Hej.
Zagubiłem tę małą przejściówkę do Apple Pencil. Niestety a stronach Apple jej nei widzę. Czy ktoś wie w jaki sposób ją zdobyć?
A może ktos nie potrzebuje
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 03 August 2017 - 14:22
Hej.
Zagubiłem tę małą przejściówkę do Apple Pencil. Niestety a stronach Apple jej nei widzę. Czy ktoś wie w jaki sposób ją zdobyć?
A może ktos nie potrzebuje
Posted 03 August 2017 - 14:56
Możesz skontaktować się ze wsparciem AppleCare 00 800 44 11 875
Mają w sprzedaży takie rzeczy jak kable zasilające do iMac/Mac mini/Mac Pro/Apple TV, klapki do Magic Mouse zakrywające baterię i inne takie pierdółki, może mają też ten adapter żeńsko-żeński lightning albo zakrywkę do Apple Pencil?
Z ciekawości możesz zaraportować jaką cenę Ci zaproponowało.
Posted 03 August 2017 - 15:02
Możesz zamówić w serwisie autoryzowanym.
@Imbrik kiedyś pisałeś, że pracowałeś w serwisie autoryzowanym to wiesz, że można zamówić bez problemu takie dodatkowe wyposażenie.Nie trzeba nigdzie dzwonić. Do Pencil są oddzielnie dostępne adaptery do ładowania, końcówki i ta zakrywka.
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Posted 03 August 2017 - 15:06
W sklepie na stanowiskach handlowych, szkoleniowych i kierowniczych gdzie również mieści się serwis konkretnie i marża przybijana do takich zamówień była kosmiczna.
Teraz pracuję w IT w innej firmie i zamawiam przez B2B AppleCare takie rzeczy bo nie opłaca się przez Resellerów (kable i inne pierdółki których nie ma normalnie w ofercie).
Tak czy owak masz rację - można skontaktować się z kilkoma serwisami i zapytać o możliwość zamówienia i o cenę.
PS: Końcówki do Apple Pencil powinny akurat normalnie być dostępne w sprzedaży. 4 sztuki są w komplecie. Coś nie mogę się ich odszukać na polskim sklepie Apple. https://www.apple.co...cil-tips-4-pack
Nakrętki i adaptera faktycznie nie było nigdy w sklepie Apple.
Edited by imrik, 03 August 2017 - 15:20.
Posted 03 August 2017 - 17:06
napisałem do serwisów. W międzyczasie zkaupiłem na Amazonie zamiennik za 8 Euro + 5 Euro przesyłka.
Posted 04 August 2017 - 14:13
Oby nie sprawiał problemów. Nie widziałem nigdzie pasjonata który by rozbierał ten oryginalny adapter od Apple, ale generalnie akcesoria z lightning aby nie sprawiały problemów powinny być certyfikowane - w środku jest malutki układ elektroniczny dzięki któremu urządzenie potrafi rozpoznać czy urządzenie pracuje prawidłowo i czy jest autoryzowane.
Posted 07 August 2017 - 19:24
0 members, 1 guests, 0 anonymous users