Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[release] mGadu (dawne ApolloPL)

• This topic is locked This topic is locked
769 replies to this topic

#251 Ronnie

Ronnie
  • 84 posts

Posted 28 February 2008 - 22:17

Witam Właśnie testuje mGadu na 1.1.4 i jak na razie działa wszystko działa super

#252 macnow

macnow
  • 233 posts
  • SkądGdańsk/Wrocław

Posted 29 February 2008 - 00:05

Witam,
Jestem również developerem mGadu... wgryzam się powoli w Objective-C.

Taki wyciek z mojej strony, "kontrolki" do dodawania/edycji kontaktów... (po kliknięciu w +), funkcjonalność powinna zostać dodana w najbliższym czasie...

Posted Image

Pola są zaczerpnięte z oryginalnego klienta, ale zastanawiam się nad tym czy na potrzeby mobilnego klienta nie powinniśmy zrezygnować z tych "niepotrzebnych".

Jak myślicie?

#253 w4rri0r3k

w4rri0r3k
  • 88 posts

Posted 29 February 2008 - 00:15

tak, nie beda raczej potrzebne a napewnno nr telefonow :) przeciez i tak nie bedziemy dzwonic z gg czy wysylac smsow z gg :)

#254 marekgrabowski

marekgrabowski
  • 10 posts

Posted 29 February 2008 - 12:06

hej ja mam problem z mgadu... loguje sie sciagam liste kontaktow, wszystko jest ok i jak klikam zeby do kogos napisac to mi sie wywala... iphone 1.1.4 ale w 1.1.3 mialem to samo... jakas rada??

#255 mcmax9

mcmax9
  • 92 posts
  • SkądKoszalin

Posted 29 February 2008 - 15:28

Mam problem - POMÓŻCIE :-( Po ostatniej (kilka dni temu) aktualizacji mGadu - jest ikona na pulpicie ale przy uruchamianiu pokazuje się ekran logowania i od razu wywala mnie na pulpit ponownie. W uninstall w ogóle nie ma mGadu - nie wiem co mam robić... Po aktualizacji wedicta mam podobnie, z tym, że nawet nie ma ikonki na pulpicie do tego przydatnego programu - powiedzcie co należy zrobić - bardzo z góry dziękuję.

#256 wakoman

wakoman
  • 962 posts
  • SkądMiami, Gdynia

Posted 29 February 2008 - 15:54

Witam

Właśnie testuje mGadu na 1.1.4 i jak na razie działa wszystko działa super

Nie rozumiem, czemu miałoby nie działać :rolleyes:

#257 Ronnie

Ronnie
  • 84 posts

Posted 29 February 2008 - 16:05

Witam nowy soft no i różnie może być :)

#258 macnow

macnow
  • 233 posts
  • SkądGdańsk/Wrocław

Posted 29 February 2008 - 18:45

Dzisiaj może uda się wciągnać do repozytorium wersje z opcja do dodawania nowych kontaktów z poziomu klienta :) Co do problemów z połaczeniami w Installerze widziałem jakiś patch na połaczenia dla ApolloIM, może warto spróbować ?

#259 marekgrabowski

marekgrabowski
  • 10 posts

Posted 29 February 2008 - 20:32

Dzisiaj może uda się wciągnać do repozytorium wersje z opcja do dodawania nowych kontaktów z poziomu klienta :)

Co do problemów z połaczeniami w Installerze widziałem jakiś patch na połaczenia dla ApolloIM, może warto spróbować ?

Dodane - nadal sie chrzani i wywala. W 1.1.3 to samo co w 1.1.4. :(

#260 mcmax9

mcmax9
  • 92 posts
  • SkądKoszalin

Posted 29 February 2008 - 21:45

Mam problem - POMÓŻCIE :-(

Po ostatniej (kilka dni temu) aktualizacji mGadu - jest ikona na pulpicie ale przy uruchamianiu pokazuje się ekran logowania i od razu wywala mnie na pulpit ponownie. W uninstall w ogóle nie ma mGadu - nie wiem co mam robić...

Po aktualizacji wedicta mam podobnie, z tym, że nawet nie ma ikonki na pulpicie do tego przydatnego programu - powiedzcie co należy zrobić - bardzo z góry dziękuję.

Naprawdę nikt mi nic nie doradzi?

#261 mateo0606

mateo0606
  • 33 posts

Posted 29 February 2008 - 21:57

Wiem ze to moze nie jest do tematu ale szukam kogos kto pomoze mi z moim iphone na terenie Krakowa albo Wroclawia.Jestem zielony,nie prawie nic nie wiem.Jest moze jakas dobra dusza kto spotka sie ze mna i pomoze????Moje gg to3855802.Please!!!!!!

#262 slyv

slyv
  • 382 posts

Posted 29 February 2008 - 22:16

Dodane - nadal sie chrzani i wywala. W 1.1.3 to samo co w 1.1.4. :(

Nie, ten patch do czegoś zupełnie innego. On podmienia chyba plik /etc/hosts - to niezbędne dla niektórych komunikatorów, ale nie dla gadugadu. mGadu w ogółe z tego nie korzysta.
  • tukan likes this

#263 macnow

macnow
  • 233 posts
  • SkądGdańsk/Wrocław

Posted 01 March 2008 - 01:51

*
POPULAR

..::## UPDATE 2.2 ##::..

Główne zmiany:
- Opcja dodawania kontaktów z poziomu aplikacji
- Ikona na pasku systemowym (StatusBar) zgodna ze statusem GG.

Enjoy!
  • chato.pl, sonicgt, slyv and 5 others like this

#264 slyv

slyv
  • 382 posts

Posted 01 March 2008 - 02:18

Tym samym chciałbym zakomunikować że do projektu dołączył macnow. Zmiany w najnowszym update to jego robota. Mam nadzieje że przyspieszy to prace na programem. Ode mnie ma on duży Autorytet.

#265 swiety74

swiety74
  • 773 posts
  • SkądKatowice

Posted 01 March 2008 - 10:52

Chłopaki wymiatacie na maxa. WIELKI SZACUN!!!!

#266 cryeng

cryeng
  • 103 posts
  • SkądSzczecinek

Posted 01 March 2008 - 11:02

No ładnie to działa :) Tylko jeszcze usuwanie kontaktów by się przydało. Rozumiem, że wszystko w swoim czasie. Dzięki wielkie za to co robicie :)

#267 macnow

macnow
  • 233 posts
  • SkądGdańsk/Wrocław

Posted 01 March 2008 - 11:23

Tylko jeszcze usuwanie kontaktów by się przydało. Rozumiem, że wszystko w swoim czasie.

Jest to jeden z kolejnych kamieni milowych, ale oczywiście tak jak napisałeś WSZYSTKO W SWOIM CZASIE.

#268 wakoman

wakoman
  • 962 posts
  • SkądMiami, Gdynia

Posted 01 March 2008 - 11:26

Że dobrą robotę odwalacie to już przekonaliśmy się nie raz :) Jakbyście byli w stanie zrobić coś takiego, aby na starcie był ustawiany status niewidoczny to by bylo niebo ;D Jeszcze raz gratuluje projektu!

#269 swiety74

swiety74
  • 773 posts
  • SkądKatowice

Posted 01 March 2008 - 12:29

A u mnie cos nie dziala przynajmniej na EDGE. Po wejscu w ekran rozmowy i probie wpisania pierwszej literki pojawia sie kwiatek a po chwili reset i springboard.

---- Dodano 01-03-2008 o godzinie 14:30 ----
Acha przed update wszytsko dzialalo!!!

---- Dodano 01-03-2008 o godzinie 19:16 ----

hej ja mam problem z mgadu... loguje sie sciagam liste kontaktow, wszystko jest ok i jak klikam zeby do kogos napisac to mi sie wywala... iphone 1.1.4 ale w 1.1.3 mialem to samo... jakas rada??

Mam dokładnie to samo!!!

#270 ferrari

ferrari
  • 818 posts

Posted 01 March 2008 - 18:50

czego można sie spodziewać w następnym UPDATE??

#271 syndrom18

syndrom18
  • 633 posts

Posted 01 March 2008 - 19:46

...czegoś nowego ;)

#272 Zuki

Zuki
  • 434 posts
  • SkądPrzeworsk

Posted 02 March 2008 - 01:38

Widze ze bez objective-c sie nie obejdzie...chcial bym sie przylaczyc, mozecie mi podac link do kompilatora z ktorego korzystacie?? Uzywacie jakis bibliotek? Prosze o kazdy link ktory bedzie mi potrzebny dotychczas zajmowalem sie c++

#273 macnow

macnow
  • 233 posts
  • SkądGdańsk/Wrocław

Posted 02 March 2008 - 03:30

Z mojej strony to... z pewnością podgląd/edycja/usuwanie kontaktów, powiedzmy, że jestem gdzieś*na 80%.
Release powinien być ... nie chce obiecywać konkretnego terminu, lecz wkrótce...
Na dziś mi wystarczy kodowania, idę spać... ;)

#274 iPod Touch Maniak

iPod Touch Maniak
  • 640 posts

Posted 02 March 2008 - 07:03

Widze ze bez objective-c sie nie obejdzie...chcial bym sie przylaczyc, mozecie mi podac link do kompilatora z ktorego korzystacie?? Uzywacie jakis bibliotek? Prosze o kazdy link ktory bedzie mi potrzebny dotychczas zajmowalem sie c++

Oni mają Toolchaina na cygwinie,znajdź w Google "Cygwin" to znajdziesz coś na ten temat:)

---- Dodano 02-03-2008 o godzinie 07:08 ----
Zuki: Masz tu plik instalacji,klikasz DALEJ>Zaznaczasz DOS/TEXT>DALEJ>DALEJ>DALEJ>Jak na liście nie ma "http://www.iphonegameover.com" to w USER URL wpisujesz: http://www.iphonegameover.com>DALEJ i czekasz ze 17 minut(tyle to u mnie trwało) i klikasz Zakończ:)
Oszty,zapomniałem o pliku:),masz go w załączniku

#275 wooli

wooli
  • 13 posts

Posted 02 March 2008 - 09:52

Witam, nareszcie rozgryzlem kwestie instalowania programow :) moze to smieszne ale dla mnie mac i iglnie iphone to swiezynka ... ale wracajac do tematu Mgadu... mam sofcik 1.1.3 zaistalowalem gadu wpisalem swoj login haslo... i jak chce sie zalogowac to mysli mysli i wywala mnie do menu glownego. Przeczytalem cale forum wiem ze kilka osob mialo podobny problem np. Margiel ale jakos nie wyczytalem jasnej(dla mnie) inf jak to naprawic... bylo cos o przeniesieniu jakiegos pliku... ale jak? szczerze jeszcze nie rozgryzlem tego na tyle zeby przenosic jakies pliki :) z reszta ta sama sytuacja dzieje sie u mnie z np. SMSD, Vnotes. Ale o tym poszukam w innych postach. Tu interesuje mnie czemu nie moge sie zalogowac... prosze o pomoc i z gory dziekuje

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users