Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pytanie odnośnie MacBooka Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#26 tka11

tka11
  • 455 postów

Napisano 13 czerwca 2017 - 21:14

Tak, z tą kartą się moim zdaniem opłaca, bo ona sama kosztuje ponad 300 PLN bodajże. No niestety podkładki chłodzące dużo nie dadzą, bo MBA nie ma od dołu otworów wentylacyjnych, a wylot powietrza jest pod zawiasem i powietrze wyrzucane jest do góry.

Gdzieś przeczytałem, że 110, ja osobiście nigdy mojego do tego nie dociągnąłem, dlatego też napisałem w poście, że " z tego co wiem..." :). W sprawnym urządzeniu nic nie ma się prawa zepsuć przy wysokich temperaturach, owszem ale Ty mówisz cały czas o samym procesorze, a ja mówię o reszcie podzespołów, bo ta obudowa moim zdaniem świetnie przenosi temperaturę dość równomiernie na całe urządzenie, tak jak napisałem wyżej, to jest moje zdanie w tym temacie, różne rzeczy w życiu widziałem i uważam, że wszystko jest możliwe ;).

Owszem reszta podzespołów również jest "ciepła", ale jedynym wrażliwym elementem jest bateria, która przy 100% CPU rzadko kiedy osiąga >45 C, więc jest bezpiecznie. Dysk SSD rozgrzewa się do 70 C co również jest bezpieczne. :) SSD względem HDD jest pancerne.

#27 MiL

MiL
  • 1 487 postów
Napisano 14 czerwca 2017 - 08:11

Bezpieczne ale skraca żywotność tak grillowanego sprzętu.

#28 tka11

tka11
  • 455 postów

Napisano 14 czerwca 2017 - 09:08

Bezpieczne ale skraca żywotność tak grillowanego sprzętu.

Ja bym tam się nie przejmował mi dużej różnicy nie robi czy sprzęt pożyję 40 czy 50 lat. Do tego połowa bebechów najpóźniej po 15-20 latach trafia do wszelakich serwerów czy archiwum zwanego także piwnicą.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych