Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * - - 2 głosy

Apple Watch Series 3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
705 odpowiedzi w tym temacie

#426 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 27 maja 2018 - 19:12

Czy jak zainstaluje beta ios na iphonie, to Watch będzie dobrze działał na swojej stabilnej wersji?

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#427 Mikołaj Różycki

Mikołaj Różycki
  • 110 postów

Napisano 29 maja 2018 - 15:26

Słuchajcie, może jestem za głupi, ale może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi w tym wykresie?

Załączone pliki

Użytkownik Mikołaj Różycki edytował ten post 29 maja 2018 - 15:26

#428 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 29 maja 2018 - 16:45

Jak przytrzymasz palec na wykresie to będziesz widział dokładnie o jakie godziny chodzi i zakresy tętna jakie w danej godzinie zarejestrował zegarek. Jak sobie włączysz wyświetlanie godzinowe ("H") to zobaczysz, że zegarek sprawdza Twoje tętno co 5 minut. Wykres dzienny kumuluje w jednym słupku zakres wartości z całej godziny.

Użytkownik Sebosz edytował ten post 29 maja 2018 - 16:46

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#429 bf7a1f7821

bf7a1f7821

Trancex

• 597 postów

Napisano 29 maja 2018 - 18:21

Warto się przesiadać z polara v800 na AW3 ? Polara praktycznie nie ściągam, dosyć mocno go eksploatuje. Bateria wystarcza na dosyć sporo , kilka treningów w tygodniu. Do przesiadki aw3, czy s3 frontier blokuje mnie trochę jakość. Wyżej ktoś opisywał o rysujących się ekranach, w polarze tego nie mam.

Z góry dzięki

IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS

#430 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 maja 2018 - 19:56

U mnie ekran w ogóle się nie rysuje (przynajmniej u mnie, a korzystam dosyć aktywnie - pływanie, squash, itp). Jakość wykonania jest moim zdaniem bardzo wysyka. Powiedziałbym, że najwyższa wśród w ogóle smartwatchy. Przy czym to nie jest zegarek stricte sportowy.

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#431 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 29 maja 2018 - 20:37

Ja używam ponad pół roku i mam rysy na wyświetlaczu i ociery na krawędziach :D

#432 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 maja 2018 - 08:57

Ja używam AW3 od października i na wyświetlaczu nie ma najmniejszej ryski. Jednak 2 tygodnie temu przytarłem górną krawędzią o ścianę i pod światło widać kilka mikrorysek. Generalnie IMO trzeba uważać. 

Użytkownik GIZIU edytował ten post 30 maja 2018 - 08:58

#433 MichAelis

MichAelis
  • 98 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 maja 2018 - 10:00

Warto się przesiadać z polara v800 na AW3 ? Polara praktycznie nie ściągam, dosyć mocno go eksploatuje. Bateria wystarcza na dosyć sporo , kilka treningów w tygodniu. Do przesiadki aw3, czy s3 frontier blokuje mnie trochę jakość. Wyżej ktoś opisywał o rysujących się ekranach, w polarze tego nie mam.

Z góry dzięki

AW nigdy nie będzie zegarkiem sportowym. Nie wiem co i jak trenujesz, ale ja do biegania mam garmina. Nie wyobrażam sobie używać AW do tego. Po pierwsze jest za ciężki, po drugie bateria z GPS i tętnem wytrzyma może 20-30km. Niewielkie możliwości zmiany wybranych parametrów. AW to gadzet, nie sprzęt do sportu.

• krissolek lubi to

#434 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 01 czerwca 2018 - 15:51

Witam. W treningu np rower nie pokazuje mi prędkości km/h ani tez przebytego dystansu km. W podsumowaniu jest napisane ze GPS niedostępny. Gdzie to zmienić?

Tez tak mialem i z tego co pamietam to trzeba udostepnic lokalizacje dla watcha i dodatkowo kalibracje ruchu i dystansu.

Użytkownik dredg edytował ten post 01 czerwca 2018 - 15:51

• Trafimow lubi to

#435 Trafimow

Trafimow
  • 125 postów

Napisano 02 czerwca 2018 - 14:56

A gdzie to można ustawić przyjacielu? ;)

Macbook Pro 13.3 Retina - iPhone 4S - iPhone 5S -  iPhone 7 - iPhone X - iPhone 12 - Apple TV 4K 2021 - Time Capsule - Apple Watch Series 3 - Apple Watch series 7 - iPad 9.7 2018 6gen.

#436 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 02 czerwca 2018 - 17:01

1. Ustawienia -> Prywatnosc -> uslugi lokalizacji -> trening (apple watch) -> zawsze lub gdy uzywam aplikacji (ja mam to drugie i dziala)

2. Ustawienia -> Prywatnosc -> uslugi lokalizacji -> Uslugi systemowe -> kalibracja ruchu i dystans

Powinno wystrczyc ;-)

Użytkownik dredg edytował ten post 02 czerwca 2018 - 17:10

#437 Trafimow

Trafimow
  • 125 postów

Napisano 02 czerwca 2018 - 18:24

Dzięki ;) Miałem to wszystko powłączane aczkolwiek problem chyba leżał w innym miejscu
Ustawienia >prywatność>Usługi lokalizacji>wysyłaj moje położenie>z>iPhone
I wtyk miejscu miałem dwie poycje. Nie wiem dlaczego, czy druga to poprzedni iPhone czy co?? W każdym razie zaznaczyłem tego który ma niżej dopisek „to urządzenie” i zaczęło działac ;)

Załączone pliki

Macbook Pro 13.3 Retina - iPhone 4S - iPhone 5S -  iPhone 7 - iPhone X - iPhone 12 - Apple TV 4K 2021 - Time Capsule - Apple Watch Series 3 - Apple Watch series 7 - iPad 9.7 2018 6gen.

#438 Dafy

Dafy
  • 11 postów

Napisano 12 czerwca 2018 - 15:40

Czy wiecie może w jaki sposób można pozbyć się tak jakby odprysku lakieru z boku zegarka? Mam 2-3 takie większe, białe kropki i nie wiem czy da się to jakoś "naprawić" gdyż jest to dość widocznie i słabo to wygląda szczerze mówiąc. :(

#439 Stanley1910

Stanley1910
  • 5 postów

Napisano 13 czerwca 2018 - 23:46

Witam,

chciałem z kolei wyjaśnić jedną wątpliwość, gdyż planuje kupić AW, ale jeszcze nie wiem dokładnie którą wersję. Do sierpnia przebywam w Kanadzie, później do końca tegoż miesiąca w USA, patrzyłem ceny i są generalnie identyczne w obu krajach po przeliczeniu, ale odrobinę taniej niż w Polsce. Natomiast myślałem o kupnie AW3 w wersji GPS + Cellular, ale czy wersja amerykańska będzie działać w Polsce u naszych operatorów? Jeżeli nie, to czy opłaca się kupować AW3 bez GSM, jak można dostać AW2 w cenie rzędu 250$-300$CAD. Generalnie poza takim codziennym użytkowaniem, chciałbym go używać podczas uprawiania sportów jak bieganie, jazda na rowerze itd.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

#440 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 14 czerwca 2018 - 00:22

AW3 cellular w Polsce nie działa. Żaden operator nie wspiera esim. Warto kupić AW 3. Zawsze nowsza wersja. Trochę lepsza.

#441 winmaciek

winmaciek
  • 6 867 postów
Napisano 14 czerwca 2018 - 00:25

Witam,
chciałem z kolei wyjaśnić jedną wątpliwość, gdyż planuje kupić AW, ale jeszcze nie wiem dokładnie którą wersję. Do sierpnia przebywam w Kanadzie, później do końca tegoż miesiąca w USA, patrzyłem ceny i są generalnie identyczne w obu krajach po przeliczeniu, ale odrobinę taniej niż w Polsce. Natomiast myślałem o kupnie AW3 w wersji GPS + Cellular, ale czy wersja amerykańska będzie działać w Polsce u naszych operatorów? Jeżeli nie, to czy opłaca się kupować AW3 bez GSM, jak można dostać AW2 w cenie rzędu 250$-300$CAD. Generalnie poza takim codziennym użytkowaniem, chciałbym go używać podczas uprawiania sportów jak bieganie, jazda na rowerze itd.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

Cellular nie będzie działał w Polsce jeszcze przez dłuższy czas - z tego co wiem żaden z polskich operatorów nie planuje jakoś szybko wprowadzić obsługi eSIM.
Ja bym wziął Apple Watch 3 jednak. Komunikacja bezprzewodowa, mimo braku cellular i tak jest usprawniona, masz szybszy procesor, a zegarek starczy na dłużej i będzie nieco lepiej trzymał na baterii. AW2 nie ma też barometru do pomiaru różnicy wysokości.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#442 Stanley1910

Stanley1910
  • 5 postów

Napisano 14 czerwca 2018 - 04:23

Cellular nie będzie działał w Polsce jeszcze przez dłuższy czas - z tego co wiem żaden z polskich operatorów nie planuje jakoś szybko wprowadzić obsługi eSIM.
Ja bym wziął Apple Watch 3 jednak. Komunikacja bezprzewodowa, mimo braku cellular i tak jest usprawniona, masz szybszy procesor, a zegarek starczy na dłużej i będzie nieco lepiej trzymał na baterii. AW2 nie ma też barometru do pomiaru różnicy wysokości.

A kwestia następująca, bo być może też taniej uda się mimo wszystko dostać AW3 z cellularem (podobne ceny jak te bez) - czy, jeżeli hipotetycznie wprowadzą w Polsce eSIM za jakiś czas to będzie funkcjonował jak należy, bo kiedyś rzuciło mi się w oczy, że jest jakaś regionalizacja, zegarki z Ameryki tylko będą działały z operatorami z Ameryki, analogicznie europejskie, po prostu czy będę miał tą sieć czy też tylko będę z niego mógł korzystać jakby jednak tej sieci nie miał?

#443 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 14 czerwca 2018 - 08:34

A kwestia następująca, bo być może też taniej uda się mimo wszystko dostać AW3 z cellularem (podobne ceny jak te bez) - czy, jeżeli hipotetycznie wprowadzą w Polsce eSIM za jakiś czas to będzie funkcjonował jak należy, bo kiedyś rzuciło mi się w oczy, że jest jakaś regionalizacja, zegarki z Ameryki tylko będą działały z operatorami z Ameryki, analogicznie europejskie, po prostu czy będę miał tą sieć czy też tylko będę z niego mógł korzystać jakby jednak tej sieci nie miał?

Nie będzie działał w Polsce nawet po wprowadzeniu eSIM. Kup 3 GPS

#444 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 887 postów

Napisano 14 czerwca 2018 - 09:06

Nie będzie działał w Polsce nawet po wprowadzeniu eSIM. Kup 3 GPS

No chyba będzie działał jako Apple Watch, tylko że jak zwykły. Była na forum taka dyskusja, czy wersja lte bez aktywacji w sieci działa jak zwykły AW3. Sam nie sprawdzałem. Popieram tezę, ze aktywować sir go w Polsce nie da, nawet jak jakiś operator wprowadzi wsparcie. AW LTE ma sporo wersji pod różne standardy operatorskie.

#445 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 14 czerwca 2018 - 10:20

No chyba będzie działał jako Apple Watch, tylko że jak zwykły. Była na forum taka dyskusja, czy wersja lte bez aktywacji w sieci działa jak zwykły AW3. Sam nie sprawdzałem. Popieram tezę, ze aktywować sir go w Polsce nie da, nawet jak jakiś operator wprowadzi wsparcie. AW LTE ma sporo wersji pod różne standardy operatorskie.

Jeśli o to chodzi to tak, powinien działać jako zwykły. 

#446 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 14 czerwca 2018 - 17:01

Ale po co dopłacać do czegoś, co i tak nie będzie działać? Btw. zakup AW w tej chwili to nonsens, za 3 miesiące premiera nowego.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#447 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 887 postów

Napisano 14 czerwca 2018 - 17:14

Stanley sugeruje, że może kupić LTE w podobnej cenie jak zwykły - będzie miał więcej pamięci i ceramiczne plecki. Zawsze można czekać na następną generację...

#448 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 26 czerwca 2018 - 20:05

Dzisiaj podczas czyszczenia ekranu gdy Watch na ręku, pojawiło się tykanie, klikanie ekranu macie coś takiego przy przecieraniu ekranu?

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#449 winmaciek

winmaciek
  • 6 867 postów
Napisano 26 czerwca 2018 - 23:12

Dzisiaj podczas czyszczenia ekranu gdy Watch na ręku, pojawiło się tykanie, klikanie ekranu macie coś takiego przy przecieraniu ekranu?

Nie.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#450 Zireael

Zireael
  • 905 postów
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Napisano 27 czerwca 2018 - 12:25

Ja również nie.

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych