iKnow

iKnow
  • 949 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 grudnia 2017 - 11:28

A to dobre :D

Idąc tropem, że koniec roku może nie być najlepszym momentem na zakupy, chyba zadecyduję, by przetrwać grudzień jeszcze na iOS 11 :)

Pozdrawiam

#1450 awakeman

awakeman
  • 501 postów

Napisano 01 grudnia 2017 - 11:34

Czytając tematy jakie są zakładane na tym forum i problemy jakie ludzie zgłaszają rzeczywiście uważam, że warto byłoby się przeszkolić - a może nie przeszkolić a chociaż spróbować poszukać rozwiązania w sieci.

Pierwszy przykład z brzegu: 

https://myapple.pl/f...-jednocześnie/

i jeszcze jeden: https://myapple.pl/f...-na-iphone-x/

Nie sadzisz chyba, ze wszyscy piszacy w tym watku o niestabilnosci 11 na ich urzadzeniach maja problemy z instalacja aplikacji..?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych