Ja się właśnie waham nad zakupem 8+ albo X. Zależy mi na ekranie dużym i dobry aparacie. Mimo, że X ma większą przekątną to mam wrażenie, że ekran jest mniejszy.
iPhone X – opinie i wrażenia.
Napisano 15 maja 2018 - 12:11
Napisano 15 maja 2018 - 12:19
Ekran jest dłuższy w X a szerszy w 8+, dlatego robi takie wrażenie. Ale dłuższy chyba lepszy, oprócz przeglądania zdjęć które ze względu na szerokość będą większe w plusie to w X przeglądania stron i tym podobne, wypada lepiej.
No i jest duuzo poręczniejszy niż 8+
Sony Ericsson Arc S -> Iphone 4 -> Xperia Z2 -> Xperia Z5 -> Iphone 6s -> Iphone X -> Iphone Xs -> Iphone 12 Pro Max
Napisano 15 maja 2018 - 12:44
Zależy też od położenia w jakim chcemy oglądać. Plus wciąż wygrywa jeśli chodzi o baterię. Nie da się jednak zaprzeczyć że X jest poręczniejszy.
Jeśli chcesz X to lepiej poczekaj do września. Nie widzę sensu kupowania w maju obecnej generacji. Tak wiem czekać można w nieskończoność i sam nie jestem tego fanem. Sam zresztą dwukrotnie kupowałem w środku roku aktualne wtedy modele. Tyle tylko że nie miałem wyjścia. Teraz mimo że X kusi czekam na nową generację.
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Napisano 15 maja 2018 - 12:50
Kupiłem sobie 8 plusa po premierze, potem po premierze kupiłem X-a a tę ósemkę dałem żonie. Gdybym cofnął się w czasie, zostawiłbym sobie ósemkę. Nie kupiłbym X-a. Pomijam fakt, że 8 była idealna od strzału a X wymieniałem trzy razy.
Napisano 15 maja 2018 - 17:34
Kupiłem sobie 8 plusa po premierze, potem po premierze kupiłem X-a a tę ósemkę dałem żonie. Gdybym cofnął się w czasie, zostawiłbym sobie ósemkę. Nie kupiłbym X-a. Pomijam fakt, że 8 była idealna od strzału a X wymieniałem trzy razy.
hehe ja z 7 teraz już dostaje wersje box, niedługo może jakieś airpodsy gratis ale to chyba przy 10
MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI
Napisano 17 maja 2018 - 13:34
Wczoraj odebralem drugiego X w karierze i oniemialem bo ekran jest po prostu idealny - brak nawet 1mm kwadratowego rozu. No i druga wazna sprawa - glosnik nie charczy.
Wg. roznych info z www po wpisaniu sn produkcja to CW 17/18 - ale czy ta data sie jakos przeklada na "lepszy" egzemplarz to nie wiem.
Napisano 17 maja 2018 - 14:30
moja 7-ma sztuka była robiona 18.02.2018. Ekran biały, głośnik nie charczy no i przyciski normalnie odbijają a nie pozapadane jak ostatnio myśle, że z pół roku zostanie
MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI
Napisano 17 maja 2018 - 14:35
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Napisano 17 maja 2018 - 14:42
Zauważyliście ze praktycznie się nie mówi, aby w X się wypalały ekrany po dłuższym czasie? Wyglada na to ze Apple dopracował ile się dało ekran.
Zależy co znaczy dłuższy. Minęło trochę ponad pół roku od premiery. To byłby szczyt gdyby ekrany (wiadomo czyjej produkcji) się wypalały. Oczywiście jeśli ktoś wymienia telefon każdego roku to raczej niczego specjalnego nie zauważy. Gorzej mają ci co chcą kupić używkę albo kupili sprzęt na min. 2 lata. zobaczymy pod koniec roku.
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Napisano 18 maja 2018 - 08:50
przerobiłem 7 szt. i są wady, które ma KAŻDA sztuka. Sporadycznie migający ekran zaraz po odblokowaniu (tak jakby ustawiał jasność, mimo, że ja zawsze mam to wyłączone) oraz grzechocząca wibracja podczas odbierania połączenia. Tych wad nie da sie wyeliminować wymianami, bo nawet sztuki nowe, sprzedażowe to mają. reszta tj ekran, głośnik zostały poprawione
Napisano 18 maja 2018 - 09:11
przerobiłem 7 szt. i są wady, które ma KAŻDA sztuka. Sporadycznie migający ekran zaraz po odblokowaniu (tak jakby ustawiał jasność, mimo, że ja zawsze mam to wyłączone) oraz grzechocząca wibracja podczas odbierania połączenia. Tych wad nie da sie wyeliminować wymianami, bo nawet sztuki nowe, sprzedażowe to mają. reszta tj ekran, głośnik zostały poprawione
Moja sztuka (pierwsza) w/w wad nie ma. I co teraz?
Napisano 18 maja 2018 - 10:26
- makemymind lubi to
Napisano 18 maja 2018 - 11:22
Zależy co znaczy dłuższy. Minęło trochę ponad pół roku od premiery. To byłby szczyt gdyby ekrany (wiadomo czyjej produkcji) się wypalały. Oczywiście jeśli ktoś wymienia telefon każdego roku to raczej niczego specjalnego nie zauważy. Gorzej mają ci co chcą kupić używkę albo kupili sprzęt na min. 2 lata. zobaczymy pod koniec roku.
Jak miałem S8 to na forum goście już nawet po 3-4 miesiącach użytkowania pisali o wypaleniach, więc wiesz...
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Napisano 18 maja 2018 - 11:31
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Napisano 18 maja 2018 - 11:52
Moja sztuka (pierwsza) w/w wad nie ma. I co teraz?
Moja też nie ma. Sprzedaliśmy masę iPhone'ów X u mnie w sklepie i jeszcze nie zdarzyła nam się reklamacja.
Nie umiesz szukać.
I tu może być całe sedno sprawy. Normalni ludzie widocznie nie szukają na siłę problemów.
- Sebosz lubi to
iPhone 12 mini
Napisano 18 maja 2018 - 12:14
Nie przesądzając - effe, w miarę świadomi ludzie nie zaniosą do was tylko co Cortland czy innych punktów.
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 18 maja 2018 - 12:16
No właśnie zaniosą do nas, bo takich punktów o których piszesz jak Cortland u nas w Szczecinie nie ma. Jest iDream, ale jak już ktoś kupuje u nas jakiegokolwiek iPhone'a przynosi do nas na reklamacje.
iPhone 12 mini
Napisano 18 maja 2018 - 12:18
Ok, nie znam waszych zwyczajów. No i myślałem, że Cortlanda się już dorobiliście.
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 18 maja 2018 - 12:20
Gdzie tam, Szczecin to wiocha z tramwajami Cud, że w ogóle mamy iDream
iPhone 12 mini
Napisano 18 maja 2018 - 13:57
niestety przyznaje się, że u mnie wszystko musi być perfekt u mnie kuzyn też był przekonany, że ma sztuke ideał, 5 min i 3 wady znalezione choć mogłem mu tego nie pokazywać. Jeśli wad nie widzisz to ich nie szukaj
Napisano 18 maja 2018 - 17:09
Normalni ludzie widocznie nie szukają na siłę problemów.
Gdybym czytał ten temat przed zakupem, to pewnie bym nie kupił
Pierwsza sztuka jaką dostałem i nie widzę żadnych problemów
Użytkownik robertpatrykk edytował ten post 18 maja 2018 - 17:10
- konio124 lubi to
Napisano 18 maja 2018 - 21:08
Oj weź. Mieliśmy u nas liczne sztuki S8 z wypalonym paskiem na górze, klawiaturą, godziną itp. Wyglądały perfekt, więc niekoniecznie były od dnia premiery włączone
Pozdrawiam
Napisano 19 maja 2018 - 14:00
Ja jakiś miesiąc po premierze widziałam w markecie Samsunga Galaxy Note 8. Miał pięknie wypalony zegarek i pogodę na środku ekranu. Rozumiem, że to sztuka wystawowa itd., ale mogli zapętlić jakieś demo czy coś, żeby uniknąć statycznych obrazów... Teraz już mają sztukę bez tej "usterki", ale efekt musiał się nieźle pogłębić, skoro wymienili... Dla porównania, iPhone X w tym samym sklepie jest tam od dnia premiery i nie ma tam żadnych wypaleń (cały czas leci to samo demo) . Parę lat temu widziałam tam jeszcze jednego Samsunga (nie pamiętam już jakiego, ale też miał AMOLED-a) i tam był tak wypalony ekran, że był włączony pulpit i obraz aż się nakładał z demo, które było tam wcześniej puszczane .
- effe lubi to
MacBook Pro 13 (2018) | Magic Mouse 2 | iPhone 13 Pro Max | Watch Series 7 (41 mm) | iPad Pro 11 WiFi (2018) | AirPods 1
Napisano 19 maja 2018 - 14:16
Ja jakiś miesiąc po premierze widziałam w markecie Samsunga Galaxy Note 8. Miał pięknie wypalony zegarek i pogodę na środku ekranu. Rozumiem, że to sztuka wystawowa itd., ale mogli zapętlić jakieś demo czy coś, żeby uniknąć statycznych obrazów... Teraz już mają sztukę bez tej "usterki", ale efekt musiał się nieźle pogłębić, skoro wymienili... Dla porównania, iPhone X w tym samym sklepie jest tam od dnia premiery i nie ma tam żadnych wypaleń (cały czas leci to samo demo) . Parę lat temu widziałam tam jeszcze jednego Samsunga (nie pamiętam już jakiego, ale też miał AMOLED-a) i tam był tak wypalony ekran, że był włączony pulpit i obraz aż się nakładał z demo, które było tam wcześniej puszczane .
niestety może wypaleń nie ma, ale diody słabiej świecą przyłożyłem swojego X-a ustawiłem na maxa jasność na obu i wystawowy świecił słabiej. to samo play, saturn, iSpot, ale fakt. "duchów" brak
Użytkownik Bolsu07 edytował ten post 19 maja 2018 - 14:18
Napisano 19 maja 2018 - 15:24
U nas w sklepie przedstawiciel samsunga już 2x wymieniał z ekspozycji demonstracyjne telefony samsunga właśnie ze względu na wypalone ekrany. Niestety samsung robi ładne ekrany, ale wadliwe.
iPhone 12 mini
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych