Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 8 głosy

iOS 11 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2902 odpowiedzi w tym temacie

#76 Policjant

Policjant
  • 101 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2017 - 09:05

Zaraz i tak ktoś napisze ze na 5s chodzi jak rakieta i nic nie tnie  :P

W załączeniu krótki filmik z ekranu.

Jak to dla Ciebie jest lag..... To obejrzyj sobie prezentacje z Jobsem pierwszego iphona. Tam to dopiero były lagi..

U mnie po zainstalowaniu na SE super.

• arus082 lubi to

Iphone 12 Pro, Iphone 12, Ipad 5 generation, Ipad 7 generation, ​AW4, AWSE, PC, Macbook Pro 2019 16, ATV 4k

#77 Geble

Geble

• 1 182 postów

Napisano 20 września 2017 - 09:08

Dobra, żeby nie było, są też plusy. Pewnie to dla wielu dziwne, ale dla mnie killer featurem jest w końcu szybkie przewijanie witryn w Safari a'la Android. Jak mi tego brakowało zawsze jak korzystałem ze służbowego Androida. Lepiej późno niż wcale jak to mawiają.

Jak to dla Ciebie jest lag..... To obejrzyj sobie prezentacje z Jobsem pierwszego iphona. Tam to dopiero były lagi..

U mnie po zainstalowaniu na SE super.

Tak, to jest lag w animacji. Szkoda, że po nagraniu film wysłany działa w 30 klatkach. W telefonie jest w 60 i widać to dużo lepiej. Czasami są większe ścinki, czasami mniejsze. W sumie średnio mnie interesuje co było 10 lat temu, to chyba nie powinno dziwić? Porównuję do 10.3.3, który działał na SE jak rakieta.

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#78 uczaj27

uczaj27
  • 107 postów

Napisano 20 września 2017 - 09:10

Gdzie mogę uzyskać oryginalny obraz IOS 10.3.3 w formie pliku ,abym mógł wrócić do tego systemu. Iphone 7 plus

Użytkownik uczaj27 edytował ten post 20 września 2017 - 09:10

#79 snake160

snake160
  • 297 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2017 - 09:10

Wysyłają się wam zdjęcia przez mms przez wifi? U mnie coś nie działa przez lte ok

Użytkownik snake160 edytował ten post 20 września 2017 - 09:19

#80 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 września 2017 - 09:11

Ogólnie dla mnie wrażenia bardzo dobre na iP7 (iOS jako aktualizacja, nie na czysto). Trochę 3DT chrupie, ale za to responsywność systemu jest dużo wyższa (zwłaszcza cofanie się do poprzedniej włączonej aplikacji). Wychodzenie z aplikacji mam wrażenie, że jest jakieś opóźnione, naciska się przycisk home, system sekundkę myśli i nagle bach, szybka animacja i home screen. Trochę też mnie denerwował ten pasek AppStore w aplikacji Wiadomości, ale udało się go na szczęście wyłączyć. Ogólnie polecam dla osób nadal wahających się;)

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#81 czach

czach
  • 169 postów
  • SkądWrocław/Gdańsk

Napisano 20 września 2017 - 09:13

iPhone SE 

A możesz włączyć systemową „jednoręczną” klawiaturę?

edit: już wiem, tylko na 4.7"+

Użytkownik czach edytował ten post 20 września 2017 - 09:30

--

Marcin Trzaska /czach/

#82 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 20 września 2017 - 09:19

Wysyłają się wam zdjęcia w imessage przez wifi?

Nie wysyłają się jedynie MMS do innych przez WiFi i to od 6 czy 7 bety w sumie. Jeśli nie ma ktoś iMessage, to musi wyjść zwykły MMS i muszę wyłączyć WiFi żeby wyszedł, inaczej błąd.

 Only Apple 

#83 Geble

Geble

• 1 182 postów

Napisano 20 września 2017 - 09:19

A możesz włączyć systemową „jednoręczną” klawiaturę?

Nie włączysz obsługi klawiatury "jedną ręką" dla iP SE, bo w sumie i po co? Nie wiem jak małą trzeba by mieć dłoń by nie sięgać kciukiem do obu krawędzi ekranu zachowując przy tym pewny chwyt słuchawki.

Użytkownik Geble edytował ten post 20 września 2017 - 09:20

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#84 snake160

snake160
  • 297 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2017 - 09:22

Nie wysyłają się jedynie MMS do innych przez WiFi i to od 6 czy 7 bety w sumie. Jeśli nie ma ktoś iMessage, to musi wyjść zwykły MMS i muszę wyłączyć WiFi żeby wyszedł, inaczej błąd.

O to mi chodzi właśnie u mnie też mam nadzieję że to poprawią przy następnej aktualizacji

#85 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 września 2017 - 09:25

Ciekaw jestem kiedy i czy w ogóle wprowadzą opcję Dark Mode? 

Gdzieś słyszałem, że po wprowadzeniu iPhone'a z wyświetlaczem OLED będzie taka opcja, ale dalej jej niestety nie ma. 

iPhone 12 mini 

#86 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 20 września 2017 - 09:27

Gdzie mogę uzyskać oryginalny obraz IOS 10.3.3 w formie pliku ,abym mógł wrócić do tego systemu. Iphone 7 plus

https://ipsw.me
Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#87 Policjant

Policjant
  • 101 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2017 - 09:28

Dobra, żeby nie było, są też plusy. Pewnie to dla wielu dziwne, ale dla mnie killer featurem jest w końcu szybkie przewijanie witryn w Safari a'la Android. Jak mi tego brakowało zawsze jak korzystałem ze służbowego Androida. Lepiej późno niż wcale jak to mawiają.

Tak, to jest lag w animacji. Szkoda, że po nagraniu film wysłany działa w 30 klatkach. W telefonie jest w 60 i widać to dużo lepiej. Czasami są większe ścinki, czasami mniejsze. W sumie średnio mnie interesuje co było 10 lat temu, to chyba nie powinno dziwić? Porównuję do 10.3.3, który działał na SE jak rakieta.

No cóż... Mi taki "lag" nie przeszkadza. Podejrzewam, że żaden system nie sprosta Twoim oczekiwaniom :) Bez urazy ofc :) Zresztą odkąd pamiętam zawsze pierwsze udostępnione iosy miały jakieś tam błędy, dopiero następnymi aktualizacjami poprawiali to. Więc jak jestem spokojny, że to poprawią :)

Użytkownik Policjant edytował ten post 20 września 2017 - 09:30

Iphone 12 Pro, Iphone 12, Ipad 5 generation, Ipad 7 generation, ​AW4, AWSE, PC, Macbook Pro 2019 16, ATV 4k

#88 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 20 września 2017 - 09:31

Ciekaw jestem kiedy i czy w ogóle wprowadzą opcję Dark Mode?
Gdzieś słyszałem, że po wprowadzeniu iPhone'a z wyświetlaczem OLED będzie taka opcja, ale dalej jej niestety nie ma.

Jest nowa opcja odwracania kolorów w ogólne,dostępność,udogodnienia ekranu, odwróć kolory, inteligentne. Jest to inna opcja od tej chamskiej odwrócenia kolorów co była w ios 10 . Do doskonałości dużo jeszcze brakuje ale to chyba zalążek wersji docelowej.

#89 Geble

Geble

• 1 182 postów

Napisano 20 września 2017 - 09:33

Było już bardzo dużo wersji iOS, które działały idealnie, żeby daleko nie szukać to właśnie 10.X.X na SE chociażby. Każda wersja śmigała bez zająknięcia.

#90 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2017 - 09:42

A wybieranie głosowe za pomocą słuchawki BT nie działa już z żadną słuchawką.
Wie ktoś może czy te AirPodsy mają taką funkcjonalność ze po double tap i przy wyłączonej Siri pozwalają wybrać glosowo numer?

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#91 czach

czach
  • 169 postów
  • SkądWrocław/Gdańsk

Napisano 20 września 2017 - 09:45

Nie włączysz obsługi klawiatury "jedną ręką" dla iP SE, bo w sumie i po co? Nie wiem jak małą trzeba by mieć dłoń by nie sięgać kciukiem do obu krawędzi ekranu zachowując przy tym pewny chwyt słuchawki.

Spytaj mojej córki, „jak małą trzeba mieć dłoń”. ;-)

--

Marcin Trzaska /czach/

#92 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 898 postów
Napisano 20 września 2017 - 09:47

Czy ktoś może opisać swoje wrażenia z iOS 11 na iPhone 6?

Zastanawiam się, czy aktualizować żonie, czy też może czas zacząć myśleć o wymianie. Chociaż telefon, póki co, jest zupełnie sprawny i całkiem żwawy, więc to raczej ostateczność.

Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 20 września 2017 - 09:48

#93 uczaj27

uczaj27
  • 107 postów

Napisano 20 września 2017 - 09:53

Mnie jeszcze drażni te centrum sterowania , a mianowicie kiedy chcę je zamknąć to ruchem palca w dól nieraz przyciskam jasność obrazu lub głośność , w ios 10 centrum był mniejsze niż połowa ekranu i nie było z tym problemów .Drażni mi jeszcze jedna rzecz a jest nią wskaźnik gps , w ustawieniach mam przy aplikacjach ustawioną opcję : Gdy używam oraz nigdy a tu z dupy wyświetla mi się GPS nawet jak nic nie robię masakra.

#94 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 września 2017 - 09:57

Jest nowa opcja odwracania kolorów w ogólne,dostępność,udogodnienia ekranu, odwróć kolory, inteligentne. Jest to inna opcja od tej chamskiej odwrócenia kolorów co była w ios 10 . Do doskonałości dużo jeszcze brakuje ale to chyba zalążek wersji docelowej.

Wiem widziałem to. O ile w systemowym menu działa to ok, to już w aplikacjach jest dramat. 

iPhone 12 mini 

#95 uczaj27

uczaj27
  • 107 postów

Napisano 20 września 2017 - 09:58

Dzięki serdecznie za odpowiedź ,co do tej strony to kiedy wybieram iphone to są dwie opcje Iphone 7 plus (GSM) i Iphone 7 plus (Global) . O co chodzi ja swojego ip zamawiałem z polskiego appstore

#96 Ament

Ament
  • 505 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 20 września 2017 - 09:59

Pany, iOS11 pokaze swoja sile jak zaczna naplywac stosowne aktualizacje apek (na iPadzie juz mialem kilka bardzo istotnych, powiazanych z ta wersja) ale najbardziej mnie cieszy ze zaczynaja sie juz wysypywac apki i gry pod AR w AppStore! To bedzie imho najwieksza rewolucja na kolejny rok a nie tam jakies bzdurne centrum sterowania albo nowa ikona kalkulatora  :P

Użytkownik Ament edytował ten post 20 września 2017 - 09:59

 Macbook / iPad Pro / iPhone / Watch

#97 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 20 września 2017 - 10:05

Dzięki serdecznie za odpowiedź ,co do tej strony to kiedy wybieram iphone to są dwie opcje Iphone 7 plus (GSM) i Iphone 7 plus (Global) . O co chodzi ja swojego ip zamawiałem z polskiego appstore

A1661 – Global

A1784 – GSM
Na plecach iPhona masz wersje napisana.

#98 hoof

hoof
  • 55 postów

Napisano 20 września 2017 - 10:10

Mapy - nie działa asystent pasów. Miało być a niestety dziś testowane i brak.
Nie przeszkadzać - włączona opcja automatycznego rozpoznawiania kiedy jestem w aucie. Przypomnienia miały nie przychodzić a przychodzą.

Pliki - dostęp do iCloud, Dropbox oraz nie wiem jak ale aplikacje firm 3 się pojawiły. Poprzez iFiles 2 mam połączenie z Google Photos. Niby to działa i mogę przeglądać rzeczy na Google ale bardzo często wyświetla się błąd komunikacji :) Po uruchomieniu iFiles 2 i przejścia do odpowiedniego folderu na aplikacji Pliki już nie pojawia się błąd :)

Udostępnianie przestrzeni iCloud - włączone, dziś będę testował czy będę widział pliki rodziny czy też nie. Rodzina dostała powiadomienie, że udostępniam im tą przestrzeń. 

Mail - jakie piękne marnotrawienie przestrzeni. Na całą szerokość napis np Przychodzące. Zajmuje to około 15% ekranu.

AR - testowane na grze Tomek i przyjaciele - ciekawa zabawka na plus.

Na iPadzie:
PDF z Numbers poprzez aplikację Pliki - wcześniej aby to odczytać musiałem instalować Numbers. Teraz mogę ściągnąć PDF i zobaczyć co tam jest. Świetna sprawa.
Przestrzeń z wolnego 2GB zrobiło się nagle prawie 5GB. Organizacja plików na plus. Aż włączyłem bibliotekę zdjęć :)

Ogólne wrażenia na 6s 64GB. Są lagi ale ogólne wrażenia pozytywne. Nawet ściągnąłem te nowe Emoij czy jak im tam :)

#99 uczaj27

uczaj27
  • 107 postów

Napisano 20 września 2017 - 10:17

Możecie mi powiedzieć jaki ma sens ikona wifi w centrum powiadomień jak ona nie wyłącza wifi tylko trzeba wejść w ustawienia i wfi i dopiero odznaczyć ?

#100 awakeman

awakeman
  • 501 postów

Napisano 20 września 2017 - 10:21

Zrobiłem upgrade do 11 i zauważyłem, że kiedy blokuję telefon z wyłączonym wifi, a następnie go odblokowuję, nawet chwilę po zablokowaniu, to wifi jest już włączone. Odblokowanie telefonu równocześnie włącza wifi. Dobry trick ;)

Hehe uczaj27, u mnie wyłącza normalnie, ale sama się włącza z kolei :D

Użytkownik awakeman edytował ten post 20 września 2017 - 10:22

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych