nie masz przejściówki w pudełku z iPhone 8?..Tak z ciekawości. Kupiłem ip8, słuchawki są z złączem jakim są. Mam tez aira i dopiero ogarniałem ze ich nie podłącze do komputera, jest jakaś przejściówka czy mam mieć dwie pary słuchawek
iPhone 8/8 Plus – opinie i wrażenia.
Posted 30 October 2017 - 02:59
Posted 30 October 2017 - 06:08
nie masz przejściówki w pudełku z iPhone 8?..
Przejściówka jest do złącza jack, także tych zestawowych nie podłączy wystarczy jedna para z końcówką jack 3,5mm i przejściówka
Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb MacBook Pro M1 13 16gb 256gb AirPods 2
Posted 30 October 2017 - 08:18
- Sebosz likes this
iPhone 15 Pro
Posted 30 October 2017 - 20:29
Posted 30 October 2017 - 20:37
Zawsze można kupić AirPodsy
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Posted 30 October 2017 - 21:03
Edited by Regiss, 30 October 2017 - 21:04.
- Sebosz likes this
iPhone 15 Pro
Posted 30 October 2017 - 21:03
Cała kwintesencja ZINTEGROWANEGO środowiska Apple.
Niedawno oddalem swojego 6s na wymianę i wieczorem w łóżku chciałem posłuchać audiobooka z 7-ki mojej żony. Poszedłem po słuchawki i się zdziwiłem. Nie żebym nie wiedział, po prostu nie pamiętałem. Po przejściówkę już mi się nie chciało chodzić.
Telefon przyszedł z iOS 10 (wcześniej miałem 9-kę). Znowu się zdziwiłem że nowe maile w wątku są teraz na dole a nie na górze. Więc na makach i iPadzie mam odwrotnie niż w telefonie. Mógłbym tak wymieniać i wymieniać. To jest między innymi powód dla którego nie kupuję na razie nowego sprzętu i nie aktualizuję systemów. Do nowego MBP przymierzałem się już z 4 razy, iPhone'a 8 oglądam co tydzień od premiery i za każdym razem dochodzę do wniosku że nie warto. Za dużo nic nie wnoszących zmian, a szkoda mi czasu na zmianę przyzwyczajeń.
N.
MBP, XS
Posted 31 October 2017 - 14:30
Witam
Mam pytanie do posiadaczy iPhone 8 czy u was przednie szkło jest spasowane z ramką ? U mnie z lewej strony zaokrąglenie pięknie przechodzi w ramkę. Z lewej zaś strony szkło wystaje ponad ramkę i ma spiłowaną krawędź. Czy też tak macie ? Trochę padaka telefon za kilka tysi i takie jaja
Posted 31 October 2017 - 14:38
Posiadam już chyba 3 tygodnie iPhone 8. Przesiadłem się z 5S i jest rewelacja. W porównaniu z 5 i 7(połowica ma), to 8 lepiej trzyma się w ręku - właśnie przez to szkło, metal był bardziej śliski. Nie wiem co ładniejsze - modele w alu i w szkle mi się podobają - ten jest nieco inny, wiec na +. TrueTone sobie cenię, podobnie jak NightShift. Jestem programistą i wole "miękkie", "ciepłe" barwy - mniej męczą oczy, a grafiki się nie tykam. Na maszynach z Windowsem używam f.lux'a, a ostatnio nawet kupiłem szkła wycinające część spektrum niebieskiego więc mam TrueTone i w realu - może dlatego mi odpowiada. Mam wersje 64GB. Po odpaleniu zapytał, czy może zmigrować z mojego 5s i tak zrobił - chwila moment i miałem te same apki, a nawet te same otwarte karty w safari na nowym telefonie. Głośnik fajnie gra - słucham na nim muzyki z iTunes jako mini radyjko jak pracuje, aczkolwiek chce kupić mini wieże z integracją airplay. Działą płynnie, nigdy się nie zaciął. Na piętrze na 5s miałem góra 3g - na 8 ściągam 3 kreski LTE. Na dole w domu zawsze nie miałem zasięgu, a VoWiFi kiepsko działało na 5S - strasznie przerywało, na 8 stanowczo to poprawili i tam gdzie nie mam GSM jadę na VoWIFi i jest świetnie. Dużo używam ładowania Qi wraz z słuchaniem muzyki. Ładuje ok 3h od 0 do 100%. Jedyny minus, to jak udostępniam internet i ładuje indukcyjnie to się grzeje stanowczo więcej. Samo ładowanie bez udawania hotspota jest spoko. Jak tak się nagrzeje to chyba włącza się zabezpieczenie w baterii i rozłącza ładowanie. Niestety nie jest możliwym na raz ładowanie Qi i udostępnianie internetu co jest minusem. Uważam, że telefon warto kasy i jest to mój najlepszy telefon, jedynie poprawił bym działanie Qi z jednoczesnym udostępnianiem WiFi.
Posted 31 October 2017 - 17:08
Witam
Mam pytanie do posiadaczy iPhone 8 czy u was przednie szkło jest spasowane z ramką ? U mnie z lewej strony zaokrąglenie pięknie przechodzi w ramkę. Z lewej zaś strony szkło wystaje ponad ramkę i ma spiłowaną krawędź. Czy też tak macie ? Trochę padaka telefon za kilka tysi i takie jaja
U mnie na górze i dole szkło z ramką nie jest idealnie spasowane, syf tam się dostaje, kartką papieru można wygarnąć. Olałem to i zapomniałem.
Posted 31 October 2017 - 20:57
Posted 31 October 2017 - 21:01
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Posted 01 November 2017 - 09:17
A ja nie mogę olać strasznie mnie to wku...irytuje a dopiero jakoś dwa dni temu to odkryłem biorę iP do łapy i z jednej strony jest ostra wyczuwalna krawędź. To nie jest jakieś chińskie padło.
Jeśli to czujesz to zostaje serwis.
Posted 01 November 2017 - 16:31
Ja używam drugi dzień i jest ok a po opiniach innych użytkowników spodziewałem się lepszych głośników.
Posted 02 November 2017 - 10:40
Kolejny problem mimo ustawienia auto-blokady na 30s telefon nie chce się wygasić. Robiłem już restart i na jakiś czas jest OK, do tego animacja tapety pod ikonami się tnie.
Kiedyś chyba była możliwość zdalnej diagnostyki telefonu czy ktoś mógł poratować linkiem ?
Posted 02 November 2017 - 12:26
To iOS. Musisz poczekać jeszcze trochę zanim na dobre załatają ten system.
Posted 02 November 2017 - 13:22
A ja nie mogę olać strasznie mnie to wku...irytuje a dopiero jakoś dwa dni temu to odkryłem biorę iP do łapy i z jednej strony jest ostra wyczuwalna krawędź. To nie jest jakieś chińskie padło.
Może to jak z proszkiem i innymi produktami zachód vs Polska? Ja mam z DE, w dniu premiery odebrałem w Berlinie
i jest igła, mimo że nie wiele różni się od 7, to jednak dużo lepiej leży mi w ręce chyba przez szkło jednak, nie żałuję.
To pierwszy iP od czasu 4, który noszę od nowości bez żadnego kondona, nakładki i innego dziadostwa ... nareszcie :-)
Edited by Shrek, 02 November 2017 - 13:23.
Posted 02 November 2017 - 14:25
Ja po dokładnych oględzinach zauważyłem u siebie dwa minimalne odpryski. Dosłownie tak małe, że trzeba telefon do nosa przyłożyć ale z tego powodu nie będę bawił się w wyminę telefonu. Walory estetyczne nie traci, kombajnem pozostaje.
Posted 03 November 2017 - 06:24
Posted 03 November 2017 - 06:42
No wiec stałem się posiadaczem 8. Póki co na nowo uczę się ios po długoletnim związku z Androidem. I juz jest pare rzeczy których mi brakuje z andka;( mam tez pytanie odnośnie bezprzewodowego ładowania. Otóż używam ładowarki od samsunga i tam gdy tel jest naładowany to się swieci zielone światło i ładowanie jest odcinane. Tutaj natomiast zielona lampka się nie zapala;/ Myślicie ze jak iPhonie jest naładowany do pełna to ładowanie bezprzewodowe zostaje odcięte? Nie chce uszkodzić przez to baterii
Jakich konkretnie rozwiązań Ci brakuje?
iPhone 11
Posted 03 November 2017 - 07:34
Jakich konkretnie rozwiązań Ci brakuje?
Brakuje mi np klawisza cofnij. Kalendarz appla nie synchronizuje mi się z kalendarzem googla. Nie mogę też znaleźć kilku apek które miałem na andku np. fuelio czy krwiodawcy.
Posted 03 November 2017 - 07:48
Posted 03 November 2017 - 07:55
Masz gest zamiast przycisku. Kalendarz - u mnie jest synchronizacja. Może w Ustawieniach coś masz wyłączone.
Mam włączoną synchronizację. I przypomnienie które wcześniej było dodane na androidzie nie wczytało do kalendarza aple.
A jest możliwości ustawienia głośności dla każdego trybu oddzielnie? Np. dzwonek inna głośność, powiadomienia inny stopień, media inny?
Posted 03 November 2017 - 08:33
Posted 03 November 2017 - 18:27
- jadrian likes this
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users