Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * - - 2 głosy

Apple Watch Series 3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
705 odpowiedzi w tym temacie

#276 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 12 grudnia 2017 - 11:34

Im bardziej porównuję wygląd i tarcze AW z Gear Szajsunga tym bardziej mi się wyrób Apple nie podoba. Nie tylko wizualnie, ale też ze względu na tarcze. Takie dziecinne są. Żona mi nawet na gwiazdkę chciała kupić, ale jednak podziękowałem.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#277 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 12 grudnia 2017 - 13:37

Witam, mam pytanie odnośnie S3 i koloru złotego. Czy ten złoty, to jest to rose gold, czy normalny? Na zdjęciach widać według mnie różnicę, kiedy porównuje się go do złotego S1. W sklepie Apple jest on określony jako złoty co prawda z rose sand paskiem, ale ja cały czas nie mam pewności, czy nie wpada kolor koperty w róż. Czy ktoś z Was posiada lub widział złotego S3 w realu? Z góry dzięki za odpowiedź.

Ja sprzedaje właśnie złoty series 2 42 mm :) zupełnie inny kolor niż rose gold. Gold jest ładny, ja sprzedaję tylko dlatego, że mam teraz tel z androidem. :) ale ogólnie polecam ten kolor, bardzo ładnie się prezentuje z brązowym i granatowym paskiem. 

#278 awakeman

awakeman
  • 508 postów

Napisano 12 grudnia 2017 - 14:19

Dzieki, pozdrawiam.

#279 straubus

straubus
  • 390 postów
  • SkądOpole/ Prudnik

Napisano 12 grudnia 2017 - 14:28

W AW3 złoty jest inny niz w poprzednich seriach. Kolor jest taki miedziano złoty, czyli coś pomiędzy takim klasycznym żółtym złotem, a rose gold.

#280 awakeman

awakeman
  • 508 postów

Napisano 12 grudnia 2017 - 15:33

A który, ze wszystkich złotych AW jest najładniejszy według Was? Miałem dwa srebrne AW i chcę teraz dla odmiany inny kolor.

#281 bohen25

bohen25
  • 127 postów
  • SkądToruń

Napisano 12 grudnia 2017 - 21:23

Zastanawiałem się długo nad AW3 lecz z powodu jego dość kruchej konstrukcji w porównaniu do konkurenta decyduję się na zakup Samsunga S3 Frontier. Może w pełni nie będę mógł korzystać z wszystkich dobrodziejstw Tizena na Iphone Se, to powiadomienia będą, rozmawiać przez zegarek awaryjnie też będę mógł no i wygląda duużo lepiej niż AW3.

#282 straubus

straubus
  • 390 postów
  • SkądOpole/ Prudnik

Napisano 13 grudnia 2017 - 08:16

@awakeman moja żona ma złotego AW3 i jest to świetny kolor. Pasuje zarówno do kobiety, z różowym paskiem, jak i do mężczyzny kiedy założymy do niego pasek czarny. Ze wszystkich odcieni złotego, to ten w AW3 podoba mi się najbardziej, bo poprzednie są albo "cygańsko" złote, albo typowo różowo kobiece. Aktualny jest największym kompromisem.

• awakeman lubi to

#283 bod

bod
  • 22 postów

Napisano 14 grudnia 2017 - 00:12

Kupiłem kilka dni temu czarnego Apple Watch 3 w wersji 42. To mój pierwszy smart zegarek i daje całkiem sporo frajdy. Pytanie do użytkowników jak to jest z tym wzbudzaniem, ruch nadgarstka powinien wybudzić ekran czy ruch ręka ? Mam z tym czasem problem. Szczególnie w pozycji leżącej kiedy ruszam nadgarstkiem na wszystkie strony i nic, muszę poruszać cała ręką + ruch nadgarstkiem i dopiero wtedy się wybudza. Jest to czasem uciążliwe, czy u was tez tak jest? W pozycji stojącej czy siedzącej jest lepiej może dlatego ze wtedy ten ruch ręka jest konieczny a ruch samym nadgarstkiem w większości prób nie działa. Zaczyna mnie zastanawiać czy wszystko jest ok z moim egzemplarzem.

