Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 8 głosy

iOS 11 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2902 odpowiedzi w tym temacie

#326 Kardas

Kardas
  • 557 postów

Napisano 24 września 2017 - 14:16

Z cyklu kolejne wtopy ios11... bateria na iPadzie pro 10,5 leci jak głupia... na 10.3.3 tego zdecydowanie nie było...nie w takim tempie...

U mnie bateria na ipadzie 10.5 trzyma jak trzymała, bez zmian. Lagowanie jest natomiast przeokrutne. Zaryzykuję stwierdzenie że mój iphone 6s chodzi lepiej na jedynastce niż dwukrotnie bardziej wydajny ipad 10.5.

Jeszcze jedna rzecz odnośnie jedynastki i iphona 6s. MMSy można wysyłać pod warunkiem włączenia wifi calling. OK w porządku, tylko kiedy jestem w domu i przebywam w pomieszczeniu na granicy zasięgu wifi to zamiast telefon przełączyć się na moduł LTE to mam w słuchawce rwane połączenie. Powinno być to lepiej rozwiązane, tak aby na moduł LTE przełączał wcześniej, już przy słabym sygnale. Jest odpowiednia opcja odpowiedzialna za to w ustawieniach ale ona jakby nie działała mimo iż mam ją uruchomioną. Wyłączyłbym to wifi calling ale stracę możliwość wysyłania zdjęć.

Druga sprawa, często po zrobieniu zdjęcia kiedy chcę je od razu wysłać MMSem telefon się zawiesza. Pomaga wyjście do menu i ponowna próba wysłania zdjęcia.

Użytkownik Kardas edytował ten post 24 września 2017 - 14:25

MacBook Pro 2020 i5 2.0 / 16GB / 512GB + Iphone 12 + AppleTv 4K + Airport Express

#327 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 24 września 2017 - 15:01

Moglibyście pisać o iPadach w ich własnym temacie?

#328 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 września 2017 - 15:03

To iPad ma inny system? 

• Jackpe i Kardas lubią to

#329 disaster3

disaster3
  • 95 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 września 2017 - 15:24

Nie wspomnę już o dłuższym przytrzymaniu linka aby wyświetliło się menu kontekstowe umożliwiające wybór otwarcia nowej zakładki w safari. Można pójść na kawę nastawić i dopiero się pojawi.... żesz tak mnie to wk***** i gdyby nie ten błąd iTunes to bym dawno 11.0 wywalił i wrócił do 10.3.3.

iPhone 4s 8GB white, iPhone XS 256GB gold, iPhone 14 Pro 256GB Purple, iPhone 13 Pro 256GB Sierra blue, iPad Pro 11 256GB silver,

#330 Kardas

Kardas
  • 557 postów

Napisano 24 września 2017 - 15:33

Moglibyście pisać o iPadach w ich własnym temacie?

A o iphonach w tym temacie możemy?

MacBook Pro 2020 i5 2.0 / 16GB / 512GB + Iphone 12 + AppleTv 4K + Airport Express

#331 apik

apik
  • 124 postów

Napisano 24 września 2017 - 17:04

Witam,

Dodam też coś od siebie. Zaktualizowałem swojego 6S i ogólnie nie jest źle. Płynność taka sama, a może nawet minimalnie lepsza. Co do wysuwanego, dolnego menu wolałem starą wersję (mniej cukierkową), ale najgorszą dla mnie zmianą jest brak funkcji związanych z Force Touch (przejście do multitaskingu poprzez wciśnięcie lewej krawędzi ekranu. Bardzo się do tego przyzwyczaiłem i mam nadzieję, że w kolejnych wersjach to wróci. Niby drobiazg, ale szkoda, że takie funkcje decydują się usuwać.

Pozdrawiam.

• wopo lubi to

#332 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 24 września 2017 - 18:16

To iPad ma inny system? 

ma inną część forum https://myapple.pl/f.../forum/74-ipad/

#333 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1 336 postów
Napisano 24 września 2017 - 19:51

Z ciekawości odwiedziłem iSpot. Zobaczyłem jak działa 6s, 7 i SE na 11. 6s przycinki i spowolnienia widać. 7 działa płynnie, a SE identycznie jak mój.

#334 MC_

MC_
  • 6 915 postów

Napisano 24 września 2017 - 19:54

@303 to zglaszaj modom swoje zale.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#335 mehmeh

mehmeh
  • 63 postów
  • SkądKosina

Napisano 25 września 2017 - 08:11

ma inną część forum https://myapple.pl/f.../forum/74-ipad/

Z tego co się orientuje temat tego wątku jest o iOS 11. Na moje oko zarówno iPad jak i iPhone posiadają takowego iOS. Co Ci się niby nie podoba że piszemy o swoich odczuciach jak działa system iOS11 (jak w temacie) na iPadzie czy na Iphonie?

#336 rastir

rastir
  • 107 postów

Napisano 25 września 2017 - 08:57

Sam system chodzi jakoś w miarę dobrze, bateria podobnie. Ale aplikacje chyba jeszcze potrzebują poprawy, nagle potrafi mi się zaciąć aplikacja FB. Po instalacji ios11 jakoś po 3 dniach musiałem zainstalowac od nowa messengera bo go wywalało. Czasami mimo włączonego spotify i podłączonych słuchawek nie mam widocznego tego w centrum sterowania pomaga reset telefonu dopiero.

#337 premislausg

premislausg
  • 314 postów

Napisano 25 września 2017 - 09:13

Czy ktoś z Was próbował od wczoraj wrzucić 10.3.3 w trybie dfu? Wywala mi jakiś nieznany błąd 3503. Ktoś coś?

#338 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1 336 postów
Napisano 25 września 2017 - 09:21

Cały czas mam ikonkę lokalizacji. Raz jest sam kontur, a raz cała wypełniona. Ktoś się z tym spotkał?

#339 ciacho

ciacho
  • 61 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 września 2017 - 09:39

Jakaś aplikacja korzysta (wypełniona)/korzystała (kontur) z lokalizacji.

Która aplikacja - Ustawienia ->Prywatność -> Usługi lokalizacji (fioletowa ikonka - aplikacja która właśnie korzysta, lub korzystała)
Użytkownik wielu różnych rzeczy, _nie_ fanboy A/A. Zagorzały przeciwnik świętych wojen systemowo-rozwiązaniowych.

#340 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 września 2017 - 09:48

Jeszcze zauważyłem jeden bug.

Jestem w kontaktach -> chcę wysłać sms -> klikam "i" żeby wejść do szczegółów kontaktu -> klikam ikonę sms -> wyświetla wszystkie wiadomości zamiast okna wpisywania do tego kontaktu. Dopiero za drugim lub trzecim razem gdy powtórzę tą procedurę działa jak powinno.

No i przed chwilą wziął i się zrestartował :)

Maskara.

Użytkownik MaciejNowak edytował ten post 25 września 2017 - 09:50

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#341 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1 336 postów
Napisano 25 września 2017 - 09:50

Po wyłączeniu i włączeniu lokalizacji sieci Wi-Fi ikonka znikła. Na jak długo zobaczymy.

#342 Radkovsky

Radkovsky
  • 77 postów

Napisano 25 września 2017 - 11:54

Moje doświadczenia z iOS 11 na 6s:

- randomowo niedziałające AirPodsy - albo nie działają w ogóle, albo np. ja słyszę rozmówcę, a on mnie nie słysz. Pomaga tylko restart telefonu

- częste podwieszenia, chrupnięcia w interfesie, czarny ekran po wciśnięciu power (3 razy już tak miałem) przez kilka sekund - nigdy wcześniej na iOS9 i 10 się nie zdarzyło

- randowmowo nie da się właczyć aparatu z zablkowanego ekranu (ten sam błąd był w iOS 8 i 9)

- nie działa wybieranie głosowe przez słuchawkę BT i AirPods

- screenshoty czasem nie chcą się robić, a jak się robią to jest jakiś mega lag zanim wjedzie "miniaturka w róg ekranu"

- z baterią to się nie wypowiem, bo ogólnie mi wpierdziela baterię od dawna jak dziki ;) Z pewnością nic lepiej nie jest niż było

- wiele aplikacji uruchamia się zawsze "na świeżo", a nie są "w tle" jak było w 10.3.x - czyli jest wolniej

- wolniej robi zdjęcia

Ze spraw, które zaciekawiłī:

- jeżeli wyłączę wifi (wiem, że się nie wyłącza, a rozłącza w iOS11) to po włączeniu jestem nadal podpięty do tej samej sieci. A np. w biurze mam kilka AP i chciałbym się podłączyć do najbliższego obok siebie - natomiast iOS 11 usilnie podłącza się do tego który był ostatnio. Wcześniej było z tym lepiej.

Na iOS 10 ostatnim wszystko działało perfekcyjnie. Z niczym nie miałem problemów - najlepszy system od czasu iOS 7.

Tylko nie chce mi się teraz do niego wracać, żeby potem za kilka miesięcy przejść znowu na iOS 11 ;( 

Boję się o dane, bo na telefonie mam ponad 100 GB zajęte + backup w iCloud i nie wiem co mi z chmury przywróci. Ktoś wie?

Bo na komputerze ostatni mam sprzed miesiąca... 

#343 Ramcel76

Ramcel76
  • 249 postów

Napisano 25 września 2017 - 13:29

Dodałbym jeszcze Powiadomienia na zablokowanym ekranie wysuwane teraz gestem od dołu (przeciągasz palcem ku górze) Dobra robota !

Z bateryjką kruchutko iP7 nie wytrzymuje dnia. Czekam na update.

Użytkownik Ramcel76 edytował ten post 25 września 2017 - 13:34

Mój Sprzęt: Huawei Mate 10 Pro - Apple Watch - iPhone 6s - iPhone 7 - iPad 4 mini - MacBookPro 15”

#344 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 września 2017 - 14:47

Moje doświadczenia z iOS 11 na 6s:

- randomowo niedziałające AirPodsy - albo nie działają w ogóle, albo np. ja słyszę rozmówcę, a on mnie nie słysz. Pomaga tylko restart telefonu

- częste podwieszenia, chrupnięcia w interfesie, czarny ekran po wciśnięciu power (3 razy już tak miałem) przez kilka sekund - nigdy wcześniej na iOS9 i 10 się nie zdarzyło

- randowmowo nie da się właczyć aparatu z zablkowanego ekranu (ten sam błąd był w iOS 8 i 9)

- nie działa wybieranie głosowe przez słuchawkę BT i AirPods

- screenshoty czasem nie chcą się robić, a jak się robią to jest jakiś mega lag zanim wjedzie "miniaturka w róg ekranu"

- z baterią to się nie wypowiem, bo ogólnie mi wpierdziela baterię od dawna jak dziki ;) Z pewnością nic lepiej nie jest niż było

- wiele aplikacji uruchamia się zawsze "na świeżo", a nie są "w tle" jak było w 10.3.x - czyli jest wolniej

- wolniej robi zdjęcia

- jeżeli wyłączę wifi (wiem, że się nie wyłącza, a rozłącza w iOS11) to po włączeniu jestem nadal podpięty do tej samej sieci. A np. w biurze mam kilka AP i chciałbym się podłączyć do najbliższego obok siebie - natomiast iOS 11 usilnie podłącza się do tego który był ostatnio. Wcześniej było z tym lepiej.

Na iOS 10 ostatnim wszystko działało perfekcyjnie. Z niczym nie miałem problemów - najlepszy system od czasu iOS 7.

Tylko nie chce mi się teraz do niego wracać, żeby potem za kilka miesięcy przejść znowu na iOS 11 ;( 

Boję się o dane, bo na telefonie mam ponad 100 GB zajęte + backup w iCloud i nie wiem co mi z chmury przywróci. Ktoś wie?

Bo na komputerze ostatni mam sprzed miesiąca... 

Zgłosiłem to, dziś dzwonił Pan z pomocy, żebym im wysłał film jak to "nie działa" co też zrobiłem....

• Radkovsky lubi to

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#345 Radkovsky

Radkovsky
  • 77 postów

Napisano 25 września 2017 - 15:36

Zgłosiłem to, dziś dzwonił Pan z pomocy, żebym im wysłał film jak to "nie działa" co też zrobiłem....

Dzięki za info! Mam nadzieję, że im się uda wprowadzić fixa czym prędzej, bo niewygoda jest ogromna.

No i te niedziałające co chwila AirPodsy... ;( 

#346 snake160

snake160
  • 297 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 września 2017 - 17:31

Cały czas mam ikonkę lokalizacji. Raz jest sam kontur, a raz cała wypełniona. Ktoś się z tym spotkał?

Mam tak od początku i tak ma być. Wcześniej tego nie było wiem ale tak teraz zrobili nie ma to wpływu na baterie bynajmniej u mnie 7+

Jakaś aplikacja korzysta (wypełniona)/korzystała (kontur) z lokalizacji.

Która aplikacja - Ustawienia ->Prywatność -> Usługi lokalizacji (fioletowa ikonka - aplikacja która właśnie korzysta, lub korzystała)

Jest pod spodem opis każdy.moze przeczytać czy trzeba to tłumaczyć na forum serio?

Po wyłączeniu i włączeniu lokalizacji sieci Wi-Fi ikonka znikła. Na jak długo zobaczymy.

Człowieku wróci tak ma być przeczytaj opis na dole jest napisane do czego jest kontur matko boska

#347 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 25 września 2017 - 18:09

Z tego co się orientuje temat tego wątku jest o iOS 11. Na moje oko zarówno iPad jak i iPhone posiadają takowego iOS. Co Ci się niby nie podoba że piszemy o swoich odczuciach jak działa system iOS11 (jak w temacie) na iPadzie czy na Iphonie?

Temat jest o iOS 11 na iPhonie/iPodzie Touch i nie wchodzę do niego żeby czytać o iPadach. Mają swój osobny dział i tam można sobie założyć ich własny temat, a nie zaśmiecać ten. Ile można tłumaczyć?

#348 Ramcel76

Ramcel76
  • 249 postów

Napisano 25 września 2017 - 19:08

@ASOT "Cały czas mam ikonkę lokalizacji. Raz jest sam kontur, a raz cała wypełniona. Ktoś się z tym spotkał?"

Mam tak od początku i tak ma być. Wcześniej tego nie było wiem ale tak teraz zrobili nie ma to wpływu na baterie bynajmniej u mnie 7+

Jak ja kocham takie wypowiedzi, serio :D Rozumiem że też pod spodem masz tam tak napisane że tak ma być co?? :D Pokaż mi że tak ma tam być !!! U mnie to NIE WYSTĘPUJE, a jeśli masz ją u siebie to coś jest nie tak w:

1. Sprawdz: Która aplikacja - Ustawienia ->Prywatność -> Usługi lokalizacji (fioletowa ikonka - aplikacja która właśnie korzysta, lub korzystała) tak jak napisał to @ciacho. Tam masz pokazane wszystko jak na dłoni!

2. WIDŻETY - tak, po pierwsze pokaże jak tam wejdziesz (ekran widżety), po drugie niedostosowane appy pod OS11, nawet jak masz ustawione "Gdy używam" to sama z siebie lokalizuje, nie musisz wchodzić, przykład apka "Night Sky" (teraz wiem co mi tak ssało baterię :/)

3. Usługi systemowe - one praktycznie nie pokazują ikonki na belce.

4. Naucz się korzystać z iPhona. wtedy się wypowiadaj :) pzdr :)

Użytkownik Ramcel76 edytował ten post 25 września 2017 - 19:23

Mój Sprzęt: Huawei Mate 10 Pro - Apple Watch - iPhone 6s - iPhone 7 - iPad 4 mini - MacBookPro 15”

#349 snake160

snake160
  • 297 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 września 2017 - 20:56

Jak ja kocham takie wypowiedzi, serio :D Rozumiem że też pod spodem masz tam tak napisane że tak ma być co?? :D Pokaż mi że tak ma tam być !!! U mnie to NIE WYSTĘPUJE, a jeśli masz ją u siebie to coś jest nie tak w:

1. Sprawdz: Która aplikacja - Ustawienia ->Prywatność -> Usługi lokalizacji (fioletowa ikonka - aplikacja która właśnie korzysta, lub korzystała) tak jak napisał to @ciacho. Tam masz pokazane wszystko jak na dłoni!
2. WIDŻETY - tak, po pierwsze pokaże jak tam wejdziesz (ekran widżety), po drugie niedostosowane appy pod OS11, nawet jak masz ustawione "Gdy używam" to sama z siebie lokalizuje, nie musisz wchodzić, przykład apka "Night Sky" (teraz wiem co mi tak ssało baterię :/)
3. Usługi systemowe - one praktycznie nie pokazują ikonki na belce.
4. Naucz się korzystać z iPhona. wtedy się wypowiadaj :) pzdr :)

Po pierwsze to sam się naucz i nie ucz mnie bo wiem co oznacza obrys jest to opisane. Po drugie mam 4 iphone w domu i każdy ma tak samo więc nie mów mi że mam coś źle bo w 4 by to nie występowało. Po trzecie to chyba ty nie rozumiesz do czego jest kontur, w 10 to nie występowało pomimo że było to opisane nie wiem po co widocznie nie działało tak jak powinno podobnie jak często odwiedzane miejsca pomieszanie z poplątaniem co mi się wyświetlało tam. Teraz jest wszystko ok i działa jak powinno. Co do strzałki z obrysem też na początku wydało mi się to dziwne że się wyświetla, też resetowałem nie raz telefon włączyłem lokalizację i wyłączałem zawsze po pewnym czasie to wracało nawet odtwarzałem na nowo iphone nic to nie zmieniło. U mnie obrys strzałki wyświetla się w usługi systemowe w pozycjach:
-Alerty oparte na położeniu
-Sieci WiFi
-Ważne miejsca
-Nawigacja i ruch

Jeżeli masz to odznaczone to nie dziwne że ci się nie pokazuje obrys i zapewne masz wyłączoną opcję w usługach systemowych która jest na samym dole "ikona na pasku statusu" ja mam ja włączoną i dlatego mi się wyświetla obrys jak wyłączę to się nie wyświetla więc jest prawidłowo i nie ucz już ludzi. W 10 nie pokazywało obrysu nie wiem dlaczego, nic nie zmieniam od ios 7 cały czas mam tak samo ustawione lokalizację teraz się zmieniło jeżeli masz z tym problem zgłoś to do CEO apple Tim Cook Jak Ci odpisze że jest coś źle to wtedy się wypowiadaj i naucz się korzystać z iPhone i nie ucz innych.
Pzdr

Użytkownik snake160 edytował ten post 25 września 2017 - 21:39

#350 Wyrzyk

Wyrzyk
  • 26 postów

Napisano 25 września 2017 - 21:29

Witam serdecznie, to wy chyba nie widzieliście problemów jak wchodzi nowy Android że tak narzekacie. Im więcej czytam forum iphona tym mniej mi się on zaczyna podobać. 

Szczęśliwy posiadacz ip6s+ :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych