Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[release] mGadu (dawne ApolloPL)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
769 odpowiedzi w tym temacie

#276 Zuki

Zuki
  • 434 postów
  • SkądPrzeworsk

Napisano 02 marca 2008 - 10:43

Oni mają Toolchaina na cygwinie,znajdź w Google "Cygwin" to znajdziesz coś na ten temat:)

---- Dodano 02-03-2008 o godzinie 07:08 ----
Zuki: Masz tu plik instalacji,klikasz DALEJ>Zaznaczasz DOS/TEXT>DALEJ>DALEJ>DALEJ>Jak na liście nie ma "http://www.iphonegameover.com" to w USER URL wpisujesz: http://www.iphonegameover.com>DALEJ i czekasz ze 17 minut(tyle to u mnie trwało) i klikasz Zakończ:)
Oszty,zapomniałem o pliku:),masz go w załączniku

dzieki wielkie ;) to jeszcze open source od ekipy by sie zdało... i sprobuje coś zmodzić:D

EEEE PROBLEM... nie chce sie połaczyc z Game Over!

---- Dodano 02-03-2008 o godzinie 12:51 ----
rozumiem ze na Game Over! są jakieś biblioteki czy tak?? podałeś mi link przez http:// nie ma byc czasem ftp? ze z serwera... i link do plików dokładny?:D nie wiem tylko pytam ^^ ;) bo szczerze mowiac to nawet nie wiem do czego jest ten link za bardzo ;) moge tylko przypuszczac a za Cywinga dzieki szukac nie musialem:D

#277 iPod Touch Maniak

iPod Touch Maniak
  • 640 postów

Napisano 02 marca 2008 - 10:58

To długo trwa,u mnie to się zainstalowało normalnie(też chcę tworzyć programy)

#278 Zuki

Zuki
  • 434 postów
  • SkądPrzeworsk

Napisano 02 marca 2008 - 12:11

tylko u mnie pokazuje ze nie poze sie połaczyc z ta strona i odrazu wraca mi do przedniego okna...

---- Dodano 02-03-2008 o godzinie 14:13 ----
Unable to get setup.ini from Game Over!

---- Dodano 02-03-2008 o godzinie 14:19 ----
wiec to jest link do pakietu instalacyjneto... hmm daj mi pliki ktore Ci pobrało ;) wzoce do folderu i dam zey instalowało z bierzacej lokalizacji a nie pobierało z neta ;) ii tez mi pojdzie wtedy

#279 loleN

loleN
  • 131 postów

Napisano 02 marca 2008 - 12:30

pogadajcie se na privie moze lepiej....
  • b4it lubi to

#280 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 02 marca 2008 - 12:36

Oni mają Toolchaina na cygwinie

Ja korzystam z toolchaina pod Leopardem, wszystko w konsoli tj. edycja zródeł - Vim, make, później scp binarki do iPhone'a, następnie ssh i odpalam z konsoli, żeby mieć debug z iPhone'a na monitorze...

Polecam zakup książki "O'Reilly | iPhone Open Application Development: Rough Cuts Version" (PDF 19,99 dolarów + VAT) wychodzi 25 USD (ok. 60 PLN) -

Kupiłem i wg mnie pozycja MUST HAVE...

#281 syndrom18

syndrom18
  • 633 postów

Napisano 02 marca 2008 - 12:47

no no widze że co raz to więcej koderów mGadu bedziemy mieć :)

#282 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 02 marca 2008 - 12:48

Panowie, zalozcie sobie jakis watek typu "mGadu - dla programistow". Z calym szacunkiem - odwalacie kawal dobrej roboty, ale ten informatycvzny belkot, to nie temat na ten watek. Tutaj wchodza laicy, ktorzy chca poczytac o nowosciach w mGadu lub rozwiazac jakies problemy z nim zwiazane, a przez wasz dialog, musza sie przedzierac przez wpisy, z ktorych nic nie kumaja (ja nie kumam). Prosze. Dziekuje.

#283 iPod Touch Maniak

iPod Touch Maniak
  • 640 postów

Napisano 02 marca 2008 - 14:54

Panowie, zalozcie sobie jakis watek typu "mGadu - dla programistow". Z calym szacunkiem - odwalacie kawal dobrej roboty, ale ten informatycvzny belkot, to nie temat na ten watek. Tutaj wchodza laicy, ktorzy chca poczytac o nowosciach w mGadu lub rozwiazac jakies problemy z nim zwiazane, a przez wasz dialog, musza sie przedzierac przez wpisy, z ktorych nic nie kumaja (ja nie kumam).
Prosze.
Dziekuje.

Już założony

#284 Rzarziel

Rzarziel
  • 12 postów
  • SkądUK

Napisano 02 marca 2008 - 16:58

Witam, posiadam iPhone 16GB 1.1.3 i po instalacji mGadu bez problemu mogę się zlogować, ale nie mogę pobrać listy kontaktów z serwera, kiedy próbuję to zrobić program wyłącza się ;/ Może mi ktoś dokładnie wytłumaczyć jak wrzucić ten plik txt z kontaktami gg żeby móc ich używać na iPhone?

