Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 5 votes

iPhone X – opinie i wrażenia.

• This topic is locked This topic is locked
2901 replies to this topic

#1751 rafal886

rafal886
  • 1315 posts

Posted 27 February 2018 - 21:34

Ja zauważyłem i to nawet nie pod kątem - bezpośredniego przy patrzeniu na wprost.

To u mnie jedynie pod kątem. Reklamujesz czy olewasz?

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#1752 Emej

Emej
  • 1161 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 February 2018 - 22:45

Zauważyłem na szczęście nie u siebie. Zamawiałem sprcjalnie w Apple Store Online, żeby było łatwo wymienić i rzeczywiście pierwszy ekran, na jaki trafiłem, miał fatalne kąty widzenia, bo od razu wpadał w róż. Zadzwoniłem do Apple i poprosiłem o wymianę, ale miła pani stwierdziła, że taka już jest cecha OLED. Rozłączyłem się, zamówiłem zwrot przez stronę i zamówiłem jeszcze raz i teraz jest już akceptowalnie (stosunkowo po dużym odchyleniu przechodzi od razu w niebieski, bez różu). Wydaję mi się, że jezt to do przyzwyczajenia się, ale mi z pierwszym egzemplarzem bardzo rzuciło się w oczy, mimo że wcześniej w ogóle nie wiedziałem, że taki problem może być. Apple zdaje sobie z tego sprawę i specjalnie napisało na stronie, że to cecha OLEDów.

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#1753 rafal886

rafal886
  • 1315 posts

Posted 27 February 2018 - 22:53

Zauważyłem na szczęście nie u siebie. Zamawiałem sprcjalnie w Apple Store Online, żeby było łatwo wymienić i rzeczywiście pierwszy ekran, na jaki trafiłem, miał fatalne kąty widzenia, bo od razu wpadał w róż. Zadzwoniłem do Apple i poprosiłem o wymianę, ale miła pani stwierdziła, że taka już jest cecha OLED. Rozłączyłem się, zamówiłem zwrot przez stronę i zamówiłem jeszcze raz i teraz jest już akceptowalnie (stosunkowo po dużym odchyleniu przechodzi od razu w niebieski, bez różu). Wydaję mi się, że jezt to do przyzwyczajenia się, ale mi z pierwszym egzemplarzem bardzo rzuciło się w oczy, mimo że wcześniej w ogóle nie wiedziałem, że taki problem może być. Apple zdaje sobie z tego sprawę i specjalnie napisało na stronie, że to cecha OLEDów.

Ja zauważyłem po 2 msc użytkowania dopiero :o na wprost nie ma różu, dopiero po odchyleniu pod odpowiednim kątem krawędzie są różowe i to też nie zawsze- zależy od warunków oświetleniowych. W samsungu ten sam problem był, że krawędzie były różowe w 80% telefonów (s8, s8+), ale softwerowo to wyeliminowali, można było barwę krawędzi ustawić (u apple nie ma, co na to liczyć).

#1754 Emej

Emej
  • 1161 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 February 2018 - 22:57

To skoro po takim czasie zauważyłeś, to ja bym się tym nie przejmował zupełnie;)

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#1755 towal

towal
  • 832 posts
  • SkądSRC

Posted 28 February 2018 - 07:24

Wychodzi na to, że tylko Effe i ja mamy telefony bez wad. 

#1756 effe

effe
  • 6545 posts
  • SkądSzczecin

Posted 28 February 2018 - 07:28

Jeszcze kilku by się tu znalazło :)

iPhone 12 mini 

#1757 rafal886

rafal886
  • 1315 posts

Posted 28 February 2018 - 09:55

Wysyłam do serwisu. Aktualnie mam wgraną bete. Może na niej pozostać?

#1758 busaba

busaba
  • 288 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 February 2018 - 11:03

Jeszcze kilku by się tu znalazło :)

I ja i ja:). Zero wad, a brałem nówkę w folii bez wcześniejszego oglądania:). 

Oglądałem kilka używanych i nie wszystkie ale w większości były jakieś wady czy to ekran czy inne..

Najlepsze modele widziałem w jednym z dużych sklepów, gdzie jeden X miał piękny zielony pasek w pionie na wyświetlaczu po całej długości, a drugi wyjarany ekran i to tak na maksa:). 

MacBook Pro (Retina, 13, Early 2015) / iPhone 13 mini / Apple Watch Series 4 / AirPods Pro

#1759 Jackpe

Jackpe
  • 187 posts

Posted 28 February 2018 - 12:48

Ja się pewnie nie załapę do żadnej grupy :-) Po prostu nie wiem, czy mam jakieś wady, bo się nigdy dokładnie nie przyglądałem. Wyciągnąłem z folii, włożyłem do pokrowca i jakoś tak używam po prostu. Nie słuchałem muzyki na max, bo słucham w słuchawkach, nie przyglądałem się ekranowi jakoś specjalnie, bo nie widziałem nic co by mi nie odpowiadało. Nie patrzyłem na niego pod dużym kątem, bo to niewygodne. Za to czytam od zawsze ten wątek i ciekawi mnie, co jeszcze za wady ma nasz telefon :-) 

#1760 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 posts

Posted 28 February 2018 - 13:03

Ja się pewnie nie załapę do żadnej grupy :-) Po prostu nie wiem, czy mam jakieś wady, bo się nigdy dokładnie nie przyglądałem. Wyciągnąłem z folii, włożyłem do pokrowca i jakoś tak używam po prostu. Nie słuchałem muzyki na max, bo słucham w słuchawkach, nie przyglądałem się ekranowi jakoś specjalnie, bo nie widziałem nic co by mi nie odpowiadało. Nie patrzyłem na niego pod dużym kątem, bo to niewygodne. Za to czytam od zawsze ten wątek i ciekawi mnie, co jeszcze za wady ma nasz telefon :-) 

niestety mam ten problem, że drażni mnie każda najmniejsza drobnostka :/ swoją toyotę GT86 odebrałem z salonu jako nową i od tego czasu byłem z nią około 11 razy w serwisie w ramach gwarancji :) m.in. wymienione kompletne sprzęgło, wysprzęglik, gałka zmiany biegów, klocki, skrzypiące fotele itp. Płace wymagam, wiec nie interesuje mnie to, że jakoś to działa bo to ma działać idealnie. Klocki piszczeć mogą w passacie b5 a nie w salonowym aucie i mają mi to od ręki wymienić, więc tego samego oczekuje od ipka

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

#1761 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 posts
  • SkądŻory

Posted 28 February 2018 - 13:19

niestety mam ten problem, że drażni mnie każda najmniejsza drobnostka :/ swoją toyotę GT86 odebrałem z salonu jako nową i od tego czasu byłem z nią około 11 razy w serwisie w ramach gwarancji :) m.in. wymienione kompletne sprzęgło, wysprzęglik, gałka zmiany biegów, klocki, skrzypiące fotele itp. Płace wymagam, wiec nie interesuje mnie to, że jakoś to działa bo to ma działać idealnie. Klocki piszczeć mogą w passacie b5 a nie w salonowym aucie i mają mi to od ręki wymienić, więc tego samego oczekuje od ipka

Taki Klient do Skarb :D

• Bolsu07 likes this

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#1762 towal

towal
  • 832 posts
  • SkądSRC

Posted 28 February 2018 - 13:41

Powodzenia! 

A tak poważnie to nieładnie obrażać ikonę polskiej motoryzacji. A co do Toyoty - sam wybrałeś, musisz liczyć się z konsekwencjami wyboru. To nie M5 żeby nic nie trzeszczało :)

#1763 rafal886

rafal886
  • 1315 posts

Posted 28 February 2018 - 13:53

Co do piszczenia, to wystarczy, że przegrzejesz, wpadnie kamyczek albo wjedziesz w kałużę na rozgrzanych tarczach, także wina może leżeć po stronie użytkownika ;) 

No ale zgadzam się, też wychodzę z założenia, że płacę, to wymagam, więc wysłałem urządzenie na gwarancję. Płacąc 5 tys za telefon chciałbym, żeby był pozbawiony wad.

• buhh69 likes this

#1764 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 posts

Posted 28 February 2018 - 14:11

Powodzenia! 

A tak poważnie to nieładnie obrażać ikonę polskiej motoryzacji. A co do Toyoty - sam wybrałeś, musisz liczyć się z konsekwencjami wyboru. To nie M5 żeby nic nie trzeszczało :)

haha no wiem, że to nie najdroższe sportowe auto, ale nowe :) lata sie miło i cenowo nie ma co porównywać do m5 zresztą nigdy bmw mnie nie porwało, wole bardziej surowe wnętrza no i manual :) dobra koniec offtopa! czekam na swojego X-a i mam nadzieje, że na tym jednym serwisie sprawa sie zakończy

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

#1765 towal

towal
  • 832 posts
  • SkądSRC

Posted 28 February 2018 - 14:22

@rafal886

Płacimy po 5k za telefon, zgoda. Tyle, że w tej cenie sporo płaci się za amejzing - to przynajmniej 60% cen, a realna wartość sprzętu - ok 360 $. Więc - nie ma oczekiwać niezawodności od chińskiego sprzętu, który jest produkowany w Chinach i składany przez Chińczyków za przysłowiową miskę ryżu. 

#1766 rafal886

rafal886
  • 1315 posts

Posted 28 February 2018 - 14:31

@towal

Oczywiście, że przepłacamy za sprzęt, to jest wiadome nie od dziś. Ja rozpatruje, to w kategorii takiej, że płacę za sprzęt 5tys, a ile z tego pójdzie na wyprodukowanie jego, marketing, płacę dla pracowników itd, itd to nie interesuje mnie to. Ja mam dostać produkt końcowy, który będzie pozbawiony wad. Wiadomo, że teraz leci masówka, nawet jeśli chodzi o sprzęt za 5tys, ale od tego jest gwarancja, żebym otrzymał produkt spełniający moje oczekiwania, a nie na wszystko przyzwalał tłumacząc sobie, że płacę za amejzing, a nie za sprawny sprzęt. 

#1767 busaba

busaba
  • 288 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 February 2018 - 14:40

Tak naprawdę co ro za różnica, czy kosztował 5K czy 500PLN. Ma być bez wad i tyle. 

• wopo likes this
MacBook Pro (Retina, 13, Early 2015) / iPhone 13 mini / Apple Watch Series 4 / AirPods Pro

#1768 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2064 posts
  • SkądRzym

Posted 28 February 2018 - 14:46

W moim sie zacina dotyk, pokazuje filmiki a serwis ze mnie wariata robi ;/

#1769 rafal886

rafal886
  • 1315 posts

Posted 28 February 2018 - 15:10

Tak naprawdę co ro za różnica, czy kosztował 5K czy 500PLN. Ma być bez wad i tyle. 

Chodzi mi o konkretny przypadek, a nie o kwotę sprzętu. Zgadzam się, że nieważne ile zapłacimy za telefon, to oczekujemy, żeby był bez wad, aczkolwiek łatwiej coś przeboleć w sprzęcie za 300 zł niż w sprzęcie za 5 tys.

@krzysztofsds 

Do jakiego serwisu wysłałeś sprzęt?

Edited by rafal886, 28 February 2018 - 15:10.

#1770 Jackpe

Jackpe
  • 187 posts

Posted 28 February 2018 - 15:25

Panowie i Panie zresztą też. Ja również kiedyś przywiązywałem wagę do tego żeby wszystko było idealne i idealnie działające. Z nowymi autami również byłem częstym gościem serwisów, podobnie z rtv, agd, itp. Z wiekiem życie to wszystko weryfikuje. Dzieci, które potrafią uszkodzić w najbardziej nieprzewidzianym momencie coś co miało być jak z fabryki, kot niszczący meble, kiedy za długo się bawi z psem i wiele wiele innych. Szanuję moje rzeczy, staram się aby wyglądały przynajmniej normalnie. Natomiast są ważniejsze rzeczy, jak wsłuchiwanie się w to, czy mój głośnik też "pierdzi", bo u kogoś tak jest, ściskania telefonu, czy laptopa w każdym możliwym miejscu i szukania trzeszczenia, itp, itd. Pewnie gdybym miał zieloną linie na ekranie, lub głośnik działał tak, że podczas normalnej rozmowy by mi to przeszkadzało, to bym reklamował. Ale ja po prostu nie widzę wad, ponieważ ich nie szukam. 

Kto z Was do tej pory nie sprawdzał głośnika na max ustawieniach, niech podniesie rękę :-) Ja nie sprawdzałem i mnie to nie ciekawi, bo i tak na takich ustawieniach nigdy go nie będę używał. Ludzie bardzo pedantyczni maja niestety większe problemy w życiu. I część z nich sami sobie stwarzają. Kiedy z tego wyrosłem, wyleczyłem się, czuję się po prostu lepiej. I mówię to jako osoba codziennie otoczona przez psychologów :-) z dzieckiem z autyzmem i drugim z dużą nadpobudliwością. Szkło na ekran telefonu zakładam. Nie lubię jak jest porysowany :-)

• dawid595 and Regiss like this

#1771 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2064 posts
  • SkądRzym

Posted 28 February 2018 - 15:44

Chodzi mi o konkretny przypadek, a nie o kwotę sprzętu. Zgadzam się, że nieważne ile zapłacimy za telefon, to oczekujemy, żeby był bez wad, aczkolwiek łatwiej coś przeboleć w sprzęcie za 300 zł niż w sprzęcie za 5 tys.

@krzysztofsds 

Do jakiego serwisu wysłałeś sprzęt?

W Krakowie poszedłem do Serwis.Me Telefon przechodzi test diagnostyczny, ale dwa razy w tygodniu dotyk nie reaguje. Soft na czysto bez kopii. Bez szkła testowałem, ale również ten sam błąd. 

https://www.youtube....bed/MS0wEhdzZrQ

Edited by krzysztofsds, 28 February 2018 - 16:56.

#1772 rafal886

rafal886
  • 1315 posts

Posted 28 February 2018 - 16:07

W Krakowie poszedłem do Serwis.Me Telefon przechodzi test diagnostyczny, ale dwa razy w tygodniu dotyk nie reaguje. Soft na czysto bez kopii. Bez szkła testowałem, ale również ten sam błąd. 

Jeśli znowu odrzucą, to wyślij bezpośrednio do cortland.

@Jackpe

Z jednej strony się zgodzę, bo pewne zachowania podchodzą trochę pod problemy psychiczne i doszukiwanie się wad na siłę jest po prostu niezdrowe (czyt. ściskanie obudowy itp zachowania).

Z drugiej jednak, to że ktoś nie używa telefonu na max głośności nie oznacza, że druga osoba użytkuje go tak samo. Stojąc i biernie przyglądając się pewnym wadom sami na nie przyzwalamy producentowi. Też staram się nie szukać wad na siłę, ale jak widzę róż jakby ktoś mi ramki markerem obmalował, to szlag może człowieka trafić. 

#1773 towal

towal
  • 832 posts
  • SkądSRC

Posted 28 February 2018 - 17:55

Gdybym przeczytał ten wątek od początku do końca jedno jest pewne. Nie kupiłbym X-ksa ;)

#1774 lousylucky

lousylucky
  • 289 posts
  • SkądGrenoble, FR

Posted 28 February 2018 - 18:17

Ja tak samo, czytając te wszystkie problemy jakie tutaj są wymieniane i w to nie małych ilościach, sam bym chyba nie kupił X, cieszę się, że zamówiłem go w przedsprzedaży a nie poczekałem chwile na opinie innych, co też przeszło mi przez myśl. Albo mój iphone jest idealny, albo ja jestem zaślepiony emejzingiem i nie widzę tych problemów. 

Sony Ericsson Arc S -> Iphone 4 -> Xperia Z2 -> Xperia Z5 -> Iphone 6s -> Iphone X -> Iphone Xs -> Iphone 12 Pro Max

#1775 rafal886

rafal886
  • 1315 posts

Posted 28 February 2018 - 19:00

Ten dhl też udany jest.. Kurier zamówiony od 11-15. O 15 dzwoni Pani z przeprosinami i zapytaniem czy kurier może być o 17. Powiedziałem, że nie ma problemu, najważniejsze, żeby przesyłka dzisiaj wyszła ode mnie i zostala jutro dostarczona. Oczywiście kurier się nie zjawił.. Cały dzień stracony na czekaniu..

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users