#284 IQM1

IQM1
  • 185 postów

Napisano 14 grudnia 2017 - 01:02

Kupiłem kilka dni temu czarnego Apple Watch 3 w wersji 42. To mój pierwszy smart zegarek i daje całkiem sporo frajdy. Pytanie do użytkowników jak to jest z tym wzbudzaniem, ruch nadgarstka powinien wybudzić ekran czy ruch ręka ? Mam z tym czasem problem. Szczególnie w pozycji leżącej kiedy ruszam nadgarstkiem na wszystkie strony i nic, muszę poruszać cała ręką + ruch nadgarstkiem i dopiero wtedy się wybudza. Jest to czasem uciążliwe, czy u was tez tak jest? W pozycji stojącej czy siedzącej jest lepiej może dlatego ze wtedy ten ruch ręka jest konieczny a ruch samym nadgarstkiem w większości prób nie działa. Zaczyna mnie zastanawiać czy wszystko jest ok z moim egzemplarzem.

Tak to niestety działa, może po to żeby się przypadkowo nie budzić w czasie snu

#285 bod

bod
  • 22 postów

Napisano 18 grudnia 2017 - 22:47

Słuchajcie a normalne jest to, że od czasu używania apple watch bateria w iphonie 7 starcza ledwo na jeden dzień (wieczorem musze ładować bo mam obawy czy rano mi budzik zadzwoni) ? wcześniej tak nie miałem, spokojnie starczyło na 1,5 dnia albo i dłużej a używałem częściej telefonu niż teraz kiedy powiadomienia, smsy czy nawet rozmowy idą przez watch. Ten bluetooth tak dużo zjada? 

#286 IQM1

IQM1
  • 185 postów

Napisano 19 grudnia 2017 - 01:30

W 7 to wciąż chyba wina softu, mam AW 2 od lutego i problemy zaczęły się dopiero z premierą 11

#287 Mariusz Morys

Mariusz Morys
  • 1 postów

Napisano 19 grudnia 2017 - 09:47

Też nie dawno zakupiłem AW3 wersje 38mm, i zauważyłem to samo na stojąco i siedząco, lub chodząc wzbudzanie nadgarstkiem działa idealnie :D gdy się leży, trzeba się troszkę pogimnastykować, żeby się odpalił tak jak chcemy :D

#288 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 20 grudnia 2017 - 22:32

Dla mnie auto wybudzanie nie działa idealnie.

;)

#289 migot

migot
  • 55 postów

Napisano 27 grudnia 2017 - 10:45

Również kupiłem AW 3 42m, mam pytanie jak wygląda jego wytrzymałość na rysy ? Czy jest jakaś folia/szkło polecane na rynku ? Zawsze dbam o sprzęty ale wiadomo, czasami można uderzyć o coś i po ekranie...

#290 tomczii

tomczii
  • 913 postów

Napisano 27 grudnia 2017 - 10:59

Ja nie mam nic na zegarku i jest ok :) ogólnie jeśli chcesz zeszpecić zegarek to wtedy możesz kupić... Ostatnio jestem przeciwnikiem szkieł czy to na ekranie telefonu czy AW.

Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm

#291 azak43

azak43
  • 315 postów

Napisano 27 grudnia 2017 - 12:14

Na telefonie jeszcze do przyjęcia, ale na zegarku, to delikatnie mówiąc przesada...

#292 migot

migot
  • 55 postów

Napisano 27 grudnia 2017 - 12:24

Nakleilem folie z Saturna. Jest w ogóle nie widoczna:). Za bardzo nie wiem na jakiej zasadzie działają powiadomienia na AW. Dostaje wiadomość na messengerze to tylko zegarek wibruje i daje sygnał. Tego charakterystycznego dźwięku z telefonu nie mam. To samo z innymi komunikatorami. Da się jakoś ustawić żeby oba dawały znać ?

#293 anx239

anx239
  • 679 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 grudnia 2017 - 12:33

Nakleilem folie z Saturna. Jest w ogóle nie widoczna:). Za bardzo nie wiem na jakiej zasadzie działają powiadomienia na AW. Dostaje wiadomość na messengerze to tylko zegarek wibruje i daje sygnał. Tego charakterystycznego dźwięku z telefonu nie mam. To samo z innymi komunikatorami. Da się jakoś ustawić żeby oba dawały znać ?

Jaka to folia?

Daj link.

Mac mini i7   -   Mac mini i5   -   MacBook Air 13"   -   Apple Watch 3 Nike (42 mm + 38 mm)

iPhone 7 Plus   -   iPhone 6S   -  iPhone SE   -   iPad Air   -   iPod 5 Video   -   iPod Shuffle   -   Qnap TS-453Be

#294 migot

migot
  • 55 postów

Napisano 27 grudnia 2017 - 14:12

To nie jest konkretny model w sklepie. Folia jest fenomenalna, w ogolę jej nie widać. Mam ją też na telefonie z przodu i z tyłu. Oni to na miejscu przycinają i naklejają:

https://saturn.pl/us...aklejanie-folii

To jak z tymi powiadomieniami ? :)

#295 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 27 grudnia 2017 - 16:42

najlepiej to w ogóle nie nosić, albo od razu sprzedać, żeby się nie stresować.

niektórzy to pewnie mają całą elektronikę jeszcze w tych ochronnych fabrycznych foliach, jak po wyjęciu z pudełka...

#296 awakeman

awakeman
  • 508 postów

Napisano 27 grudnia 2017 - 19:53

Miałem AW0, 2 i 3 w Aluminium, ten ostatni kupiłem niecałe 2 tygodnie temu. Wczoraj, po tym jak po raz kolejny założyłem na rękę stalową wersję, nie wytrzymałem i go przed chwilą kupiłem :D Wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale według mnie aluminiowy nie ma najmniejszego startu do stainless steel... Zły jestem trochę na siebie, bo na ebay'u był do wyrwania za €530 dwumiesięczny ceramiczny, ale przespałem koniec aukcji :/ AW 2 stainless steel kupiłem za €345, 8 miesięcy gwarancji, 3 razy na ręku tylko...

#297 Zireael

Zireael
  • 905 postów
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Napisano 27 grudnia 2017 - 20:41

Również kupiłem AW 3 42m, mam pytanie jak wygląda jego wytrzymałość na rysy ? Czy jest jakaś folia/szkło polecane na rynku ? Zawsze dbam o sprzęty ale wiadomo, czasami można uderzyć o coś i po ekranie...

Ja na swoim AW3 mam takie szkiełko: https://www.cortland...atch-42-mm.html. Sprawuje się dobrze, prawie go nie widać. Wcześniej miałam takie coś https://www.cortland...ch-42mm-pl.html, ale po jednym dniu to ściągnęłam i zgłosiłam do Cortlandu niezgodność towaru z umową, ponieważ nic nie mogłam zrobić na zegarku poza sprawdzeniem godziny, a przecież nie po to się kupuje smartwatcha :P. Zaproponowali mi więc tamto szkło i jest teraz OK. Ze szkłem czuję się pewniej, bo jednak w przypadku zegarka zawsze jest jakieś ryzyko, że się nim o coś puknie. Raz nawet mi się kawałek tego naklejanego szkiełka uszczerbił :D.

Tutaj wstawiałam zdjęcia: https://myapple.pl/f...cpal/?p=2181427 i tutaj: https://myapple.pl/f...atch/?p=2188000

Nie ukrywam, że lubię dbać o sprzęt :). Mój poprzedni telefon, LG G3, był tak zadbany, że po 2,5 roku nadal wyglądał jak nowy :).

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#298 anx239

anx239
  • 679 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 grudnia 2017 - 20:52

To nie jest konkretny model w sklepie. Folia jest fenomenalna, w ogolę jej nie widać. Mam ją też na telefonie z przodu i z tyłu. Oni to na miejscu przycinają i naklejają:

https://saturn.pl/us...aklejanie-folii

To jak z tymi powiadomieniami ? :)

A jaka jest cena takiej folii na AW?

3 razy na ręku tylko...

I płakał jak sprzedawał...

:)

Mac mini i7   -   Mac mini i5   -   MacBook Air 13"   -   Apple Watch 3 Nike (42 mm + 38 mm)

iPhone 7 Plus   -   iPhone 6S   -  iPhone SE   -   iPad Air   -   iPod 5 Video   -   iPod Shuffle   -   Qnap TS-453Be

#299 awakeman

awakeman
  • 508 postów

Napisano 27 grudnia 2017 - 22:00

Gdyby to niebył kolega z pracy, to pewnie by płakał ;)

#300 migot

migot
  • 55 postów

Napisano 28 grudnia 2017 - 00:02

A jaka jest cena takiej folii na AW?

I płakał jak sprzedawał...

:)

Cena 49 zł - w tej cenie masz dożywotnią gwarancję, jak sie porysuje, lekko odejdzie, cokolwiek, pokazujesz zdjęcie paragonu i wymieniają na nową.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych