Miałem dziś okazję osobiście porównać iPad Pro 10.5 z iPad 2017. Widziałem wcześniej różne porównania na YouTube, ale po raz pierwszy "na żywo" miałem w rękach oba iPady na raz. Jestem zaskoczony! Spodziewałem się efektu "wow" i sporej przewagi wersji Pro, tymczasem przy zwykłym użytkowaniu różnice są praktycznie niezauważalne. Odświeżanie, lepszy ekran, mocniejszy procesor, ogólna szybkość, wielkość - może się czepiam, ale to w gruncie rzeczy niuanse, kompletnie nie warte nieporównywalnie większej kasy (przynajmniej dla mnie). No, chyba, że ktoś ma budżet i ochotę wydać więcej...Powiem więcej - wiem, że pewnie zabrzmi to absurdalnie, ale mam wrażenie, że ekran wersji 2017 był lepiej podświetlony (bardziej równomiernie) od tej 10.5... Za to Apple Pencil - klasa absolutna, osobiście nie znajduję u siebie zastosowania dla niego, ale jeśli ktoś takowe posiada - naprawdę super. Aha, klawiatura do Pro 10.5 - pisze się na niej całkiem ok, aczkolwiek cena owego akcesorium jest dla mnie stanowczo za wysoka.
Użytkownik mariuszrk edytował ten post 12 lipca 2017 - 18:51