Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 8/8 Plus – opinie i wrażenia.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1008 odpowiedzi w tym temacie

#526 Paprochwbody

Paprochwbody
  • 462 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 października 2017 - 02:59

Tak z ciekawości. Kupiłem ip8, słuchawki są z złączem jakim są. Mam tez aira i dopiero ogarniałem ze ich nie podłącze do komputera, jest jakaś przejściówka czy mam mieć dwie pary słuchawek :lol:

nie masz przejściówki w pudełku z iPhone 8?..

#527 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 30 października 2017 - 06:08

nie masz przejściówki w pudełku z iPhone 8?..

Przejściówka jest do złącza jack, także tych zestawowych nie podłączy ;) wystarczy jedna para z końcówką jack 3,5mm i przejściówka ;)

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#528 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 30 października 2017 - 08:18

Nie ma. Musisz mieć dwie pary. Apple think different:p logika w całej okazałości.
  • Sebosz lubi to

iPhone 15 Pro

#529 TwójByły

TwójByły
  • 52 postów

Napisano 30 października 2017 - 20:29

No cóż to już lepiej było pozostawić słuchawki z łączem mini jack i dodaniem przejściówki. Nadal byłoby to idiotyczne, ale słuchawki miałby więcej niż jedno zastosowanie. A tak raz ze muszę kupić druga pare słuchawek a wyjeżdżając w podróż muszę martwić się czy wziąłem dwie pary, jeśli nie to czy mam przejściówkę i odpowiednie słuchawki :lol:

#530 soczekpl

soczekpl
  • 3 273 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 30 października 2017 - 20:37

Zawsze można kupić AirPodsy ;) :P

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#531 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 30 października 2017 - 21:03

Nędzne pchelki za 850 zł? Dziękuję postoje. Do słuchania muzyki znajdzie się wiele lepszych i o połowę tańszych słuchawek bluetooth. Ale pomijając to i słuchawki kolejnym świetnym pomysłem jest to że kupując w tej chwili nowy telefon od Apple i nowy Mac od Apple nie masz możliwości podłączenia ip8 do kompa. Musisz albo kupić kolejne przejściówki albo inny kabel. To jest chore. Logika już niestety dawno opuściła firmę Cupertino. Liczy się tylko kasa. O 5W ladowarce co ładuje ip8 plus w 4h nie wspomnę. Żenada.

Użytkownik Regiss edytował ten post 30 października 2017 - 21:04

• Sebosz lubi to

iPhone 15 Pro

#532 --Nuta--

--Nuta--
  • 89 postów

Napisano 30 października 2017 - 21:03

Cała kwintesencja ZINTEGROWANEGO środowiska Apple.

Niedawno oddalem swojego 6s na wymianę i wieczorem w łóżku chciałem posłuchać audiobooka z 7-ki mojej żony. Poszedłem po słuchawki i się zdziwiłem. Nie żebym nie wiedział, po prostu nie pamiętałem. Po przejściówkę już mi się nie chciało chodzić.

Telefon przyszedł z iOS 10 (wcześniej miałem 9-kę). Znowu się zdziwiłem że nowe maile w wątku są teraz na dole a nie na górze. Więc na makach i iPadzie mam odwrotnie niż w telefonie. Mógłbym tak wymieniać i wymieniać. To jest między innymi powód dla którego nie kupuję na razie nowego sprzętu i nie aktualizuję systemów. Do nowego MBP przymierzałem się już z 4 razy, iPhone'a 8 oglądam co tydzień od premiery i za każdym razem dochodzę do wniosku że nie warto. Za dużo nic nie wnoszących zmian, a szkoda mi czasu na zmianę przyzwyczajeń.

N.

MBP, XS

#533 malysobol

malysobol
  • 250 postów
  • SkądPodobno Stolica

Napisano 31 października 2017 - 14:30

Witam

Mam pytanie do posiadaczy iPhone 8 czy u was przednie szkło jest spasowane z ramką ? U mnie z lewej strony zaokrąglenie pięknie przechodzi w ramkę. Z lewej zaś strony szkło wystaje ponad ramkę i ma spiłowaną krawędź. Czy też tak macie ? Trochę padaka telefon za kilka tysi i takie jaja :(

#534 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 postów

Napisano 31 października 2017 - 14:38

Posiadam już chyba 3 tygodnie iPhone 8. Przesiadłem się z 5S i jest rewelacja. W porównaniu z 5 i 7(połowica ma), to 8 lepiej trzyma się w ręku - właśnie przez to szkło, metal był bardziej śliski. Nie wiem co ładniejsze - modele w alu i w szkle mi się podobają - ten jest nieco inny, wiec na +. TrueTone sobie cenię, podobnie jak NightShift. Jestem programistą i wole "miękkie", "ciepłe" barwy - mniej męczą oczy, a grafiki się nie tykam. Na maszynach z Windowsem używam f.lux'a, a ostatnio nawet kupiłem szkła wycinające część spektrum niebieskiego więc mam TrueTone i w realu - może dlatego mi odpowiada. Mam wersje 64GB. Po odpaleniu zapytał, czy może zmigrować z mojego 5s i tak zrobił - chwila moment i miałem te same apki, a nawet te same otwarte karty w safari na nowym telefonie. Głośnik fajnie gra - słucham na nim muzyki z iTunes jako mini radyjko jak pracuje, aczkolwiek chce kupić mini wieże z integracją airplay. Działą płynnie, nigdy się nie zaciął. Na piętrze na 5s miałem góra 3g - na 8 ściągam 3 kreski LTE. Na dole w domu zawsze nie miałem zasięgu, a VoWiFi kiepsko działało na 5S - strasznie przerywało, na 8 stanowczo to poprawili i tam gdzie nie mam GSM jadę na VoWIFi i jest świetnie. Dużo używam ładowania Qi wraz z słuchaniem muzyki. Ładuje ok 3h od 0 do 100%. Jedyny minus, to jak udostępniam internet i ładuje indukcyjnie to się grzeje stanowczo więcej. Samo ładowanie bez udawania hotspota jest spoko. Jak tak się nagrzeje to chyba włącza się zabezpieczenie w baterii i rozłącza ładowanie. Niestety nie jest możliwym na raz ładowanie Qi i udostępnianie internetu co jest minusem. Uważam, że telefon warto kasy i jest to mój najlepszy telefon, jedynie poprawił bym działanie Qi z jednoczesnym udostępnianiem WiFi.

#535 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 31 października 2017 - 17:08

Witam

Mam pytanie do posiadaczy iPhone 8 czy u was przednie szkło jest spasowane z ramką ? U mnie z lewej strony zaokrąglenie pięknie przechodzi w ramkę. Z lewej zaś strony szkło wystaje ponad ramkę i ma spiłowaną krawędź. Czy też tak macie ? Trochę padaka telefon za kilka tysi i takie jaja :(

U mnie na górze i dole szkło z ramką nie jest idealnie spasowane, syf tam się dostaje, kartką papieru można wygarnąć. Olałem to i zapomniałem.

#536 malysobol

malysobol
  • 250 postów
  • SkądPodobno Stolica

Napisano 31 października 2017 - 20:57

A ja nie mogę olać strasznie mnie to wku...irytuje a dopiero jakoś dwa dni temu to odkryłem :) biorę iP do łapy i z jednej strony jest ostra wyczuwalna krawędź. To nie jest jakieś chińskie padło.

#537 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 31 października 2017 - 21:01

To po co odkrywać? Używać i tyle.

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#538 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 listopada 2017 - 09:17

A ja nie mogę olać strasznie mnie to wku...irytuje a dopiero jakoś dwa dni temu to odkryłem :) biorę iP do łapy i z jednej strony jest ostra wyczuwalna krawędź. To nie jest jakieś chińskie padło.

Jeśli to czujesz to zostaje serwis.

#539 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 01 listopada 2017 - 16:31

Ja używam drugi dzień i jest ok a po opiniach innych użytkowników spodziewałem się lepszych głośników. :)

#540 malysobol

malysobol
  • 250 postów
  • SkądPodobno Stolica

Napisano 02 listopada 2017 - 10:40

Kolejny problem mimo ustawienia auto-blokady na 30s telefon nie chce się wygasić. Robiłem już restart i na jakiś czas jest OK, do tego animacja  tapety pod ikonami się tnie. 

Kiedyś chyba była możliwość zdalnej diagnostyki telefonu czy ktoś  mógł poratować linkiem ?

#541 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 listopada 2017 - 12:26

To iOS. Musisz poczekać jeszcze trochę zanim na dobre załatają ten system.

#542 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 02 listopada 2017 - 13:22

Może to jak z proszkiem i innymi produktami zachód vs Polska? Ja mam z DE, w dniu premiery odebrałem w Berlinie

i jest igła, mimo że nie wiele różni się od 7, to jednak dużo lepiej leży mi w ręce chyba przez szkło jednak, nie żałuję.

To pierwszy iP od czasu 4, który noszę od nowości bez żadnego kondona, nakładki i innego dziadostwa ... nareszcie :-)

Użytkownik Shrek edytował ten post 02 listopada 2017 - 13:23

 Only Apple 

#543 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 listopada 2017 - 14:25

Tak też może być. To nie pierwszy i nie ostatni raz. Jak wiemy Apple nie jest jedyne.
Ja po dokładnych oględzinach zauważyłem u siebie dwa minimalne odpryski. Dosłownie tak małe, że trzeba telefon do nosa przyłożyć ale z tego powodu nie będę bawił się w wyminę telefonu. Walory estetyczne nie traci, kombajnem pozostaje.

#544 jadrian

jadrian
  • 72 postów

Napisano 03 listopada 2017 - 06:24

No wiec stałem się posiadaczem 8. Póki co na nowo uczę się ios po długoletnim związku z Androidem. I juz jest pare rzeczy których mi brakuje z andka;( mam tez pytanie odnośnie bezprzewodowego ładowania. Otóż używam ładowarki od samsunga i tam gdy tel jest naładowany to się swieci zielone światło i ładowanie jest odcinane. Tutaj natomiast zielona lampka się nie zapala;/ Myślicie ze jak iPhonie jest naładowany do pełna to ładowanie bezprzewodowe zostaje odcięte? Nie chce uszkodzić przez to baterii

#545 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 03 listopada 2017 - 06:42

No wiec stałem się posiadaczem 8. Póki co na nowo uczę się ios po długoletnim związku z Androidem. I juz jest pare rzeczy których mi brakuje z andka;( mam tez pytanie odnośnie bezprzewodowego ładowania. Otóż używam ładowarki od samsunga i tam gdy tel jest naładowany to się swieci zielone światło i ładowanie jest odcinane. Tutaj natomiast zielona lampka się nie zapala;/ Myślicie ze jak iPhonie jest naładowany do pełna to ładowanie bezprzewodowe zostaje odcięte? Nie chce uszkodzić przez to baterii

Jakich konkretnie rozwiązań Ci brakuje?

iPhone 11

#546 jadrian

jadrian
  • 72 postów

Napisano 03 listopada 2017 - 07:34

Jakich konkretnie rozwiązań Ci brakuje?

Brakuje mi np klawisza cofnij. Kalendarz appla nie synchronizuje mi się z kalendarzem googla. Nie mogę też znaleźć kilku apek które miałem na andku np. fuelio czy krwiodawcy. 

#547 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 listopada 2017 - 07:48

Masz gest zamiast przycisku. Kalendarz - u mnie jest synchronizacja. Może w Ustawieniach coś masz wyłączone.

#548 jadrian

jadrian
  • 72 postów

Napisano 03 listopada 2017 - 07:55

Masz gest zamiast przycisku. Kalendarz - u mnie jest synchronizacja. Może w Ustawieniach coś masz wyłączone.

Mam włączoną synchronizację. I przypomnienie które wcześniej było dodane na androidzie nie wczytało do kalendarza aple. 
A jest możliwości ustawienia głośności dla każdego trybu oddzielnie? Np. dzwonek inna głośność, powiadomienia inny stopień, media inny?  

#549 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 listopada 2017 - 08:33

Jeśli chodzi o dzwonki - nie ma rozdziału. Jeden poziom dla wszystkiego.

#550 Lento Violento

Lento Violento
  • 28 postów

Napisano 03 listopada 2017 - 18:27

Co do fuelio to tez korzystałem z niego na androidzie, na iOS dobrym odpowiednikiem jest Road Trip. Brak klawisza cofnij przeszkadza tylko na początku :)
  • jadrian lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych