Witam,
wkrótce zamierzam kupić MBA 13" 128GB pamięci, 8GB ramu (http://www.mediaexpert.pl/laptopy/ultrabook-apple-macbook-air-mmgf2ze-a-,id-681062). Mam do tutejszych ekspertów pare pytań odnośnie tego laptopa:
- Czy 128GB pamięci wystarczy mi, jeśli jedynie co robię to przeglądam internet, oglądam filmy, sprawdzam pocztę i np. słucham muzyki? Czasami pogram sobie jedynie w The Sims 4 (poprzedzając pytania, wiem, że maki nie są do gier - jednakże gram bardzo rzadko, po pare minut). Czy laptop nie będzie się grzał za bardzo na wyżej wymienionej grze? Czytałem, że simsy są kompatybilne ze wszystkimi komputerami - również makami - ale wolę się Was doradzić.
- Czy warto teraz kupić tego laptopa czy wstrzymać się do promocji Back to school? Chociaż co do tej promocji to czytałem, że nie we wszystkich sklepach promocja obowiązuje także na MBA.
- Czy jest możliwe ściągnięcie pakietu Office na stałe?
- Jaka jest pojemność MBA po skonfigurowaniu początkowym? Mam na myśli, że wbudowana pamięć to 128GB, ale na stronie apple jest napisane, że właściwa pamięć jest mniejsza.
- Rozważam jeszcze przy kupnie MBA zakupić dodatkową pamięć SSD, aby tam trzymać jakieś zdjęcia, projekty itd. Jakbyście mogli mi polecić jakiś dobry, niezbyt drogi, nośnik pamięci - byłbym bardzo wdzięczny.
I na koniec; czy dobrze robię, kupując MBA w 2017r i czy dobrze mi się sprawdzi do wyżej wymienionych czynności? Warto wspomnieć, że przede wszystkim będzie mi służył do nauki. Bardzo proszę o rozwiązanie moich wątpliwości. Z góry dziękuję.