#285 syndrom18

syndrom18
  • 633 postów

Napisano 02 marca 2008 - 21:29

było już wiele razy.. musisz połączyć się połaczyż kompem poprzez SSH , np programem WinSCP, wiecej znajdziesz na forum, używaj szukajki ! pozdrawiam

#286 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 03 marca 2008 - 15:21

A już dziś późnym wieczorem kolejne nowości :P

#287 cryeng

cryeng
  • 103 postów
  • SkądSzczecinek

Napisano 03 marca 2008 - 15:58

A już dziś późnym wieczorem kolejne nowości :P

Czekamy :) Byleby nie był to wczesny ranek :P Z tego co pamiętam ostatnia aktualizacja została wypuszczona o 3 nad ranem. -_0' Może jakaś zapowiedź zmian?

#288 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 03 marca 2008 - 18:26

Może jakaś zapowiedź zmian?

Spojlerów było już dość, trochę*funkcjonalności, trochę bugfixów ;)
Szczegóły później, jeszcze jeden bug mi został do naprawienia na dzisiejszą edycje...
nie powiem co, żeby nie zapeszyć, jak nie podołamy to odłożymy na kolejny update ;p

#289 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 marca 2008 - 19:30

Panowie... jak tak dalej pójdzie przegonicie funkcjonalnością oficjalne gg ^^

btw, jak skonczycie calkowicie mgadu wzielibyscie sie za cos a'la .mac + mgadu? Większość macowcow uzywa .maca, nie gg :)

Jeszcze raz pochwale- kawał dobrej roboty, świetny komunikator !!!

i taakie opcje bym poprosił (ale to brzmi):

-ustawianie startowego statusu
-opisy

i to chyba wystarczy do pełni funkcjonalnego komunikatora gg :)

ewentualnie poziomy widok- łatwiej sie pisze :)

(zna ktoś z was pythona? rozjaśniłby mi kilka spraw? :) )

---- Dodano 03-03-2008 o godzinie 19:31 ----
ahh i export- bo po co dodawac kontakty skoro nie mozemy ich eksportować :)

#290 Zuki

Zuki
  • 434 postów
  • SkądPrzeworsk

Napisano 03 marca 2008 - 19:47

przewyzszyc nie przewyzszymy... ;) bo protokół gg na to nie pozwoli ;)

#291 marekgrabowski

marekgrabowski
  • 10 postów

Napisano 03 marca 2008 - 19:53

pomozecie w koncu cos z tym wywalaniem kiedy sie chce do kogos napisac w 1.1.3 i 1.1.4? :( chetnie nawet zaplace za pomoc :)

#292 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 03 marca 2008 - 20:09

W SVNie czeka już ostateczna wersja na dziś z mojej strony, czekamy na slyv'a na przygotowanie paczuszki do repozytorium... Z nowej funkcjonalności to jeśli dobrze policzyłem... sztuk 3 ;) Do tego czasu mam nadzieje, że do północy, będę testował dzisiejszy build, więc jeśli chcecie pomóc, to możecie kliknąć na małą pogawędkę, pod numerem testowym: 11465333.

#293 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 marca 2008 - 20:30

pomozecie w koncu cos z tym wywalaniem kiedy sie chce do kogos napisac w 1.1.3 i 1.1.4? :(
chetnie nawet zaplace za pomoc :)

Mam to samo i mam nadzieję, że w nowej wersji zostanie to usunięte.

#294 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 marca 2008 - 21:12

swiety, wedlug mnie to nie jest wina mgadu bo wszystkim innym działa! założę się, że jak zrobisz restore to zadziała..

#295 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 marca 2008 - 21:29

swiety, wedlug mnie to nie jest wina mgadu bo wszystkim innym działa! założę się, że jak zrobisz restore to zadziała..

Możne i zadziała ale poprzednia wersja działała bez żadnego problemu. Problemy pojawiły się wraz z updatem.
A rada swoją drogą przednia. Nie mam nic innego do roboty tylko update...

#296 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 marca 2008 - 21:47

Nie mam nic innego do roboty tylko update...

Poprawka ^^ restore :) Update to co innego :)

#297 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 03 marca 2008 - 22:11

Tak z ciekawości zainstalowałem mGadu na iPhone i muszę przyznać że wygląda i działa bardzo dobrze ;) nie zauważyłem żadnych problemów. Gratulacje ;)

#298 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 marca 2008 - 22:16

Poprawka ^^ restore :) Update to co innego :)

Jasne Mistrzu

A tak btw. Odinstalowałem i zainstalowałem ponownie mGG. Po włączeniu zawiesiło się znowu ale teraz działa idealnie.
Dzięki za inspiracje!!!

#299 yolmen

yolmen
  • 116 postów

Napisano 04 marca 2008 - 00:09

czy da sie jeszcze jakies chocby male archiwum zalatwic ? wielokrotnie mam sytuacje ze wlaczam mGadu przez edge , ktory na ogol za pierwszym razem wywala z mgadu , i widze ze mialem 12 wiadomosci. loguje sie spowrotem i oczywiscie nie moge ich juz przeczytac :( jesli dalo by rade bylo by fajnie :D

#300 marekgrabowski

marekgrabowski
  • 10 postów

Napisano 04 marca 2008 - 03:18

Jasne Mistrzu

A tak btw. Odinstalowałem i zainstalowałem ponownie mGG. Po włączeniu zawiesiło się znowu ale teraz działa idealnie.
Dzięki za inspiracje!!!

Dziala Ci po restore??? Ja od razu robilem z restore a nie update... :/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych