Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Najlepsze głośniki dla iPhone

• Please log in to reply
61 replies to this topic

#1 maqs77

maqs77
  • 213 posts

Posted 12 February 2008 - 12:50

Witam wszystkich ;) Postanowiłem kupić sobie jakieś 2 głośniczki do swojego iphone. Oczywiście nie chce tych apple ponieważ nie podobają mi się ;) Poleci mi ktoś jakieś dobre głośniki których sam używa i jest zadowolony z jakości grania oraz w miarę sensownego poboru prądu? :) - muszą być w miarę małe - muszą grać czysto - max do 300 zł +/- 10% Z góry dziękuję ;) Przy okazji małe pytanko... Widziałem ostatnio głośniki pod BT i zastanawiam się czy iphone bedzie w stanie z nimi współpracować? Jeszcze raz dzięki

#2 Macmaniak

Macmaniak
  • 24 posts

Posted 12 February 2008 - 13:52

Wiekszość głośników pokazuje iż iPhone nie supportuje tego użądzenie - pamiętajcie urządzenia te kupujecie na własną odpowiedzialność - ew. istnieje możliwość ściągnięcia z USA czegoś co będzie supportted :D

#3 maqs77

maqs77
  • 213 posts

Posted 12 February 2008 - 13:58

Chodzi oczywiście o BT? to tylko takie pytanko małe było bo nie bede przecież płacił takiej kasy zwłaszcza ze na kabelku mi nie przeszkadza

#4 a-l-e-x

a-l-e-x
  • 514 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 February 2008 - 14:20

nie mowa o zywklych glosnikach z dockconnectorem. mam taka sytuacje i w moich glosnikach desygnowanych do ipoda (ktory gral) iphone nie dziala... propunje zebys odwiedzil jakiegos ispota tam maja czasami fajne glosniki.

#5 maqs77

maqs77
  • 213 posts

Posted 12 February 2008 - 14:24

Ale mnie chodzi o głośniki pod jacka bez doka, jak słuchawki... na doku nawet słuchawki słabo grają;) Podłączyłem kolumnę jedną i ładnie grała tylko trochę cicho bo wiadomo że iphone jej nie zasili.

#6 myszor81

myszor81
  • 87 posts
  • Skądkoszalin

Posted 12 February 2008 - 15:00

A tutaj mamy najnowszy wypust glosnikow przenosnych dla Iphona od firmy DLO za jedyne $49.99 (około 125 PLN)
DLO - przenośne głośniki iPhone'a - TESTGSM.pl - polski serwis branży telekomunikacyjnej
I strona producenta
DLO | Portable Speakers for iPhone

Jakby ktos sie skusil to dajcie znac jak to cudo dziala

#7 maqs77

maqs77
  • 213 posts

Posted 12 February 2008 - 15:07

Creative Głośniki Inspire T10 black 2.0 (312119053) - Aukcje internetowe Allegro

A takie np? bo właśnie o takie mi chodzi i może ktoś coś poleci ;)

#8 Nick

Nick
  • 273 posts
  • SkądWadowice

Posted 12 February 2008 - 16:05

Musiałbyś obciąć trochę wtyczkę.

#9 maqs77

maqs77
  • 213 posts

Posted 12 February 2008 - 16:32

Zrobiłem już przejściówkę ;) Dzisiaj jadę na zakupy więc jak coś kupię napiszę jak chodzi bo mam w domu różne głośniki ale nie grają za ładnie

#10 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 12 February 2008 - 18:47

teoretycznie lepiej by bylo gdybys podlaczal glosniki przez lineout w docku, ale juz wspomniano jak to jest ze wspolpraca - nie zawsze dzialaja. przez jack'a kazde dobrze grajace glosniki do komputera beda tez graly znosnie z iphonem. najlepiej jednak kiedy beda mialy wbudowany wzmacniacz (dodatkowe zasilanie z baterii lub sieci) bo iphone moze miec zbyt mala moc, zeby dobrze je naglosnic.

#11 heavenly

heavenly
  • 57 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 February 2008 - 22:10

JVC RA-P10 Portable Audio System/Clock Radio with iPod Dock | iLounge iPod Accessory Reviews
w pelni wspolpracuja z iphone, mozna go wlozyc w kondomku, gra z lineout, bateria jest ladowana. Dostepny w PL w ElectroWorld na stoisku Apple (nie jest to iSpot) w cenie 299 zl.

#12 maqs77

maqs77
  • 213 posts

Posted 12 February 2008 - 22:33

JVC RA-P10 Portable Audio System/Clock Radio with iPod Dock | iLounge iPod Accessory Reviews
w pelni wspolpracuja z iphone, mozna go wlozyc w kondomku, gra z lineout, bateria jest ladowana. Dostepny w PL w ElectroWorld na stoisku Apple (nie jest to iSpot) w cenie 299 zl.

Akurat jurto miałem jechać do electro ;)
Nie omieszkam ich sprawdzić ;)

Rozumiem ze grają ładnie?

Dzisiaj użyłem w media markt mojego iphona pod stacją za 1200 zł i powiem szczerze ze 200 zł bym nie dał za nią ;)

#13 heavenly

heavenly
  • 57 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 February 2008 - 22:38

Dosc ladnie - jak na takie pierdzidelka. Widzialem je w Electro w Markach. Obok lapcokow jest stoisko apple i tam byly...

#14 maqs77

maqs77
  • 213 posts

Posted 12 February 2008 - 23:27

mnie chodzi o odtwarzanie muzy w plenerze więc mają ładnie grać i ładnie wyglądać :P

#15 adrianopel

adrianopel
  • 1451 posts

Posted 18 February 2008 - 17:28

A ja dzisiaj cos takiego wynalazłem na allegro :D

SKŁADANE GŁOSNIKI MP3 MP4 IPod IPhone PDA GSM SS (313560831) - Aukcje internetowe Allegro

I teraz moje pytanie. Czy myslicie na podstawie parametrów tam podanych, że to totalny chłam czy też da się czegoś na tym posłuchac? :) Ja nie mam jakis wielkich wymagań co do dzwieku, w gruncie rzeczy chodzi mi o coś co by pobrzdękiwalo np jak sie pojedzie pod namiot czy cuś w tym stylu. Napisałem do kilku osób, które kupiły ten sprzet, z pytaniem czy charczą strasznie (glosniki oczywiscie :P) i dostalem odpowiedz, ze sa pod tym wzgledem ok. Zastanawiam się jednak jak to jest z poziomem głośności. Mam w tej chwili podobne (tanie) głośniki w tym stylu, tylko ze nie zasilane na baterie i będąc obiektywnym za głośno to one nie grają. Tutaj niby jest jednak zasilanie bateriami i zastanawiam się czy rzeczywiscie jest szansa, ze będa grac głośniej. A może ktos z tego forum juz je kupil? :D

Nie bede ukrywal, jakos dzwieku nie jest dla mnie najwazniejsza, byle nie charczało i zeby uszy nie bolały. Wazne jest jednak to zeby bylo dość glosno. Nie jest to mi az tak niezbędne ale za dyche (+ przesyłka) bym sie moze zdecydowal ale wczesniej wolalem tu napisac.

#16 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 18 February 2008 - 18:46

basow w tym nie uswiadczysz na pewno. moc masz podana 1.8W, wiec nawet jezeli tyle maja to duzo toto nie jest. porownaj sobie z jakikis innymi bzyczkami o takiej mocy. z wysylka to jest prawie dwa razy tyle., ale jak mieszkasz w warszawie to mozesz sie przejsc do tego sklepu i przetestowac pewnie.

#17 maqs77

maqs77
  • 213 posts

Posted 19 February 2008 - 12:46

Ja nadal szukam bo w media markt i electro są tylko takie +1000zł ;)

Chyba zacznę szukać zwykłych głośników bezprzewodowych a nie jakiś dokujących ;)

Przenosne GLOSNIKI iPod MP3 MP4 Player Laptop VAT (311298281) - Aukcje internetowe Allegro

Głośniki STACJA * iPOD * MP3 MP4 JAKOSC (310922191) - Aukcje internetowe Allegro

4 GŁOŚNIKI + Stacja DOCK do Apple iPod + PILOT (311331353) - Aukcje internetowe Allegro

Głośniki Logitech mm32 black (312119238) - Aukcje internetowe Allegro
Mój faworyt

aaaa, używał ktoś? bedzie działało?

http://allegro.pl/it...od_200x_fm.html

#18 adrianopel

adrianopel
  • 1451 posts

Posted 19 February 2008 - 13:28

No fajne glosniki poza tym faworytem, ktory jak dla mnie cenowo "troche" za duzo ;) A czy na pewno one wspolgraja z iphonem? Ja ostatnio kupilem ladowarke przenosną z przejsciowką do ipoda i na iphonie nie dziala wiec w tej chwili jestem ostrozny jesli chodzi o rzeczy kompatybilne z ipodem, to wcale nie oznacza, ze z iphonem zadzialaja. Zastanawia mnie jedna rzecz, bo na obrazkach te ipody wyglądają jakby byly podpiete przez dock do czegoś i dzieki temu idzie muzyka z glosnikow. Moze to glupie pytanie ale wydawalo mi sie, ze dzwiek to tylko idzie przez wyjscie sluchawkowe? Nie widze jednak tam zadnego kabelka podpietego do ipoda wiec stad moje watpliwosci.

#19 heavenly

heavenly
  • 57 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 February 2008 - 22:02

iphone ma lineout w zlaczu. Glosniki JVC maja pelna obsluge iphone - co pisalem wczesniej.

#20 adrianopel

adrianopel
  • 1451 posts

Posted 20 February 2008 - 15:02

A takich glosnikow nikt nie chce? ;)

500 XL

#21 Martinn

Martinn
  • 15 posts
  • SkądIreland

Posted 21 February 2008 - 13:06

iPhone jest dla Ciebie za cichy ?

Kilka razy wpadłem na temat gdzie piszecie że iphone jest za cichy itd no i dzisiaj znalazłem to ;p
[URL="http://shop.o2.co.uk/web/guest/accessory/JBL_On_Tour_Speakers"]http://shop.o2.co.uk/web/guest/accessory/JBL_On_Tour_Speakers[/URL]

pOzDrO ~~

#22 adiviking

adiviking
  • 446 posts

Posted 21 February 2008 - 13:10

Ale fajne: Thanks for visiting the O2 Online Shop Unfortunately, we are unable to sell to countries outside the UK. :D

#23 Martinn

Martinn
  • 15 posts
  • SkądIreland

Posted 21 February 2008 - 13:15

~można kupić online ^^

#24 kamilllo

kamilllo
  • 56 posts

Posted 21 February 2008 - 13:19

JBL On Tour Speakers

goolge naszym przyjacielem :)

Tylko nie rozumiem tematu. Głośników tego typu jest sporo, chyba że te są jakieś wyjątkowe ...

---- Dodano 21-02-2008 o godzinie 15:22 ----

~można kupić online ^^

sek w tym ze link ktory podalez zwraca dokladnie taka tresc jak adiviking podał powyżej.

#25 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 21 February 2008 - 19:06

ale macie problemy.
DaveProxy - Your free web proxy | Start using CGIProxy

a te sa wyjatkowe pod wzgledem ceny chyba. ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users