Posted 17 February 2018 - 11:58
Dorzucę od siebie mini opinie o X.
Kupiłem na premierę i używałem 2 tygodnie. Wróciłem na 7, bo uważałem, ze nie jest wart 5 tysięcy. Dodatkowo uważałem, ze ios 11 jest tragiczny- nawet na X.
Minęło kilka miesięcy i kupiłem nowego X za 1200 zł taniej. Spadek ceny jest ogromny i dopiero za taka kwotę ( 3300-3500) jest to telefon, który zaczyna być warty swojej ceny. Używam kilka dni, ale ponowne odczucia powracają.
Nie mogę przeżyć, ze Touch ID działało dla mnie lepiej i szybciej. ( może kwestia przyzywczajenia, w końcu od 5s był guzik ze skanerem )
Druga kwestia, to niebieskie odcienie przy różnych katach patrzenia. Wiem to, ze nie da się tego wyeliminować i tak musi być, bo taka jest konstrukcja tego wyświetlacza. Mimo wszystko, kilka razy dziennie mnie o dobija.
Ogólnie odczucia są mieszane. Nie boli mnie już to, ze przepłaciłeś półtorej tysiąca, ale dalej bolączka zostają ww. Problemy + ios 11 ( jedna wielka beta ).
Mam tylko nadziej, ze ios 12 na 8/8+/10, będzie sztos, bo podzespoły na pewno dadzą radę- prawie 2x mocniejsze niż Iphone 7. Dużo większy przeskok, niż IPhone 6s/7