Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 5 głosy

iPhone X – opinie i wrażenia.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2901 odpowiedzi w tym temacie

#2051 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 30 kwietnia 2018 - 21:13

W ip7 też to mam, więc nie chodzi o OLED. Zapewne bug.

iPhone 15 Pro

#2052 kuba006

kuba006
  • 632 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 kwietnia 2018 - 21:18

W poprzednich wersjach iPhone było cos takiego, jak podwójne tąpnięcie w Home, które ‚obnizalo’ ekran i mozna było jedna ręka obsługiwać bez przeszkód.
Mamy cos takiego w X?
Mocno mi tego brakuje.

Btw, znamy temat klikajacego ekranu lub plecków, przy mocniejszym naciśnięciu?
Dość często temat przewija się na zagranicznych forach.

Mam telefon i komputer. 

#2053 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 30 kwietnia 2018 - 21:24

W poprzednich wersjach iPhone było cos takiego, jak podwójne tąpnięcie w Home, które ‚obnizalo’ ekran i mozna było jedna ręka obsługiwać bez przeszkód.
Mamy cos takiego w X?
Mocno mi tego brakuje.

Ustawienia, dostępność, łatwy dostęp.

#2054 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 01 maja 2018 - 07:47

Tak, było, ktoś na to narzekał w tym wątku ;)

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#2055 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 01 maja 2018 - 08:38

(..)

ja przerabiałem :) standardowo wymiana. Do mnie już leci sztuka nr 6 z Irlandii wersja sprzedażowa z całym wyposażeniem. Nikt chyba tylu folii nie ściągał w przeciągu pół roku xd nawet już nie zgrywam rzeczy ze swojego 6s bo to raczej bedzie mój standardowy telefon do premiery nowego ipka no, ale już chyba poczekam z zakupem do lutego marca

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

#2056 kuba006

kuba006
  • 632 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 maja 2018 - 09:53

Pytam z ciekawości, u mnie ok, chociaż nie ściskam przesadnie telefonu. Wydaje się, ze wszystko jest ok.
Zapytałem, bo dość dużo piszą o tym na forum US.

Mam telefon i komputer. 

#2057 Hohe

Hohe
  • 324 postów

Napisano 01 maja 2018 - 16:15

Pytam z ciekawości, u mnie ok, chociaż nie ściskam przesadnie telefonu. Wydaje się, ze wszystko jest ok.
Zapytałem, bo dość dużo piszą o tym na forum US.

Jeden z moich klikał, wymieniłem na nowy.

#2058 kuba006

kuba006
  • 632 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 maja 2018 - 13:07

Kolejny temat, to wyciszanie się dzwonka połączenia.
Raz dzwoni głośno, a raz tak, ze nic nie słyszę. Potrafi leżeć na biurku i dzwonić tak, ze nie usłyszę połączenia.
A czasem tak głośno, ze ulice dalej sąsiedzi wiedza, ze ktoś do mnie dzwoni.

Mam telefon i komputer. 

#2059 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 02 maja 2018 - 13:09

Kolejny temat, to wyciszanie się dzwonka połączenia.
Raz dzwoni głośno, a raz tak, ze nic nie słyszę. Potrafi leżeć na biurku i dzwonić tak, ze nie usłyszę połączenia.
A czasem tak głośno, ze ulice dalej sąsiedzi wiedza, ze ktoś do mnie dzwoni.

Jeśli patrzysz na telefon, to gra wtedy ciszej.. :D 

Zapomniałem jak się ta fukncja dokładnie nazywa 

"Skupiająca uwagę" coś takiego :D

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#2060 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 02 maja 2018 - 13:33

Sterowanie głośnością różnych powiadomień, dzwonków i alarmów jest faktycznie trochę chuj*w* zrobione, w porównaniu z androidem.

Dalej tego nie kumam, co zmieniam "głośnością", co "dzwonkiem".

#2061 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 02 maja 2018 - 13:51

W dźwięki i haptyka polecam zaznaczyć opcję "Zmieniaj przyciskami". Osobno wtedy zmienia się głośność dzwonka np ekranie startowym, a osobno w programach głośność dla odtwarzanych multimediów (np w spotify głośność piosenki). Jeśli opcja jest odznaczana to głośność dzwonka i multimediów jest taka sama. Przestawiają się obie rzeczy naraz.

#2062 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 02 maja 2018 - 14:14

W dźwięki i haptyka polecam zaznaczyć opcję "Zmieniaj przyciskami” (...) Jeśli opcja jest odznaczana to głośność dzwonka i multimediów jest taka sama. Przestawiają się obie rzeczy naraz.

Jeżeli ta opcja nie jest zaznaczona, to głośność dzwonka i powiadomień zmienia się tylko w ustawieniach, natomiast przyciski głośności i centrum sterowania odpowiadają wyłącznie za głośność multimediów.
 MacBook 12",  iPad Pro 11”,  iPhone Xs Max

#2063 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 02 maja 2018 - 15:26

Jeżeli ta opcja nie jest zaznaczona, to głośność dzwonka i powiadomień zmienia się tylko w ustawieniach, natomiast przyciski głośności i centrum sterowania odpowiadają wyłącznie za głośność multimediów.

Przepraszam, masz rację.. :D chodziło mi jeśli opcja jest właśnie odznaczona :D

#2064 makemymind

makemymind
  • 706 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 maja 2018 - 17:53

mam zagwostkę.. przesiadać się z 7 Plusa na niego? Mam trochę mieszane uczucia.. Z jednej strony napaliłem się na X bo coś nowego niż co roku ta sama bryła w teorii. Znajomy mega chwali, zero bugów, z kolei tutaj sporo opinii negatywnych?

#2065 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 maja 2018 - 18:34

A myślisz, że osoby, którym wszystko działa, będą specjalnie wchodziły na forum i mówiły, że jest tak jak powinno?;) Taka już specyfika forum, że głównie piszą tu osoby, którym coś nie działa, a z reguły należa one do zdecydowanej mniejszości. Jakbym miał coś kupić tylko na podstawie wrażeń z tematów na MyApple to bym nigdy nic nie kupił;)
  • 5b46927ee6 i makemymind lubią to

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#2066 makemymind

makemymind
  • 706 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 maja 2018 - 18:38

A myślisz, że osoby, którym wszystko działa, będą specjalnie wchodziły na forum i mówiły, że jest tak jak powinno? ;) Taka już specyfika forum, że głównie piszą tu osoby, którym coś nie działa, a z reguły należa one do zdecydowanej mniejszości. Jakbym miał coś kupić tylko na podstawie wrażeń z tematów na MyApple to bym nigdy nic nie kupił ;)

To też racja :) Bardziej chodzi mi o to czy jest sens przesiadki czy to raczej to samo co znamy ale w nowej, futurystycznej obudowie.

#2067 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 maja 2018 - 18:45

Wg mnie sens jest, bo iP X to duży powiew świeżości po 3 latach tego samego designu i dużych ramkach. Pytanie, czy jest sens przesiadać się, kiedy we wrześniu będzie nowy iP X (być może wolisz poczekać na X Plusa, który rozmiarowo będzie jak aktualny Plus?). Do zakupu teraz na pewno zachęca spadek początkowej ceny - na Allegro do dostania nawet za 3,5-3,7k.

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#2068 makemymind

makemymind
  • 706 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 maja 2018 - 18:47

Wg mnie sens jest, bo iP X to duży powiew świeżości po 3 latach tego samego designu i dużych ramkach. Pytanie, czy jest sens przesiadać się, kiedy we wrześniu będzie nowy iP X (być może wolisz poczekać na X Plusa, który rozmiarowo będzie jak aktualny Plus?). Do zakupu teraz na pewno zachęca spadek początkowej ceny - na Allegro do dostania nawet za 3,5-3,7k.

Wlasnie mam opcje dolozyc do 7 Plusa 1200pln za nowego X i sie zastanawiam bo 7 Plus jest mega w porzadku i nigdy mnie nie zawodzil :)

#2069 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 08 maja 2018 - 18:48

Ja zmieniłem z 7 na X, i jest duża różnica w działaniu, wyglądzie (wiadomo), bateria prawie 2x dłużej u mnie trzyma. Jak masz kasę i chęci, bierz ;)
  • makemymind lubi to

#2070 makemymind

makemymind
  • 706 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 maja 2018 - 07:01

Trafiłem chyba na dobry egzemplarz :) Ekran w porządku, nic nie harczy, nie skrzypi.
Zauważyłem tylko 1 bug. W momencie kiedy ściągam belkę powiadomień, na ułamek sekundy pokazuje wczorajszą godzinę 21:52 z tamtejszym stanem baterii?! WTF

Na razie boli mnie jedynie klawiatura, która jest nieco wysunięta „powyżej” aniżeli od samego dołu.

PS. czy faktycznie lepiej mieć na nim szkło hartowane? Nigdy na żadnym iPhonie go nie miałem i żadnego nie zbiłem :) Plecki - wiadomo. Założyłem szkło ale irytuje, jakoś chyba nie dla mnie.. Nie jest jakoś mocniej podatne na "zbicia" niż poprzednie modele typu PLUS?

Użytkownik makemymind edytował ten post 09 maja 2018 - 07:59

#2071 busaba

busaba
  • 288 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 maja 2018 - 08:09

@makemymind

Ten "plac" pod klawiaturą jest spory, dziwnie początkowo to wygląda, fakt..

Na swoim X nie mam nic założone, nie używam też żadnych etui. Ogólnie uważam w miarę na niego ale bez przesady. Może nie wygląda jak nowy ale jest ok ze dwie ryski z tyłu. Raz też mi spadł ze stołu około metr na panele, zero uszkodzeń. 

• makemymind lubi to
MacBook Pro (Retina, 13, Early 2015) / iPhone 13 mini / Apple Watch Series 4 / AirPods Pro

#2072 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 09 maja 2018 - 08:22

Ja mam silikonowe etui, szkło mnie jedynie wrukwia, więc nie zakładam. Miałem kiedyś na 6S, ale od tamtego momentu wszystkie telefony używam bez.

Wiadomo że jakieś ryski może łapać (na razie, po miesiącu nie mam), ale to tylko telefon ;)

• makemymind lubi to

#2073 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 09 maja 2018 - 09:25

bez szkła nie idzie tego używać choć sam nigdy na żadnym iP nic nie miałem. Po 3 tyg była rysa jakbym gwoździem przeciągnął po ekranie. Na szczęście wymiana i teraz szkło Spigen

Użytkownik Bolsu07 edytował ten post 09 maja 2018 - 09:29

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

#2074 Zireael

Zireael
  • 905 postów
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Napisano 09 maja 2018 - 14:07

Trafiłem chyba na dobry egzemplarz :) Ekran w porządku, nic nie harczy, nie skrzypi.
Zauważyłem tylko 1 bug. W momencie kiedy ściągam belkę powiadomień, na ułamek sekundy pokazuje wczorajszą godzinę 21:52 z tamtejszym stanem baterii?! WTF

Na razie boli mnie jedynie klawiatura, która jest nieco wysunięta „powyżej” aniżeli od samego dołu.

PS. czy faktycznie lepiej mieć na nim szkło hartowane? Nigdy na żadnym iPhonie go nie miałem i żadnego nie zbiłem :) Plecki - wiadomo. Założyłem szkło ale irytuje, jakoś chyba nie dla mnie.. Nie jest jakoś mocniej podatne na "zbicia" niż poprzednie modele typu PLUS?

Na błąd z niewłaściwą godziną wystarczy restart telefonu, miałam tak parę razy.
Na swoim X mam skórzane etui od Apple i szkło hartowane 3D na cały ekran, więc praktycznie nie widać, że mam coś na ekranie. W wątku o szkłach hartowanych są zdjęcia i link, gdybyś chciał zobaczyć :).

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#2075 makemymind

makemymind
  • 706 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 maja 2018 - 14:28

Od patrzenia chyba zrobiła się jedna mikroryska na dole pomiędzy ekranem a ramką :D

Swoją drogą dookoła ramki widać sporo paprochów co chwila pomiędzy. Nie wiem czy też tak macie czy powinien być lepiej spasowany?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych