Witam. Tak jak w temacie, od d艂u偶szego czasu borykam si臋 z problemami z bateri膮, pokazywaniem b艂臋dnego stanu na艂adowania, b艂臋dnej pojemno艣ci baterii. Co wa偶ne i ciekawe, telefon by艂 5 razy w serwisie iOpen. Wymienione zosta艂o z艂膮cze 艂adowania poniewa偶 dosz艂o do tego 偶e telefon wy艂膮czy艂 si臋 i nie reagowa艂 na pod艂膮czenie do 艂adowarki. Po wymianie z艂膮cza telefon zacz膮艂 si臋 艂adowa膰 lecz nadal problematyczny by艂 czas dzia艂ania na jednym 艂adowaniu. Telefon wytrzymywa艂 oko艂o po艂owy dnia bez specjalnego u偶ywania go. Bateria roz艂adowywa艂a si臋 w mgnieniu oka. Postanowi艂em odda膰 ponownie telefon do tego samego serwisu. Okaza艂o si臋, 偶e bateria mia艂a ponad 1000 cykli 艂adowania i wymienili mi j膮 na now膮. Niestety i to nie za艂atwi艂o problemu. Wr贸ci艂em do iOpen i serwisant stwierdzi艂, 偶e by膰 mo偶e trafilem pechowo na uszkodzon膮 fabrycznie baterie i od r臋ki wymieni艂 mi j膮 na now膮. Co ciekawe ka偶da z nowych baterii w programach diagnostycznych pokazywa艂a b艂臋dnie pojemno艣膰. Jednego dnia jej stan by艂 99% = 1800 mha a nastepnego dnia r贸wno 1700 mha a znowu kolejnego 1800. Kolejna wymiana baterii nie za艂atwi艂a problemu. Pojawi艂em si臋 wiec w serwisie po raz kolejny. Telefon zosta艂 odes艂any do ich oddzia艂u w Krakowie gdzie stwierdzono uszkodzony uk艂ad U2 (swoj膮 drog膮 by艂a to moja sugestia wynikaj膮ca z prze艣ledzenia wielu stron internetowych i dopasowania objaw贸w do mojego problemu). Wymieniono mi uk艂ad U2 oraz bateri臋 po raz trzeci. Telefon zacz膮艂 wytrzymywa膰 nieco d艂u偶ej , lecz problem贸w niestety nie ma ko艅ca. Programy diagnostyczne wariuj膮 je艣li chodzi o pojemno艣膰 baterii. Raz wskazuje 1800 mha innego dnia 1700 a bardzo cz臋sto nawet 1600. Warto zaznaczy膰 偶e te warto艣ci zawsze spadaj膮 o r贸wne 100 mha co wydawa艂o mi si臋 b艂臋dem softu, jednak postawi艂em system na nowo przy jednoczesnym wyczyszczeniu iphone a problem nadal wyst臋puje. Bateria pokazuje tak偶e b艂臋dn膮 warto艣膰 na艂adowania. Potrafi bardzo szybko spa艣膰 o 10% a nastepnie przyk艂adowo na 4% utrzymywa膰 si臋 przez 30 min. Telefon cz臋sto wy艂膮cza si臋 przy 10% gdy w艂膮cz臋 aplikacj臋 typu aparat kt贸ra troszke zwi臋ksza jego zuzycie energii.
Cz臋sto tak偶e przy nag艂ym spadku baterii o przyk艂adowe 10% np.z 14%na 4% po pod艂膮czeniu telefonu do 艂adowarki bateria momentalnie zaczyna wskazywa膰 na przyk艂ad 18%. Czasy pracy na baterii jakie uzyskuje w ci膮gu dnia u偶ywaj膮c telefonu wydaje mi si臋 bardzo sporadycznie to oko艂o 3h 50 min uzycia oraz 12-13h w gotowo艣ci przy uzyciu Wifi/LTE mniej wi臋cej w stosunku 50/50 . Zauwa偶y艂em, 偶e bateria nadal do艣膰 szybko roz艂adowuje si臋 podczas gdy nie uzywam telefonu a w艂膮czone jest jedynie wifi lub lte, a nawet gdy wifi i lte s膮 wy艂膮czone. Nie mam poj臋cia w czym mo偶e tkwi膰 problem, by膰 mo偶e kto艣 z Was spotka艂 si臋 z czym艣 takim i b臋dzie w stanie mi pom贸c