U mnie to chyba nawet bardziej było widoczne na około 50% podświetlenia, tak jak pewnie większość z nas ma ustawione. Szczególnie trzymając go poziomo było widać że jedna strona jest idealna bialutka a druga tam gdzie jest przycisk home jest jakby ciemniejsza, brudniejsza. Jeszcze odnośnie numerów seryjnych, to pytałem po to bo podobno dwie pierwsze litery wskazują fabrykę gdzie ipad był produkowany. Nasze w Polsce pewnie pochodzą z tej samej fabryki i wszystkie idą z magazynów w Chechach. Czytałem też o innych ipadach na zagranicznych stronach gdzie ludzie dostają o innych numerach seryjnych jednak też z różnymi ekranami, lepszymi i gorszymi. Swoją drogą wątek miał być o pierwszych wrażeniach i zamiast pisać o zaletach ipada, których niewątpliwie jest wiele, chociażby 120hz to skupiamy się na ekranach. Moim jednak zdaniem w tej cenie nie godzi się aby akceptować te wady w takim sprzęcie.
Zażółcenia ekranu? O ile się nie mylę to dyskusja na ten temat jest w każdym temacie poświęconym nowemu modelowi.