Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * - - 2 głosy

Apple Watch Series 3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
705 odpowiedzi w tym temacie

#226 tomczii

tomczii
  • 913 postów

Napisano 25 października 2017 - 13:27

zobaczymy jak wrzucę oficjalną wersje :) kombinowałem z wyzerowaniem ustawień i nie pomogło

Wczoraj ku mojemu zdziwieniu po resecie wszystkich ustawień w iphone poprawiło się i działa normalnie :) tak czy tak dzięki wielkie za pomoc :)

Użytkownik McTom edytował ten post 28 października 2017 - 16:45

Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm

#227 uczaj27

uczaj27
  • 107 postów

Napisano 27 października 2017 - 10:20

Witam dziś kurier przywiezie mi Apple Watch 3 Nike plus , więc przeglądałem na stronie apple instrukcje związane z zegarkiem i zauważyłem że w aplikacji trening nie ma do wyboru aktywności siłowej . Jedyna opcja to inne , chodzi mi o trening na siłowni czyli wyciskanie na ławce itp ćwiczenia konkretnych partii mięśni. Czy opcja inne będzie to rejestrować ,trochę lipa że nie pomyśleli o stworzeniu takich wariantów jak ćwiczenia na daną partie .

#228 kefas198

kefas198
  • 72 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 27 października 2017 - 12:02

Witam.

Kupiłem Apple Watch Nike + ale po tygodniu użytkowania oddałem. Nie spasowala mi wersja aluminiowa. Chciałbym żeby zegarek wyglądał dodatkowo elegancko.

Myśle nad zakupem wersji stalowej (z USA). Mam jednak dwa pytania:
1. Jak wyglada lte. Czy jak kiedyś wprowadza w Polsce to bedzie działać wersja z USA ?
2, jak sie prezentują wersje stalowe. Srebrny raczej jak zwykły, klasyczny zegarek - a czarny?

Witam dziś kurier przywiezie mi Apple Watch 3 Nike plus , więc przeglądałem na stronie apple instrukcje związane z zegarkiem i zauważyłem że w aplikacji trening nie ma do wyboru aktywności siłowej . Jedyna opcja to inne , chodzi mi o trening na siłowni czyli wyciskanie na ławce itp ćwiczenia konkretnych partii mięśni. Czy opcja inne będzie to rejestrować ,trochę lipa że nie pomyśleli o stworzeniu takich wariantów jak ćwiczenia na daną partie .

Nie było. Nie ukrywam ze mojego oddałem po 1 dlatego ze nie pasowała mi wersja aluminium a p 2 - sprzedałem zegarek garmin żeby używać Apple Watch Nike + aplikacji i trenować z „coachem” a okazało sie ze do tego trzeba mieć w kieszeni telefon - żeby np biegać interwały.

#229 groszewski.l

groszewski.l
  • 5 postów

Napisano 28 października 2017 - 09:55

W przypadku aplikacji Nike jest jeden poważny mankament. Aplikacja nie wspiera zewnętrznych HRM. Na chwilę obecną tylko Strava jest przydatna do treningów biegowych.

#230 uczaj27

uczaj27
  • 107 postów

Napisano 28 października 2017 - 10:32

Ma problem a mianowicie jak wysyłałam wiadomość SMS z Apple Watch 3 to jest komunikat „ Niewysłana wiadomość ta wiadomość nie dotarła do adresata” a wiadomości docierają normalnie , chociaż jak wysyłam animacje , które rysuje się na AW nie docierają. O co chodzi ?

#231 kefas198

kefas198
  • 72 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 28 października 2017 - 11:02

W przypadku aplikacji Nike jest jeden poważny mankament. Aplikacja nie wspiera zewnętrznych HRM. Na chwilę obecną tylko Strava jest przydatna do treningów biegowych.

Szkoda, że nie wiedziałem o tym, zanim oddałem. Ale podbijam pytanie wcześniejsze: 

Myśle nad zakupem wersji stalowej (z USA). Mam jednak dwa pytania: 

1. Jak wyglada lte. Czy jak kiedyś wprowadza w Polsce to bedzie działać wersja z USA ?
2, jak sie prezentują wersje stalowe. Srebrny raczej jak zwykły, klasyczny zegarek - a czarny? Jakie macie doświadczenia z wersją 2?

#232 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 28 października 2017 - 14:45

10 razy jeszcze o to zapytaj

#233 pcstud

pcstud
  • 173 postów

Napisano 28 października 2017 - 17:43

Zamieniłem właśnie Series 0 na Series 3. I wiecie co? Jestem z lekka rozczarowany. Poza tym, że jest wyraźniej szybszy to nie widzę kompletnie żadnego postępu. Do zastosowań na jakich mi zależy (powiadomienia, odpowiadanie na SMS, okazjonalne odbieranie telefonu) w zasadzie nie warto zamieniać. Widać różnicę prędkości działania w aplikacjach firm trzecich ale z nich i tak korzystam bardzo okazjonalnie. 

No dobra, dodatkowo bateria trzyma zdecydowanie lepiej ale i tak ładuje zegarek codziennie. Chętnie wyłączyłbym GPS aby ten czas wydłużyć ale najwyraźniej nie da się tego zrobić tylko w zegarku. 

#234 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 października 2017 - 18:55

Zamieniłem właśnie Series 0 na Series 3. I wiecie co? Jestem z lekka rozczarowany. Poza tym, że jest wyraźniej szybszy to nie widzę kompletnie żadnego postępu. Do zastosowań na jakich mi zależy (powiadomienia, odpowiadanie na SMS, okazjonalne odbieranie telefonu) w zasadzie nie warto zamieniać. Widać różnicę prędkości działania w aplikacjach firm trzecich ale z nich i tak korzystam bardzo okazjonalnie. 

No dobra, dodatkowo bateria trzyma zdecydowanie lepiej ale i tak ładuje zegarek codziennie. Chętnie wyłączyłbym GPS aby ten czas wydłużyć ale najwyraźniej nie da się tego zrobić tylko w zegarku. 

To coś nie tak, ja dostałem w poniedziałek i dopiero teraz ładuję, Series 0 wytrzymywało maks. 2 dni. Fakt, nowości mało, ale jest widocznie szybszy (działa normalnie...), ma GPS-a i tarcze z Toy Story :) 

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#235 Zireael

Zireael
  • 905 postów
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Napisano 28 października 2017 - 19:23

Jestem zadowolona z czasu pracy na baterii mojego AW3. Wyłączyłam na razie "sportowe" rzeczy (bo z nich na razie nie korzystam, pobawię się latem ;)) i bateria trzyma mi 4 dni z przepuszczaniem wszystkich powiadomień. Wcześniej nie miałam żadnego smartwatcha i jak o nich czytałam, to wszędzie pisali o 2-2,5 dniach na baterii (w sumie to nie patrząc nawet na model, mam na myśli także te z Androidem).

W każdym razie po niemal 3 tygodniach użytkowania mogę powiedzieć, że zakup w 100% udany.

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#236 pcstud

pcstud
  • 173 postów

Napisano 28 października 2017 - 20:59

Nie no ja wcale nie mówię, że muszę ładować codziennie- kończę dzień zazwyczaj pomiędzy 75-65%- odruch ładowania w nocy został mi po poprzednim modelu.  ;)

#237 tomczii

tomczii
  • 913 postów

Napisano 28 października 2017 - 21:07

Mi wystarcza na 2 dni Aw 3

#238 Zireael

Zireael
  • 905 postów

Napisano 28 października 2017 - 21:08

W porządku, po prostu chciałam się swoimi wrażeniami podzielić :). A tak, żeby nie zaśmiecać wątku - korzysta ktoś z jakiegoś darmowego kalkulatora na AW i może polecić? Bo obecnie mam zainstalowane dwa - jeden nie obsługuje części dziesiętnych (ha ha :lol:), a drugi nie ma kalkulatora naukowego...

Użytkownik Zireael edytował ten post 28 października 2017 - 21:08

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#239 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 28 października 2017 - 22:43

Jestem zadowolona z czasu pracy na baterii mojego AW3. Wyłączyłam na razie "sportowe" rzeczy (bo z nich na razie nie korzystam, pobawię się latem ;)) i bateria trzyma mi 4 dni z przepuszczaniem wszystkich powiadomień. Wcześniej nie miałam żadnego smartwatcha i jak o nich czytałam, to wszędzie pisali o 2-2,5 dniach na baterii (w sumie to nie patrząc nawet na model, mam na myśli także te z Androidem).

W każdym razie po niemal 3 tygodniach użytkowania mogę powiedzieć, że zakup w 100% udany.

4 dni :D To sporo. U mnie ponad 2 ni, po 6,5 godziny w użyciu.. 

#240 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 29 października 2017 - 09:51

Ja mam 2 dni i 30% późnym wieczorem. Jest dobrze, myślałem że będzie 1 dzień.

iPhone 15 Pro Max 512GB

#241 Dafy

Dafy
  • 11 postów

Napisano 31 października 2017 - 19:49

Dzisiaj nabylem swojego AW 3 z GPS i jest to moj pierwszy zegarek od Apple dlatego mam male pytanko, mianowicie czy kiedy instalujemy aplikacje na naszego AW z poziomu iPhone i aplikacji Watch (potem w srodku App Store) to beda one sie zawsze instalowaly takze na telefonie? Czy mozna zrobic tak, ze aplikacje ktore wybierzemy na zegarek beda tylko i wylacznie na zegarku? :)

Z gory dziekuje za pomoc.

#242 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 31 października 2017 - 21:54

A powiecie mi jaka jest różnica między nike a nie nike? Paskiem i wyglądem czy jeszcze może coś?

#243 tomczii

tomczii
  • 913 postów

Napisano 31 października 2017 - 22:07

W sumie to chyba pasek :)

#244 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 31 października 2017 - 22:12

+ tarcze

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#245 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 31 października 2017 - 22:17

Jeśli chodzi o tarcze to można swoje wgrywać? Zastanawiam się nad kupnem AW3 do kompletu. Warto dokładać i brac z cellular i czekać aż uruchomią tą usługę u nas czy kupić krajowy? :D

#246 douglas

douglas
  • 613 postów

Napisano 31 października 2017 - 22:56

Kupić krajowy i nakleić czerwoną naklejkę na koronce  ;) A tak na poważnie to nie wiadomo kiedy i jaki operator uruchomi esim, do tego czasu może wyjść kolejna generacja czy dwie AW więc z tego powodu moim zdaniem nie ma sensu kupować wersji LTE. No chyba, że komuś zależy na stalowym - wtedy nie ma wyboru.

#247 Zireael

Zireael
  • 905 postów

Napisano 01 listopada 2017 - 22:21

Tak z ciekawości - sprawdzał ktoś u siebie? https://myapple.pl/p...i-apple-watch-3

#248 masi0

masi0
  • 332 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 listopada 2017 - 10:28

polecam aplikację https://fitiv.com/ - obsługuje HRM, jest customizowalna, ma komunikaty głosowe, wibracje i synchronizuje się ze stravą

#249 pcstud

pcstud
  • 173 postów

Napisano 11 listopada 2017 - 11:36

Hej, czy czasem nie było mówione, że AW3 można ładować w standardzie Qi wraz z iPhone 8/X? Mój nie chce współpracować i zastanawiam się czasem czy to nie jest tak, że ta nowa ładowarka Apple za 999zł będzie miała w sobie dwa standardy (tylko jeżeli tak to dlaczego na nie obsługiwać AW2?)

Użytkownik pcstud edytował ten post 11 listopada 2017 - 12:57

#250 lousylucky

lousylucky
  • 289 postów
  • SkądGrenoble, FR

Napisano 11 listopada 2017 - 11:59

Dokładnie jest tak jak piszesz AW3 nie obsługuje qi, dopiero ładowarka którą wyda apple, będzie obsługiwać dwa standardy.

Sony Ericsson Arc S -> Iphone 4 -> Xperia Z2 -> Xperia Z5 -> Iphone 6s -> Iphone X -> Iphone Xs -> Iphone 12 Pro Max

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych