Po tygodniu używania - mega przepaści pomiędzy iP 6S Plus, iP 7, a iP X - nie widzę. Chodzi mi szybkość działania i płynność, no ale to iOS, nie Android. Bardzo podobnie. Na S8 zdarzają się przycięcia na prawie każdym kroku, od odblokowania do wychodzenia z aplikacji. W porównaniu z nim, iPhone po prostu pływa.
Zdjęcia, szczególnie tryb portretowy - super, duży plus, w porównaniu do poprzedników.
Gesty - fajne, odblokowanie twarzą praktycznie 99/100 działa, więc bajka, jak dla mnie.
Bateria - jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Wyciągnąłem 9,5 godziny w użyciu (w tym około 1-1,5 godziny apple music) przy ponad 58 godzinach czuwania. Dla mnie szok!
Nie stwierdziłem pierdzącego głośnik, klikania obudowy (ale w sumie wrzuciłem w przezroczyste etui i się nad tym nie spuszczam), przebarwionego ekranu w ciemnym pomieszczeniu, na ciemnym tle. Kurde, sam już nie pamiętam tych wszystkich wymienionych tutaj wad, ale na siłę ich nie szukam
Możliwe, że nie mam ortodoksyjnych wymagań wobec iPhone'a, ale dla mnie jest super. Czekałem specjalnie aż cena zejdzie poniżej 4k. Za 5k bym mimo wszystko nie kupił