Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[release] mGadu (dawne ApolloPL)

• This topic is locked This topic is locked
769 replies to this topic

#201 kamilps3

kamilps3
  • 768 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 February 2008 - 14:03

Strasznie uciazliwy jest ten kontakt pierwszy od gory. Da sie cos z tym zrobic?

#202 margiel

margiel
  • 640 posts

Posted 23 February 2008 - 16:10

Ja nie mam tego problemu z pierwszym kontaktem (1.1.3 dev team). Wszystko smiga doskonale. Slyv: czy ten system dotacji kasuje Ci jakas prowizje? Jesli tak, to moze wrzuc gdzies po prostu nr konta dla wszystkich, ktorzy doceniaja Twoja prace.

#203 jajcys

jajcys
  • 350 posts

Posted 23 February 2008 - 17:26

pewnie ze kasuje prowizje :/ jak dasz numer konta to od razu leci $ .

#204 marcutam

marcutam
  • 14 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 February 2008 - 17:37

@ marcutam - a czy po update'cie mGadu zresetowałeś iP'ka :?:

Dalej jest to samo, nie dziala na 1.1.3, robilem wszystko resetowalem iphone, reinstalowalem,nadawalem chmody 777 na wszystko co ma nazwe mGadu i nic. Widze ze sa uzytkownicy ktorym dziala na 1.1.3 , mi juz brakuje pomyslow co to moze byc?

#205 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 23 February 2008 - 17:53

@margiel: Prowizja jest, ale rzędu 3.9%, co przy kwotach 0 - 100 zł jest prawie nie odczuwalne ;).

#206 macnow

macnow
  • 233 posts
  • SkądGdańsk/Wrocław

Posted 23 February 2008 - 18:32

Zmusiłem mojego MacBooka do bycia platforma developerska dla iPhone...
zaczynam się bawić, będę rozwijał to w kierunku Jabbera...

Dołączona grafika

a co powiecie na taka wersja niedługo?

przystawałbym na tym aby rozwijać coś*bardziej uniwersalnego,
nie pozbywając się oryginalnego kodu ApolloIM, gdyż zaprocentuje to pomocą
z całego świata przy rozwoju aplikacji... zawsze można coś zakomentować
i dystrybuować odchudzoną wersję...

#207 margiel

margiel
  • 640 posts

Posted 23 February 2008 - 18:46

Jabber - byloby fajnie. To moze odrazu Skype? Byloby jeszcze fajniej :) M4v3R: moze i nieodczuwalne, ale wolalbym wspomoc autora programu a nie przy okazji kogos jeszcze. Ja poprosze nr konta na priv to odrazu kaska poleci, bo chetnie odwdziecze sie autorowi programu za jego prace.

#208 macnow

macnow
  • 233 posts
  • SkądGdańsk/Wrocław

Posted 23 February 2008 - 19:05

Jabber - byloby fajnie. To moze odrazu Skype? Byloby jeszcze fajniej :)

Jeśli chodzi o Jabbera to myślę, że oddam pierwszą bete jeszcze w tym tygodniu, a może nawet jutro :P

#209 narco

narco
  • 131 posts

Posted 23 February 2008 - 19:53

Pamiętam jak kiedyś było dosyć głośno o module gps.. Szkoda, że wzystko przycichło.

#210 ferrari

ferrari
  • 818 posts

Posted 23 February 2008 - 19:56

Według mojego iPhona xD nowa wersja kuleje od poprzedniej ze stabilnością. Wcześniej mniej mi sie program cioł.

---- Dodano 23-02-2008 o godzinie 19:57 ----
A i mój maly pomyślik czy moze by ktos stworzył VENTRILO na nasza zabawke. Mi ten kominikarowr wykorzystujacy mikrofon bardzo sie przydaje.

#211 kamilps3

kamilps3
  • 768 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 February 2008 - 21:32

Juz wiem. Zeby wejsc w pierwszy kontakt trzeba nacisnac na spodzie tego kontaktu. Sprawdzalem za kazdym razem mi sie sprawdza, po zresetowaniu gg jak i ip :grin:

#212 Wartal

Wartal
  • 154 posts
  • SkądŁodz /Dublin

Posted 23 February 2008 - 23:45

Kurcze zrobilem upgrade mGadu i mi jak mi sie juz polaczy gg to w liscie kontaktow widze wszystkich niedostepnych:/:/ Nie mialem takiego problemu z poprzednia wersja mGadu:) , Czy jest mozliwosc zebym mogl skads sciagnac i recznie dodac do iP przez WinSCP??

#213 SHARK_2

SHARK_2
  • 13 posts

Posted 24 February 2008 - 00:11

U mnie na 1.1.3 dev team jeśli kożystam z WIFI to niema najmniejszego problemu wszystko ladnie sie łączy i importuje kontakty zarowno z pliku jak i z serwera natomiast przy edge zalogować się moge bez najmniejszego problemu jednak przy probie zaimportowania kontaktow czy to z pliku czy z serwera wywala do SB i nic sie nie dzieje no i jeszcze to nie zapamietywanie konta jest troszke denerwujace Pozdrawiam

#214 margiel

margiel
  • 640 posts

Posted 24 February 2008 - 11:13

...no i jeszcze to nie zapamietywanie konta jest troszke denerwujace

Pozdrawiam

Ale to nie jest normalne raczej, bo u mnie zapamietuje.

#215 iPod Touch Maniak

iPod Touch Maniak
  • 640 posts

Posted 24 February 2008 - 11:45

Ogłaszam że jestem nowym pracownikiem u slyv'a:-)

#216 SHARK_2

SHARK_2
  • 13 posts

Posted 24 February 2008 - 13:19

Ale to nie jest normalne raczej, bo u mnie zapamietuje.

a tez zdioles sima metoda devteam??

#217 krychab3

krychab3
  • 76 posts

Posted 24 February 2008 - 13:24

To powiedzcie mi 2 rzeczy. 1: Dlaczego jak jestem zalogowany w mGadu to zawsze mam opis "I'm here right now." Co zrobić by się tego pozbyć. (Opis ustawia się sam, mój kolega też ma taki problem). 2: Dlaczego wszystkie kontakty mam niedostępne. Raz na jakiś czas pare zrobi się dostępnych ale bardzo rzadko...

#218 margiel

margiel
  • 640 posts

Posted 24 February 2008 - 13:45

a tez zdioles sima metoda devteam??

tak

#219 b4it

b4it
  • 537 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 February 2008 - 13:50

tak

Na pewno nie. Nie istnieje metoda od devteamu.

To powiedzcie mi 2 rzeczy. 1: Dlaczego jak jestem zalogowany w mGadu to zawsze mam opis "I'm here right now." Co zrobić by się tego pozbyć. (Opis ustawia się sam, mój kolega też ma taki problem). 2: Dlaczego wszystkie kontakty mam niedostępne. Raz na jakiś czas pare zrobi się dostępnych ale bardzo rzadko...

1. To normalne. Wina silnika Apollo. Wystarczy, że po zalogowaniu zmienisz status na dowolny.

#220 dominsens

dominsens
  • 94 posts
  • SkądKraków

Posted 24 February 2008 - 14:13

witam czy moze mi ktos pomoc? Posiadam iPhone 1.1.2 i najnowsze mgadu: po probie zalogowania iPhone wywala sie glownego menu. Jest moze jakies rozwiazanie tego problemu? A moze istnieja jakies alternatywy mgadu?? Pozdrawiam

#221 freak01

freak01
  • 7 posts

Posted 24 February 2008 - 15:18

Tak jak wartal zauwazylem po pierwszym tescie nowki mgadu iz statusy kontaktow sie nie odswiezaja. Z moich obserwacji w v2.0 ( czego nie zauwazylem w jej poprzedniku ) statusy uaktualniaja sie jedynie gdy kontakt zmieni status w czasie dzialania naszego mgadu. Fajnie by bylo jak by sie ten blad naprawilo :P Co niestety jeszcze mnie martwi a nie znalazlem tego problemu na forum to to ze wiadomosci takie jak "logowanie" lub "pobieranie listy kontaktow" pojawia sie w gornym lewym rogu wrecz poza interfejsem iz ledwo widac czesc informacji. Co moge miec zle i czy to moj blad czy programu? I jeszcze jedna rzecz czy jest mozliwosc logowania sie ze statusem niewidocznym. Blagam o pomoc z tym problemem. Nie moge rozstac sie z tym statusem :P Pozdrawiam freak

#222 cryeng

cryeng
  • 103 posts
  • SkądSzczecinek

Posted 24 February 2008 - 18:01

Ogłaszam że jestem nowym pracownikiem u slyv'a:-)

To dobrze że was tam coraz wiecej jest bo na stronie mGadu (mgadu - Google Code) ludzie was zawalają robotą ;-)

#223 iPod Touch Maniak

iPod Touch Maniak
  • 640 posts

Posted 24 February 2008 - 18:10

Właściwie to tylko grafikę ulepszam,bo jestem w tym dobry:) PS.: Ale tu dużo pomysłów!

#224 Sniadyy

Sniadyy
  • 99 posts

Posted 24 February 2008 - 18:20

nie wiem czemu, ale w porównaniu z poprzednimi wersjami ta spisuje się naj gorzej;( 1. Kontakty, bardzo żadko otrzymuje liste "strawną z listą dostępnych os." 2. Strasznie się często zacina, napisze jedną wiadomość do jednej os. Zaczynam pisać z drugą, i się zacina. 3. Nie zawsze moge dostać wiadomości od znajomych. wszystko fajnie że dodajecie tyle nowych opcji, po co to jeśli podstatwowa funkcja gg nie może być wykorzystana;( nie wiem może to wina soft'u: 1.1.3 posiadam

#225 previl

previl
  • 81 posts

Posted 25 February 2008 - 10:48

Z moich obserwacji wynika, ze mGadu spisuje sie duzo lepiej, przy mniejszej liczbie kontaktów. Gdy załadowałem pełną liste z serwera - wszystkie konatkty były niedostepne, sama aplikacja chodziłą znacznie wolniej... i miała wieksze problemy ze stabilnością. Dlatego wrzuciłem sobie pliczek z 6 kontaktaki i tyle. Prawda jest taka, ze na ipodzie/iphonie trudno prowadzic rozmowe z paroma osobami naraz ... Wiec te pare kontaktów, z ktorymi codziennie rozmawiam, w zupełnosci mi wystarcza :) Pozdrawiam serdecznie

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users