Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[release] mGadu (dawne ApolloPL)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
769 odpowiedzi w tym temacie

#526 iPod Touch Maniak

iPod Touch Maniak
  • 640 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 18:44

Cezexx: Pomysły proszę dodawać na stronie code.google.com/p/mgadu !

LoBo: kolor czerwony jest dla załogi MyApple :>

#527 p_m_k

p_m_k
  • 41 postów
  • SkądMyszków

Napisano 02 kwietnia 2008 - 18:46

Działa super! :)) Brawa dla twórców :)))))

#528 iPod Touch Maniak

iPod Touch Maniak
  • 640 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 18:54

ja bym prosił jakiegos zdolnego grafika o odświeżenie skinu apollo albo całokowitej zmianie designu tylko i wyłacznie z przyczyn estetycznych :) Nie mówie obecne wygłada źle ale przydała by sie odmiana.

Chyba się doczekasz;),jestem jedynym oficjalnym grafikiem mGadu i mam już trochę grafiki

#529 maly00

maly00
  • 121 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 19:04

Mile zaskoczony jestem :) Ogladajac ikonki ze schematu Buuf2 znalazlem iconke mGadu. Chwilke poszukalem co to takiego i co znalazlem? Wspaniale dzialajaca wersje Gadu-Gadu! Dziala super, w pelni funkcjonalne. Wlasnie wyslalem drobne wsparcie finansowe;) Czekam na nowe wersje!

#530 McAr

McAr
  • 15 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 kwietnia 2008 - 20:33

u mnie tez wywalalo . wiec odinstalowalem mgadu i zainstalowalem od nowa. Wibracja o pojawieniu wiadomosci nie dziala. , a dzwiek od czasu do czasu.. ( 1.1.2 )

#531 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 kwietnia 2008 - 20:37

a dzwiek od czasu do czasu..

Nie od czasu do czasu. Jak z kimś gadasz, masz go otwartego to nie ma dźwięków. Dźwięk jest wtedy gdy pisze ten z kim aktualnie nie gadasz (ten którego aktualnie nie masz otwartego). :lol:

#532 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 21:36

Powinna byc mozliwosc wlaczenia dzwiekow na stale - niezaleznie czy mam otwarte okno rozmowcy czy nie. Bez sensu jest przy dluzszych rozmowach gapienie sie w ekranik i czekanie czy ktos cos napisze, czy nie. Z innej beczki: u mnie po update tez wywalalo mGadu. Odinstalowalem calkiem zainstalowalem ponownie i juz smiga.

#533 Marucins

Marucins
  • 861 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 21:39

Panowie Za archiwum rozmów DUŻY PLUS oraz włączenie dźwięku/wibracji Dziękuję, oby tak dalej.

#534 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 02 kwietnia 2008 - 22:15

..::## UPDATE 2.4.2 ##::..

poprawione błędy:
- w "tray'u" jest pokazywana już właściwa ikona statusu, gdyż po włączeniu programu jest przywracany ostatni status (macnow)
- przy updejcie z wersji 2.3 lub starszej już się nie wywala i nie trzeba reinstalować (slyv)

Tradycyjnie dotację na rozwój można składać: iPhone - Dotacja dla autora mGadu i słownikĂłw

Pozdrawiam...

#535 kapa9

kapa9
  • 85 postów
  • Skądzdunska wola Pl - slough UK

Napisano 02 kwietnia 2008 - 22:42

super robota ale musialem odinstalować i jeszcze raz instalacja dopiero pomogło

#536 jatek

jatek
  • 44 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 22:59

witam wszystko wspaniale ..ale nie mogę dodać znajomych? pozdrawiam

#537 Foosi

Foosi
  • 16 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 16:23

Brawo Panowie, przed chwilą zainstalowałem i chodzi już dobre 20min bez problemu, i tak jak ktoś pisał wcześniej warto by dodać dźwięk przychodzącej wiadomości w oknie rozmowy, najlepiej jako opcje on/off. Zauważyłem że wiadomości wysłane z GG z entrem (shift+enter) są ucinane w miejscu entera, pojawiają się trzy kropki, na popupie jest cala wiadomość w archiwum też ale w oknie wstawia te 3 kropki.

#538 getus

getus
  • 7 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwietnia 2008 - 17:16

niestety mam problem mam soft 1.1.3 polaczenie z netem jest WIFI wciskam zaloguj i pokazuje "logowanie" no i nagle wychodzi do ekranu gdzie trzeba odblokowac :<

#539 Gorcz

Gorcz
  • 23 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 kwietnia 2008 - 20:05

niestety mam problem mam soft 1.1.3 polaczenie z netem jest WIFI wciskam zaloguj i pokazuje "logowanie" no i nagle wychodzi do ekranu gdzie trzeba odblokowac :<

Odinstaluj mGadu i zainstaluj ponownie. Jak nie pomoze wpisz komendy do terminala podane pare stron wczesniej.

Albo masz odrazu:

"chown mobile:wheel /var/mobile/Library/mGadu"
"chmod 755 /var/mobile/Library/mGadu"

Jak nie pomoze oproznij folder:

"rm -rf /var/mobile/Library/mGadu/*"

#540 slyv

slyv
  • 382 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 20:17

Rzeczywiście dzisiaj są jakieś problemy z gadugadu, nawet na komputerze loguje mi się bardzo długo albo wcale. To wygląda na jakieś problemy z serwerami gadugadu. Jak to wróci do normy to i mGadu zacznie normalnie działać

#541 getus

getus
  • 7 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwietnia 2008 - 20:36

sory ze zapytam , ale jaka musze miec aplikacje zeby komendy wpisywac ? moze ktos podac jakies repo do termvt100 ???

#542 Hjamlar

Hjamlar
  • 59 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 20:51

Mam pytanie... Mam zamiar zrobić full restore'a iPhone'a czy da się jakoś zachować archiwum z mGG? :) a potem wrzucić? je z powrotem?

#543 Brzoza1530

Brzoza1530
  • 196 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 kwietnia 2008 - 20:53

sory ze zapytam , ale jaka musze miec aplikacje zeby komendy wpisywac ?

moze ktos podac jakies repo do termvt100 ???

mast3rpyr0.hopto.org/repo

Tu masz praktycznie wszystko: http://www.myapple.p...sprawdzone.html

#544 slimok06

slimok06
  • 9 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 21:50

to chyba nie tylko dzis, bo ja od poczatku mam ten problem na 1.1.3 :(

#545 slyv

slyv
  • 382 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 23:41

Mam pytanie... Mam zamiar zrobić full restore'a iPhone'a czy da się jakoś zachować archiwum z mGG? :) a potem wrzucić? je z powrotem?

Tak, zachowaj po prostu katalog /var/mobile(root)/Library/mGadu/log i potem po pierwszym uruchomienia mGadu wgraj go tam z powrotem. Możesz zarchiwizować własciwie cały katalog
/var/mobile(root)/Library/mGadu/ żeby zapamiętać listę znajomych oraz ustawienia konta.

#546 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 04 kwietnia 2008 - 10:22

Obecnie aplikacja zawiesza się przy próbie zalogowania jest to spowodowane awarią serwerów GG.

Monitor serwerów Gadu-Gadu.pl ( wiadomosc.info )

#547 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 kwietnia 2008 - 10:33

a u mnie - właśnie w tej chwili - mGadu bez problemu się zalogowało Dołączona grafika

#548 slyv

slyv
  • 382 postów

Napisano 04 kwietnia 2008 - 10:35

a u mnie - właśnie w tej chwili - mGadu bez problemu się zalogowało Dołączona grafika

Widocznie trafiłeś akurat na działający serwer, mi się od rana wywala przy próbie zalogowania.

#549 silent neuf

silent neuf
  • 183 postów
  • SkądWarszawa / Yelonky

Napisano 04 kwietnia 2008 - 10:42

jest problem z serwerami gg -GTS ENERGIS ( SPRAWDZONE )

#550 sawindel

sawindel
  • 112 postów

Napisano 04 kwietnia 2008 - 13:55

Witam Wielkie dzięki za świetną aplikację :) Zainstalowałem kilka dni temu i jestem pod wrażeniem ;) Mam jedną uwagę ;): otóż podczas pisania nieco dłuższych wypowiedzi ramka, w której się wpisuje tekst, nie powiększa się kiedy przechodzimy do następnej linijki (jak np: w SMSapp) i tekst "wchodzi" na pozostałą część interfaceu. Pozdrowienia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych